Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 20 juli 2021

Prins Laurent achtervolgd door geruchten: zijn hij en prinses Claire al maanden gescheiden?

HLN
Prins Laurent achtervolgd door geruchten: zijn hij en prinses Claire al maanden gescheiden?
Staat het huwelijk van prins Laurent (57) en prinses Claire (47) op springen? De aangekondigde afwezigheid van de prinses tijdens de feestelijkheden voor de Nationale Feestdag doet de speculatiemolen op volle toeren draaien. Zo vernamen verschillende koningshuisdeskundigen dat prins Laurent en zijn vrouw al maandenlang gescheiden door het leven zouden gaan - hij in Tervuren, zij bij haar ouders in de buurt van Waver - en zouden er verschillende signalen zijn om dat te bewijzen. Prins Laurent is niet te spreken over de geruchten en reageert kordaat.
Lees verder

Koning Filip focust in 21 juli-toespraak op waterramp en coronacrisis: "Ik vertrouw op onze kracht om op te veren"
Op deze dag van nationale rouw focuste koning Filip (61) in z'n jaarlijkse 21 juli-toespraak op de zware gevolgen van de coronacrisis en de waterramp van afgelopen week. Onze vorst loofde daarnaast de golf van solidariteit die ontstond na het noodweer en prees ons land voor de goede samenwerking, onder meer op het vlak van vaccinaties. "In deze moeilijke tijden hebben we stand kunnen houden door terug te gaan naar de essentie: onze menselijkheid."
Lees verder

"Sluit voorlopig geen nieuwe energiecontracten met vast tarief af"
Elektriciteit en aardgas zijn op dit moment duur. De federale energieregulator CREG raadt gezinnen daarom aan om voorlopig geen nieuwe energiecontracten met een vast tarief af te sluiten. Ondanks de hoge prijzen blijft het besparingspotentieel voor sommige huishoudens nog groot, tot wel 700 euro per jaar.
Lees verder

25 jaar geleden zwom Fred Deburghgraeve naar goud op Spelen van Atlanta, mét wereldrecord in de series
Dag op dag 25 jaar geleden zwom Fred Deburghgraeve naar een historische gouden medaille op de Olympische Spelen van Atlanta. Dit is het verhaal van zijn wereldrecord in de series én een finale die ondanks de eerste plek allesbehalve perfect verliep.
Lees verder

Boekenbeurs-organisator Boek.be failliet verklaard
Boek.be, de belangenorganisatie van de Vlaamse boekensector en de organisator van de Boekenbeurs, is failliet verklaard. Het faillissement van de organisatie werd vorige week donderdag uitgesproken door de ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Antwerpen. Dat heeft curator Nathalie Vermeersch dinsdag bevestigd.
Lees verder

'Kledijrel' op EK beachhandbal: Noorse vrouwen weigeren in weinig verhullende slipjes te spelen en krijgen fikse boete
De Noorse handbalsters hebben een fikse boete gekregen nadat zij op het Europees kampioenschap beachhandbal besloten om geen bikinibroekjes te dragen. In de strijd om de derde plek tegen Spanje droegen de handbalsters een korte broek en dat is nu bestraft met een boete van 1.500 euro.
Lees verder

Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecuesauzen? Sterrenchef Luc Bellings proeft en oordeelt
Morgen is het een feestdag én lekker weer. Het ideale moment om de barbecue aan te steken! Sterrenchef Luc Bellings proeft verschillende sauzen uit de supermarkt, want welke smaken nu écht het lekkerst? En welke kan je beter niet kopen? "Een saus die voldoende gekruid en zelfs wat pittig is volstaat. Terwijl heel wat fabrikanten blijkbaar - foutief - menen dat een BBQ-saus nóg doorrookter moet smaken dan het vlees zelf."
Lees verder

Miljoenen coronadoden in India: tien keer hoger dan officiële aantal
Het aantal coronadoden in India is waarschijnlijk tien keer hoger dan officieel bekend is. Amerikaanse onderzoekers denken dat tussen de 3,4 en 4,7 miljoen mensen zijn overleden aan Covid-19, terwijl de autoriteiten 415.000 sterfgevallen hebben geregistreerd.
Lees verder

Miljoenen slachtoffers: dodentol door corona in India tien keer hoger dan officieel gemeld
Het aantal coronadoden in India is waarschijnlijk tien keer hoger dan officieel bekend is. Amerikaanse onderzoekers denken dat tussen de 3,4 en 4,7 miljoen mensen zijn overleden aan Covid-19, terwijl de autoriteiten 415.000 sterfgevallen hebben geregistreerd.
Lees verder

Schoten en geschreeuw: choquerende beelden tonen dertig minuten ongekend bendegeweld in Cavaillon in Provence
Schoten, geschreeuw, blaffende honden. Een drugsoorlog teistert Cavaillon in de Provence. Gewapende bendeleden uit Avignon voerden zaterdagavond een aanval uit op een concurrerende bende te midden van woonblokken in Cavaillon. Volgens Franse media waren ook politieagenten het doelwit.
Lees verder

Ben & Jerry's stopt verkoop in bezette Palestijnse gebieden, maar blijft verkopen in Israël
IJsfabrikant Ben & Jerry's zal de ijsverkoop in bezette Palestijnse gebieden stopzetten. Het gaat dan om de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem. In hun statement liet het bedrijf weten wel te blijven onderhandelen met Israël, al staat nog niets vast.
Lees verder

Verwarrende term "mogelijk overstromingsgevoelig" verdwijnt uit waterwetgeving
Wie in Vlaanderen een gebouw of perceel wil kopen, moet beter geïnformeerd worden over het mogelijke overstromingsrisico. Dat zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. Volgens de N-VA-minister heeft de Vlaamse regering vorige vrijdag een aanpassing van de waterwetgeving goedgekeurd die moet zorgen voor die betere informatie. Zo verdwijnt de verwarrende term "mogelijk overstromingsgevoelig".
Lees verder

Ziekenwagen zwaar beschadigd na hevige botsing in Koksijde: alweer opdoffer voor Brandweer Westhoek
In de Robert Vandammestraat in Koksijde is dinsdag iets voor het middaguur een ongeval gebeurd tussen een personenwagen en een ziekenwagen. Die laatste was prioritair onderweg van De Panne naar Sint-Idesbald voor een interventie maar werd plots geconfronteerd met een voertuig dat stopte en wou inslaan op de parking van de Hypermarkt Carrefour. Het is het tweede ongeval met een ziekenwagen van Brandweer Westhoek in korte tijd.
Lees verder

Op dit online forum vertellen mensen openlijk over de problemen die hun grote penissen hen opleveren
'BigDickProblems'. Zo heet het forum op de website Reddit waar mensen van heinde en verre naartoe surfen om er te praten over leven met een grote penis. Wat vooral blijkt? Dat is helemaal niet zo fantastisch als iedereen denkt. De leden zijn er verrassend open over de seksuele, mentale en sociale problemen die met een stevig lid komen.
Lees verder

Enige arrestant in fatale mishandeling Mallorca vrijgelaten, lijkt niet te hebben geslagen of geschopt
De enige verdachte die is opgepakt in Palma de Mallorca in verband met de fatale mishandeling van de Nederlandse toerist Carlo Heuvelman afgelopen week, is weer vrij, meldden Spaanse media. De 18-jarige Nederlander lijkt de 27-jarige toerist uit Waddinxveen (Zuid-Holland), die ernstig hersenletsel opliep en zondag in een ziekenhuis in Palma overleed, niet te hebben geslagen of geschopt.
Lees verder

Psychiater toont hoe angst ons leven stuurt én hoe we die vicieuze cirkel kunnen doorbreken: "Op termijn kan je er hoge bloeddruk van krijgen"
Welke lessen hebben we in de pandemie geleerd? In het boek Vrij van angst toont de gerenommeerde Amerikaanse psychiater Judson Brewer (47) hoe angst ons leven stuurt maar ook hoe we die vicieuze cirkel kunnen doorbreken. Hoe weet je wanneer je een paniekaanval krijgt? En wat kunnen we doen tegen die angstgevoelens?
Lees verder

PORTRET. Dave Chisnall, de Engelse topdarter die 'Dancing Dimi' opnieuw wil kloppen: "Mijn overleden moeder trots maken"
In februari verloor hij zijn moeder, straks wordt hij voor de tweede keer vader. De Engelse topdarter Dave Chisnall (40) beleeft een emotioneel jaar. Een portret van 'Chizzy', die vanavond Dimitri Van den Bergh (opnieuw) wil uitschakelen. "Mama kijkt vanuit de hemel mee."
Lees verder

Jumbo wil tegen eind dit jaar 20 supermarkten in België
De Nederlandse supermarktketen Jumbo liet vandaag weten tegen eind dit jaar ongeveer twintig winkels in België te willen, in 2024 moeten dat er honderd zijn.
Lees verder

Wat zijn de partijstandpunten over de hongerstakers?
De PS en Ecolo dreigen ermee uit de federale regering te stappen zodra iemand van de meer dan 400 hongerstakende mensen zonder papieren in Brussel zou overlijden. Aan Vlaamse kant gaat geen enkele regeringspartij daarin mee, ook Vooruit en Groen niet. MR verzet zich eveneens tegen de demarche van PS en Ecolo en tegen de eis van de hongerstakers voor een collectieve regularisatie. De partijstandpunten in dit dossier op een rijtje.
Lees verder

Luchtkwaliteit in Vlaanderen verbetert: "Maar toch ook nog pak werk voor de boeg"
De luchtkwaliteit in Vlaanderen verbetert, maar er zullen op het vlak van wegverkeer, landbouw en houtverwarming extra inspanningen nodig zijn om de doelstellingen voor het jaar 2030 te halen. Dat blijkt uit een tussentijdse evaluatie van het Vlaams Luchtbeleidsplan 2030. "Dit toont aan dat we op de goede weg zijn om de Vlaamse luchtkwaliteit verder te verbeteren. Er ligt echter ook nog wel heel wat werk op de plank", zegt minister van Omgeving Zuhal Demir.
Lees verder