Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 juli 2021

PORTRET. Jeugdvrienden over Wout van Aert (26): “Hoop van de natie op de Olympische Spelen? De Krawatencross en de ...

HLN
PORTRET. Jeugdvrienden over Wout van Aert (26): "Hoop van de natie op de Olympische Spelen? De Krawatencross en de veldrit van Vorselaar, dààr droomden wij van"
Nog niet zo lang geleden was Wout van Aert (26) nog Woutje, een tengere jongen die kleiner was dan zijn leeftijdsgenoten. Morgenochtend is hij de hoop van de natie op goud in Tokio. Dat is nooit een kinderdroom geweest, vertellen zijn jeugdvrienden van school en uit de koers. "De Krawatencross in Lille, dààr droomden wij van. Niet van de Olympische Spelen of de Tour de France." Maar Woutje werd Wout, ondanks - of dankzij? - stiekeme pintjes en boenkeboenke fuiven.
Lees verder

Dylan Groenewegen haalt tweede ritzege binnen in Ronde van Wallonië, Simmons blijft leider
Dylan Groenewegen was in de vierde etappe van de Ronde van Wallonië opnieuw de snelste in de spurt. De Nederlander van Jumbo-Visma haalde het voor Giacomo Nizzolo en Fernando Gaviria. Groenwegen won ook al de eerste rit van deze Ronde van Wallonië, Quinn Simons blijft leider in het totaalklassement.
Lees verder

Dylan Groenewegen haalt tweede ritzege binnen in Ronde van Wallonië
Dylan Groenewegen was tijdens de vierde etappe van de Ronde van Wallonië opnieuw de snelste in de spurt. De Nederlander van Jumbo-Visma haalde het voor Giacomo Nizzolo en Fernando Gaviria. Groenwegen won ook al de eerste rit van deze Ronde van Wallonië, Quinn Simons blijft leider in het totaalklassement.
Lees verder

Minister De Sutter wil ambtenaren beter laten 'deconnecteren' na de uren
Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter heeft van de ministerraad groen licht gekregen voor het opstarten van overleg met de sociale partners om te kijken hoe ze het 'recht op deconnectie' concreet kunnen vastleggen en invullen voor de federale overheid.
Lees verder

Belgische toeriste maakt zware val in Italiaans gebergte nadat hond aan riem trekt bij steile afdaling
Een Belgische toeriste is zwaargewond geraakt bij een wandeling in de Gole dell'Infernaccio (Hellekloof) in het Italiaanse Montefortino. Volgens de hulpdiensten trok haar hond plots aan de leiband, waardoor ze lelijk ten val kwam.
Lees verder

Van Quickenborne: "Er kunnen ook andere redenen zijn waarom Pukkelpop beslist heeft te annuleren"
"Er kunnen ook andere redenen zijn waarom Pukkelpop de beslissing heeft genomen om uiteindelijk te annuleren", dat zei minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) deze middag op VTM NIEUWS als reactie op de annulatie van het Hasseltse muziekfestival. De vicepremier wilde hier niet verder op ingaan.
Lees verder

Na de afgelasting van Pukkelpop: op deze zomerfestivals kun je wèl nog uit de bol gaan
Pukkelpop heeft vrijdag dan wel de stekker uit haar editie van dit jaar getrokken, maar dat betekent niet dat er deze zomer niet gefeest kan worden. Andere zomerfestivals bevestigen dat ze wel degelijk doorgaan. Zo belooft het weekend van 13, 14 en 15 augustus alvast heel druk te worden met drie festivals in hetzelfde weekend. Ontdek hier waar je wel uit de bol kunt gaan.
Lees verder

Zeker zes mensen overleden aan "zelfmoordpoeder" verkocht door Eindhovenaar
Zeker zes mensen zijn overleden aan het zogeheten zelfmoordpoeder dat een 28-jarige man uit Eindhoven aan hen zou hebben verkocht. Dat zegt het openbaar ministerie in Nederland. De man is dinsdag aangehouden en vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris (onderzoeksrechter) in Den Bosch. Die heeft bepaald dat hij de komende twee weken in voorarrest blijft. Het OM verdenkt de Eindhovenaar van hulp bij zelfdoding, overtreding van de Geneesmiddelenwet en witwassen.
Lees verder

Transfer Talk. Standard bevestigt komst van Noorse winger, Antwerp die van Nigeriaanse middenvelder - Krmencik keert terug naar Tsjechië
Het nieuwe voetbalseizoen gaat bijna van start, en dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Transfer Talk. Standard bevestigt komst van Noorse winger, Antwerp die van Nigeriaanse middenvelder - RSCA-target Guessand langer bij Nice
Het nieuwe voetbalseizoen gaat bijna van start, en dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Van Ranst en Van Gucht leggen uit waarom Pukkelpop schrappen juiste beslissing was: "We zeggen al maanden dat het hiervoor te vroeg is"
Pukkelpop wordt voor de tweede keer afgelast. De deltavariant van het coronavirus, nu verantwoordelijk voor meer dan 90 procent van de besmettingen in ons land, is de spelbreker. Maar experten waarschuwden maanden geleden al dat een vierdaags festival met 66.000 bezoekers ook in de derde week van augustus wellicht niet zou kunnen. Virologen Steven Van Gucht en Marc Van Ranst verklaren waarom het de juiste beslissing was Pukkelpop te schrappen.
Lees verder

Mahdi verdedigt snelle behandeling dossiers: "Als dat hongerstaking kan stoppen, ben ik bereid dat te doen"
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) verdedigt de snelle behandeling van dossiers van de mensen zonder papieren die enkele dagen geleden hun hongerstaking hebben stopgezet. "Als dat is wat we moeten doen om de hongerstaking te stoppen, dan ben ik bereid dat te doen", verklaarde de staatssecretaris in de Kamer.
Lees verder

Aantal doden na noodweer bijgesteld naar 36, nog 11 mensen vermist
Het aantal dodelijke slachtoffers na de overstromingen van vorige week is bijgesteld van 37 naar 36. Dat meldt het Nationaal Crisiscentrum. Alle slachtoffers zijn inmiddels ook geïdentificeerd. Het aantal vermisten gaat dan weer naar boven. Donderdag was er nog sprake van 6 vermisten, dat zijn er nu 11 geworden.
Lees verder

LIVE. Noami Osaka ontsteekt olympische vlam! Onze journalist in HLN LIVE: "Bach bevestigde dat Spelen aan zijden draadje hingen"
• Dag 1 Olympische Spelen • Jarno De Smedt kwam al eerste Belg in actie in het boogschieten • Openingsceremonie in olympisch stadion verliep sereen • Alle uitslagen en nieuws live op deze pagina
Lees verder

SHOWBITS. Ella en Olga Leyers dragen matching outfits en van welke acteur is dit schattige dochtertje?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Bel20 sluit op hoogste peil sinds herfst 2007
De Brusselse beurs zette vandaag haar vierde winstdag op rij neer. De Bel20-index dikte bijkomend 0,29 procent aan tot 4.230,56 punten, meteen de hoogste slotkoers sinds november 2007.
Lees verder

Nog 44.000 uitnodigingen te versturen naar 12- tot 15-jarigen in Vlaanderen
Ongeveer 44.000 twaalf- tot vijftienjarige Vlamingen wachten nog op een uitnodiging van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid om zich te laten vaccineren. Al meer dan 40.000 jongeren in die leeftijdscategorie hebben intussen al minstens één prik gekregen, zo blijkt uit de gegevens van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.
Lees verder

Twee clubs voor het lastige jaar van de bevestiging: de hamvragen en smaakmakers bij Beerschot en OH Leuven
Beerschot en OH Leuven verrasten vorig seizoen als promovendi vriend en vijand met een straffe competitiestart en enkele mooie uitschieters. Maar dat betekent ook dat ze nu allebei voor het traditioneel moeilijke jaar van de bevestiging staan. Al kunnen ze daarin nog wel steeds rekenen op hun smaakmakers, van wie je natuurlijk ook niet te afhankelijk wil worden. Kunnen ze bevestigen? De hamvragen en smaakmakers van Beerschot en OHL.
Lees verder

Spaanse jihadist opgepakt in Molenbeek
In de Brusselse gemeente Molenbeek is vandaag een man gevat die werd gezocht door de Spaanse politie. Het zou gaan om de 22-jarige broer van een gesneuvelde Spaanse Syriëstrijder.
Lees verder

HET DEBAT. Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke maatregelen moeten dan gelden? Dit is jullie mening
De organisatie van Pukkelpop heeft laten weten dat de editie van 2021 niet doorgaat na "onverwachte wijzigingen na het Overlegcomité". De organisatie vindt het te moeilijk om aan alle regels te voldoen. "PCR-testen van 72 uur werden teruggebracht naar 48 uur", zegt de woordvoerder van Pukkelpop. "Antigeentesten hetzelfde verhaal. De geldigheidsduur werd van 48 naar 24 uur getrokken." Veel mensen reageren teleurgesteld. Wat denk jij? Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke regels moeten dan gelden? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord, nu is het jullie beurt.
Lees verder