Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 juli 2021

Politie Haïti: “26 Colombianen en 2 Amerikanen verantwoordelijk voor moord Haïtiaanse president”

HLN
Politie Haïti: "26 Colombianen en 2 Amerikanen verantwoordelijk voor moord Haïtiaanse president"
Het commando dat verantwoordelijk was voor de moord op de Haïtiaanse president Jovenel Moïse bestond uit 26 Colombianen en twee Amerikanen van Haïtiaanse afkomst. Dat heeft de politie donderdagavond (lokale tijd) meegedeeld. Daarnaast maakte het parket van Port-au-Prince ook bekend dat de verantwoordelijken voor de beveiliging van de vermoorde president Jovenel Moïse worden gedagvaard.
Lees verder

Een kwestie van punten en komma's: Sambi Lokonga zal voor vijf jaar tekenen bij Arsenal
De laatste plooien worden gladgestreken. Anderlecht en Arsenal hebben wekenlang onderhandeld over een transfer van Albert Sambi Lokonga (21), maar alle partijen gaan er nu meer dan ooit vanuit dat alles in orde komt - het is een kwestie van punten en komma's. Ook Sambi Lokonga zelf houdt geen rekening meer met een ommekeer. De middenvelder zal in Londen voor vijf jaar tekenen, Anderlecht vangt volgens Engelse media ruim twintig miljoen euro.
Lees verder

Mondmaskers op en overlevingspakket met boterhammen: Elmira (17) getuigt vanop 'coronabus' uit Spanje
110 jongeren die in de Spaanse feestlocatie Lloret de Mar besmet raakten met het coronavirus zijn gisteravond met de bus vertrokken naar België. "Vorige dinsdag was ik aangekomen met het vliegtuig, nu zitten we op een tjokvolle bus terug naar huis. Dat was niet het scenario, maar we maken er het beste van", zegt Elmira Vandenbroucke (17) uit Mechelen.
Lees verder

Vlaamse toeristische sector kreeg 642,7 miljoen coronasteun
De Vlaamse toeristische sector kreeg al 642,7 miljoen euro coronasteun. Dat blijkt uit de antwoorden van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) en Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) op parlementaire vragen van Cathy Coudyser (N-VA).
Lees verder

Sammy Mahdi verliest z'n grootvader, die hij al 20 jaar niet zag: "Spijt dat ik nooit naar Irak ben gereisd"
"Dan toch niet onsterfelijk. 91 jaar, de vader van mijn vader en de koning van Basra. Of toch in mijn wereld." Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) verloor deze week zijn Iraakse grootvader. Twintig jaar lang was het enige contact telefonisch. "Natuurlijk heb ik spijt dat ik de reis niet meer gemaakt heb."
Lees verder

Zo laat oud appartementsblok geen druppel regenwater verloren gaan: "Nu kunnen we droge zomers aan"
Regenwater valt er tegenwoordig genoeg uit de lucht. Maar wat gebeurt ermee? Ofwel loopt onze kelder onder water ofwel verdwijnt het allemaal in de riool. In een appartementsblok in het Antwerpse Berchem hebben de 147 bewoners samengelegd voor een ingenieus systeem waarbij geen enkele druppel verloren gaat.
Lees verder

Paul en Sandy verruilden hun ramenfabriek in de Kempen voor een galerie in Saint-Tropez: "Miljardairs komen hier in hun short en op 'sleffers' binnen"
Ze runden een ramenfabriek in de Kempen, maar toen ze die konden verkopen, volgden Paul en Sandy hun hart en openden ze aan de Côte d'Azur een kunstgalerie. "Je kunt nergens beter zitten: miljonairs en miljardairs komen hier in een short en op hun 'sleffers' binnen. Ze zijn ontspannen en hebben eindelijk de tijd om bezig te zijn met wat hen écht interesseert: kunst."
Lees verder

Bezoek aan het nieuwste, meest exclusieve stukje strand van Saint-Tropez: "Dit is méér dan wat zonnebaden, dit is een levensstijl"
Het lijkt een restaurant met een Michelinster, maar de gasten wandelen er binnen op slippers, nemen plaats onder de pijnbomen en voelen het zand tussen hun tenen terwijl ze hun insalata caprese (38 euro) of carpaccio van tonijn (35 euro) binnenspelen. Dit is Gigi, de nieuwste en meest exclusieve stranduitbating van Saint-Tropez. "Gigi gaat over veel méér dan gewoon wat zonnebaden", zegt eigenaar Laurent de Gourcuff. "Dit is een levensstijl."
Lees verder

Waarom de zoektocht naar een nieuwe spits zo moeizaam loopt voor Anderlecht
Waar blijft die spits, vragen Anderlecht-fans zich af. Een opvolger voor Lukas Nmecha vinden, is evenwel makkelijker gezegd dan gedaan, zo blijkt. En wel om deze vier redenen.
Lees verder

Wanneer de stoppen plots doorslaan: tennisser mept verlichting aan diggelen, ref ei zo na bedolven onder scherven
Als je zelfs indruk maakt op de Franse 'bad boy' Benoit Paire, dan weet je dat je je boekje ver te buiten bent gegaan. Dat beseft de Argentijnse tennisser Renzo Olivo na gisteren ook. De Zuid-Amerikaan was zo gefrustreerd na een nederlaag dat hij de verlichting rond de baan aan diggelen mepte. Niet bewust, maar de scherven belandden wel ei zo na op de umpire.
Lees verder

Bestseller-kok Ottolenghi komt eindelijk op de Vlaamse tv
Zijn ingrediënten als 'za'atar' en 'ras el hanout' u nog onbekend? Binnenkort wellicht niet meer, want de Brits-Israëlische kok Yotam Ottolenghi (52) is vanaf 18 juli ook bij ons te zien op tv. Kookzender Njam! start dan met de uitzendingen van 'Ottolenghi's Mediterranean Feast', een culinaire reis rond de Middellandse Zee.
Lees verder

Van 'So You Think You Can Dance' tot hoofdverdachte moordaanslag: hoe Delano G. afgleed naar criminaliteit
Doorbreken als rapper of danser: dat was ooit de droom van Delano G. (21). Hij deed mee aan 'So You Think You Can Dance' en had een eigen muzieklabel. Maar bekend werd hij deze week pas, door de moordaanslag op Peter R. de Vries: hij is opgepakt als vermoedelijke schutter. Vandaag wordt hij voorgeleid, samen met de Pool die de vluchtwagen bestuurde.
Lees verder

Aaron Blommaert over de 'Familie'-spin-off 'Het Geheim Van Raven': "De cameraman liep een driedubbele beenbreuk op, dat was schrikken"
'Familie' is met vakantie, maar de soapfans hoeven hun favoriete serie geen volledige zomer te missen. Op VTM GO kan je momenteel kijken naar 'Het geheim van Raven', een negendelige spin-off met Aaron Blommaert (18) in de hoofdrol. De webserie schakelt vandaag een versnelling hoger qua suspense, want er duikt een lijk op.
Lees verder

Niels Destadsbader trapt 12-delige concertreeks af: "Je zou eens moeten voelen hoe hard ons hart klopt"
Alsof de Rode Duivels in de Ghelamco Arena stonden. Met een knaller trapten Niels Destadsbader (32) en zijn ploeg muzikanten gisteren zijn twaalfdelige concertreeks op gang. "Het dak eraf", zegt hij de komende twee weken tegen zo'n 15.000 man. Geen artiest die deze maand meer het podium bestijgt dan Niels.
Lees verder

Niels Destadsbader trapt concertenreeks in Ghelamco Arena af: "Je zou eens moeten voelen hoe hard ons hart klopt"
Alsof de Rode Duivels in de Ghelamco Arena stonden. Met een knaller trapten Niels Destadsbader (32) en zijn ploeg muzikanten gisteren zijn twaalfdelige concertreeks op gang. "Het dak eraf", zegt hij de komende twee weken tegen zo'n 15.000 man. Geen artiest die deze maand meer het podium bestijgt dan Niels.
Lees verder

Natalia trapt 'A symphonic Evening With'-concerten swingend af: "De baby moet mama maar volgen"
"Zenuwen? Nee jong, vooral heel veel excitement om na anderhalf jaar weer op een groot podium te staan. Dat iedereen maar eens goed zot doet om alle miserie te vergeten." Terwijl Niels Destadsbader de Ghelamco Arena op stelten zette, gaf Natalia (40) gretig de aftrap voor de 'A symphonic evening with'-concerten van Dag Allemaal in de gloednieuwe Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke.
Lees verder

Natalia trapt 'A symphonic Evening With'-concerten af en kan het ook nog steeds, swingend én symfonisch
"Zenuwen? Nee jong, vooral heel veel excitement om na anderhalf jaar weer op een groot podium te staan. Dat iedereen maar eens goed zot doet om alle miserie te vergeten." Terwijl Niels Destadsbader de Ghelamco Arena op stelten zette, gaf Natalia (40) gretig de aftrap voor de 'A symphonic evening with'-concerten in de gloednieuwe Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke.
Lees verder

Protocollen zijn heilig ook al dragen ze niets bij, het strakke keurslijf knelt: regelneverij van Team DSM ergert nu ook bij Benoot steeds meer
Het blijft rommelen bij Team DSM. Deze week lekte uit dat ook Ilan Van Wilder aanstuurt op een vertrek. En zelfs de ideale werknemer Tiesj Benoot is niet langer honderd procent gelukkig. Wat is toch het probleem bij de Duits-Nederlandse formatie, die eerder ook al Tom Dumoulin, Marc Hirschi en Michael Matthews vroeger dan gepland zag vertrekken? Een voorbeeld: vorige zomer werd de Australiër Michael Storer van trainingskamp gestuurd omdat hij de ploegbubbel had verlaten om simpelweg shampoo gaan kopen.
Lees verder

OVERZICHT. Coronabesmettingen stijgen met 78 procent, ook aantal ziekenhuisopnames neemt weer toe
Het aantal mensen dat met Covid opgenomen wordt in de Belgische ziekenhuizen, is de voorbije week met bijna een vijfde gestegen. Ook het aantal nieuwe besmettingen neemt nog altijd fors toe. Dat blijkt uit de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

KUSTGESPREKKEN. Astrid en Bram Coppens wijzen ons de weg in Knokke: "Op het strand valt meer te beleven dan in Los Angeles"
Een man en een vrouw. En een band met de kust. Dat is het opzet van een nieuwe vierdelige zomerreeks aan zee. Waar gaan zij deze zomer genieten van het strand, lekkere cocktails én de gezonde zeelucht? Vandaag gaan we op bezoek bij Astrid en Bram Coppens in Knokke-Heist. "Ik kom hier al sinds mijn kinderjaren. Mondain? Integendeel, Knokke heeft een dorpsgevoel", verklapt de dame die ooit in de heuvels rond Hollywood woonde.
Lees verder