Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 juli 2021

Play-offs Belgian League starten met ‘juggernautmatch’

HLN
Play-offs Belgian League starten met 'juggernautmatch'
In de Belgische League of Legends-competitie starten de play-offs met twee belangrijke matches in een 'Best of 5'-format. Dat wil zeggen dat er maximaal vijf games tussen beide teams zijn, waarna het team dat als eerste drie keer wint, doorstroomt naar de volgende ronde.
Lees verder

Waterover­last treft nu ook de kust: "Wat ik vanmorgen zag, zag ik nog nóóit"
Héél even hielden ze gisterenmorgen ook aan de kust hun hart vast. Het zou toch niet...? Scenario's zoals in de Ardennen nog vers in het achterhoofd. Onder meer in Nieuwpoort en Knokke gutste het water op sommige plaatsen uit het toilet, riolen konden het water niet slikken en straten stonden op een kwartier tijd compleet blank. "Je kan alleen maar toekijken."
Lees verder

Dat mag niet mislopen! Vannacht en dinsdagochtend 80% kans op Belgische medaille dankzij Matthias Casse
Elke dag voorspellen onze journalisten in Tokio de kans op een Belgische medaille. Op dag vier van de Olympische Spelen achten we die bijzonder groot: 80%. Met dank aan Matthias Casse, die zich recent nog tot wereldkampioen kroonde in de klasse tot 81 kg. Dit zijn vannacht en op zondagochtend de kanshebbers.
Lees verder

Dat mag niet fout gaan! Vannacht en dinsdagochtend 80% kans op Belgische medaille dankzij Matthias Casse
Elke dag voorspellen onze journalisten in Tokio de kans op een Belgische medaille. Op dag vier van de Olympische Spelen achten we die bijzonder groot: 80%. Met dank aan Matthias Casse, die zich recent nog tot wereldkampioen kroonde in de klasse tot 81 kg. Dit zijn vannacht en op dinsdagochtend de kanshebbers.
Lees verder

Argentijns sprookje in Tokio: schermster wordt na mislopen medaille ten huwelijk gevraagd door haar coach
De Argentijnse schermster Maria Belen Perez Maurice ging van de hel naar de hemel op de Olympische Spelen in Tokio. Ze slaagde er niet in om de eerste ronde te overleven, maar werd na afloop wel ten huwelijk gevraagd door haar partner/trainer, waarop ze haar jawoord gaf.
Lees verder

Enkele Waalse families vechten vaccinatie van 16- en 17-jarigen aan voor de rechtbank
Enkele Waalse families trekken naar de rechtbank tegen de vaccinatie van jongeren van 16 en 17 jaar tegen het coronavirus. Volgens hen zou de toestemming van de ouders verplicht moeten zijn. Dat meldt L'Echo.
Lees verder

VS versoepelen reisbeperkingen voorlopig niet
Voorlopig versoepelen de Verenigde Staten de inreisbeperkingen voor reizigers uit Europa en andere landen niet. "Vanwege de deltavariant zullen we de bestaande reisbeperkingen op dit moment handhaven", zei de woordvoerster van het Witte Huis Jen Psaki maandag.
Lees verder

Spanjaard de keel doorgesneden in Parijse Bois de Boulogne
De Franse politie onderzoekt de toedracht van een lugubere vondst zondagavond in het Bois de Boulogne, het bekendste park van Parijs. Rond 22.30 uur is een mannenlichaam aangetroffen waarvan de keel bleek doorgesneden, melden Franse media.
Lees verder

Sven Nys: "Pidcock heeft alles, bij Van der Poel miste ik killerblik. Ik vrees dat Mathieu het niet opgepikt heeft"
De olympische moutainbikewedstrijd werd een pijnlijke affaire voor Mathieu van der Poel (26), en een triomf voor Tom Pidcock (21). Hel en hemel. Sven Nys, zelf een ex-olympiër, analyseert wat fout ging en wat succes opleverde. "Met een dropper was Van der Poel niet overkop gegaan."
Lees verder

Sven Nys over de grote verliezer en grote winnaar in het mountainbiken: "Pidcock heeft alles, bij Van der Poel miste ik killerblik"
De olympische moutainbikewedstrijd werd een pijnlijke affaire voor Mathieu van der Poel (26), en een triomf voor Tom Pidcock (21). Hel en hemel. Sven Nys, zelf een ex-olympiër, analyseert wat fout ging en wat succes opleverde. "Met een dropper was Van der Poel niet overkop gegaan."
Lees verder

De dag van Klaas Dewijngaert: "Voelde die grote ontgoocheling bij Van Riel, nu hopen op medailles met Casse en Van Aert"
Vader en zoon Jan en Klaas Dewijngaert zijn voor VTM Nieuws en HLN ter plaatse in Tokio. Van daaruit zullen ze ruim twee weken lang verslag uitbrengen over de Olympische Spelen. Afwisselend houden ze ook een dagboek bij over hun Japanse avonturen.
Lees verder

"SUV's en pick-ups zijn tegenwoordig groter dan WO II-tanks"
Doordat Amerikaanse picks-ups en SUV's steeds groter en groter worden evenaren ze inmiddels de grootte van de tanks die Amerikaanse autofabrikanten ooit bouwden om de Tweede Wereldoorlog te winnen.
Lees verder

Dochter van prins Harry en Meghan Markle toegevoegd op site Buckingham Palace
Op maandagochtend raakte het nieuws bekend dat baby Lilibet nog altijd geen plaats gekregen had in de officiële troonopvolging, maar daar is ondertussen verandering in gekomen. De naam van het dochtertje van prins Harry (36) en Meghan Markle (29) staat nu op de achtste plaats in de lijst, vlak achter haar broertje Archie (2).
Lees verder

Parijs en Londen versterken hun samenwerking rond terrorismebestrijding
Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn vandaag overeengekomen om hun samenwerking rond terrorismebestrijding in de scheepvaart over het Kanaal te versterken. Dat hebben de Britse en Franse autoriteiten bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring.
Lees verder

Waarom 'Max Payne' nog altijd een muilpeer van een videogame is
Vandaag twintig jaar geleden verscheen Max Payne, een muilpeer van een videogame met filmische allures. Een waarin de kogels – en later de raketten - welig door de gelukkig verlaten straten van New York gierden. Maar waarin de gamemakers ook lieten zien hoe een videogame tegelijkertijd prettig om te spelen kan zijn én een sterk verhaal kan vertellen.
Lees verder

Luxebedrijf LVMH veert op na coronacrisis
Het Franse luxebedrijf LVMH, bekend van onder meer de modemerken Louis Vuitton en Dior, heeft in het eerste halfjaar van 2021 weer goede verkoopcijfers behaald.
Lees verder

Biden: "Einde van Amerikaanse gevechtsmissie in Irak"
De Verenigde Staten zullen hun "gevechtsmissie" in Irak tegen het einde van het jaar beëindigen om een "nieuwe fase" van militaire samenwerking met het land in te gaan. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden vandaag gezegd.
Lees verder

BV's doen hun vreemde eetgewoontes uit de doeken in 'Waarheid, Durven of Doen': "Vroeger at ik soms sla met chocolademousse"
Tijd voor enkele nieuwe onthullingen in 'Waarheid, Durven of Doen'. In de aflevering van vanavond vertelden Bab Buelens, Christoff, Niels Albert en Tine Embrechts wat meer over hun vreemdste eetgewoontes. Van altijd dezelfde bestelling in de frituur tot sla met chocolademousse: wie heeft de meest opmerkelijke gewoonte?
Lees verder

De Croo gelooft dat grote indoorevenementen vanaf het najaar mogelijk zijn: "We moeten ervoor gaan"
Omdat de vaccinatiebereidheid bijzonder hoog is in België, is premier Alexander De Croo (Open Vld) optimistisch over grotere evenementen de (nabije) toekomst. "Als iedereen gemotiveerd is om gevaccineerd te zijn, dan moeten indoorevenementen lukken in de tweede helft van het jaar", zei hij bij de VRT-radiozender Studio Brussel.
Lees verder

Omzet autobouwer Tesla verdubbeld naar 12 miljard dollar
Tesla heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien verdubbelen in vergelijking met een jaar eerder. De omzet bedroeg 12 miljard dollar tegen 6 miljard dollar vorig jaar, toen vanwege de coronapandemie de grote fabriek van Tesla in het Californische Fremont tijdelijk stil werd gelegd.
Lees verder