Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 juli 2021

Peloton moet Ventoux vandaag twee keer op én af, alles aan de mythische col is erg: de klim, de afdaling, de wind, d...

HLN
Peloton moet Ventoux vandaag twee keer op én af, alles aan de mythische col is erg: de klim, de afdaling, de wind, de hitte en de tijdslimiet
Je hebt bergen en bergen. De Mont Ventoux behoort tot de speciale categorie: een mythische col met de reputatie van een killer — helaas ook letterlijk. Hoe gek is het dan om het peloton tijdens de elfde rit van deze Tour de France twee keer over de top te sturen, telkens gevolgd door een extreem snelle afdaling?
Lees verder

"Zelfzorg en regelmatig seksueel contact met uitgebreid voorspel is het allerbelangrijkste": gynaecoloog legt uit wat je kan doen tegen vaginale droogte
Zodra je 50 wordt, kan je als vrouw wel eens last krijgen van jeuk aan je intieme delen en pijn tijdens seksuele betrekkingen. De boosdoener? Vaginale droogte. Het fenomeen komt vaker voor dan je denkt, want het hangt nauw samen met hormoonschommelingen. Wat kan je doen om de klachten tot het minimum te beperken en weer volop plezier te beleven tussen de lakens? "Er zijn veel producten op de markt die een goed resultaat geven", stelt gynaecoloog prof. dr. Johan Verhaeghe gerust.
Lees verder

Phoenix neemt in NBA-finale tegen Milwaukee beste start
Phoenix heeft dinsdag de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs van de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA tegen Milwaukee gewonnen. De Suns versloegen in Phoenix de Bucks met 118-105.
Lees verder

Eerste doden van ramp met klein passagiersvliegtuig in Rusland geborgen
Reddingswerkers hebben de eerste lichamen geborgen na het neerstorten van een Russisch passagiersvliegtuig op het schiereiland Kamtsjatka, in het uiterste oosten van het land. De slachtoffers werden uit het water gehaald, meldt de gouverneur van Kamtsjatka, Vladimir Solodov, woensdag.
Lees verder

'The Crown'-actrice Emma Corrin draagt een borstbinder: "Heel erg intiem, heel erg cool"
'The Crown'-actrice Emma Corrin (25) heeft met een intieme fotoreeks op Instagram bekendgemaakt dat ze een binder draagt, een kledingstuk dat de borsten van de drager plat duwt.
Lees verder

'The Crown'-actrice Emma Corrin openhartig over het dragen van een borstbinder: "Heel erg intiem, heel erg cool"
'The Crown'-actrice Emma Corrin (25) heeft met een intieme fotoreeks op Instagram bekend gemaakt dat ze een binder draagt, een kledingstuk dat de borsten van de drager plat duwt.
Lees verder

De Vries geloofde niet in beveiligingsmaatregelen: "Dan staat de politie een paar weken voor je huis tot ze besluiten dat het niet meer nodig is"
Peter R. de Vries, de misdaadjournalist die gisteren voor de Nederlandse RTL-studio werd neergeschoten, werd in het verleden wel vaker bedreigd. Toch moest hij niets weten van beveiligingsmaatregelen waardoor hij gisteren helemaal alleen naar zijn wagen wandelde.
Lees verder

De Wever vraagt om strijd tegen drugsmaffia ernstiger te nemen: "Wat in Nederland vandaag gebeurt, zal morgen hier gebeuren"
Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever is naar eigen zeggen aangeslagen door het nieuws over de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. De Vries, die gisteren werd neergeschoten in Amsterdam. "Wanneer gaat men in dit land de strijd tegen de drugsmaffia echt serieus nemen?", vraagt De Wever verder in een boodschap op Twitter. "Wat in Nederland vandaag gebeurt, zal morgen hier gebeuren."
Lees verder

Groen licht voor vaccinatie 12-15-jarigen
De Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid heeft woensdag het licht op groen gezet voor de vaccinatie van 12-15-jarigen met het Pfizer-vaccin. Voor de vaccinatie is wel de toestemming van de ouders nodig. Dat heeft Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) gemeld.
Lees verder

Groen licht voor vaccinatie 12-15-jarigen: "Met toestemming van de ouders"
De Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid heeft woensdag het licht op groen gezet voor de vaccinatie van 12-15-jarigen met het Pfizer-vaccin. Voor de vaccinatie is wel de toestemming van de ouders nodig. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) gemeld.
Lees verder

Groen licht voor vaccinatie 12- tot 15-jarigen: "Met toestemming van de ouders"
De Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid heeft woensdag het licht op groen gezet voor de vaccinatie van 12- tot 15-jarigen met het Pfizer-vaccin. Voor de vaccinatie is wel de toestemming van de ouders nodig. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) gemeld.
Lees verder

OPROEP. Een krak in wandelvakanties, roadtrippen of een andere manier van reizen? NINA zoekt ervaren vakantiegangers die hun tips willen delen
Voor een nieuwe zomerreeks is NINA op zoek naar Vlamingen met bakken ervaring als het op reizen aankomt. En dan vooral Vlamingen die al zo vaak een bepaald type reis maakten, dat ze er experts in zijn geworden. Ben of ken jij zo iemand?
Lees verder

Vader van Bart De Pauw is overleden
Guido De Pauw (84), vader van televisiegezicht Bart De Pauw (53), is overleden. Hij laat zijn partner Julia Wermoes (87) en drie kinderen na: Elsje, Sofie en Bart.
Lees verder

AD-journalist Koen Voskuil na schietpartij Peter R. de Vries: "Dit lijkt een geplande liquidatiepoging"
Koen Voskuil van onze Nederlandse collega's van het AD heeft bij HLN LIVE meer toelichting gegeven over de schietpartij waarbij misdaadverslaggever Peter R. de Vries gisteravond in hartje Amsterdam levensgevaarlijk gewond raakte. "Het ziet er naar uit dit een geplande liquidatiepoging is."
Lees verder

Geen enkele verkeersdode meer in 2050? Neem deel aan de Grote Burgerenquête over Verkeersveiligheid
"All For Zero", of geen enkele verkeersdode. Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil met een online enquête en een burgerpanel iedereen ideeën laten aanleveren voor meer verkeersveiligheid, zo maakt hij vandaag bekend.
Lees verder

Of Richard Branson zenuwachtig is voor zijn ruimtereis zondag? "Ik kijk hier al 17 jaar naar uit. Mijn vrouw komt niet naar mijn begrafenis, zegt ze"
Miljardair Richard Branson (70) kijkt al 17 jaar uit naar zijn ruimtereis. Hij is dan ook razend enthousiast dat hij zondag, 11 juli, samen met vijf anderen een testvlucht zal maken met een ruimtevaartuig van zijn bedrijf Virgin Galactic. Branson is allerminst nerveus over de lancering. Hij moet zichzelf af en toe knijpen om te beseffen dat het echt is, zei hij in een interview vanuit Spaceport America in New Mexico.
Lees verder

Of Richard Branson zenuwachtig is voor zijn ruimtereis zondag? "Ik kijk hier al 17 jaar naar uit"
Miljardair Richard Branson kijkt al 17 jaar uit naar zijn ruimtereis. Hij is dan ook razend enthousiast dat hij zondag, 11 juli, samen met vijf anderen een testvlucht zal maken met een ruimtevaartuig van zijn bedrijf Virgin Galactic. Branson is allerminst nerveus over de lancering. Hij moet zichzelf af en toe knijpen om te beseffen dat het echt is, zei hij in een interview vanuit Spaceport America in New Mexico. "Ik kan niet wachten."
Lees verder

Het mysterie van de tweede prik: waarom ligt de één zwetend in bed en heeft de ander nergens last van?
De een heeft na z'n coronaprik helemaal geen last, de ander krijgt rillende koorts. Hoe kan dat? Werkt het vaccin eigenlijk wel als je nergens last van hebt? En klopt het dat de tweede prik voor meer bijwerkingen zorgt? De vragen en antwoorden over bijwerkingen op een rij.
Lees verder

Scout tijdens kamp overvallen door twee gewapende daders
In de Sparrenstraat in Steendorp is woensdagochtend een lid van een scoutsgroep uit Zwevezele overvallen door twee gewapende personen. Onder bedreiging van een vuurwapen moest hij twee portefeuilles en twee gsm-toestellen afgeven.
Lees verder

Geldboetes voor ramptoeristen die foto's namen en verspreidden van Jens (20), minuten na dodelijk ongeval: "Wilden scoren als ramptoerist"
Vijf mannen zijn veroordeeld tot geldboetes nadat ze foto's namen en verspreidden van Jens Hamerlinck (20). In de zomer van 2019 kwam hij om het leven bij een verkeersongeval toen de auto na de Gentse Feesten tegen een verlichtingspaal belandde in Destelbergen. "Het plaatsen van dergelijke foto's valt niet te verantwoorden. De beelden zullen voor altijd op het netvlies van de nabestaanden gebrand zijn", aldus rechter Van Mol.
Lees verder