Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 17 juli 2021

OVERZICHT. Zij overleefden overstromingen niet. “Yannick wilde dochter redden, maar stroming was te sterk”

HLN
OVERZICHT. Zij overleefden overstromingen niet. "Yannick wilde dochter redden, maar stroming was te sterk"
De officiële dodentol van de overstromingen in ons land loopt op. Stilaan krijgen die vreselijke cijfers ook een naam en een gezicht. Die van Yannick, Eric, Frédéric of Angelo, bijvoorbeeld. De oudste 62, de jongste amper 22. Yannick werd meegesleurd door het water van de Vesder toen hij op weg was om zijn dochter te gaan helpen, Frédéric werd opgeslokt door de Maas toen hij de verstopte afvoerpijp in zijn straat wilde vrijmaken.
Lees verder

Geen nieuwe foto van George op zijn verjaardag? "William en Kate zijn geschokt van de pesterijen na het EK"
We zullen misschien geen nieuwe foto van prins George te zien krijgen op zijn 8ste verjaardag, zo speculeert royaltybiograaf Angela Levin. De hertog en hertogin van Cambridge willen hun zoon beschermen tegen de giftige reacties van het publiek. "Kate en William zijn erg geschrokken van de negatieve commentaar na het EK, en twijfelen of ze nog meer beelden van hun zoon de wereld in moeten sturen."
Lees verder

Paginagroot rouwbericht van kinderen Peter R. de Vries in Nederlandse kranten
De rouwpagina's zijn in de meeste grote Nederlandse kranten vandaag overwegend gevuld met berichten voor de bekende misdaadverslaggever Peter R. de Vries. "De meest fantastische vader die een mens kan wensen", zo omschrijven zijn kinderen hem in een paginagroot overlijdensbericht dat in het AD, de Volkskrant en Trouw staat.
Lees verder

Politie haalt zwaar dronken vrouw uit verkeer: "Ze had 3,5 promille in haar bloed"
De politie van Mechelen-Willebroek heeft vrijdagavond een vrouw uit het verkeer gehaald die zwaar dronken was. Na een ademtest beek dat ze maar liefst 3,5 promille in haar bloed had. Dat is ongeveer het equivalent van een tiental pinten bier.
Lees verder

Yannick deed al tientallen citytrips en deelt de slimme manieren waarop hij die aanpakt: "Weinig mensen weten dat je de beste tips op Pinterest vindt"
Citytrips komen in alle gedaantes en formules, en fulltime reisblogger Yannick Merckx (27) van @hetismerckx op Instagram heeft ze allemaal al gedaan. Van Londen tot Boedapest, in de zon en in de regen. Na zeven jaar heeft hij genoeg slimme strategieën en trucjes ontwikkeld om van elk stadsbezoek een vlotte, gevarieerde en onvergetelijke minireis te maken. In deze aflevering van NINA's zomerreeks 'De Vakantiekrak' deelt hij ze allemaal. "Naar Parijs namen we onze vouwfietsen mee op de Thalys, gratis. Zo bespaarden we daar héél veel op transport."
Lees verder

Straks meteen beslissend in de Supercup? Het klavertjevier nieuwkomers bij Racing Genk voorgesteld
Racing Genk stelde gisteren zijn vier nieuwkomers voor. Maak kort kennis met Carel Eiting (23), Mujaid Sadick (21), Simen Juklerod (27) en Mike Trésor (22).
Lees verder

Jamie Lynn Spears reageert: "Kunnen we een einde maken aan deze bullshit?"
Jamie Lynn Spears, dus zus van popster Britney, heeft in een cryptische boodschap op Instagram gereageerd op de rechtszaak die Britney aanspant tegen haar vader.
Lees verder

Ook vakantieverkeer ondervindt hinder van wateroverlast, maar vooral aanschuiven in Zwitserland en Italië
Het is vanochtend hier en daar al aanschuiven op de Europese snelwegen richting de populaire vakantiebestemmingen. Zo stond er omstreeks 8.35 uur al tot 2,5 uur file in Zwitserland, Italië en Oostenrijk. Bovendien brengt de wateroverlast in ons land, maar ook in Duitsland, Nederland en Zwitserland, extra hinder met zich mee op belangrijke vakantieassen. Dat meldt mobiliteitsclub VAB.
Lees verder

Belgian Cat Meesseman: "Coronaregels nemen veel weg van de échte Olympische ervaring"
De Belgian Cats reisden als een van de eersten af naar Japan voor de Olympische Spelen. Onze man ter plaatse sprak met sterkhouders Emma Meesseman en Kim Mestdagh. Over het samenleven met andere atleten, de jet lag en de ambities.
Lees verder

Belgian Cats stomen zich op stageoord Mito klaar voor Spelen: "Coronaregels nemen veel weg van de échte olympische ervaring"
Nog negen keer slapen. En dan is het zover: de 'Grote Intrede' van onze Belgian Cats op het olympisch basketbaltoernooi. Vanuit stageoord Mito schatten boegbeeld Emma Meesseman en coach Philip Mestdagh eerste tegenstander Australië — zónder Liz Cambage — in. Waarbij de stellige hoop wordt geformuleerd op nog minstens één extra oefenduel. "Dat hebben we absoluut nodig."
Lees verder

Belgian Cats Meesseman en Mestdagh: "Verder dan de kwartfinale willen we nog niet kijken"
De Belgian Cats reisden als een van de eersten af naar Japan voor de Olympische Spelen. Onze man ter plaatse sprak met sterkhouders Emma Meesseman en Kim Mestdagh. Over het samenleven met andere atleten, de jet lag en de ambities.
Lees verder

Gewichtheftalent Nina Sterckx: "Belgian Cats hebben me al opgenomen in de groep"
Nina Sterckx is met haar 18 jaar een van de youngsters in de Belgische delegatie op de Olympische Spelen. De gewichthefster verbroedert intussen met de Belgian Cats. "Ze nemen me goed op in de groep."
Lees verder

Annelien Coorevits vond Miss België zijn niet altijd tof: "Ik wilde naar mijn ouders, maar ze staken mij in een bad met een kroon op mijn kop"
Annelien Coorevits (34) heeft niet heel veel goede herinneringen aan haar jaar als Miss België. "Het was niet mijn gelukkigste jaar. Je wordt erin gesmeten, en wat je niet beseft is dat het voor de rest van je leven is."
Lees verder

Volle tribunes in Silverstone, ondanks hoge besmettingsgraad in Engeland : "Dit wordt complete chaos"
Engeland kreunt onder een van de hoogste besmettingsgraden in het Westersehalfrond, maar de tribunes zitten dit weekend nokvol in Silverstone. Omdat het goed is voor het imago van het land. En zaterdag krijgen we geen kwalificaties maar een soort mini-koers. Omdat het goed is voor de bankrekening van F1. "Dit wordt complete chaos."
Lees verder

Vraag naar werkkrachten stijgt, maar steeds minder mensen zoeken een job
"Corona heeft een war on talent ontketend. De schaarste aan kandidaten is groot." Dat vertelt rekruteerder Michael Page aan jobat.be. De VDAB bevestigt die vaststelling: bedrijven zoeken terug meer nieuwe werkkrachten, maar het aantal werkzoekenden is laag.
Lees verder

Naïma Joris (39), de muzikale ontdekking van 'Vive Le Vélo': "Zingen hielp de dood van mijn zus verwerken"
Een renner die iets moois doet, iets dat ook anderen gelukkig maakt, heeft eerst afgezien, jaren aan een stuk. Ook Naïma Joris, de zangeres met de Bardot-lippen die elke avond in 'Vive Le Vélo' gloeit als een houtvuur dat nasmeult, heeft geleden voor ze kon zingen zoals ze nu doet. Ze verloor haar zus en haar stiefmoeder, kampte met slaapstoornissen, angsten en depressies, en sloot zich op in zichzelf. Pas nu, net voor haar veertigste, zingt ze zich een weg naar buiten.
Lees verder

Delegatieleider Olav Spahl over vlaggendragers: "Geeft diversiteit van ons land weer"
Olav Spahl is de Belgische delegatieleider op de Olympische Spelen. Hij praat met onze man ter plaatse over de coronasituatie in Japan en vlaggendragers Nafi Thiam en Felix Denayer.
Lees verder

Zeker zeven doden door omgevallen hoogspanningsmast in Brazilië
Braziliaanse deelstaat Pará, in het noorden van het land, is een hoogspanningsmast omgevallen. Daarbij zijn zeker zeven doden gevallen, bericht het nieuwsportaal G1 op basis van de gezondheidsdiensten van de gemeente Pacajá. Er zouden nog meer dan tien gewonden zijn.
Lees verder

Olivier Giroud kondigt vertrek bij Chelsea aan en is op weg naar AC Milan
De Franse aanvaller Olivier Giroud heeft zijn vertrek bij Chelsea aangekondigd. Hij wordt al een hele tijd in verband gebracht met een overgang naar AC Milan. Mogelijk wordt de transfer snel officieel bekendgemaakt door de Rossoneri.
Lees verder

OPROEP. Hebt u zich aangemeld om te gaan helpen in het rampgebied? Laat het ons weten!
Al bijna 5.000 mensen hebben zich bij het Rode Kruis aangemeld als vrijwilliger om te gaan helpen in het rampgebied. Bent u één van hen en wilt u in de krant vertellen waarom u zich heeft opgegeven, laat het ons dan weten. Stuur uw naam, woonplaats en telefoonnummer naar onze journalist: dietert.bernaers@dpgmedia.be
Lees verder