Doorgaan naar hoofdcontent

OVERZICHT. Casse onderuit in halve finales, weer prima Belgische prestatie in het triatlon en 3x3-sprookje duurt voor...

HLN
OVERZICHT. Casse onderuit in halve finales, weer prima Belgische prestatie in het triatlon en 3x3-sprookje duurt voort: dit hebt u de voorbije uren gemist
Dag 4 op de Olympische Spelen alweer. Er kwamen afgelopen nacht al verschillende landgenoten in actie in Tokio - met wisselend succes. Een overzicht van de prestaties die u de voorbije uren mogelijk gemist hebt.
Lees verder

Ianthe Tavernier en Michiel De Meyer vervoegen cast van musical 'Daens'
Ianthe Tavernier (32) en Michel De Meyer (27) zullen vanaf eind augustus de cast van de 'Studio 100' musical 'Daens' vervoegen. Ze spelen respectievelijk de rol van Nette Scholliers en de socialistische voorman Jan De Meeter. Die rollen werden vertolkt door Free Souffriau en Jelle Cleymans. De acteurs zullen elkaar nu afwisselen.
Lees verder

Belgisch koppel in shock na zware aanrijding met motorrijder in Toscane
Een Belgisch koppel is zaterdag tijdens hun vakantie betrokken geraakt bij een zwaar ongeval in het Italiaanse Capannori (Toscane), meldt de krant Il Tirreno. Een motorrijder (42) botste tegen de Mercedes van de Belgen. Een urgentiehelikopter bracht hem naar het ziekenhuis.
Lees verder

Minimalistisch hutje, maximale rust. Investeerders zijn in de ban van slow cabins
"Slow Travel en traagheid vormen hét medicijn tegen een overcomplexe, hectische maatschappij", vindt Xavier Leclair. Hij startte daarom vier jaar geleden met Slow Cabins, kleine stiltehutjes die verborgen in natuur liggen en waar je enkele dagen tot rust kan komen. Een populair concept, en dat hebben ze ook in investeringsland begrepen. Op het Gentse crowdlendingplatform WinWinner haalde het bedrijf op één dag tijd een recordbedrag op.
Lees verder

LIVE. Uitstekende start van de Belgian Cats: 21-17 na eerste kwart
Meteen een tegenstander van formaat voor de Belgian Cats op de Olympische Spelen. Australië is de nummer twee van de wereld en klopte, zelfs zonder sterspeelster Liz Cambage, topfavoriet USA in de voorbereiding. Ook China en Puerto Rico zitten in hun groep. De top twee in elke groep stoot door, samen met de beste twee nummers 3. Kunnen ze meteen stunten en zo goed aan hun toernooi beginnen? Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder

Man opent vuur op ex-vriendin, zes toevallige voorbijgangers komen om
Higüey, een stad in de Dominicaanse Republiek, is opgeschrikt door een enorm gewelddadig passioneel drama. Een man ging compleet door het lint en opende het vuur op zijn ex-vriendin. De vrouw vecht nog voor haar leven. Maar in zijn blinde woede vuurde de man nog meer kogels af. Verschillende onschuldige buurtbewoners werden geraakt.
Lees verder

VAB verwacht meer verkeersboetes van vakantiegangers in Frankrijk
VAB vreest dat een pak meer mensen dit jaar van vakantie uit Frankrijk zullen terugkeren met een verkeersboete in hun bagage. Deze zomer zullen nu eenmaal heel wat Vlamingen de Franse wegen verkennen. Het probleem is dat de kennis bij de Vlaamse toeristen van de plaatselijke verkeersregels allesbehalve optimaal is. Bovendien flitsen onze zuiderburen meer dan voordien.
Lees verder

Pech blijft Nederlanders achtervolgen: "Anna van der Breggen gevallen nadat ze van fiets werd getrokken"
Bizar verhaal uit het dameswielrennen. Anna van der Breggen (31), de wereldkampioene tijdrijden, is door een Japanse official van haar fiets getrokken tijdens een training. Dat schrijft 'Wielerflits'. Zo blijft pech de Nederlanders achtervolgen op deze Olympische Spelen. Van der Breggen zou gelukkig geen blessures aan de val overhouden.
Lees verder

Geen tweede stunt voor Alison Van Uytvanck tegen topper Muguruza: "Maar ik vond de Spelen heel plezant en ben fier op wat ik liet zien"
Alison Van Uytvanck mag met opgeheven hoofd de Olympische Spelen verlaten. Na haar stunt tegen topper Petra Kvitova had ze wel minder in de pap te brokken tegen Garbine Muguruza: 4-6, 1-6. Maar haar olympische ervaring was top: "Dit is gewoon heel plezant tussen al die atleten."
Lees verder

Eerste veroordeling op basis van omstreden veiligheidswet in Hongkong
In Hongkong is vandaag voor het eerst een man veroordeeld op basis van de strenge, controversiële veiligheidswet die Peking in de voormalige Britse kroonkolonie doorvoerde. De 24-jarige Tong Ying-kit, een voormalige ober, werd schuldig bevonden aan terrorisme en het aanzetten tot separatisme. De veroordeling schept een juridisch precedent.
Lees verder

LIVE. Judoka Matthias Casse gaat tegen Japanner Nagase op zoek naar ticket voor olympische finale
Money time voor Matthias Casse (24). De judoka bekampt de ervaren Japanner Takanori Nagase (IJF 13) in de halve finale. Als onze landgenoot wint, is hij als finalist al zeker van een medaille én één stap verwijderd van zijn grote doel: het goud. Volg Casse's halve finale hieronder LIVE!
Lees verder

Moeder en zoon (14) zitten gevangen in auto terwijl overstromingen stevig toeslaan in Dinant
Vanessa en haar zoon Thomas (14) waren zaterdag onderweg met de wagen in Dinant toen ze plots werden verrast door de felle overstromingen. Hun auto kwam vast te zitten, waardoor ze gelukkig niet werden meegesleurd. Het duo bleef ijzingwekkend kalm en filmde alles.
Lees verder

Moeder en zoon (14) gevangen in auto terwijl overstromingen stevig toeslaan in Dinant
Vanessa en haar zoon Thomas (14) waren zaterdag onderweg met de wagen in Dinant toen ze plots werden verrast door de felle overstromingen. Hun auto kwam vast te zitten, waardoor ze gelukkig niet werden meegesleurd. Het duo bleef ijzingwekkend kalm en filmde alles.
Lees verder

LIVE. Australië op en over de Belgian Cats: 37-41 na tweede kwart
Meteen een tegenstander van formaat voor de Belgian Cats op de Olympische Spelen. Australië is de nummer twee van de wereld en klopte, zelfs zonder sterspeelster Liz Cambage, topfavoriet USA in de voorbereiding. Ook China en Puerto Rico zitten in hun groep. De top twee in elke groep stoot door, samen met de beste twee nummers 3. Kunnen ze meteen stunten en zo goed aan hun toernooi beginnen? Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder

IN BEELD. Nichtje van prinses Diana beleeft droomhuwelijk in vijf verschillende jurken
Lady Kitty Spencer, het 30-jarige nichtje van de overleden prinses Diana, is zielsgelukkig. De Britse socialite is afgelopen weekend in het huwelijksbootje gestapt met Michael Lewis (62), een schatrijke Britse ondernemer. Voor hun bruiloft heeft het koppel kosten noch moeite gespaard: Lady Kitty Spencer verscheen tijdens het gebeuren in maar liefst vijf verschillende trouwjurken.
Lees verder

Britse regering wil criminaliteit bekampen met gps-tracker voor dieven
De Britse premier Boris Johnson wil inbrekers en dieven na een gevangenisstraf van minstens één jaar nog een jaar in de gaten houden met een gps-tracker. Daarbij zullen ex-gevangenen tijdens hun voorwaardelijke vrijlating onbetaald werk moeten verrichten, zoals vuilnis ophalen.
Lees verder

Zijn je botten sterker als je veel melk drinkt? En is het nodig om vitamines te slikken? Expert legt uit hoe je botontkalking voorkomt
Een rib breken bij een hoestbui. Het lijkt onwaarschijnlijk, maar voor ouderen met osteoporose of botontkalking is het dat allerminst. Vanaf de leeftijd van 50 jaar neemt de botmassa progressief af. Vooral vrouwen hebben vanaf dan last van zwakke botten. Hoe bescherm je jezelf tegen botontkalking? En is het een fabeltje dat je veel melk moet drinken? Vera Capkova, specialist fysische geneeskunde bij AZ Klina, geeft raad.
Lees verder

Tiny house of hamsterhuren: zo kan je vandaag betaalbaar wonen
De stijging van de huizenprijzen in ons land lijkt nog te versnellen. Tijdens het eerste kwartaal van 2021 lagen de vastgoedprijzen zo'n 6,7 procent hoger dan een jaar geleden, dat blijkt uit data van Statbel. Een eigen woning kopen is dus meer dan ooit een hele uitdaging. Toch zijn er bepaalde formules die je kunnen helpen om je woondroom waar te maken. Bouwsite Livios lijst er 5 voor je op.
Lees verder

Julie Vermeire en Laurins Dursin praten voor het eerst over hun relatie: "Die eerste kus was een sprong in het diepe"
Ze waren allebei al 'n tijd single en niet op zoek naar een relatie. Maar toen Julie Vermeire (23) en Laurins Dursin (26) elkaar leerden kennen bij 'De Redders' - waar ze beiden in meespelen -, kreeg de liefde hen toch te pakken. In hun eerste dubbelgesprek praten de twee honderduit over hoe de vonk oversprong, wie de eerste move maakte en hoe de eerste kennismaking met haar bekende papa verliep. "Die ontmoeting kwam er véél sneller dan verwacht, met dank aan mijn gebroken voet."
Lees verder

LIVE. Geen finale voor Matthias Casse: judoka in golden score onderuit tegen Japanner Nagase
Judoka Matthias Casse (24) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale in de klasse tot 81 kilogram. Hij verloor zijn halve finale in de golden score tegen de Japanner Takanori Nagase (IJF 13). Brons wordt zo het hoogst haalbare voor onze landgenoot.
Lees verder