Doorgaan naar hoofdcontent

OVERZICHT. Casse kampt om brons, 3x3-mannen rechtstreeks naar halve finale en weer prima Belgische prestatie in het t...

HLN
OVERZICHT. Casse kampt om brons, 3x3-mannen rechtstreeks naar halve finale en weer prima Belgische prestatie in het triatlon: dit hebt u de voorbije uren gemist
Dag 4 op de Olympische Spelen alweer. Er kwamen afgelopen nacht al verschillende landgenoten in actie in Tokio - met wisselend succes. Een overzicht van de prestaties die u de voorbije uren mogelijk gemist hebt.
Lees verder

LIVE. Pakt Matthias Casse na missen van de finale toch nog brons tegen sterke Georgiër Grigalashvili?
Judoka Matthias Casse (24) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale in de klasse tot 81 kilogram. Hij verloor zijn halve finale in de golden score tegen de Japanner Takanori Nagase (IJF 13). Brons wordt zo het hoogst haalbare voor onze landgenoot.
Lees verder

Lawine op een na hoogste berg ter wereld: Schot (68) overlijdt tijdens klim voor goede doel
Een in Schotland bekende bergbeklimmer is afgelopen weekend om het leven gekomen tijdens een gevaarlijke beklimming van de K2, na de Mount Everest de hoogste bergtop ter wereld. De 8.611 meter hoge bergtop op de Pakistaans-Chinese grens staat te boek als een van 's wereld moeilijkste beklimmingen. De 68-jarige Rick Allen uit Aberdeen raakte bedolven onder een lawine en overleed ter plaatse. Zijn lichaam is zondag geborgen.
Lees verder

Meerdere zwaargewonden na zware explosie op industrieterrein in Noordrijn-Westfalen, vijf personen vermist
Het West-Duitse Leverkusen in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen is opgeschrikt door een explosie op het Chempark, een bedrijventerrein voor de chemische industrie. Ook chemieconcern Bayer is daar gevestigd. Er zijn meerdere zwaargewonden en vijf personen worden nog vermist, meldt Currenta, de eigenaar van de afvalverwerkingsinstallatie waar de ontploffing plaatsvond. Mogelijk is een tank met brandstof geëxplodeerd.
Lees verder

Zware explosie in Noordrijn-Westfalen, grote rookpluim bij Bayer
Het Duitse Leverkusen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen is opgeschrikt door een explosie. Getuigen zeggen volgens lokale media dat zware rookontwikkeling is te zien bij het terrein van het concern Bayer. Over mogelijke slachtoffers is niets bekendgemaakt.
Lees verder

Zware explosie op industrieterrein in Noordrijn-Westfalen, rook gezien bij Bayer
Het West-Duitse Leverkusen in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen is opgeschrikt door een explosie. De ontploffing was op een vuilverbrandingslocatie van Chempark, een bedrijventerrein voor de chemische industrie. Er vielen enkele gewonden. Ook chemieconcern Bayer is daar gevestigd.
Lees verder

LIVE. Red Lions houden doelpuntenfestijn tegen Zuid-Afrika
De Red Lions geven na hun zeges tegen Nederland en Duitsland vandaag Zuid-Afrika partij. Winnen onze nationale hockeymannen hun derde groepsmatch op deze Olympische Spelen? Volg het duel hieronder LIVE!
Lees verder

LIVE. 5-1! Red Lions nu al zegezeker tegen Zuid-Afrika
De Red Lions geven na hun zeges tegen Nederland en Duitsland vandaag Zuid-Afrika partij. Winnen onze nationale hockeymannen hun derde groepsmatch op deze Olympische Spelen? Volg het duel hieronder LIVE!
Lees verder

Test Aankoop: "Zwangerschapsvitamines zijn duur en vaak overbodig"
Zwangerschapsvitamines zijn voor veel zwangere mensen overbodig en bovendien erg duur. Ze kosten drie tot zes keer meer dan foliumzuur, het enige supplement dat wel noodzakelijk is. Toch moedigen tal van zorgverleners het gebruik ervan aan, zegt consumentenorganisatie Test Aankoop in een persbericht.
Lees verder

Wat een stunt: Belgian Cats verslaan vice-wereldkampioen Australië met 85-70!
De Belgian Cats hebben Australië met 85-70 verslagen. Ze speelden een schitterende partij en zorgden voor een absolute stunt tegen de vice-wereldkampioen en nummer twee van de wereld! Is er een betere manier om aan je toernooi te beginnen?
Lees verder

Vrijspraak voor Reuzegomschacht in verkrachtingszaak
De 22-jarige Reuzegomschacht uit Hove die beticht werd van zedenfeiten is vrijgesproken door de correctionele rechtbank van Leuven. De twintiger riskeerde een celstraf met uitstel, maar de Leuvense rechtbank sprak dinsdagochtend de schacht vrij van verkrachting. De KUL-rechtenstudent was een van de schachten van de elitaire studentenclub Reuzegom, die zijn vriend Sanda Dia (20) naast zich zag sterven tijdens een uit de hand gelopen ontgroeningsritueel in Vorselaar in 2018.
Lees verder

Staatssecretaris Mahdi start campagne tegen fake news over collectieve regularisatie
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) start vandaag een informatiecampagne tegen het fake news dat er een algemene collectieve regularisatie zal komen. Hij benadrukt dat er geen wijziging in het regularisatiebeleid zal komen. Dat snel duidelijk maken moet voorkomen dat mensen valse hoop koesteren, aldus de staatssecretaris.
Lees verder

OVERZICHT. Casse kampt om brons, Belgian Cats stunten tegen Australië en 3x3-mannen rechtstreeks naar halve finale: dit hebt u de voorbije uren gemist
Dag 4 op de Olympische Spelen alweer. Er kwamen afgelopen nacht al verschillende landgenoten in actie in Tokio - met wisselend succes. Een overzicht van de prestaties die u de voorbije uren mogelijk gemist hebt.
Lees verder

Vrouw (25) maakt per ongeluk fatale sprong na bungeejumpen van viaduct zonder beschermingsmateriaal
De 25-jarige Yecenia Morales Gómez uit Colombia sprong eerder deze week van een viaduct van zo'n 50 meter hoog zonder bungeekoord, nadat ze blijkbaar dacht dat het haar beurt was om te springen. Uit het medisch rapport blijkt dat de vrouw is overleden door de shock, en niet de val zelf.
Lees verder

Brons voor Matthias Casse! Judoka schenkt ons land tweede olympische medaille na zege tegen sterke Georgiër Grigalashvili
Matthias Casse (24) heeft ons land een tweede medaille bezorgd! De judoka, die af te rekenen kreeg met een schouderblessure, won zijn kamp om het brons tegen Tato Grigalashvili (IJF 3).
Lees verder

Acteur Michel Van Dousselaere (72) uit 'Danni Lowinski' overleden
Acteur Michel Van Dousselaere is overleden. Hij leed aan een zeldzame vorm van dementie en werd 72 jaar oud. Michel was vooral bekend van zijn rollen in 'Danni Lowinski' en 'Aspe'.
Lees verder

Coronabesmettingen en sterfgevallen blijven stijgen in Thailand, artsen behandelen patiënten op parkings: woede bij bevolking neemt toe
In Thailand komen de ziekenhuizen zwaar onder druk te staan door het stijgend aantal coronapatiënten. Artsen behandelen zieken op parkings, en moeten mensen wegsturen door een tekort aan bedden. De publieke verontwaardiging over de chaotische aanpak van de regering groeit.
Lees verder

Heeft coronabesmetting effect op je geheugen? Zelfs volledig genezen patiënten scoren slechter op cognitieve tests
Personen die een Covid-19-infectie achter de rug hebben scoren beduidend slechter op cognitieve tests. Dat blijkt uit een Britse studie waarbij 81.300 personen ondervraagd en getest werden. De analyse van het onderzoek werd gepubliceerd in het gerenommeerde vaktijdschrift The Lancet.
Lees verder

3 vrouwen over hoe coronacrisis hun zelfbeeld veranderde: "Veel kosten vielen weg. Investeren in mijn huid was een manier om mezelf te verwennen"
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Hoe staat het met het zelfbeeld in ons land? Een jaar na de intrede van corona maakten wij de balans op van hoe het vele thuiswerken ons veranderde. We deden een grote zelfbeeldenquête bij maar liefst 3.500 vrouwen, met verrassende resultaten. Zo zei maar liefst 60 procent minder make-up te gebruiken dan voorheen. Styliste Farah el Bastani, consultant Elke Audooren en lifecoach Sara Deneut delen met ons wat zij anders doen sinds de pandemie. "Je kan pas de beste versie van jezelf zijn, als je ook af en toe voor jezelf kiest."
Lees verder

3 vrouwen over hoe corona hun zelfbeeld veranderde: "Veel kosten vielen weg. Investeren in mijn huid was een manier om mezelf te verwennen"
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Hoe staat het met het zelfbeeld in ons land? Een jaar na de intrede van corona maakten wij de balans op van hoe het vele thuiswerken ons veranderde. We deden een grote zelfbeeldenquête bij maar liefst 3.500 vrouwen, met verrassende resultaten. Zo zei maar liefst 60 procent minder make-up te gebruiken dan voorheen. Styliste Farah el Bastani, consultant Elke Audooren en lifecoach Sara Deneut delen met ons wat zij anders doen sinds de pandemie. "Corona was het ideale moment om mijn huid ademruimte te geven: dankzij de mondkapjes was er geen kat die het merkte."
Lees verder