Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 19 juli 2021

Overlegcomité zit vandaag samen: waar wordt coronapas binnenkort toegangsvereiste?

HLN
Overlegcomité zit vandaag samen: waar wordt coronapas binnenkort toegangsvereiste?
Het Overlegcomité, dat van vrijdag naar maandag werd verplaatst vanwege het noodweer, hinkt maandag vanaf 14 uur op twee gedachten: niet versoepelen en niet verstrengen. Staat wel op de agenda: waar is een coronapas - een Covid Safe Ticket - binnenkort een toegangsvereiste?
Lees verder

Overlegcomité zit vandaag samen: waar wordt coronapas toegangsvereiste?
Het Overlegcomité, dat van vrijdag naar maandag werd verplaatst vanwege het noodweer, hinkt maandag vanaf 14 uur op twee gedachten: niet versoepelen en niet verstrengen. Staat wel op de agenda: waar is een coronapas - een Covid Safe Ticket - binnenkort een toegangsvereiste?
Lees verder

Mopshond Olav is de compagnon van Eva Daeleman: "Ik zei tegen mijn familie dat ik mijn lief meenam voor kerst, ze wisten niet dat dat Olav was"
Compagnon de route, zo noemt Eva Daeleman (31) haar mopshond Olav. De voormalig radio-omroepster adopteerde hem tijdens haar burnout, sindsdien zijn ze onafscheidelijk. "Ik neem hem overal mee naartoe, wanneer ik dat niet doe zeg ik na twee uur al tegen mijn lief: "moeten we niet naar huis voor Olav?"" Voor ze een koppel vormde met haar man Stijn nam ze iemand anders mee als haar '+1' naar het kerstfeest, één keer raden wie dat was...
Lees verder

30 procent meer singles op zoek naar liefde, HLN schiet te hulp met Single zkt. Zomerlief
Het afgelopen coronajaar was voor veel singles geen fijne periode. Eenzaamheid werd extra benadrukt door het vele thuiszitten en een gebrek aan sociale contacten. Daarom maakten opvallend meer singles gebruik van datingsites. Nu dat we onze vrijheid steeds meer terug krijgen, gaan singles op zoek naar een 'zomerliefde'. Om daarbij te helpen lanceert HLN 'Single zkt. Zomerlief'. Elke zomerdag nodigen we op het strand iemand uit die op zoek is naar de ware.
Lees verder

REPORTAGE. "De generositeit uit andere delen van het land is een waar lichtpunt in deze donkere tijden"
Meubels, kleren, flessenwater, blikvoeding, speelgoed...: in heel het land werd de afgelopen dagen massaal noodhulp ingezameld voor de slachtoffers van de zondvloed. Het voorbije weekend gingen al die spullen in vrachtwagens, bestelbusjes en volgestouwde koffers van personenwagens naar de getroffen regio's. Niet altijd 100 procent gecoördineerd, maar daarom zeker niet minder welkom. "Het doet enorm veel deugd om te weten dat mensen van over de taalgrens, en zelfs van over de landsgrens, aan ons denken."
Lees verder

Facebookgebruiker die politici in Halle onterecht beschuldigt van omkoping vervolgd door parket: "Blij dat klacht ernstig genomen wordt"
Een man die leugens postte op Facebook over Halse politici wordt daarvoor vervolgd door het parket Halle-Vilvoorde. B.V. beweerde onder andere dat schepen Johan Servé (Vooruit) twee appartementen kreeg in ruil voor de goedkeuring van een bouwproject. Het verhaal werd een hardnekkige roddel die nog altijd circuleert. "Die leugens blijven ons jammer genoeg achtervolgen", zegt schepen Servé.
Lees verder

Dominique Persoone laat tattoo zetten én verklapt zijn zichtrekening in 'Waarheid, Durven of Doen': "Als ze zeggen dat ik iets niet durf..."
Je hebt er die een tv-programma serieus nemen, en dan heb je Dominique Persoone, die nog een stapje verder gaat. In het nieuwe 'Waarheid, Durven of Doen' op VTM gaat de Brugse chocolatier zo ver voor de winst dat hij een tatoeage laat zetten. "Wat het ook is, ik smijt me altijd", zegt Persoone, die in het programma ook het bedrag op zijn zichtrekening verklapt. "Het was toen meer dan er gemiddeld opstaat."
Lees verder

Halt, politie! Inspecteur Michel maakt deze week zijn opwachting in 'Switch'
Ze zijn account manager, leerkracht, advocaat-stagiair of federaal ambtenaar, maar ze zullen allemaal moeten uitkijken voor Michel, de politie-inspecteur uit Antwerpen die deze week meespeelt in 'Switch'. Maak kennis met alle kandidaten:
Lees verder

Milow viert 40ste verjaardag on the road: "Elk optreden, elk interview, elke song: ik doe het omdat ík het wil"
Hij passeerde woensdag de mijlpaal van 40 jaar, en doet hetzelfde aantal aan optredens deze zomer. Bijna zeven op zeven, door heel Europa en dat voor zo'n 100.000 man in totaal. Geen artiest die in coronatijden ook maar in de buurt komt van wat Milow doet. "De chaos van corona motiveert me", vertelt de singer-songwriter ons. Al is het succes ook bitterzoet, nu ze verder moeten zonder vriend en drummer Oscar. "De moraal in ons team zat héél laag."
Lees verder

Docu duikt achter de schermen bij het nieuwe Anderlecht
Voetbalfans kunnen deze week hun honger stillen bij de zender Play4. In de vierdelige docureeks 'MAUVE.' krijgen kijkers een unieke blik achter de schermen van het nieuwe Anderlecht.
Lees verder

Meer wolken vandaag, vanaf morgen weer zonniger en vrijdag tot 29 graden
De nieuwe week begint met plaatselijk ochtendgrijs, maar zijn er vaak eerst nog brede opklaringen. Geleidelijk wordt het vanaf het noorden wisselend tot soms zwaarbewolkt met eventueel wat lokaal gedruppel of een buitje, meldt het KMI.
Lees verder

Schoten gelost bij incident op A73 in Nederlands Limburg, agent gewond
Bij een incident op de A73 bij Horst in Nederlands Limburg zijn in de nacht van zondag op maandag schoten gelost, meldt de politie. De verdachte en een agent zijn daarbij gewond geraakt. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd.
Lees verder

Drie agenten gewond bij incident op A73 in Nederlands Limburg
Bij een incident op de A73 bij Horst in Nederlands Limburg zijn in de nacht van zondag op maandag drie agenten gewond geraakt, meldt de politie.
Lees verder

Schoten gelost bij incident op A73 in Nederlands Limburg, drie agenten gewond
Bij een incident op de A73 bij Horst in Nederlands Limburg zijn in de nacht van zondag op maandag schoten gelost, meldt de politie. Drie agenten zijn daarbij gewond geraakt. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd.
Lees verder

Sponsor Toyota trekt tv-reclames Spelen in, flinke meerderheid Japanners gelooft niet in veilige olympiade
De Japanse autofabrikant Toyota, een van de belangrijkste sponsors van de Olympische Spelen, zal geen tv-commercials uitzenden die aan de Spelen zijn gerelateerd, meldt het Japanse dagblad Yomiuri. "De Olympische Spelen worden een evenement dat het publiek niet begrijpt", zo citeert de krant een vertegenwoordiger van het bedrijf.
Lees verder

Nog een nieuw record: Messi stoot Ronaldo van de troon met 20 miljoen likes op Instagram-foto met Copa América
Lionel Messi won vorige week de Copa América met Argentinië, dat in het Maracanã in Rio de Janeiro met 1-0 won van Brazilië. Het bericht dat Messi na afloop plaatste op Instagram is ondertussen al meer dan 20 miljoen geliked, waarmee het op dat platform het populairste bericht ooit is van een sporter.
Lees verder

In Afghanistan omgekomen Reuters-fotograaf begraven in India
Reuters-fotograaf Danish Siddiqui is zondag begraven in New Dehli, twee dagen nadat hij om het leven kwam in Afghanistan. De 38-jarige fotograaf, die in 2018 nog de Pulitzer-prijs won, volgde er voor het persbureau gevechten tussen de Afghaanse veiligheidstroepen en de taliban aan de Afghaans-Pakistaanse grens.
Lees verder

Ex-bodyguard van Britney Spears geeft toe dat ze wekelijks zware medicijnen moest nemen
Fernando Flores (40), die zich in het verleden de bodyguard van Britney Spears (39) mocht noemen, vertelde in een interview met de Britse krant The Sun dat de popzangeres wekelijks zware medicijnen moest nemen. Op vrijdag kreeg Britney van een vrouw namelijk drie verschillende soorten antidepressiva en een anticonceptiepil.
Lees verder

TIJD VOOR TOKIO. Skateboarder Axel Cruysberghs staat voor historische deelname: "Eigenlijk was ik eerst niet te vinden voor de Spelen"
't Is bijna tijd voor Tokio. Volgend weekend beginnen de Olympische Spelen in Japan, met ook heel wat Belgen aan de start. Eén van hen is skateboarder Axel Cruysberghs. Voor onze reeks 'Tijd voor Tokio' zaten wij in aanloop naar de Spelen in het spoor van de 26-jarig West-Vlaming.
Lees verder

Uitslaande brand in loods in Burcht: "Houd ramen en deuren gesloten"
De Antwerpse brandweer waarschuwt voor een uitslaande brand in een loods aan de Antwerpsesteenweg in Burcht. Het vuur veroorzaakt een grote hoeveelheid zwarte rook, waarvan de pluim zichtbaar is tot in het centrum van de stad. Er wordt gevraagd om ramen en deuren te sluiten als u in de buurt woont.
Lees verder