Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 juli 2021

Oud-advocaat van kroongetuige over aanslag de Vries: “Ik twijfel niet wie erachter zit”

HLN
Oud-advocaat van kroongetuige over aanslag de Vries: "Ik twijfel niet wie erachter zit"
Voormalig advocaat Oscar Hammerstein is ervan overtuigd dat de aanslag op Peter R. de Vries te maken heeft met zijn bemoeienis in de rechtszaak rond Ridouan Taghi. "Ik twijfel er geen seconde aan wie erachter zit."
Lees verder

Zonneveld kijkt uit naar "monster" Ventoux: "Even niet opletten en hij vreet je op met huid en haar"
Hoogdag in de Tour de France. Het peloton rijdt twee keer over de Mont Ventoux - spektakel gegarandeerd. Ook onze columnist Thijs Zonneveld kijkt uit naar de loodzware etappe. "De Ventoux ligt in een andere dimensie. Er gebeuren onverklaarbare dingen", schrijft hij. Lees hieronder de volledige column.
Lees verder

Scarlett Johansson zwanger van tweede kindje
Scarlett Johansson (36) en haar man, de Amerikaanse acteur Colin Jost (39), verwachten volgens de New York Post hun eerste kind samen. De actrice nadert volgens de krant zelfs al haar uitgerekende datum.
Lees verder

Moeder (33) loert in kledingcontainer, komt klem te zitten en overlijdt
Achter een winkelcentrum in de West-Australische stad Perth is in een kledingcontainer het lichaam van een vrouw gevonden. Het slachtoffer kwam door verstikking om het leven. Er is geen sprake van een misdrijf , bevestigt de politie na onderzoek. "Ze is onder zeer ongelukkige omstandigheden om het leven gekomen."
Lees verder

Hoe Michael Morkov (36) dé sleutel tot sprintsucces Cavendish en Quick.Step is: "Hij is de beste lead-out in de wielergeschiedenis"
Elia Viviani. Sam Bennett. En nu Mark Cavendish. Alle drie succesvolle sprinters bij Deceuninck-Quick.Step - in grote rondes samen goed voor 14 etappezeges. En alle drie mochten ze dezelfde man bedanken: Michael Morkov (36). Hij is dé succesfactor voor de Wolfpack-trein. "Michael begrijpt mijn grappen niet. En als hij ze toch begrijpt, zegt hij dat ik moet zwijgen."
Lees verder

Pokémon Go bestaat 5 jaar en heeft 5 miljard dollar opgeleverd volgens analisten
Precies vijf jaar geleden werd het spel 'Pokémon Go' uitgebracht. De bekende smartphonegame van Niantic heeft in die vijf jaar tot nu toe meer dan vijf miljard dollar aan omzet opgeleverd volgens analisten. In de eerste helft van dit jaar was de omzet hoger dan ooit. Dat meldt Tweakers.
Lees verder

Dringend publiek gezocht voor 'Belgium's Got Talent'
VTM zoekt dringend publiek voor 'Belgium's Got Talent'. Wil je graag nieuwe talenten ontdekken en de nieuwe juryleden Bart Peeters, Ruth Beeckmans en Davy Parmentier aan het werk zien? Schrijf je dan snel in.
Lees verder

Na rechtszaak: Nederlandse versie van Pippi Langkous-liedje wordt aangepast
De intro van Pippi Langkous zal nooit meer hetzelfde klinken. Op vraag van de nabestaanden van auteur Astrid Lindgren worden twee zinnen in de Nederlandse versie aangepast: "twee maal drie is vier" en "die doet haar eigen zin".
Lees verder

Nederlandse kranten over Peter R. Vries: "Vastberaden, vol zelfvertrouwen en zonder angst"
De Nederlandse kranten prijzen de dinsdagavond in Amsterdam neergeschoten misdaadjournalist Peter R. de Vries onder meer om zijn vastberadenheid en als een tv-persoonlijkheid die geen angst kende. Een overzicht.
Lees verder

"Wie regelmatig tussen de lakens duikt heeft minder last van vaginale droogte": gynaecoloog legt uit hoe je komaf maakt met het vervelende kwaaltje
Zodra je 50 wordt, kan je als vrouw wel eens last krijgen van jeuk aan je intieme delen en pijn tijdens seksuele betrekkingen. De boosdoener? Vaginale droogte. Het fenomeen komt vaker voor dan je denkt, want het hangt nauw samen met hormoonschommelingen. Wat kan je doen om de klachten tot het minimum te beperken en weer volop plezier te beleven tussen de lakens? "Er zijn veel producten op de markt die een goed resultaat geven", stelt gynaecoloog prof. dr. Johan Verhaeghe gerust.
Lees verder

Schreeuwende kinderen op de achterbank? Niet met deze tips!
Je kijkt er ongetwijfeld naar uit om deze zomer op vakantie te gaan. Alleen, voor wie kinderen meeneemt kan de weg ernaartoe wel eens extra zenuwslopend zijn. Om te vermijden dat je horendol je bestemming bereikt, check je deze tips voor je vertrek.
Lees verder

Marc Degryse raakte onder de indruk van Spanje: "Pedri wordt beter dan Iniesta"
Ook onze huisanalist Marc Degryse zag een sterk Spanje in de halve finale tegen Italië. "De Italianen wisten niet goed wat er gebeurde", analyseert onze huisanalist. Maar de Squadra zit wel in de finale. "Spanje verdiende beter, maar kan zijn dominantie nog te weinig vertalen naar een resultaat en dat kan Italië wel." Lees hieronder de volledige analyse.
Lees verder

Trainer neemt het op voor aapje uit 'Friends' na uitspraken David Schwimmer: "Hij had duidelijk een probleem"
Tijdens de 'Friends'-reünie grapte David Schwimmer (54) dat zijn vervelendste tegenspeler in de serie het aapje was dat Marcel speelde. Die opmerking is behoorlijk in het verkeerde keelgat geschoten bij de trainer van de kapucijnaap, Mike Morris.
Lees verder

Misdaadjournalist Peter R. de Vries "vecht voor zijn leven" nadat hij werd neergeschoten in centrum Amsterdam, YouTube verwijdert honderden heftige filmpjes
Misdaadjournalist Peter R. de Vries (64) is dinsdagavond rond 19.30 uur neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. De Vries zou aan het hoofd geraakt zijn en is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema zei tijdens een persconferentie dat de Vries vecht voor zijn leven. "Er is een brute, laffe misdaad gepleegd", zei ze. Er werden intussen drie verdachten aangehouden, waaronder de vermoedelijke schutter. Dat kondigde de Amsterdamse korpschef Frank Paauw aan. In de uren nadat de Vries werd neergeschoten, heeft YouTube honderden filmpjes verwijderd waarop het slachtoffer en de plek van het misdrijf te zien zijn.
Lees verder

'Azzurri' won, maar 'La Roja' overladen met lof door Spaanse én Italiaanse pers: "Meesters van de combinatie, kleinkinderen van een mythische generatie"
Spaanse en Italiaanse pers zijn het met elkaar eens. 'La Roja' was dominant, Italië zag af. Maar de killer van onze Rode Duivels staat wel in de finale van het EK voetbal. "Tiki Taka versus Tuca Tuca", "geprikkeld voor Qatar" en "een oneerlijke vaarwel." Dit schrijven de Spaanse en Italiaanse media over de nagelbijter.
Lees verder

De 'Squadra' won, maar 'La Roja' overladen met lof door Spaanse én Italiaanse pers: "Meesters van de combinatie, kleinkinderen van een mythische generatie"
Spaanse en Italiaanse pers zijn het met elkaar eens. 'La Roja' was dominant, Italië zag af. Maar de killer van onze Rode Duivels staat wel in de finale van het EK voetbal. "Tiki Taka versus Tuca Tuca", "geprikkeld voor Qatar" en "een oneerlijke vaarwel." Dit schrijven de Spaanse en Italiaanse media over de nagelbijter.
Lees verder

Rijkste mens ter wereld, Jeff Bezos, nog wat rijker geworden
De rijkste mens ter wereld, Jeff Bezos, is nóg wat rijker geworden. Zijn vermogen is gestegen naar 211 miljard dollar (178 miljard euro), nadat het aandeel Amazon dinsdag 4,7 procent won op Wall Street.
Lees verder

Marieke Elsinga presenteerde RTL Boulevard kort voor studiogast Peter R. de Vries werd neergeschoten: "Het is zo onwerkelijk"
Marieke Elsinga, presentatrice van tv-programma RTL Boulevard gisteravond waar Peter R. de Vries aanschoof, begon vanochtend iets later aan bij haar radioshow Mattie en Marieke op de Nederlandse Qmusic. Ze noemt de aanslag op de misdaadverslaggever 'onwerkelijk'. "Dat is het gevoel dat steeds terugkomt, onwerkelijk."
Lees verder

China verbiedt wolkenkrabbers hoger dan 500 meter door zorgen over veiligheid en kwaliteit
China verbiedt de bouw van wolkenkrabbers die meer dan 500 meter hoog zijn. Dit vanwege zorgen over de veiligheid en de kwaliteit van de bouwprojecten.
Lees verder

Vierende Bonucci staande gehouden door steward, die denkt dat Italiaanse krijger een pitch invader is
Giorgio Chiellini zorgde voor een opmerkelijk moment vóór de strafschoppenreeks, diens collega-verdediger erna. Al kon Leonardo Bonucci er zelf weinig aan doen. De ervaren rot wilde na de winst tegen Spanje op het EK voetbal de Italiaanse fans op Wembley in het feestgedruis betrekken. Even roepen en de supporters opzwepen, om vervolgens de ploegmakkers opnieuw te vergezellen. Althans, dat was het plan, want een steward hield hem plots staande, denkend dat het om een pitch invader ging. De blik van de verdediger van Juventus sprak boekdelen. Het misverstand werd echter na enkele seconden opgelost.
Lees verder