Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 juli 2021

OPROEP. NINA zoekt mensen die willen vertellen over daten als je psychische problemen hebt

HLN
OPROEP. NINA zoekt mensen die willen vertellen over daten als je psychische problemen hebt
Daten is spannend. Héél spannend. Als we iemand leren kennen, willen we de beste versie van onszelf tonen. Tegelijkertijd hebben we allemaal ons rugzakje. Bij de ene is die gevuld met meer emotionele bagage dan bij de ander. En dan rijst de vraag: wanneer besluit je om die geheime inhoud met je potentiële geliefde te delen?
Lees verder

Koning Filip en Mathilde met laarzen in het water om steun te betuigen aan de slachtoffers van de overstromingen
Koning Filip (61) en koningin Mathilde (48) hebben vrijdagmiddag rond 15u30 het zwaar door overstromingen getroffen Pepinster bezocht. Op de plaats van de ramp betuigde het vorstenpaar hun steun voor de slachtoffers en gingen ze ook in gesprek met de getroffenen.
Lees verder

Amazon schrapt 'Tiger King'-serie met Nicolas Cage in de hoofdrol
Amazon had plannen om een achtdelige serie op de markt te brengen die gebaseerd was op de populaire Netflixreeks 'Tiger King', maar komt daar nu op terug. Dat bevestigde ook de Amerikaanse acteur Nicolas Cage (57) die normaal gezien in de huid van het hoofdpersonage, Joe Exotic himself, mocht kruipen.
Lees verder

Massale valpartij, Pogacar maakt zich boos op vluchters en masterclass van Mohoric: bekijk de hoogtepunten van Tourrit 19
Ritzege nummer twee voor Matej Mohoric in deze Tour de France. De Sloveen sloot al vroeg op de dag aan in de vlucht, gooide als eerst de knuppel in het hoenderhok in de kopgroep en trok er dan 25 kilometer voor de meet alleen op uit, om met een minuut voorsprong in Libourne aan te komen. Een masterclass. Bekijk hieronder de hoogtepunten van etappe negentien.
Lees verder

Ford roept 775.000 Explorers terug voor stuurprobleem
De Amerikaanse autobouwer Ford roept ongeveer 775.000 Explorers terug. De voertuigen kunnen een stuurprobleem hebben, wat al tot zes gewonden in Noord-Amerika heeft geleid.
Lees verder

Corona-reproductiegetal in Nederland naar hoogste niveau ooit: honderd besmetten steken 291 anderen aan
Het reproductiegetal van het coronavirus in Nederland is gestegen naar het hoogste niveau ooit. Het staat nu op 2,91 op het coronadashboard van de overheid. Dat betekent dat het virus bij de noorderburen zich razendsnel verspreidt.
Lees verder

Corona-reproductiegetal in Nederland naar hoogste niveau ooit, meer dan 11.000 besmettingen in dag tijd
Het reproductiegetal van het coronavirus in Nederland is gestegen naar het hoogste niveau ooit. Het staat nu op 2,91 op het coronadashboard van de overheid. Dat betekent dat het virus bij de noorderburen zich razendsnel verspreidt. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 11.363 mensen. Het is de tweede dag op rij dat het aantal positieve tests boven de 11.000 uitkomt. Het is ook het hoogste aantal sinds tweede kerstdag, bijna zeven maanden geleden.
Lees verder

Hoeveel geld staat er op de zichtrekening van deze BV's?
In 'Waarheid Durven of Doen' krijgen telkens vier BV's een paar pittige vragen of doevragen voorgeschoteld. Wie durft vertellen hoeveel geld er op zijn of haar zichtrekening staat? "Er staat wel iets op, alleen niet zoveel", lacht Julie Van den Steen. Kamal is iets openhartiger: "3.133 euro en 22 cent", vertelt hij.
Lees verder

SBS, VRT en DPG Media roepen in gezamenlijke spot op om te storten voor Rode Kruis
VRT, DPG Media en SBS zetten hun schouders onder de solidariteitscampagne van het Rode Kruis voor de slachtoffers van de watersnood in ons land. In een spot van 30 seconden roepen de mediabedrijven op om te storten voor het Rode Kruis. De spot zal te horen en te zien zijn op radio en televisie.
Lees verder

Van den Brom trapt het seizoen af met 'on-Genkse' uitspraken: "De titel moet de ambitie zijn"
John van den Brom en Racing Genk rollen de spierballen. De Genk-coach laat zich ambitieus uit over het komende seizoen. "Je moet de lat hoog leggen – iedereen wil toch kampioen worden?" Maar eerst de Supercup vanavond. "Er valt een prijs te winnen, jongens", aldus de Nederlander.
Lees verder

Antwerp heeft met Alhassan Yusuf vervanger voor Hongla beet
Antwerp heeft de komst van Alhassan Yusuf afgerond. De middenvelder van 20 komt over van het Zweedse IFK Göteborg. The Great Old troeft zo een aantal andere gegadigde clubs af.
Lees verder

Al meer dan 17.000 12- tot 15-jarigen gevaccineerd in Vlaanderen, maar aantal afwezigen voor eerste coronaprik schiet de hoogte in
17.410 12- tot 15-jarigen hebben in Vlaanderen al een eerste coronaprik gekregen. Dat meldt het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid in zijn wekelijks overzicht van de vaccinatiecampagne. Van de 16 en 17-jarigen zijn er al 59.911 minstens deels gevaccineerd. Wel gaat tegenwoordig 1 op de 5 Vlamingen niet in op zijn uitnodiging. "Dat is niet helemaal onverwacht, want er zijn veel jonge mensen die op vakantie vertrekken", duidt woordvoerder Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap.
Lees verder

Al meer dan 17.000 12- tot 15-jarigen gevaccineerd in Vlaanderen, 60.000 16- en 17-jarigen
17.410 12- tot 15-jarigen hebben in Vlaanderen al een eerste coronaprik gekregen. Dat meldt het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid in zijn wekelijks overzicht van de vaccinatiecampagne. Van de 16 en 17-jarigen zijn er al 59.911 minstens deels gevaccineerd.
Lees verder

EXCLUSIEF. Boodschap van een teruggekeerde Syriëstrijdster aan België: "Ik schaam me en ik vraag een tweede kans"
Wij konden spreken met een Belgische Syriëstrijdster vlak vóór ze aan haar terugreis begon vanuit het gevangenenkamp in Roj. "Ik weet dat het niet gemakkelijk is. Maar toch vraag ik om ons niet allemaal over één kam te scheren", zo zei ze toen we vroegen om een boodschap aan alle Belgen te richten. "Ik vraag een tweede kans."
Lees verder

Tim Declercq bijt de spits af en Pogacar vertrekt als laatste: de starttijden van de prominenten in tijdrit van morgen
Om hoe laat vertrekt favoriet Wout van Aert morgen voor zijn tijdrit? En welke andere renners houdt u best in de gaten? Dit zijn de starturen van de hoofdrolspelers in de tijdrit van de Tour de France morgen.
Lees verder

Opnieuw huiszoekingen bij journalisten en mensenrechtenactivisten in Wit-Rusland
In Wit-Rusland hebben politieagenten vandaag voor de derde dag op rij de woningen van onafhankelijke journalisten en mensenrechtenactivisten doorzocht. Tegenstanders van de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko spreken van een nieuwe poging om kritische stemmen de mond te snoeren.
Lees verder

Verzekeringen wacht recordbedrag aan schadeclaims: dit is wat u moet weten over uw woningverzekering
Nu het water op de meeste plaatsen wegtrekt, wordt de schade opgemeten. Verzekeringsmaatschappijen worden overspoeld met aangiften. Doet één 'waterbom' het over heel 2020 uitbetaalde recordbedrag van 330 miljoen euro aan storm- en waterschade sneuvelen? Buiten kijft staat alvast dat de verzekeringen een buitengewoon schadebedrag wacht. Zijn zij hiertegen gewapend? Gaat de premie nu voor iedereen de hoogte in? En wat dekt de woningverzekering nu wel, en niet? De meeste vragen over de woningverzekering beantwoord.
Lees verder

Vader Amy Winehouse zegt drie jaar geleden haar geest gezien te hebben: "Ze zat op mijn bed"
Tien jaar geleden liet zangeres Amy Winehouse op 27-jarige leeftijd het leven. Dat laat haar ouders natuurlijk niet onberoerd. Haar vader meent haar aanwezigheid zelfs nog geregeld te voelen. "Ik voelde haar op een bepaald moment op mijn bed zitten", vertelde hij emotioneel in een gesprek met Jewish News.
Lees verder

Evenepoel groet de natie vanuit Japan: "Voorlopig gaat alles goed"
Sinds maandag brengt Remco Evenepoel zijn dagen door in Japan. Samen met Mauri Vansevenant bereidt hij zich voor op de Olympische Spelen. Op Twitter stelt Evenepoel ons land gerust. "Hallo iedereen, een kleine hallo vanuit #Tokyo2020. Voorlopig gaat alles goed, ik ben aan het genieten van de prachtige Japanse wegen. #TeamBelgium", klinkt het, terwijl hij pronkend in het hemelsblauw tenue van België door Japan fietst.
Lees verder

12 havenarbeiders Rotterdam aangehouden voor invoer cocaïne
De Nederlandse politie heeft deze en vorige maand in de haven van Rotterdam twaalf arbeiders aangehouden op verdenking van corruptie en van de invoer van cocaïne. De arrestaties zijn verricht in een omvangrijk ondermijningsonderzoek. Elf verdachten zitten voorlopig vast, aldus het Openbaar Ministerie (OM) vandaag.
Lees verder