Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 8 juli 2021

Op wandel met honden, schaap en... hangbuikzwijn: “Zelfs in Canada en China is Knor bekend”

HLN
Op wandel met honden, schaap en... hangbuikzwijn: "Zelfs in Canada en China is Knor bekend"
Wie wel eens in de bossen rond de trappistenabdij in Westmalle vertoeft, heeft Jef Leirs (75) en Maria Schenck (64) ongetwijfeld al gespot in gezelschap van een olijk trio. Het koppel gaat regelmatig wandelen met hun herdershond Dax, schaap Liesje én hangbuikzwijn Knor aan de leiband. "Niet alleen de dieren, maar ook wij vinden dat plezant."
Lees verder

De Croo waarschuwt regeringscommissaris: "Geen ruimte meer voor nieuwe incidenten"
Ihsane Haouach kan zich geen fouten meer permitteren. Dat liet premier Alexander De Croo (Open Vld) vanmiddag uitschijnen in de Kamer. De regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) kwam de afgelopen weken meerdere keren in opspraak. "Er is geen enkele ruimte meer voor nieuwe incidenten of controverse op dit domein", klonk het.
Lees verder

Hongaarse anti-LGTBQ+wet treedt in werking: autoriteiten beboeten handelaar voor verkoop boek over 'regenboogfamilies'
Hongaarse autoriteiten hebben een boekenhandelaar beboet voor het verkopen van een kinderboek over 'regenboogfamilies', het boek beschreef het dagelijkse leven van kinderen met ouders van hetzelfde geslacht. De actie wakkert het debat verder aan over de controversiële Hongaarse wet, die vandaag in werking treedt. Die wet verbiedt de promotie van de LGTBQ+-gemeenschap.
Lees verder

Lufthansa wil in september bijna alle vliegroutes weer aanbieden
Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa verwacht dat zijn netwerk van routes in september weer bijna terug zal zijn op het niveau van voor de coronacrisis, ondanks de beperkingen voor het luchtverkeer. Dat heeft het hoofd van planning van vliegroutes bij Lufthansa gezegd in een interview met het Duitse zakenblad 'Capital'.
Lees verder

Aandelenbeurzen flink lager door zorgen over deltavariant
De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met behoorlijke koersverliezen geopend. Net als in Europa zijn beleggers op Wall Street bezorgd dat het economisch herstel van de coronacrisis wordt ondermijnd door de snelle verspreiding van de besmettelijke deltavariant.
Lees verder

66-jarige vrouw overleden bij ongeval met vrachtwagen in Brugge
Bij een zwaar verkeersongeval langs de Dudzeelse Steenweg in Brugge is donderdagmiddag een 66-jarige fietsster om het leven gekomen. De vrouw kwam onder de wielen van een vrachtwagen terecht en overleed aan haar verwondingen.
Lees verder

Explosieve stijging in Nederland: bijna 5.500 nieuwe besmettingen op één dag, morgen mogelijk nieuwe maatregelen
Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland neemt zorgwekkende vormen aan. Het afgelopen etmaal registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 5.475 nieuwe positieve tests. Dat is het hoogste aantal sinds 14 mei en tien keer zoveel als anderhalve week geleden. Het kabinet komt vrijdag mogelijk met nieuwe maatregelen.
Lees verder

Studio 100 gaat samenwerken met Duitstalige Sesamstraat
Het entertainmentbedrijf Studio 100 krijgt de rechten op Sesamstraat in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dat maakte het bedrijf vandaag zelf bekend.
Lees verder

Vier dagen voor afreis blijkt KSA-kamp plots niet welkom: "Er werd gedreigd met ontruiming door politie"
De leiders van KSA Sint-Gerolf Lede moesten net voor de start van hun jaarlijks bivak in allerijl op zoek naar een nieuwe kamplocatie. "Woensdagmorgen om 10.30 uur ontvingen we een mailtje van de gemeente Viroinval dat we niet voldeden aan de administratieve vereisten en bijgevolg niet welkom waren. Toen we telefonisch aandrongen, dreigde men de politie op ons af te sturen", vertelt bondsleider Jorn Lammens.
Lees verder

Overheidsfinanciën volgen economische relance niet: "Nieuwe belastingen zijn echter niet aan de orde"
"Wat mij betreft, zijn meerinkomsten via nieuwe belastingen niet aan de orde. We leven al in een van de landen met de hoogste belastingdruk. Dat zou dus niet de juiste keuze zijn, ook niet voor onze economische groei." Dat zegt Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) in een reactie op het SERV-rapport. Volgens de sociale partners, die verenigd zijn in die Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen, volgen de overheidsfinanciën de economische relance niet voldoende.
Lees verder

CELEBS 24/7. James Corden is na 1,5 jaar weer thuis en welke celeb gaat er hier uit de kleren?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Tranen en gebeden bij einde reddingsoperatie flatramp Miami: "We hebben alles geprobeerd"
De zoektocht naar overlevenden van de flatramp in Miami is beëindigd. Tientallen mensen worden nog vermist. De hoop dat één van hen nog levend van onder het puin wordt gehaald, is opgegeven. Het 'wonder van God' bleef uit. De reddingsmissie is nu een bergingsmissie.
Lees verder

Politie blijft kampen met gebrek aan drugshonden
De politie kan de aanvragen voor het inzetten van drugshonden niet volgen. Zo kon ze in 2019 liefst 20% van de aanvragen niet inwilligen, en 15% in 2020. Dat blijkt uit cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) die Vlaams Belang-Kamerlid Ortwin Depoortere opvroeg.
Lees verder

Ook coronavirus is op reis in Europa: waar kunt u nog veilig op vakantie?
Net nu de vakantie begint, rukt in tal van toeristische bestemmingen het coronavirus weer op. Naar waar kunt u nog veilig op reis gaan? 'De Morgen' ging op onderzoek.
Lees verder

Lenty Frans behaalt doktersdiploma: "Een ex-Miss die zegt dat ze op vrouwen valt: zelfs in 2021 is dat niet evident"
Ze kroonde zich tot Miss België en later ook tot het mooiste meisje van Europa bij Miss World, en daar komt sinds kort ook een dokterstitel bij voor Lenty Frans (27). Wij spraken met haar over afstuderen in coronatijden, haar romance met collega-arts Leonie Witters en het belang van haar outing. "Veel meisjes worstelen hiermee, maar hebben de kracht niet om ervoor uit te komen."
Lees verder

'Go to hell'-broek: de trend die je benen de aandacht geeft die ze verdienen na anderhalf jaar Zoom-calls
Vaarwel sweaters en joggingbroeken. We mogen weer buitenkomen, en dat schreeuwen we uit. Ook met onze kleren. De schreeuwerige 'go to hell'-broek is er het beste voorbeeld van. Jaren geleden was het item een hit bij rijke Amerikanen (ja, echt), anno 2021 is het een must in de garderobe van elke fashionista. Er geldt maar één regel: hoe opvallender, hoe beter.
Lees verder

Beresterke Politt elimineert medevluchters één voor één, peloton neemt snipperdag
Nils Politt (27) heeft de twaalfde etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Duitser van BORA-hansgrohe was duidelijk de beste van een vroege vlucht. Het peloton met gele trui Tadej Pogacar nam een snipperdag en finishte op meer dan een kwartier.
Lees verder

Beresterke Politt elimineert medevluchters één voor één op weg naar ritwinst
Nils Politt heeft de twaalfde etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Duitser van BORA-hansgrohe was de beste van een vroege vlucht. Het peloton met gele trui Tadej Pogacar nam een snipperdag en volgde bij de aankomst van Politt op een kwartier.
Lees verder

Opel wil vanaf 2028 alleen nog elektrische wagens bouwen
Autoconstructeur Opel wil in 2028 volledig elektrisch zijn in Europa. De einddatum voor verbrandingsmotoren werd donderdag door Opel-CEO Michael Lohscheller aangekondigd tijdens een presentatie van moederbedrijf Stellantis.
Lees verder

Vertrekhal Brussels Airport ontruimd na vondst verdachte koffer
De vertrekhal van de luchthaven van Zaventem is donderdag in de vooravond ontruimd nadat er een verdachte koffer aangetroffen werd. Alle passagiers moesten het gebouw verlaten. Het is niet duidelijk om hoeveel mensen het gaat. Zij moeten nu buiten wachten tot ontmijningsdienst Dovo de plaats weer vrijgeeft.
Lees verder