Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 juli 2021

ONZE OPINIE. “Opnieuw 10 dagen quarantaine na vakantie? Doe het de moegetergde Belg niet meer aan”

HLN
ONZE OPINIE. "Opnieuw 10 dagen quarantaine na vakantie? Doe het de moegetergde Belg niet meer aan"
"Als ik daarna 10 dagen thuis moet zitten en in elke lichaamsholte een stok geduwd krijg, annuleer het dan maar. Dan ga ik nog liever naar Blankenberge!" Mijn vriend, zelf afkomstig uit een kustgemeente en een koele minnaar van stokken die niet dienen om op zijn instrumenten te slaan, ziet de bui al hangen.
Lees verder

Duivelse stress. Als supporters het écht niet meer trekken, is daar een fysieke verklaring voor: "Op zo'n dag werken gaat gewoon niet"
De Rode Duivels strijden vanavond tegen Italië voor een plaatsje in de halve finale, maar terwijl de manschappen van Martinez (schijnbaar) sereen naar de confrontatie toeleven, krijgen veel supporters hun zenuwen nauwelijks nog onder controle. Klamme handjes, nauwelijks nog een brok door de keel krijgen en een hartslag in overdrive: we spraken enkele tricolore stresskonijnen en een sportpsychologe die verklaart wat er in ons lichaam gebeurt.
Lees verder

De dood van zijn vrouw, het missen van publiek en België-Italië: hoe zou het nog zijn met Rocco Granata?
Het voetbal verscheurt hem tussen het land van zijn roots en het land waar hij een gevierd artiest werd, zegt Rocco Granata (82). "Maar mijn hart is nog altijd Italiaans." We zouden het over voetbal hebben, maar het werd een lang gesprek over het leven en de liefde. En de dood ook, helaas. "Je kan nooit genoeg tegen je vrouw zeggen dat je van haar houdt. Nu Rosie er niet meer is, ben ik bang dat ik het niet genoeg heb gezegd."
Lees verder

REEKS. Met de mobilhome door West-Vlaanderen. Dit zijn de meest campervriendelijke plekjes aan de kust: "587 plaatsjes, maar in twee steden kan je nog niet overnachten"
De verkoop én de verhuur van mobilhomes zitten in de lift en die stijgende interesse is tijdens de pandemie alleen maar gegroeid. Een dichtbijvakantie in een rijdend minihuis weet vandaag verscheidene generaties te overtuigen. En waar kan dat beter dan in de kustprovincie, dachten wij. Dus wijden we er deze zomer een reeks aan. Omdat een goede voorbereiding alles is, starten we met een kustroute, van De Panne tot Knokke. Welke campings zijn een absolute aanrader? Waar vind je de meeste kampeerplaatsen? En zijn er te mijden gemeenten? Deel 1 van onze reeks: zo campervriendelijk is de kust.
Lees verder

EK-QUIZ. Wat weet u allemaal over de Italiaanse voetbalploeg? Test het in tien vragen!
Italië, het land van pizza en spaghetti, geeft de Rode Duivels partij in de kwartfinales van het EK voetbal. Wat weet u zoal over de Italiaanse voetbalploeg? Test uw kennis in tien vragen!
Lees verder

OVERZICHT. Minder dan 300 patiënten in ziekenhuizen, ook het aantal nieuwe coronabesmettingen neemt verder af
Er liggen nu minder dan 300 Covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Tussen 25 juni en 1 juli werden elke dag nog gemiddeld 15 coronapatiënten per dag opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een daling met 48 procent in vergelijking met een week eerder, blijkt uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano.
Lees verder

OVERZICHT. Minder dan 300 patiënten in ziekenhuizen
Er liggen nu minder dan 300 Covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Tussen 25 juni en 1 juli werden elke dag nog gemiddeld 15 coronapatiënten per dag opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een daling met 48 procent in vergelijking met een week eerder, blijkt uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano.
Lees verder

OVERZICHT. Minder dan 300 patiënten in ziekenhuizen, maar nieuwe coronabesmettingen stijgen weer licht
Er liggen nu minder dan 300 Covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Tussen 25 juni en 1 juli werden elke dag nog gemiddeld 15 coronapatiënten per dag opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een daling met 48 procent in vergelijking met een week eerder, blijkt uit de jongste cijfers op het dashboard van Sciensano. De daling van het aantal nieuwe besmettingen lijkt wel stilaan gestopt.
Lees verder

Vorige lichting 'K3 zoekt K3'-kandidaten blikt terug: "Achteraf dacht ik: konden ze mij nu geen rode pruik geven?"
De ene staat op het punt om een zomerse single uit te brengen, de andere heeft zojuist haar masterdiploma psychologie behaald. De meisjes van 'K3 zoekt K3' hebben de afgelopen jaren niet stilgezeten. Jindra, Lauren, Lisa, Nora, Demi, Suzan en Laura stootten zes jaar geleden door naar de liveshows, maar grepen net naast het felbegeerde plekje in de meidengroep. Nu VTM de spannende zoektocht opnieuw uitzendt, blikken we samen met de dames terug op dat avontuur en hun leven na het programma. "Die wedstrijd was voor mij echt overleven."
Lees verder

Vorige lichting 'K3 zoekt K3'-finalistes blikt terug: "Achteraf dacht ik: konden ze mij nu geen rode pruik gegeven?"
De ene staat op het punt om een zomerse single uit te brengen, de andere heeft zojuist haar masterdiploma psychologie behaald. De meisjes van 'K3 zoekt K3' hebben de afgelopen jaren niet stilgezeten. Jindra, Lauren, Lisa, Nora, Demi, Suzan en Laura stootten zes jaar geleden door naar de liveshows, maar grepen net naast het felbegeerde plekje in de meidengroep. VTM zendt vanaf vrijdag de tien afleveringen van de spannende zoektocht naar de opvolgers van Karen, Kristel en Josje opnieuw uit, dus blikken we samen met de dames terug op dat avontuur en hun leven na 'K3 zoekt K3'.
Lees verder

LIVE. De vermoedelijke elf tegen La Squadra - Italianen zonder Chiellini en mét Chiesa?
De spanning stijgt. Vanavond (21u) nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de kwartfinales van het EK. Met of zonder Kevin de Bruyne en Eden Hazard? Bondscoach Roberto Martínez liet op z'n persconferentie gisteren nog niet écht in zijn kaarten kijken. Op meer duidelijkheid is het dus wachten tot later op de dag. Op deze pagina krijgt u het sowieso mee!
Lees verder

Makers kleding H&M, Primark en Nike wachten nog op loon
Medewerkers van kledingfabrieken in Azië die in opdracht van H&M, Nike en Primark produceren, wachten nog altijd op een deel van hun loon dat tijdens de coronapandemie niet is uitbetaald. Dat stellen onderzoekers van de actiegroep Schone Kleren Campagne op basis van interviews met 49 fabrieksarbeiders uit Bangladesh, Cambodja en Indonesië. Het is voor de kledingmakers nog lastiger geworden om rond te komen sinds de coronacrisis begon.
Lees verder

"Een fantastische spits. Ik speel liever tegen Ronaldo dan tegen hem": zo goed kent de Squadra Lukaku
Vanavond spelen onze Rode Duivels tegen Italië op het EK. Voor Romelu Lukaku wordt het een extra speciale wedstrijd. De spits van het Inter komt alvast heel wat bekenden tegen in München:
Lees verder

Niels Destadsbader maakt zijn opwachting in 'De Slimste Mens ter Wereld'
Naast Sandra Bekkari (47), Laura Tesoro (24) en Dorian Liveyns (28) kennen we sinds vandaag weer een nieuwe naam voor het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens ter Wereld'. Niemand minder dan Niels Destadsbader (32) maakt namelijk zijn opwachting in het programma.
Lees verder

"Amerikanen verlaten belangrijkste basis in Afghanistan"
De laatste Amerikaanse troepen staan op het punt luchtmachtbasis Bagram in Afghanistan te verlaten. Dat was de belangrijkste basis van de Amerikanen tijdens de strijd tegen de Taliban. Een hooggeplaatste defensiefunctionaris zegt tegen CNN dat de verwachting is dat vandaag de laatste militair daar is vertrokken.
Lees verder

Rekentruc: zoveel kilometer kun je nog rijden als het reservelampje van je auto brandt
Hoeveel kilometer kun je nog rijden als je reservelampje brandt? Dat hangt af van het verbruik en hoeveel liter reserve jouw auto heeft. Gelukkig is er een trucje om de actieradius of het bereik van jouw auto vrij exact te bepalen.
Lees verder

Amber Heard, ex van Johnny Depp, uit het niets mama geworden van haar eerste kindje
Fans van Amber Heard kwamen wellicht even uit de lucht gevallen toen ze de meest recente Instagramfoto van de 35-jarige actrice zagen. Heard is namelijk, vijf jaar na haar breuk met Johnny Depp (58), mama geworden van haar eerste kindje. De actrice was wel niet zelf in verwachting, want het meisje kwam via een draagmoeder op de wereld.
Lees verder

4 op de 10 Belgen hebben last van een te hoge bloeddruk. Prof waarschuwt: "Wereldwijd verantwoordelijk voor bijna 13% van alle overlijdens"
Dertig tot veertig procent van de Belgische bevolking heeft last van een te hoge bloeddruk, een aandoening die je altijd moeten laten behandelen. "Hypertensie kan immers levensbedreigend zijn", zegt cardioloog Ernst Rietzschel. "Het verhoogt de kans op een beroerte, hart- en vaatziekten en nierproblemen." Hij legt uit hoe je een hoge bloeddruk voorkomt en herkent.
Lees verder

Klopt je energiefactuur niet? Dit kan de oorzaak zijn
Het is verstandig je energiefactuur steeds goed te controleren. Meer dan duizend van de 6.639 klachten die de Ombudsdienst voor Energie vorig jaar ontving, betroffen immers onduidelijkheden of fouten op de energiefactuur. Wat loopt er dan zoal mis? En vooral: hoe zet je een fout weer recht?Mijnenergie.be geeft raad.
Lees verder

Computerspecialisten berekenen: 52 procent kans dat Rode Duivels EK-finale halen, Engeland topfavoriet
Dromen mag! De kans dat de Rode Duivels op zondag 11 juli de finale van het EK spelen op Wembley is 52%, de kans dat we die finale ook winnen bedraagt 41%. Dat hebben de computerspecialisten van de KUL becijferd. Een stuk voor de cijferfetisjisten.
Lees verder