Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 juli 2021

Onze man ter plekke geeft uitleg bij politie-inval bij Teuns en co: “Trainingsschema’s opgevraagd en renners onde...

HLN
Onze man ter plekke geeft uitleg bij politie-inval bij Teuns en co: "Trainingsschema's opgevraagd en renners ondervraagd"
Bahrain-Victorious, het team van Dylan Teuns, kreeg gisteravond in de Tour de France in hun hotel in Pau het bezoek van de Franse politie. Waar de politiediensten precies naar op zoek waren, is nog niet duidelijk, vertelt onze man ter plekke Stijn Vlaeminck. "Maar het was niets bijzonders", verzekert teambaas Milan Erzen. "Ze wilden de trainingsdossiers van de renners en controleerden de bussen."
Lees verder

LIVE TOUR. Welke klimmer kraait victorie op Luz Ardiden?
In de Ronde van Frankrijk is het peloton toe aan de laatste bergetappe. In de 18de rit moeten de renners over de legendarische Col du Tourmalet, alvorens te finishen bovenop Luz Ardiden. Kunnen Jonas Vingegaard en Richard Carapaz geletruidrager Tadej Pogacar nog een laatste keer het vuur aan de schenen leggen? Op deze pagina volgt u het allemaal LIVE.
Lees verder

Europees Hof: geen hoofddoek voor werknemer als klant dat vraagt
Werkgevers mogen hun personeel verbieden hoofddoeken en andere religieuze symbolen te dragen, ook al heeft dat tot praktisch gevolg dat gelovigen ongelijk worden behandeld. Maar dan moeten zij wel kunnen aantonen dat hun klanten dat willen, heeft het Europees Hof van Justitie bepaald. Dat kan als ouders bijvoorbeeld vragen van de leidster van hun kinderdagverblijf geen kruisje om de hals te dragen.
Lees verder

1 op de 3 bedrijven biedt geen hulp bij geestelijke problemen
De Vlaamse ondernemingen hebben steeds meer aandacht voor de gezondheid van hun werknemers, maar op vlak van mentaal welbevinden is er nog werk aan de winkel. Dat blijkt uit de vierjaarlijkse bevraging van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Opvallend is dat 1 op de 3 ondernemingen geen zorg of begeleiding biedt bij problemen rond geestelijke gezondheid. Vier jaar eerder was dat nog 'slechts' 1 op de 5.
Lees verder

Man vindt 158 bowlingballen onder huis
David Olson, een 33-jarige Amerikaan uit de staat Michigan, deed wel een heel vreemde ontdekking. Tijdens de renovatie van zijn terras vond hij 158 bowlingballen. Hij gokt dat er nog veel meer onder zijn huis zelf zitten.
Lees verder

"Waren de spacecake en cannabisolie niet te zwaar?": moeder die zichzelf "moderne heks" noemt krijgt jaar cel omdat ze drugs kocht voor haar 15-jarige dochter
Zelf noemt ze zich een "moderne heks" die kruidencakes maakt en zich bezighoudt met allerlei dampende mengsels met paardenbloemen. Volgens de Brugse strafrechter is J.C. (45) uit Bredene echter niets meer en niets minder dan een cannabisdealer. Zelfs haar eigen 15-jarige dochter was niet veilig voor de praktijken, zo bewijzen opvallende sms'en uit het dossier. "Meer dan een brug te ver", oordeelde de rechter, die de vrouw donderdagmorgen een jaar cel, waarvan de helft met uitstel, oplegde.
Lees verder

Kernreactor Doel 2 manueel stilgelegd wegens lek
De kernreactor Doel 2 is in de nacht van woensdag op donderdag manueel stilgelegd, omdat er een lek werd gedetecteerd. Dat meldt de nucleaire waakhond FANC op zijn website.
Lees verder

Is een goedkoop potje vaseline het nieuwe it-product in beautyland? Beautyredactrice Sophie doet de test
Je huid verzorgen met vaseline in plaats van met een dure nachtcrème? Een prima idee volgens TikTok, waar 'slugging' - je huid insmeren met een laagje vaseline voor het slapengaan - razend populair is. Volgens mijn portefeuille ook, want met amper 3 euro voor een grote pot is het zonder twijfel het goedkoopste wondermiddel in mijn beautykast. Maar werkt het echt? Beautyredactrice Sophie deed de test: "Een huid die gehydrateerd is, weerkaatst het licht beter. Daardoor krijg je een mooie glow. Klinkt fantastisch."
Lees verder

Waals dorp Jemelle volledig onder water en onbereikbaar voor hulpdiensten
Ook de rivier Lhomme is buiten zijn oevers getreden en heeft het Waalse dorp Jemelle, deelgemeente van de stad Rochefort, helemaal onder water gezet. De hulpdiensten kunnen er niet meer bij. "Zelfs niet per boot", verklaarde burgemeester van Rochefort, Corine Mullens (MR), aan RTL Info.
Lees verder

Belle Perez neemt deel aan Nederlandse versie van 'Liefde voor Muziek': "Er zijn absoluut tranen gevloeid"
Dit najaar neemt Belle Perez (45) deel aan het Nederlandse programma 'Beste Zangers', het zusje van 'Liefde voor Muziek'. Hoewel de zangeres deels Belgisch en deels Spaans is, heeft ze toch een heel goeie band met Nederland. "Je merkt dat het Nederlandse publiek echt nood heeft aan Latin-muziek, maar ik ga zoveel meer van mezelf laten zien", vertelt de zangeres, die haar privéleven blootlegt in het programma. "De dood van mijn opa, de geboorte van Ellia, mijn relatiebreuken of de trouw met Wouter: ik neem de kijker mee in alle belangrijke golven in mijn leven."
Lees verder

Belle Perez neemt deel aan Nederlandse versie van 'Liefde voor Muziek': "Mijn aflevering is heel persoonlijk, er zijn absoluut tranen gevloeid"
Dit najaar neemt Belle Perez (45) deel aan het Nederlandse programma 'Beste Zangers', het zusje van 'Liefde voor Muziek'. Hoewel de zangeres deels Belgisch en deels Spaans is, heeft ze toch een heel goeie band met Nederland. "Je merkt dat het Nederlandse publiek echt nood heeft aan Latin-muziek, maar ik ga zoveel meer van mezelf laten zien", vertelt de zangeres die haar privéleven blootlegt in het programma. "De dood van mijn opa, de geboorte van Ellia, mijn relatiebreuken of de trouw met Wouter: ik neem de kijker mee in alle belangrijke golven in mijn leven."
Lees verder

Een type-Rob Schoofs en 17-jarigen met veel flair: drie KV Mechelen-youngsters maken meteen indruk
De toekomst is aan de jeugd. Drie KV Mechelen-youngsters toonden in de voorbije oefenmatchen dat ook zij dicht bij een plek in de A-kern aanleunen. "Ik ben heel tevreden van die gasten", is coach Wouter Vrancken lovend.
Lees verder

Overlegcomité van morgen wordt uitgesteld door noodweer
Het Overlegcomité van morgen wordt uitgesteld door het noodweer. Dat meldt premier Alexander De Croo na overleg met de deelstaten.
Lees verder

Netflix gaat ook videogames aanbieden
Netflix gaat naast series, documentaires en films ook videospelletjes aanbieden. De streamingdienst heeft de komst van Mike Verdu aangekondigd als hoofd voor de ontwikkeling van spelletjes op het platform. Eerder werkte hij bij gamesbedrijf Electronic Arts (EA) en was hij verantwoordelijk voor videospellen bij Facebook.
Lees verder

Ook centrum Durbuy loopt onder water
De hevige regenval heeft de Ourthe op verscheidene plaatsen buiten zijn oevers doen treden. In tal van gemeenten langs de rivier is de situatie nog altijd rampzalig door het noodweer. Ook het centrum van de bekende toeristische trekpleister Durbuy is onder water gelopen.
Lees verder

Domus Medica vraagt Overlegcomité om aangekondigde versoepelingen terug te draaien
Huisartsenvereniging Domus Medica roept het Overlegcomité op om de nodige maatregelen te nemen om het aantal besmettingen in te dijken. "Laten we kijken naar de situatie zoals ze vandaag is en maatregelen nemen, zodat we morgen niet wakker worden in onze ergste nachtmerrie", zegt voorzitter Roel Van Giel. Het Overlegcomité was gepland voor vrijdag, maar na overleg met de deelstaten heeft premier Alexander De Croo beslist om het uit te stellen.
Lees verder

HET DEBAT. Is dit extreme weer teken dat we ons meer zorgen moeten maken om klimaatverandering?
De extreme regenval zorgt voor heel wat ellende in ons land. En zelfs zonder de extreme regenval in het oosten van ons land is er in de meer 'gespaarde' delen met zo'n 220 liter (per m²) al evenveel neerslag gevallen als in een ganse zomer samen. En dan is er nog de extreme hitte met temperaturen van meer dan 50 graden Celsius in delen van de VS en Canada. Wat denk jij? Is dit extreme weer een teken dat we ons meer zorgen moeten maken om de klimaatverandering? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
Lees verder

Onafhankelijk onderzoek naar beveiliging Peter R. de Vries
De Nederlandse ontslagnemende minister van Justitie Ferd Grapperhaus laat een onafhankelijk onderzoek doen naar de beveiliging van Peter R. de Vries. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Tjibbe Joustra, die eerder onderzoek deed naar de aanslag op de MH17.
Lees verder

Taliban stellen tijdelijk staakt-het-vuren voor
In Afghanistan hebben de taliban een staakt-het-vuren van drie maanden voorgesteld. In ruil daarvoor willen ze dat de Afghaanse autoriteiten 7.000 gevangenen vrijlaten en dat de Verenigde Naties de namen van de leiders van de groep van hun "zwarte lijst" haalt. Dat meldt Nader Nadery een lid van IRA het team dat de vredesonderhandelingen met de islamisten voert.
Lees verder

Vier lichamen gevonden na overstromingen in Verviers
In het arrondissement Verviers zijn vier lichamen teruggevonden na de zware overstromingen die de streek teisteren.
Lees verder