Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 20 juli 2021

Om 12 uur staat België stil: minuut stilte van Verviers tot Tokio op Dag van Nationale Rouw

HLN
Om 12 uur staat België stil: minuut stilte van Verviers tot Tokio op Dag van Nationale Rouw
Vandaag is een dag van nationale rouw. Het land staat heel even stil vanmiddag, om de slachtoffers van de overstromingen te herdenken. Zelfs tot in Tokio wordt een minuut stilte gehouden.
Lees verder

Stafchef leger tracht gemoederen over ontslag topman inlichtingendienst te bedaren: "Beslissing werd niet lichtzinnig genomen"
De stafchef van het leger, Michel Hofman, roept in een interne communicatie op tot loyauteit en sereniteit, na het omstreden ontslag van generaal Philippe Boucké, de chef van de militaire inlichtingendienst ADIV. Dat meldt De Tijd.
Lees verder

Dimitri Vegas en Anouk Matton over babygeluk en rouw: "Soms gaat het goed, en dan ineens gaat het niet meer goed"
De enige beats ten huize Dimitri Vegas (39) en Anouk Matton (28) dezer dagen is het gehuil van baby London die een nieuwe pamper of zijn flesje nodig heeft. En wat klinkt dat héérlijk. "Ons baby'tje is een lichtpuntje", klinkt het bij de gelukkige ouders, die een groot verdriet in de familie moeten verwerken. Ze vertellen over de bijzondere tweede naam van London, over hoe ze het ouderschap ervaren en over de helse bevalling. "Het was millimeterwerk. De navelstreng zat twee keer om zijn lichaampje."
Lees verder

Dimitri Vegas en Anouk Matton over babygeluk en rouw: "Het is een lichtpuntje dat ons zoontje nu de mooiste beschermengel heeft"
De enige beats ten huize Dimitri Vegas (39) en Anouk Matton (28) dezer dagen is het gehuil van baby London die een nieuwe pamper of zijn flesje nodig heeft. En wat klinkt dat héérlijk. "Ons baby'tje is een lichtpuntje." Hun grootste geluk in een periode die overschaduwd werd met het plotse overlijden van Dimitri's papa, en het stilgeboren baby'tje van zijn broer. "We zijn intens gelukkig, maar het blijft moeilijk te bevatten allemaal" vertellen de kersverse ouders. "Het ene moment gaat het goed, dan ineens ben je verdrietig. Zeker is dat London de mooiste beschermengel heeft gekregen."
Lees verder

Doodgeslagen Nederlander op Mallorca is 27-jarige Carlo, verdachte vrijgelaten
De Nederlander die op Mallorca is overleden nadat hij tegen zijn hoofd werd getrapt door een groep landgenoten komt uit Waddinxveen (Zuid-Holland) nabij Gouda, bevestigt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Een aantal verdachten pakte na de mishandeling halsoverkop het vliegtuig terug en wordt nu gezocht. Eén verdachte die wel kon worden opgepakt, is inmiddels weer vrij.
Lees verder

Red Lions winnen heruitgave Olympische finale van 2016 na potig oefenduel met Argentinië, Luypaert bebloed naar de kant
De Belgische hockeymannen (FIH 2) hebben dinsdag in hun voorbereiding op de Olympische Spelen een oefenduel tegen Argentinië (FIH 4) gewonnen. De Red Lions haalden het na een intense strijd in het Oi Hockey Stadium in Tokio met 1-0.
Lees verder

Red Lions winnen eerste oefenduel tegen Argentinië, met vlaggendrager Felix Denayer: "Ik ga mijn best doen ze niet te laten vallen"
De Red Lions trapten hun eerste week in Tokio af met een symbolisch 'half' oefenduel: meteen tegen Argentinië die België in Rio 2016 het goud afgesnoept had. In bloedheet weer won België met 1-0. Felix Denayer sprak over zijn rol als vlaggendrager in de openingsceremonie: "We zien het als een bekroning voor de hele groep."
Lees verder

Eric Goens stelt kandidaten van nieuw seizoen 'Het Huis' voor: "Vrouwen blijven een probleem"
Eric Goens brak vorig jaar nog records door in 'Het Huis' met Marc Coucke (56) de rijkste en met Jacques Vermeire (70) de oudste gast te ontvangen. Dit najaar heeft de reportagemaker met Vooruit-boegbeeld Conner Rousseau (28) de jongste voorzitter 24 uur te gast en met zanger Marco Borsato (54) de Nederlander met het strafste palmares in Vlaanderen. Een overzicht van alle kandidaten, en waarom er maar één vrouw tussenzit.
Lees verder

Documentaire over Ann Wauters: op weg naar haar laatste kunstje
Ann Wauters (40) won alles wat er te winnen viel op een basketbalveld: nationale kampioenschappen in verschillende landen, Europese titels en zelfs de Amerikaans competitie. Een unieke prestatie, maar de sportlegende wou nog één ding om haar carrière in schoonheid af te ronden: schitteren op de Olympische Spelen met de Belgian Cats, onze nationale ploeg.
Lees verder

Eric Goens komt met nieuw seizoen van het 'Het Huis': "Vrouwen blijven een probleem: ze willen niet, ze kunnen niet of ze mogen niet"
Eric Goens brak vorig jaar nog records door in 'Het Huis' met Marc Coucke de rijkste en met Jacques Vermeire (70) de oudste gast te ontvangen. Dit najaar heeft de reportagemaker met Vooruit-boegbeeld Conner Rousseau (28) de jongste voorzitter 24 uur te gast en met zanger Marco Borsato de Nederlander met het strafste palmares in Vlaanderen.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen blijft toenemen, ook meer ziekenhuisopnames
De nieuwe coronabesmettingen blijven de hoogte ingaan, zij het minder fors. Ook het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag neemt nog toe. Het aantal overlijdens aan Covid-19 blijft stabiel. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Droog en zonnig met stapelwolken, maxima tot 25°C
Het wordt vandaag eerst zonnig, met in het binnenland in de loop van de dag stapelwolken. 's Avonds verdwijnen deze wolken opnieuw. De maxima liggen tussen 20 en 22 graden in de Ardennen en tussen 23 en 25 graden elders. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Rechtstreeks CL-ticket als inzet: Belgische clubs staan voor Europese campagne van levensbelang
De Belgische vertegenwoordigers in de Europese voetbalbekers staan voor een extreem belangrijke campagne. Als ons land in 2023 nog een rechtstreekse vertegenwoordiger wil hebben in de Champions League moet er in de komende maanden stevig worden getimmerd aan onze Europese coëfficiënt. Het topjaar 2016-2017 valt straks immers weg en dient te worden gecompenseerd.
Lees verder

Canadese NHL-speler (19) krijgt veel steun uit ijshockeywereld na coming-out: "Zorgen dat hockey echt voor iedereen is''
Hoewel het, zeker voor mannelijke sporters, vaak nog een groot taboe is om open te zijn over hun seksuele geaardheid, heeft de professionele ijshockeywereld nu ook zijn eerste homoseksuele rolmodel. De coming-out van de 19-jarige Canadees Luke Prokop kreeg maandag veel positieve bijval in de ijshockeywereld.
Lees verder

Raketexplosies nabij presidentieel paleis in Kaboel
Verschillende raketexplosies zijn deze ochtend waargenomen in de nabijheid van het presidentieel paleis in Kaboel, waar de Afghaanse president Ashraf Ghani deelnam aan de gebeden ter ere van het Offerfeest (Eid al-Adha) in de islam.
Lees verder

Vanaf speeldag 4 weer volle stadions, maar Union en KV Mechelen missen wel een toprecette: "Al lang blij dat er weer volk binnen mag"
Het seizoen 2021-22 begint vrijdag met de kraker Standard-Racing Genk én... met publiek. Voorlopig mag slechts één derde van de stadioncapaciteit worden benut, maar alles is beter dan de lege stadions van de vorige campagne. Een aderlating is het hoe dan ook voor de clubs die in hun eerste thuismatch een topper ontvangen. "Maar wij zijn al lang blij dat we weer mensen mógen ontvangen", klinkt het.
Lees verder

EXCLUSIEF. "Een fantastische coach verandert een leven": bekijk aflevering 2 van miniserie 'Red Lions: de slag om goud'
De slag om goud. Na zilver op de Spelen in Rio is de missie duidelijk voor onze nationale hockeymannen. Met minder dan een gouden plak in Tokio zijn ze niet tevreden. In een driedelige docureeks volgen we de Red Lions in hun jacht op Olympische roem. Vandaag aflevering 2: de coach. Met Shane McLeod als "katalysator van alles" mikt de hockeyploeg op niets minder dan goud op de Olympische Spelen.
Lees verder

Verdachte in onderzoek naar Bende van Nijvel overleden
Jean Bultot, directeur van de gevangenis van Sint-Gillis en lid van het extreemrechtse Forces Nouvelles, is op 70-jarige leeftijd overleden. Dat schrijft De Morgen vandaag.
Lees verder

Ook Australische deelstaat South Australia gaat in lockdown
De Australische deelstaat South Australia gaat vanaf dinsdagavond (lokale tijd) in lockdown. Dat heeft de premier van de deelstaat, Steven Marshall, aangekondigd nadat vijf lokaal opgelopen besmettingen met het coronavirus werden vastgesteld. In South Australia ligt onder meer de stad Adelaide met ruim 1,3 miljoen inwoners.
Lees verder

Hoogzwangere Maxime Meiland heeft positief getest op corona
Het was de afgelopen dagen erg stil op het Instagramaccount van Maxime Meiland (25). Ondertussen heeft de dochter van Martien van zich laten horen en legt ze aan haar volgers uit waarom ze de laatste tijd een beetje afwezig is geweest. Maxime, die momenteel in verwachting is van haar tweede kindje, heeft namelijk positief getest op corona.
Lees verder