Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 18 juli 2021

Noodweer houdt nu lelijk huis in Oost-Duitsland en Alpenregio: helse overstromingen nabij Salzburg

HLN
Noodweer houdt nu lelijk huis in Oost-Duitsland en Alpenregio: helse overstromingen nabij Salzburg
Ook andere delen van Duitsland en de Alpen krijgen nu te maken met noodweer en watersnood. In Oost-Duitsland en Beieren zijn er zware overstromingen. De Oostenrijkse Alpen hebben eveneens te kampen met hevige regenval. In Hallein, nabij Salzburg, heeft dit al geleid tot een ware zondvloed. De beelden van het natuurgeweld spreken voor zich.
Lees verder

LIVE DARTS. 'Dancing Dimi' komt op kruissnelheid en lijkt op weg naar makkelijke zege
De World Matchplay gaat vanavond van start. Op het WK na het belangrijkste toernooi in de dartswereld. Mét Dimitri Van den Bergh, die straks in Blackpool voor het eerst een titel verdedigt op een major. De eerste van vier wedstrijden wordt om 20u gespeeld, omstreeks 23u komt 'Dancing Dimi' in actie tegen Devon Petersen. Mis niets van de actie dankzij HLN.be of VTM 2.
Lees verder

Eerste horde genomen voor de titelverdediger: 'Dancing Dimi' klopt Petersen en staat in tweede ronde World Matchplay
Dimitri Van den Bergh heeft de eerste stap gezet in z'n missie om zijn titel op de World Matchplay een jaartje te verlengen. Tegen Devon Peterson kwam de motor traag op gang, maar na de pauze kwam onze landgenoot op kruissnelheid. Met 10-5 stoot hij door naar de volgende ronde, tegen Dave Chisnall.
Lees verder

Ondanks nieuwe coronagolf: "Geen massale vaccinatie van Britse tieners"
Het Verenigd Koninkrijk gaat tieners niet massaal vaccineren tegen het coronavirus. Dat meldt dagblad The Telegraph op zaterdagavond. De bevoegde ministers zouden dat besluit hebben genomen op basis van advies van experten.
Lees verder

Van den Bergh opgelucht na lastige zege in hitte van Blackpool: "Voelde dat we het allebei lastig hadden"
Na de zege tegen Devon Petersen klonk Dimitri Van den Bergh opgelucht. Tegen z'n maatje ging het niet van een leien dakje, maar de tweede ronde is wel een feit. Opvallend: tijdens de wedstrijd liep het zweet van zijn voorhoofd. Van den Bergh lacht er zelf mee: "Ik zweet me hier kapot."
Lees verder

Landgenoot Ryad Merhy verdedigt WBA-titel met glans, Chinese uitdager knock-out in 8ste ronde
Onze landgenoot Ryad Merhy heeft in het Brusselse Koning Boudewijnstadion met succes zijn WBA-titel bij de cruisergewichten verdedigd.
Lees verder

LIVE. Gete in centrum van Halen blijft stijgen - Officieel: 27 doden en 103 vermisten in ons land - "Vermiste 15-jarige dood aangetroffen in Hotton"
De officiële dodentol na de zware overstromingen in ons land staat op 27, zo liet het Crisiscentrum zaterdagavond weten. Exact 103 anderen zijn nog steeds vermist. Ook in buurland Duitsland vielen er al 133 dodelijke slachtoffers. Volg alle ontwikkelingen over het noodweer in onze liveblog.
Lees verder

Hoe Nieuwpoort geruisloos uitgroeide tot hotspot aan onze kust
Zo goed als geruisloos is Nieuwpoort uitgegroeid tot één van dé hotspots aan onze Kust: het 'Knokke van de Westkust', volgens velen. "Een luie en vooral ook onjuiste vergelijking", zegt ongeveer iedereen die we spreken in de badstad, van ijsjesverkoper tot burgemeester. "Nieuwpoort is meer en meer mondaine badplaats, dat klopt, maar dan zonder dikke nekken."
Lees verder

Braziliaanse president kan mogelijk vandaag ziekenhuis verlaten, naweeën steekpartij nog voelbaar
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro zou zondag het ziekenhuis kunnen verlaten, zo meldt de behandelende arts. Bolsonaro was woensdag in het ziekenhuis opgenomen voor een darmobstructie. Hij was opgenomen omdat hij al tien dagen de hik had.
Lees verder

De 10 bijzonderste fietspaden van Vlaanderen
Fietsen is de ideale manier om zowel actief te ontspannen als een regio te verkennen. Voor sportievelingen en gezinnen, voor jong en oud, voor snel en langzaam, voor iedereen. Deze tien toppers staan garant voor het prikkelen van ál je zintuigen.
Lees verder

Gewonde weduwe van vermoorde president Haïti keert terug voor begrafenis
De weduwe van de op 7 juli doodgeschoten Haïtiaanse president Jovenel Moïse is zaterdag teruggekeerd naar huis. Ze was de afgelopen week in de Amerikaanse staat Florida om zich te laten behandelen aan de verwondingen die ze opliep bij de aanslag, aldus een Haïtiaanse functionaris.
Lees verder

Vlaamse B&B-uitbaters in Portugal Véronique (46) en Frank (53): "Kleinschaligheid en natuur zijn nu onze grootste troeven"
De coronacrisis trof de toeristische sector vorig jaar midscheeps, maar hoe gaat het dit jaar? Véronique en Frank Persyn baten luxe-B&B Farmhouse of the Palms uit op een heuvel in de Algarve, en kregen vorig jaar de ene annulering na de andere te verwerken. Maar ondanks de pas verstrengde maatregelen in Portugal beleven ze nu een goeie zomer. "Mensen zoeken natuur en rust, en dan zit je hier goed."
Lees verder

Honkbalwedstrijd in VS stilgelegd vanwege schietpartij
Een honkbalwedstrijd in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC is zaterdag (lokale tijd) gestaakt nadat toeschouwers buiten het stadion schoten hoorden. De stadionomroeper zei dat de wedstrijd werd stilgelegd vanwege een "incident" buiten het stadion. Volgens de politie zijn er vier mensen neergeschoten, eerder werd gesproken over twee slachtoffers.
Lees verder

Twee atleten uit olympisch dorp leggen positieve coronatest af
Drie atleten hebben positief getest op het coronavirus, zo melden de organisatoren van de Olympische Spelen in Tokio zondag. Onder hen zijn twee atleten die in het atletendorp verblijven. De derde atleet verblijft buiten de stad. Het gaat om de eerste positieve testen van atleten in het olympisch dorp.
Lees verder

Karel Foubert is het knuffelcontact en de trainingspartner van Matthias Casse: "Het zou ongelooflijk zijn als je goud wint, op het WK had ik al tranen in m'n ogen"
Risky business om het knuffelcontact van wereldkampioen Matthias Casse te zijn. Voor je het weet 'o-soto-gariet' de 24-jarige Antwerpenaar je tegen de mat. Gelukkig is Karel Foubert (22) niet van een kleintje vervaard. Hij is zelf judoka en reist als Casses trainingsmaatje mee naar de Olympische Spelen in Tokio: "Matthias doet mee voor de medailles, zeker weten."
Lees verder

Na 36 jaar heeft Eric Vanderaerden een opvolger: "Ik heb een boon voor Wout, maar het is ook een beetje jammer"
Eric Vanderaerden (59) heeft een opvolger. Het heeft 36 jaar geduurd, maar hij is niet langer de laatste Belg die een tijdrit kon winnen in de Tour. "Eerlijk, ik vind het een klein beetje jammer." Maar, zegt hij: "Het is goed dat het Van Aert is." Diezelfde Van Aert is volgens Vanderaerden ook straks in Tokio zeker kanshebber op goud in het tijdrijden. Maar dé topfavoriet? Neen, dat dan weer niet.
Lees verder

Tourist LeMC keert terug naar het strand waar hij opgroeide: "Ik heb wel wat uitgestoken, zenne, met mijn troep vrienden uit Parijs"
Een tweede thuis op duizend kilometer van thuis in de Seefhoek: dat is wat Le Barcarès is voor Touist LeMC (36). Daar, op een streepje land tussen de Middellandse Zee en het brakke water van de Etang de Leucate, heeft zijn grootmoeder Juliette (86) al 41 jaar een huisje. Hij blikt samen met zijn bobonne terug op de zomers van zijn jeugd, en dat waren andere tijden. "Ik zie het niet gebeuren, dat ik mijn zonen in Antwerpen op de bus zet en tot in het zuiden van Frankrijk laat rijden."
Lees verder

Kwik stijgt plaatselijk tot 26 graden, ideaal weer voor een middag op het terras
Er is zondagochtend mogelijk kans op wat lokaal ochtendgrijs en lage bewolking, vooral dan in de Ardennen. Daarna wordt het vrij zonnig met in de namiddag enkele stapelwolken. De maxima schommelen tussen 20 of 21 graden vlak aan zee en in de Hoge Venen, en 25 of plaatselijk 26 graden elders, zo meldt het KMI.
Lees verder

REIZEN IN EIGEN LAND. Onze reporter scheept in op 'minicruise' van Brugge naar Plassendale: "Traag op het water beleef je écht meer"
Wie zegt dat je naar de Caraïben moet om te cruisen? Geheel coronaproof scheepte reporter Sophie Allegaert met haar dochter in voor een minicruise van Brugge naar het onooglijk kleine Plassendale. "Geen zin gelezen in mijn boek, want op het water is er voortdurend iets te zien."
Lees verder

Duikers ronden nieuw onderzoek af bij wrak van veerboot die 27 jaar geleden zonk met meer dan 850 passagiers aan boord
Onderzoekers uit Zweden en Finland ronden vandaag nieuw onderzoek af naar het zinken van de veerboot MS Estonia in 1994, met 852 doden de grootste Europese scheepsramp sinds de Tweede Wereldoorlog. Het gaat om een voorstudie voor een groter onderzoek dat in 2022 klaar moet zijn.
Lees verder