Doorgaan naar hoofdcontent

Noodweer eist al minstens 15 doden: dit weten we over de slachtoffers

HLN
Noodweer eist al minstens 15 doden: dit weten we over de slachtoffers
Al minstens vijftien mensen zijn omgekomen bij het extreme noodweer in Wallonië. In Philippeville stierf een vijftiger toen hij zijn buren wilde helpen nadat een afvoerpijp geblokkeerd was geraakt. In Eupen sprong een 22-jarige jongeman met een zwemband in het kolkende water en overleefde het niet.
Lees verder

Vlaamse vastgoedprijzen blijven stijgen: hoe voorkom je een financiële huizenkater? Onze geldexpert geeft advies
De vastgoedprijzen stijgen in Vlaanderen ongemeen snel, niettegenstaande de coronacrisis en het afschaffen van de woonbonus. We zien een zeepbel ontstaan: te hoge prijzen. Maar helaas is het een gewilde zeepbel, of alleszins een met de medewerking van de centrale banken. Onze geldexpert Geert Noels geeft tips om geen huizenkater op te lopen. "Huizenprijzen volgen de mode en de massa. Denk eraan het tegenovergestelde te doen."
Lees verder

Terwijl de zon in Plopsaland schijnt, loopt Plopsa Coo onder water
Het pretpark Plopsa Coo in Stavelot is voor de helft onder water gelopen. Bezoekers zijn er al zeker tot en met zondag niet welkom. "Ik houd mijn hart vast voor de schade die we zullen opmeten eens het water is weggetrokken", reageert Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof.
Lees verder

Terwijl de zon schijnt in Plopsaland, loopt Plopsa Coo onder water
Het pretpark Plopsa Coo in Stavelot is voor de helft onder water gelopen. Bezoekers zijn er al zeker tot en met zondag niet welkom. "Ik houd mijn hart vast voor de schade die we zullen opmeten eens het water is weggetrokken", reageert Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof.
Lees verder

Tennisser Alex de Minaur mist Spelen na twee positieve coronatests
De Australische tennisser Alex de Minaur mist de Olympische Spelen (23 juli-8 augustus) omdat hij besmet is geraakt met het coronavirus. De nummer 17 van de wereld testte voor vertrek naar Japan twee keer positief. De Minaur zou zondag vanuit Spanje naar Tokio vliegen. De twee verplichte tests die hij voor vertrek liet uitvoeren, leverden telkens een positieve uitslag op.
Lees verder

Prins William gebruikte een alias op de universiteit, zodat hij onder de radar kon blijven
Net nu studenten aller landen aan hun zomervakantie zijn begonnen, blikken de Britse kranten terug op de studententijd van prins William (39). Die zou volgens insiders namelijk een alias hebben gebruikt tijdens zijn dagen op de universiteit, om zijn status als troonopvolger te verbergen.
Lees verder

Eiffeltoren gaat na maanden sluiting weer open
De Eiffeltoren in Parijs opent vandaag opnieuw de deuren voor het publiek, na een sluiting van bijna negen maanden door de coronamaatregelen. De tickets voor de dag van de heropening waren snel uitverkocht.
Lees verder

Geen 'Brommer Op Zee' meer op Canvas wegens te weinig kijkers
Er komt op Canvas geen tweede seizoen van het boekenprogramma 'Brommer Op Zee'. Te weinig kijkers blijven geïnteresseerd hangen op zondagavond. Al blijft Ruth Joos het wel met Wilfried de Jong presenteren.
Lees verder

'Vakantie' is relatief: Romelu Lukaku legt er in Miami de pees op met voormalig American Football-ster
De kans dat Romelu Lukaku straks met overgewicht arriveert bij Inter, lijkt ons eerder klein. De Rode Duivel blijft ook tijdens zijn vakantie in de Verenigde Staten keihard werken.
Lees verder

Amerika keurt het hormoonloze Natural Cycles goed als anticonceptiemiddel. Hoe werkt het en is het veilig? Professor gynaecologie: "Vraagt wel veel moeite"
De applicatie Natural Cycles toont je wanneer je onbeschermd seks kan hebben door je cyclus in kaart te brengen. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft de app officieel goedgekeurd als anticonceptiemiddel. Afgelopen jaar werd hij ook al gecertificeerd in Europa, maar het is de eerste keer ooit dat een app zichzelf als medisch hulpmiddel mag adverteren in de Verenigde Staten. Hoe werkt die anticonceptiemethode precies, en is hij wel betrouwbaar? Professor Hendrik Cammu: "Hangt af van hoe gedisciplineerd je bent."
Lees verder

Miljoenen kijkers voor uitzendingen over Peter R. de Vries in Nederland
Nederlandse tv-programma's gewijd aan misdaadverslaggever Peter R. de Vries hebben gisteravond veel kijkers getrokken. Meer dan een miljoen mensen stemden af op 'Peter R. de Vries: liever staande sterven dan op je knieën leven', dat werd uitgezonden op RTL 4, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Stichting KijkOnderzoek.
Lees verder

Rennersvrouw Ine Beyen moest heel wat opofferen: "Iedereen denkt dat je een luxeleven leidt, niets is minder waar"
Als vrouw van Serge Pauwels (37) moest journaliste Ine Beyen (34) haar eigen carrière als profwielrenster opgeven om een gezin te kunnen stichten. Maar nu zijn wielercarrière achter de rug is, is het haar beurt. Ine gaat aan de slag in de media en was deze week te zien in 'Vive le vélo' op Eén. Ondanks hun gedeelde passie voor sport houdt Ine er een opvallende mening op na: "Ik heb liever dat onze dochters niet koersen." Een openhartig gesprek over haar gezin en de geneugten - en frustraties - van het leven na de koers.
Lees verder

Dit zijn de meest voorkomende jobs in ons land
De zes populairste beroepen in ons land brengen heel wat volk op de been. Zowat één op de zes Belgen is aan de slag in een van deze jobs. Jobat.be zocht uit hoeveel mensen in deze precieze functies werken, wat ze verdienen en wat de voor- en nadelen zijn van hun job.
Lees verder

Football Talk. Lex Immers (ex-Club) stopt met voetballen - Voorzitter Benfica weg door onderzoek naar belastingfraude
Lex Immers heeft op 35-jarige leeftijd een punt achter zijn voetbalcarrière gezet. De Nederlandse middenvelder, die in het voorjaar van 2017 zes maanden voor Club Brugge uitkwam, was het voorbije seizoen in de Nederlandse tweede klasse actief bij NAC. Hij had in Breda nog een contract voor volgend seizoen. Eerder kwam hij ook uit voor ADO Den Haag, Feyenoord en Cardiff City.
Lees verder

1.300 vermisten in zwaar getroffen Duits district na gigantische overstromingen
In het overstroomde district Bad Neuenahr-Ahrweiler in de Duitse deelstaat deelstaat Rijnland-Palts worden ongeveer 1.300 mensen vermist. Het mobiele netwerk is er uitgevallen, waardoor veel mensen onbereikbaar zijn. Er vallen in het rampgebied al zeker 19 doden te betreuren. Het totale dodental door het noodweer in het westen van Duitsland is ondertussen opgelopen tot 81.
Lees verder

De ultieme zomerhandtas: 15 rieten handtassen met veel opbergruimte die al je outfits rocken
Deze zomer worden onze outfits gekenmerkt door vloeiende lijnen, dunne stoffen en lichte kleuren. Alles om ons fris te voelen en er dito uit te zien. Wij dachten niet dat het mogelijk was, maar wij vonden een tas die praktisch is én die je tijdens de zomer met zo goed als elke look kan combineren: de rieten handtas. Wij tonen je de 15 mooiste modellen.
Lees verder

Transfer Talk. Dries Wouters verlaat Racing Genk voor Schalke 04
Schalke 04 heeft niet lang moeten wachten op een nieuwe Belg, na het vertrek van Benito Raman. Dries Wouters heeft immers een contract getekend bij de club uit Gelsenkirchen. Dat meldt Racing Genk. "Dries was amper negen jaar toen hij in onze jeugdacademie terechtkwam en hij maakte op z'n 18de zijn debuut in het eerste elftal", schrijft Genk. "De club dankt Dries voor de vele jaren trouwe dienst en we wensen hem alle succes bij een echte traditieclub als Schalke."
Lees verder

"Als stuwdam van Monsin het begeeft, dan komt er soort tsunami"
"De stuwdam van Monsin bij Luik kan nog voor een ramp in Limburg zorgen", waarschuwde Marino Keulen (Open Vld), burgemeester van Lanaken, al. Patrick Meire, hoogleraar integraal waterbeheer aan de Universiteit Antwerpen, bevestigt dat. "Als zo'n dam het begeeft, komt er een soort tsunami", zei hij op Radio 1.
Lees verder

Geweldige terugblik: zo zong Ingeborg in 1995 over vrouwelijke hormonen bij 'Tien Om Te Zien'
Ingeborg stond ooit op het podium van 'Tien Om Te Zien' met het nummer 'Ping Pong'. En ondanks wat je zou verwachten door de pingpongpaletten: het nummer gaat helemaal niet over ping pong, maar wél over vrouwelijke hormonen.
Lees verder

19-jarige doelman Senne Lammens staat voor vuurdoop bij Club Brugge in Supercup tegen Racing Genk: "Koele kikker, die weet wat hij wil"
Nog geen tien jaar geleden scoorde hij bij FCV Dender vanuit álle hoeken, morgen staat hij voor het eerst onder de lat bij het grote Club Brugge. Intimi schetsen het verhaal van Senne Lammens (19), koele kikker, perfectionist ... en ex-spits: "Senne schoot van óveral naar doel... en alle ballen vlogen binnen."
Lees verder