Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 juli 2021

Nieuwe klap voor (ver)bouwers: productiepanne drijft isolatieprijzen verder op

HLN
Nieuwe klap voor (ver)bouwers: productiepanne drijft isolatieprijzen verder op
Door een defect bij chemiereus Covestro ligt de productie van de isolatiegrondstof MDI er voor meerdere weken grotendeels stil. Het gevolg? Het tekort aan isolatiematerialen zal verder stijgen, waardoor ook de prijzen weer omhoog schieten. De MDI-prijs steeg dit jaar al met 65 procent. Sinds eind 2020 waren verschillende andere materialen, zoals staal, hout en verfproducten, ook al 30 procent duurder geworden door een tekort aan grondstoffen. Bouwsite Livios legt uit hoe dat precies komt.
Lees verder

Van Gucht: "Besmettingscijfers zullen nog stijgen, wellicht kleuren we binnenkort weer oranje"
De curve met het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft opnieuw sterk stijgen. De stijging bedraagt nu 66 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Vooral jongeren tussen de 18 en 24 jaar raken besmet. "We verwachten dat de besmettingscijfers de komende dagen nog verder zullen stijgen", zei viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum. Hij verklaart de stijging aan de hand van drie factoren.
Lees verder

Heathrow wil snelle wachtrijen voor gevaccineerde reizigers
De Londense luchthaven Heathrow wil speciale snelle wachtrijen gaan inrichten voor volledig gevaccineerde reizigers. Het gaat volgens een woordvoerder eerst om een proef voor reizigers die aankomen vanuit de Griekse hoofdstad Athene, Montego Bay in Jamaica en New York en Los Angeles in de Verenigde Staten.
Lees verder

Clubscout Kenneth Brylle over EK-gekte in Denemarken: "Tussen 21 en 23 uur ligt het land plat"
"Alles pleit in het voordeel van Engeland, maar de Denen zijn van niemand bang". Kenneth Brylle (62) hoopt dat zijn Denemarken vanavond op Wembley kan stunten op het EK voetbal: "Je kan niet dromen wat er dan gebeurt", weet de ex-aanvaller van Club Brugge en Anderlecht.
Lees verder

Niet om zonder handschoenen aan te pakken: dit zie je deze maand op Netflix, Disney+ en Streamz
Je denkt beter twee keer na voor je ruzie zoekt met de protagonisten van deze streamingmaand. Bikkelharde superhelden, kwaaie Spaanse diva's of geniepige roddelverspreiders, ze zijn allemaal even gevaarlijk op hun eigen manier. Dit zie je in juli op Netflix, Disney+ en Streamz.
Lees verder

Nieuw wereldrecord: grootste zandkasteel staat in Denemarken
Het enorme zandkasteel is te bewonderen in Blokhus een stad in het noorden van Denemarken. Inspecteurs van Guinness World Records maten het zandkasteel op: met een hoogte van 21,16 meter verpulvert het bouwwerk in Denemarken het vorige record van 17.66 meter.
Lees verder

VAKANTIEVINDER SUPERTIPS. 8 dagen genieten aan het Gardameer voor 326 euro: dit zijn de beste vakantiedeals van het moment
Bij ons laat het zomerweer helaas op zich wachten, maar elders in Europa schijnt volop de zon. De hele zomer lang deelt reisexpert Christoph Godin (28) elke woensdag de beste vakantiedeals met de lezers van HLN. Deze week vertelt hij onder meer hoe je voordelig op vakantie kan vertrekken richting Lanzarote, Italië of Kreta.
Lees verder

Vrouw wordt wakker en vindt serval op haar bed
Een Amerikaanse vrouw trof vorige week een nogal speciale gast aan in haar bed. Toen ze 's morgens wakker werd stond ze plots oog in oog met een serval. "Ik wist meteen dat dat geen gewone huiskat was", aldus de geschrokken vrouw.
Lees verder

Deze 3 vaccionista's kleedden zich op voor hun vaccin. "Ik voelde me net een koningin. Iedereen behandelde me ook zo"
Hoezo, sweatpants en een simpel T-shirt? Tegenwoordig halen sommige mensen alles uit de kast om naar hun vaccinatie-afspraak te gaan. Ook Britt, Sonja Elise en Mieke wilden zich optutten voor hun prikje. Ze stiften de lippen rood en kozen voor gouden hakken van Dries Van Noten en een tas van Chanel. "Na het vervelende coronajaar zijn we eindelijk op de goeie weg, en dat mogen we vieren."
Lees verder

Vaccionista's in opmars: deze 3 vrouwen kleedden zich op voor hun vaccinatie-afspraak
Hoezo, sweatpants en een simpel T-shirt? Tegenwoordig halen sommige mensen alles uit de kast om naar hun vaccinatie-afspraak te gaan. Ook Britt, Sonja Elise en Mieke wilden zich optutten voor hun prikje. Ze stiften de lippen rood en kozen voor gouden hakken van Dries Van Noten en een tas van Chanel. "Na het vervelende corona-jaar zijn we eindelijk op de goeie weg, en dat mogen we vieren."
Lees verder

Arrogant of ironisch? Wie zijn de makers? En wat is de boodschap? 'It's coming home', de Engelse oorwurm die vandaag weer overal opduikt
'It's coming home'. Alomtegenwoordig op het EK voetbal, in pubs en sociale media. De Engelsen geloven meer dan ooit dat zij zich op 11 juli tot kampioen zullen kronen. Maar waar komt de wereldbekende zin vandaan? En is het nummer nu arrogant, serieus of ironisch? Een verhaal van Simply Red, twee komieken en een samenhorigheidsgevoel dat alles mogelijk is.
Lees verder

President van Haïti in privéwoning vermoord
De Haïtiaanse president Jovenel Moïse is woensdagochtend vermoord in zijn privéwoning door enkele gewapende mannen. Dat meldt de uittredend premier van Haïti, Claude Joseph.
Lees verder

Rina (60) sloot haar psychisch zieke broer jarenlang op in zijn kamer: "Heb spijt, maar ben niet de boze duivel"
"Ik besef dat het verkeerd was Kurt af en toe op te sluiten en heb er spijt van. Ik moest naar andere oplossingen voor zijn en onze problemen hebben gezocht." Enkele dagen na haar proces in Kortrijk voor de jarenlange gijzeling van haar broer en nadat Kurt zijn versie uit de doeken deed, wil Rina D. (60) uit Waregem in het bijzijn van haar advocaat Bram Elyn haar verhaal kwijt.
Lees verder

Vlaamse bevolking vergrijst verder: 1 op 5 is 65-plusser, meer dan duizend eeuwelingen
De Vlaamse bevolking blijft vergrijzen: één op de vijf inwoners van het gewest is inmiddels 65-plusser, zo staat vandaag op de website Statistiekvlaanderen.be. In de meeste kustgemeenten is een derde van de bevolking 65-plusser. In de leeftijdsgroep van de 100-jarigen zitten voor het eerst meer dan duizend mensen.
Lees verder

Spectaculaire roof in Duitsland: werkneemster van geldtransportfirma op de vlucht met 8 miljoen euro
De Duitse politie zoekt met man en macht naar Yasemin Gündogan (28), een werkneemster van een geldtransportfirma die er met 8 miljoen euro vandoor is. De opmerkelijke roof vond al op 21 mei in de buurt van Bremen plaats. Omdat er nog steeds geen spoor van de vrouw is, wordt nu de hulp van het grote publiek ingeschakeld.
Lees verder

Disneyland Parijs verontschuldigt zich nadat vrouw geen borstvoeding mag geven van bewakers
Disneyland Parijs heeft zich gisteren verontschuldigd nadat twee medewerkers van het pretpark een vrouw bevalen om te stoppen met borstvoeding te geven in een openbare ruimte. Een bezoeker tweette hoe de moeder, die van Australische afkomst zou zijn, haar 2-jarige baby niet mocht voeden van twee bewakers, omdat het volgens hen "choquerend" zou zijn voor andere klanten.
Lees verder

Transfer Talk. Trésor tekent voor vier seizoenen bij Racing Genk
De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is volop bezig, dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? En wat met Lionel Messi, blijft hij of blijft hij niet bij Barcelona? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Tweede Belgische festival voor Måneskin: Italiaanse Songfestivalwinnaars treden op in Ronquières
Een klinkende naam voor het Ronquières Festival: de Italiaanse band Måneskin gaat er op zaterdag 14 augustus optreden.
Lees verder

Waarom de Oranjes populairder zijn in Duitsland dan in eigen land: "Ze blijven redenen verzinnen om over hen te praten"
De Nederlandse koning Willem-Alexander (54) is een "vriend en vertrouweling", koningin Máxima (50) wordt dan weer geprezen om haar zonnige karakter. In Duitsland, waar het Nederlandse koningspaar op hun eerste staatsbezoek sinds de coronacrisis zijn, worden ze nog liever gezien dan op eigen bodem. Waarom heeft het volk hen daar zo graag? "De voetstappen van de Oranjes zijn in heel Duitsland terug te vinden."
Lees verder

Voor een dure sport - golf - ga je voortaan naar de Lidl
Lidl stunt opnieuw, met golfkleding en -accessoires op haar webshop. Vooral de 'laserafstandsmeter' zou weleens in trek kunnen zijn. Sinds de coronacrisis ziet de Federatie voor Golf in Vlaanderen haar ledenaantal dubbel zo sterk groeien, en die populariteit is Lidl dus niet ontgaan.
Lees verder