Doorgaan naar hoofdcontent

Neutrale zone lokt opnieuw 200 sans-papiers, die er niet langer welkom zijn: “Zal nog enkele dagen duren voor ieder...

HLN
Neutrale zone lokt opnieuw 200 sans-papiers, die er niet langer welkom zijn: "Zal nog enkele dagen duren voor iedereen boodschap begrepen heeft"
Ondanks de aangekondigde sluiting van de neutrale zone voor sans-papiers die niet in hongerstaking waren, dromden maandagochtend zo'n 200 mensen zonder papieren samen aan de neutrale zone in de Melsensstraat in Brussel. "Blijkbaar denken heel wat mensen dat het om een collectieve regularisatie gaat, wat helemaal niet het geval is."
Lees verder

Tunesische president ontslaat ministers van Justitie en Defensie, rellen in Tunis
De Tunesische president Kais Saied heeft nu ook de ministers van Justitie en Defensie ontslagen. Dat meldt de entourage van de president. Dit betekent dat minister van Defensie Ibrahim Bartaji en de waarnemend minister van Justitie Hasna Ben Slimane hun posten moeten neerleggen. De ministeries zullen voorlopig worden geleid door ambtenaren van lagere rang. Er zijn maandag straatgevechten uitgebroken rond het door het leger gebarricadeerde parlement van Tunesië in de hoofdstad Tunis. De rellen volgden op het besluit van president Kais Saied, een dag eerder, om de werkzaamheden van het parlement voor een periode van dertig dagen op te schorten en premier Hichem Mechichi uit zijn functie te ontheffen.
Lees verder

Geen breuken voor Van der Poel, die gouden droom uiteen ziet spatten nadat hij zich verkijkt op weggehaalde plank
De olympische droom van Mathieu van der Poel (26) is deze ochtend brutaal uit elkaar gespat. De Nederlander kwam al tijdens de openingsronde zwaar ten val en zou de strijd later staken. De oorzaak van de stuurfout? Een plank, die er wél tijdens de verkenning, maar niét tijdens de wedstrijd lag. "Ik was niet op de hoogte", aldus Van der Poel, die geen breuken overhield aan z'n val. Onze columnist Thijs Zonneveld is bij HLN LIVE scherp voor de communicatie binnen het Nederlandse team.
Lees verder

KOERS KORT. DSM met Bardet en Hindley naar de Vuelta
Team DSM heeft maandag de selectie bekendgemaakt voor de Vuelta, die op 14 augustus van start gaat in Burgos. Het Duitse WorldTour-team rekent op kopmannen Romain Bardet en Jai Hindley. Achter de naam van die laatste staat wel nog een klein vraagteken door een zitvlakblessure, opgelopen in de Giro.
Lees verder

Jongeman (18) wordt onwel achter het stuur en veroorzaakt kettingbotsing
Een 18-jarige bestuurder heeft zondagochtend een verkeersongeval veroorzaakt in de Cyriel Buyssestraat aan het Kiel. Een jongeman werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Er was ook heel wat schade aan geparkeerde wagens.
Lees verder

Griekenland start vaccinatie voor 12- tot 15-jarigen
Griekenland start binnenkort met de vaccinatie van kinderen van 12 tot 15 jaar. In de loop van de komende dagen wordt er een onlineplatform gelanceerd waarop afspraken kunnen worden geboekt voor deze leeftijdscategorie, meldde de Griekse minister van Volksgezondheid Vassilis Kikilias maandag op televisiezender Skai.
Lees verder

Ex-man Britney Spears: "We moesten onder dwang papieren ondertekenen om huwelijk te beëindigen"
Ondanks het feit dat Britney Spears (39) slechts 55 uur officieel getrouwd was met haar jeugdliefde Jason Alexander (38), weerhoudt dat haar ex-man er niet van om voor haar op te komen. Alexander was eerder al een opvallende aanwezige bij de 'Free Britney'-protesten in Los Angeles en stelt zich ook nu verdedigend op. Zo stelt hij dat hij en Britney eigenlijk helemaal niet wilden scheiden, maar dat dat hen werd opgedragen door vader Jamie en zijn team.
Lees verder

Ex-man Britney Spears mengt zich: "We moesten onder dwang papieren ondertekenen om huwelijk te beëindigen"
Ondanks het feit dat Britney Spears (39) slechts 55 uur officieel getrouwd was met haar jeugdliefde Jason Alexander (38), weerhoudt dat haar ex-man er niet van om voor haar op te komen. Alexander was eerder al een opvallende aanwezige bij de 'Free Britney'-protesten in Los Angeles en stelt zich ook nu verdedigend op. "Haar familie heeft tegen ons gelogen."
Lees verder

Belgisch ondernemersvertrouwen blijft op historisch hoog niveau
Het vertrouwen van de Belgische ondernemers is in de maand juli gestabiliseerd op het historisch hoge niveau van juni. De algemene synthetische curve kwam uit op 10,1 punten, tegen 9,8 punten in juni. Achter de erg positieve cijfers gaan wel verschillende evoluties per sector schuil, zo blijkt.
Lees verder

Virgil van Dijk maakt donderdag mogelijk comeback na meer dan negen maanden blessureleed
Er is licht aan het einde van de tunnel voor Virgil van Dijk (30). Donderdag maakt de Nederlandse verdediger mogelijk zijn rentree na meer dan negen maanden blessureleed. Dat vertelde Jürgen Klopp in aanloop naar de oefenwedstrijd van The Reds tegen Hertha BSC.
Lees verder

Israël gaat met sms en gps controleren of reizigers zich aan quarantaine houden
In Israël gaan de autoriteiten aan de hand van sms'jes en het inzetten van gps-technologie controleren of reizigers die terugkeren uit rode landen zich wel stipt aan de quarantaine houden. De zogenaamd rode landen zijn landen met een hoge incidentie waar Israëli's enkel mits speciale toestemming naartoe mogen reizen.
Lees verder

Weerman David Dehenauw voorspelt nog minstens twee weken kwakkelweer: "Dan rest niet veel tijd meer om toch nog wat van deze zomer te maken"
Nee, ook de komende veertien dagen lijkt er niet meteen beter weer op komst. "Met tot 8 augustus temperaturen die amper boven de 20 graden uitkomen en aanhoudende kans op buien, wordt ook de kans op een topzomer kleiner", stelt weerman David Dehenauw.
Lees verder

Oranje-gate in Tokio: Nederlanders lijken wel vervloekt op de Spelen
De ongelooflijke momenten blijven de Nederlandse sporters maar achtervolgen op de Olympische Spelen in Tokio. Na onder meer de miscommunicatie bij de Nederlandse wielrensters en plankjesgate bij Mathieu van der Poel heeft nu ook BMX'er Niek Kimmann een ongelukkig moment kunnen toevoegen aan dat lijstje.
Lees verder

Domper op feestvreugde bij Red Lions: Nicolas De Kerpel (enkel) mist minstens twee duels, Tom Boon wel opnieuw speelklaar
Een negatief punt bij de tweede groepszege van de Belgische hockeyploeg tegen die van Duitsland (3-1): aanvaller Nicolas De Kerpel verzwikte zijn voet - à la Kevin De Bruyne op het EK voetbal - en mist al zeker de twee volgende wedstrijden. Een scheurtje in het ligament van de linkerenkel. Eerder miste België al aanvaller Tom Boon door een scheurtje in de kuit. Hij is wel opnieuw van de partij tegen Zuid-Afrika morgen.
Lees verder

OVERZICHT. Vooral in West-Vlaanderen overlast door intense regenbuien
Ons land kreeg vandaag opnieuw enkele intense buien met soms onweer, windstoten en hagel over zich heen. De afgelopen uren is er volgens weerman Frank Duboccage al enorm veel regen gevallen, vooral in het westen van het land. In de loop van de dag kregen verschillende plaatsen in West-Vlaanderen al af te rekenen met intense buien waarbij in korte tijd zelfs tot 50 liter of meer neerslag per vierkante meter viel. In de loop van de namiddag trekt de regenzone verder richting het oosten.
Lees verder

Wisam (37) doodgeschoten tijdens het uitlaten van z'n hondje: "Hij was gek op die chowchow, dat was zijn zoontje"
De 37-jarige man die vrijdagnacht in het Nederlandse Capelle aan den IJssel (nabij Rotterdam) dodelijk gewond raakte tijdens het uitlaten van zijn hond, blijkt de in Irak geboren Wisam te zijn. Hij runde een evenementenbureau en werkte als dj. Volgens naasten was hij dol op zijn hond, die hij liefkozend 'zijn zoontje' noemde.
Lees verder

Europese ministers van Financiën gewonnen voor toezichthouder in strijd tegen witwassen
De Europese ministers van Financiën steunen het voorstel van de Europese Commissie om een Europees toezichthouder in de strijd tegen witwassen en financiering van terrorisme op te richten. Geen van de 27 lidstaten is ertegen gekant, zeggen ingewijden na afloop van een videovergadering van de ministers. De EU-landen benadrukken wel dat de nationale toezichthouders voldoende betrokken moeten blijven.
Lees verder

Klasgenootjes zingen mee op cd 'Muziek voor Loes'
De cd 'Muziek voor Loes' begint meer en meer vorm te krijgen. André de Laat neemt de cd op samen met enkele bevriende muzikanten als eerbetoon voor zijn overleden dochtertje, maar ook als steun voor iedereen die het eens even moeilijk heeft. Een van de nummers op de cd zal ingezongen worden door Jean-Bosco Safari samen met de klasgenootjes van Loes. "Zo worden ook zij betrokken bij het hele verhaal", vertelt papa André de Laat.
Lees verder

SHOWBITS. Nog steeds dikke liefde tussen André Hazes en zijn Sarah en James Cooke heeft zijn trouwring gevonden
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Louis Croenen opgelucht na overleven reeksen 200m vlinder, maar chrono kon beter: "In halve finale alles of niks"
Op het nippertje telt ook: Louis Croenen overleefde in Tokio als 14de de reeksen van de 200m vlinder, met amper 26 honderdsten overschot. Maar de missie voor de finale oogt verdomd moeilijk. Hij zal nog een flink stuk onder zijn chrono van 1:55.78 moeten en liefst zijn Belgisch record breken waarvoor hij zo hard getraind heeft: "In de halve finale is het alles of niks"
Lees verder