Doorgaan naar hoofdcontent

Nederlandse festivalorganisatoren met de handen in het haar

Nederlandse festivalorganisatoren met de handen in het haar

De Nederlandse regering kondigde vrijdagavond nieuwe verstrengingen aan door het stijgend aantal besmettingen. Festivalorganisatoren reageren teleurgesteld: 'Het bier stond koud, nu moet alles weer worden platgegooid'.

Lees verder

Bodycam filmt hoe politie ontvoering van meisje verijdelt

De politie van Louisville, in de Amerikaanse staat Kentucky, is erin geslaagd de ontvoering van een zesjarig meisje te verijdelen. Hoe dat gebeurde, is te zien op beelden die gemaakt werden met de bodycam van een van de agenten. 'Ik wil mijn papa', hoor je het huilende meisje zeggen wanneer de agenten haar uit de auto halen.

Lees verder

Primeur: onderzoeker maakt unieke beelden van kever die ondersteboven onder wateroppervlak loopt

Een Australische wetenschapper heeft per toeval unieke beelden gemaakt. Doctoraatsstudent John Gould deed onderzoek naar kikkers en kikkervisjes toen hij een zwemmende kever van zo'n 6 tot 8 millimeter opmerkte. 'Plots besefte ik dat de kever net onder het wateroppervlak liep, ondersteboven dus als het ware', aldus Gould. Bekijk de beelden hierboven.

Lees verder

Romelu Lukaku krijgt lof van Jay-Z: 'Ik ben niet verrast door zijn doelpunten en titel'

Een titel en speler van het jaar in Italië. Romelu Lukaku heeft een topseizoen achter de rug bij Inter. Dat zag ook Jay-Z. Die is namelijk mede-eigenaar van het managementbureau Roc Nations Sports, waar Lukaku bij getekend is.

Lees verder

Nog meer jongeren weigeren zich te laten testen voor ze op vliegtuig naar België stappen

Gisteren raakte bekend dat 20 positief geteste jongeren toch met het vliegtuig naar België waren teruggekeerd. Ondertussen is duidelijk dat er nog meer weigeren getest te worden, en met het vliegtuig huiswaarts keren.

Lees verder

Dodelijk ongeval op de E17, twee inzittenden auto nog steeds spoorloos

Een vrachtwagen kon een personenwagen niet meer ontwijken. De auto zou met autopech zijn achtergelaten op de snelweg. De vrachtwagenchauffeur en zijn medepassagier zouden het ongeval niet overleefd hebben.

Lees verder

In hartje Utah vallen weer duizenden vissen uit de hemel

Het zijn elk jaar weer opmerkelijke beelden uit de Amerikaanse staat Utah: vliegtuigjes vliegen er op en af boven moeilijk bereikbare bergmeren en droppen er duizenden vissen in het water. Ook dit jaar zetten ze er weer alles op alles om de vispopulatie op peil te houden.

Lees verder

Ambities vaccinatiegraad opgetrokken naar 90 procent

Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke trekt de ambities voor de vaccinatiegraad op van 70 naar 90 procent. 'De deltavariant is veel besmettelijker, dat mogen we niet vergeten', aldus Beke.

Lees verder

Ook Hokkaido en Fukushima verbieden toeschouwers bij wedstrijden Olympische Spelen

De regio's Sapporo, met hoofdstad Hokkaido, en Fukushima hebben ook besloten geen toeschouwers toe te laten bij de olympische competities die op haar grondgebied worden afgewerkt.

Lees verder

De vakantie-uittocht: files op belangrijkste assen in Frankrijk verdubbeld

Dit weekend vertrekken veel Belgen op vakantie, en ook in onze buurlanden is de zomervakantie begonnen. Dat zorgt voor extra files.

Lees verder

Hittegolf in Canada eindigt in storm: 'Hagelstenen zo groot als golfballen'

Delen van de Verenigde Staten en Canada gingen de voorbije weken gebukt onder een extreme hittegolf met temperaturen die opliepen tot wel 45 graden Celsius. In het Canadese Calgary is vrijdag een eind gekomen aan die extreme hitte met een spectaculaire storm.

Lees verder

Charlotte Kool wint korte rit in Baloise Ladies Tour, Mischa Bredewold blijft leidster

De 22-jarige Nederlandse was de snelste na een, door een valpartij ontregelde, groepssprint. De Italiaanse Elisa Balsamo eiste de tweede plaats op voor haar landgenote Barbara Guarischi. Kelly Druyts werd zevende. De leiderspositie van Mischa Bredewold kwam niet in gevaar. Zij telt in de stand nog twee seconden voorsprong op de Duitse Lisa Klein en vier seconden op de Britse Anna Henderson.

Lees verder

Charlottesville haalt omstreden standbeeld weg dat in 2017 nog leidde tot dodelijk protest

In Charlottesville in de Amerikaanse staat Virginia is het standbeeld van de omstreden generaal Robert E. Lee weggehaald. Plannen om het beeld weg te halen, leidde vier jaar geleden tot hevige rellen tussen voor- en tegenstanders.

Lees verder

Gent Jazz neemt maatregelen tegen dansers

Gent Jazz neemt extra maatregelen om te voorkomen dat de festivaltent ook een beetje een danstent wordt, zoals vrijdagavond het geval was aan het eind van het concert van Taxiwars. 'Uit de bol gaan mag, maar dan wel in je eigen bubbel', zegt organisator Bertrand Flamang.

Lees verder

Bauke Mollema wint veertiende rit na spectaculaire ontsnapping

Op 40 km begon de Nederlander aan de ontsnapping in een razendsnelle heuvelrit richting de Pyreneeën. Het is de tweede ritwinst in een Tour de France voor de man van Trek-Segafrado. Patrick Konrad spurt net voor Sergio Higuita naar de tweede plaats.

Lees verder

Nummer één Ashleigh Barty eindwinnaar op Wimbledon

De Australische klopte Karolína Plíšková (WTA-13) in drie sets (6-3, 6-7 en 6-3). Barty staat al twee jaar bovenaan de WTA-ranking, maar wist tot nu toe maar één Grand Slam te winnen in 2019 op Roland Garros.

Lees verder

Ministers van Financiën G20 bereiken akkoord over wereldwijde belastinghervorming

De ministers van Financiën van de G20, de groep van 19 grootste nationale economieën en de Europese Unie, hebben zaterdag een akkoord bereikt over een wereldwijde belastinghervorming met daarbij een minimumbelasting voor grote bedrijven.

Lees verder

Geen uitzending RTL Boulevard na 'ernstige bedreiging', studio ontruimd

In Nederland wordt een uitzending van RTL Boulevard zaterdagavond geschrapt vanwege een 'ernstige bedreiging'. De studio van Boulevard aan het Leidseplein in Amsterdam is ontruimd.

Lees verder

Uefa bestraft Hongarije en Engeland voor wangedrag supporters

Zowel Hongarije als Engeland krijgen sancties opgelegd door de Uefa. De Hongaarse voetbalbond moet zelfs een boete van 100.000 euro betalen, en drie wedstrijden achter gesloten deuren spelen voor wangedrag van hun supporters.

Lees verder

Eerste vrouwelijke arbiter van de mannenfinale op Wimbledon

De All England Club, die Wimbledon al sinds 1877 organiseert, bevestigde zaterdag dat de Kroatische de eindstrijd tussen de Serviër Novak Djokovic (ATP-1) en de Italiaan Matteo Berrettini (ATP-9) zal leiden.

Lees verder

Jan Jambon pleit in 11 juli-toespraak voor nieuwe staatsstructuur: 'Land hertekenen vertrekkend van wit blad'

De coronacrisis heeft volgens Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) nog eens aangetoond dat de Belgische staatsstructuur 'niet meer werkt'. Het land moet 'hertekend' worden en dat gebeurt best vertrekkend van een 'wit blad', zo zei hij tijdens zijn 11 juli-toespraak.

Lees verder

Hoogste aantal besmettingen in Nederland sinds kerst, Tweede Kamer komt vervroegd uit zomerreces

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend kreeg het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 10.345 meldingen van positieve tests. Dat is negen keer zo veel als het aantal van vorige week zaterdag, toen er ruim 1.100 positieve tests werden gemeld.

Lees verder

Elise Mertens wint Wimbledon-finale in dubbelspel

Elise Mertens en haar Taiwanese partner Hsieh Su-wei hebben de finale van het dubbelspel op Wimbledon gewonnen. Ze versloegen het Russische duo Veronika Kudermetova en Elena Vesnina in drie sets (6-4, 5-7 en 9-7).

Lees verder

Léa Seydoux dreigt filmfestival van Cannes te missen door positieve coronatest

Op het filmfestival van Cannes worden niet minder dan vier films voorgesteld waarin Léa Seydoux meespeelt, maar de Franse actrice dreigt de festiviteiten te missen, nadat ze positief heeft getest op het coronavirus.

Lees verder

Partij Ethiopische premier haalt zo goed als alle zetels binnen

De Welvaartspartij van de Ethiopische zittende premier Abiy Ahmed heeft een grote meerderheid behaald bij de parlementsverkiezingen van 21 juni. Dat heeft de nationale kiescommissie zaterdag bekendgemaakt.

Lees verder

Jambon: 'Nog te vroeg om uitspraken te doen over mogelijke verstrengingen'

In Nederland werden in allerijl enkele versoepelingen teruggedraaid nu het aantal besmettingen er opnieuw spectaculair stijgt. Ook bij ons gaat de curve opnieuw omhoog, dinsdag werden zelfs opnieuw duizend nieuwe besmettingen genoteerd. Vrijdag staat een nieuw Overlegcomité gepland. Zullen daar in plaats van nieuwe versoepelingen nieuwe verstrengingen worden besproken?

Lees verder

Messi mag voor het eerst met met Argentijnse trofee zwaaien na winst in Copa America

Argentinië heeft in de finale van de Copa America in het Maracana-stadion in Rio de Janeiro de Braziliaanse titelverdediger verslagen met 1-0. Lionel Messi heeft daarmee eindelijk zijn eerste grote prijs met zijn land binnengehaald.

Lees verder

Reishonger is terug: twee derde van de Belgen gaat deze zomer op reis

Twee derde van de Belgen is van plan om deze zomer op reis te gaan. 17 procent vertrekt zeker niet, tegen 44 procent in de zomer van 2020. Vlaanderen en Frankrijk zijn deze zomer de favoriete bestemmingen van de Belg.

Lees verder

Weekend eindigt bewolkt maar droog

Zondag start met veel ochtendgrijs met op een beperkt aantal plaatsen opklaringen. In de loop van de dag wordt het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. Echter blijft het op de meeste plaatsen droog, al kunnen er nog een paar lokale buiten vallen.

Lees verder

Frontex verdubbelt bewaking aan Litouwse grens

De Europese grenswacht Frontex schroeft de hulp aan Litouwen op bij de bewaking van de grens met Wit-Rusland. Nu patrouilleren al een tiental agenten en wagens namens Frontex. Volgende week wordt die inzet verdubbeld, laat de organisatie in een verklaring weten.

Lees verder