Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 juli 2021

Nederland zamelt ruim 1,1 miljoen euro in voor gouden tip in 28 jaar oude verdwijningszaak (met dank aan Peter R. de ...

HLN
Nederland zamelt ruim 1,1 miljoen euro in voor gouden tip in 28 jaar oude verdwijningszaak (met dank aan Peter R. de Vries)
Nederland heeft al zeker 1.167.000 euro ingezameld om de gouden tip los te weken in een 28 jaar oude verdwijningszaak. Het enthousiasme is zo groot omdat de crowdfunding door Peter R. de Vries opgezet werd. De Nederlandse misdaadjournalist werd een week geleden op straat neergeschoten en vecht nog altijd voor zijn leven.
Lees verder

Riemst en Bilzen getroffen door hevige regenval, Nederlandse snelweg volledig versperd
In Bilzen en vooral in Riemst staan vanavond al verschillende straten blank door de hevige regenval. De brandweer van de hulpverleningszone Oost-Limburg kreeg veertig meldingen binnen. De meeste wateroverlast situeert zich echter in verschillende delen van Nederlands-Limburg. De A79 ter hoogte van Heerlen verdwijnt volledig onder water, aldus een woordvoerder van de politie. Automobilisten kunnen er niet door.
Lees verder

Belgische begroting dit jaar 38 miljard in het rood: "We gaan niet failliet, maar we hebben geen buffer meer"
De Belgische begroting stevent af op een tekort van bijna 38 miljard. De komende jaren krimpt dat gat wel opnieuw, maar absoluut niet voldoende om comfortabel te zijn. "Met economische groei alleen zullen we er niet komen", zegt staatssecretaris van Begroting Eva De Bleeker (Open Vld), die haar collega's oproept om met besparings- en hervormingsvoorstellen te komen.
Lees verder

Niet-gevaccineerden dan toch welkom in Malta, quarantaine wordt verplicht
Malta komt dan toch terug op de beslissing om niet-gevaccineerden de toegang tot het land te ontzeggen. De Europese Commissie had eerder al gesteld dat lidstaten de bepalingen van het coronacertificaat moeten respecteren. Een quarantaine wordt wel verplicht voor wie naar Malta reist.
Lees verder

Plussize model Ashley Graham in verwachting van tweede kindje
Ashley Graham wordt opnieuw moeder. Het 33-jarige plussize model is in verwachting van haar tweede kind met haar echtgenoot Justin Ervin (31).
Lees verder

Frankrijk verstrengt de regels: wat betekent dit voor Belgische toeristen en hoe zit het in de rest van Europa? Toerisme-experte van VTM NIEUWS legt uit
De vakantie wordt voor veel mensen nog iets gecompliceerder: vanaf augustus mag je in Frankrijk alleen nog op café of restaurant, als je een vaccinatiebewijs of negatieve test kan voorleggen. Dat heeft president Macron maandag aangekondigd. En die regel geldt voor iedereen, ook voor toeristen. Birgit Herteleer, toerisme-experte van VTM NIEUWS, beantwoordt alle prangende vragen over de nieuwe regeling en legt uit hoe het elders in Europa zit.
Lees verder

Eigenaar Ever Given verwacht mogelijk duizenden schadeclaims
De Japanse eigenaar van blokkeerschip Ever Given rekent erop met honderden of duizenden schadeclaims te maken te krijgen. Dat blijkt uit een zaak in Londen waarmee Shoei Kisen Kaisha en het Taiwanese Evergreen, dat een langjarige deal heeft voor het gebruik van het schip, dergelijke claims twee maanden op willen houden. Eerder slaagden de bedrijven er al in om claims beperkt te krijgen tot 84 miljoen pond, omgerekend zo'n 98,5 miljoen euro.
Lees verder

Edelareberg in Oudenaarde afgesloten na zwaar motorongeval
Bij een verkeersongeval op de Edelareberg is dinsdagavond een motorrijder zwaargewond geraakt.
Lees verder

Amnesty bezorgd om Egyptische student in hongerstaking die verloofd is met Belgische studente
De gezondheidstoestand van Ahmed Samir Santawy baart Amnesty International ernstige zorgen. De Egyptische masterstudent, die een Belgische verloofde heeft, ging in hongerstaking tegen zijn veroordeling tot vier jaar gevangenisstraf voor het publiceren van "nepnieuws". Hij eet al drie weken lang niet en drinkt enkel water. Dat meldt Amnesty vanavond.
Lees verder

Molotovcocktail gegooid tegen gevel van woning in Tweemontstraat in Deurne
Een vooralsnog onbekende dader heeft dinsdagavond een molotovcocktail tegen de gevel van een woning gegooid in Deurne. Dat bevestigt de federale politie. Het incident gebeurde in de Tweemontstraat. Het labo en de politie zijn ter plaatse.
Lees verder

Biden duidt Republikein Jeff Flake aan als nieuwe ambassadeur in Turkije
De Amerikaanse president Joe Biden benoemt de Republikein Jeff Flake als nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten in NAVO-bondgenoot Turkije. Dat maakte die laatste dinsdag zelf bekend.
Lees verder

Opnieuw honderden anonieme graven gevonden bij Canadees internaat voor inheemse kinderen
Op het eiland Penelakut, in het westen van Canada, zijn opnieuw meer dan 160 naamloze graven gevonden in de buurt van een voormalig internaat voor inheemse kinderen. Dat maakte het bestuur van Penelakut bekend. Het gaat al om de vierde ontdekking van dergelijke graven in iets meer dan een maand.
Lees verder

VS waarschuwt eventuele migranten uit Cuba en Haïti gevaarlijke oversteek niet te maken
Cubanen en Haïtianen die hun landen willen ontvluchten moeten niet denken dat ze in de Verenigde Staten een warm welkom krijgen. Dat zegt minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas, die waarschuwde dat de reis te gevaarlijk is en ze sowieso niet worden toegelaten. "Het is het risico niet waard. Riskeer je leven niet met een poging illegaal de VS binnen te komen", zei Mayorkas tegen journalisten.
Lees verder

Dode bij protesten op Cuba
Bij de protesten tegen de regering op Cuba is maandag een man omgekomen. Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag lokale tijd bekend.
Lees verder

Amnesty: Griekse autoriteiten misbruiken hun macht om demonstratierecht in te perken
In een nieuw rapport beschuldigt mensenrechtenorganisatie Amnesty International Griekenland van willekeurige arrestaties en onwettig geweld om vreedzaam protest in te dammen. Daarbij wordt de coronapandemie als smoes aangewend, aldus de mensenrechtenorganisatie die getuigenissen verzamelde over vreedzame protesten tussen november 2020 en maart 2021. "Overheden hebben geen carte blanche om mensenrechten in te perken, zelfs niet tijdens een pandemie", klinkt het.
Lees verder

Justitie VS: Iraanse geheime agenten aangeklaagd voor geplande ontvoering Amerikaanse journaliste
Vier medewerkers of informanten van de Iraanse geheime diensten worden in de Verenigde Staten aangeklaagd voor de geplande ontvoering van een Amerikaanse mensenrechtenactiviste en journaliste. Dat maakte het ministerie van Justitie dinsdag bekend.
Lees verder

Iraniërs aangeklaagd voor geplande ontvoering Amerikaanse journaliste
In New York zijn vier Iraniërs aangeklaagd voor het plannen van een ontvoering van een Amerikaanse journaliste en mensenrechtenactiviste. De vier zouden voor de geheime dienst van Iran werken en ook in dat land wonen. Dat maakte het ministerie van Justitie dinsdag lokale tijd bekend.
Lees verder

Hevige onweersbuien veroorzaken overstromingen in Beieren
In het Duitse district Hof, in de zuidoostelijke deelstaat Beieren, hebben de autoriteiten gisteravond het rampenplan afgekondigd. Krachtige onweersbuien en hevige regenval veroorzaken er overstromingen.
Lees verder

"Droneaanval op Venezolaans president Maduro verijdeld"
Eind juni is in Venezuela een aanslag op president Nicolas Maduro verijdeld. Dat heeft parlementsvoorzitter Jorge Rodriguez dinsdag lokale tijd gezegd. Volgens Rodriguez werden op 22 juni drones ingezet tegen Maduro tijdens de inhuldigingsceremonie van een monument ter ere van de 200ste verjaardag van de Slag van Carabobo.
Lees verder

Telewerkende mama verhuisde na lockdown met haar tieners naar Oostduinkerke: "Ik kan op mijn droomplek wonen zonder 4,5 uur pendelen, met dank aan thuiswerk"
Ook Bpost is na corona van plan om haar medewerkers van het Brusselse hoofdkantoor meer te laten telewerken. Dat liet Elke Oelbrandt zich geen twee keer zeggen. Na een gesprek met haar baas verkocht de alleenstaande mama vrijwel meteen haar huis in het Waasland en verkaste naar Oostduinkerke met haar kinderen Rienske (15) en Jannes (11). "Dankzij corona maak ik al op mijn 49ste mijn pensioendroom waar. Thuiswerk zàl de wereld veranderen."
Lees verder