Doorgaan naar hoofdcontent

Na drie ‘wondere' weken verliest Saartje (11) strijd tegen leukemie: “We hebben haar het slechte nieuws niet vert...

HLN
Na drie 'wondere' weken verliest Saartje (11) strijd tegen leukemie: "We hebben haar het slechte nieuws niet verteld"
Haar ouders dachten eerst aan een banale verkoudheid, maar Saartje De Gend uit Kalken bleek leukemie te hebben. Sinds eind augustus 2019 was het meisje in behandeling, maar afgelopen zondag verloor het dochtertje van Dave De Gend en Annick De Windt de ongelijke strijd tegen de vreselijke ziekte. Ze werd amper 11. Haar papa blikt terug op haar drie laatste 'wondere weken'.
Lees verder

LIVE. Landen maken hun intrede op openingsceremonie, wachten op de Belgen
• Dag 1 Olympische Spelen • Jarno De Smedt eerste Belg in actie om 6u Belgische tijd in het boogschieten • Openingsceremonie in olympisch stadion om 13u • Alle uitslagen en nieuws live op deze pagina
Lees verder

Boot met 45 migranten gezonken voor kust van Turkije, reddingsoperatie aan de gang
Een migrantenboot met 45 mensen aan boord is voor de kust van Turkije gezonken. Dat meldt het Turkse ministerie van Defensie. Reddingsoperaties zijn aan de gang.
Lees verder

Kanye West breekt in tranen uit tijdens concert
Kanye West (44) heeft een moeilijke avond achter de rug. Tijdens een optreden barstte de rapper plots in tranen uit. 'Love Unconditionally', het nummer dat hij op dat moment aan het zingen was, gaat namelijk over zijn breuk met Kim Kardashian (40).
Lees verder

"Wij wisten nog van niets": artiesten reageren op afzegging Pukkelpop
Het zat er al even aan te komen, maar nu is het ook officieel: Pukkelpop gaat dit jaar niet door. Te moeilijk om alles geregeld te krijgen met de verplichte coronatesten, laat de organisatie weten. Bij de artiesten die normaal gezien in augustus het beste van zichzelf moesten geven, klinkt vooral verbazing, want zij wisten nog van niets. "We worden eigenlijk al 1,5 jaar keer op keer naar beneden geduwd."
Lees verder

SEXPLOSIE (6). Marianne (50) heeft al 21 jaar relatie met getrouwde man: "Eigenlijk is dat wel tof zo, op van die spannende plekken"
Wat gebeurt er wanneer minnaars elkaar na ruim een jaar weer opnieuw in de armen kunnen vallen? "Dan heb je niet alleen vuriger seks, maar ook nog eens op spannender plekken", getuigt de West-Vlaamse Marianne (50) die al 21 jaar een relatie heeft met een getrouwde man. "Voor de lockdown vrijden wij altijd in bed. Nu zijn zelfs een magazijn en de auto niet meer veilig voor ons."
Lees verder

De ene op zoek naar stabiliteit, de andere naar efficiëntie: de hamvragen en smaakmakers bij Cercle Brugge en KV Mechelen
Hoe gaan Cercle Brugge en KV Mechelen het nieuwe seizoen in? De eerste ploeg start doorgaans behoorlijk aan het seizoen om dan zwaar terug te vallen, de tweede ploeg is al jaar en dag een goeie en betrouwbare middenmoter in de competitie. Bij Malinwa veranderde er in het tussenseizoen behoorlijk weinig, bij Cercle vertrokken dan weer flink wat namen. Wat is er nodig om te scoren? De hamvragen en smaakmakers van Cercle en KV Mechelen.
Lees verder

Duik het weekend in met deze vijf streamingtoppers
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series voor het weekend. Deze week vullen we onze Kijkgids aan met de actieprent 'Jolt' (Prime Video), de hilarische voetbalreeks 'Ted Lasso' (Apple TV+) en een forse dosis nostalgie met het vijfde seizoen van 'Dawson's Creek' (Streamz). Dit is onze streaming top vijf!
Lees verder

De mentale spelletjes van Price, die na rampzalige avond bijzondere boodschap heeft voor 'trage' Dancing Dimi
De Welshman ten voeten uit. Schreeuwen, zich kapot ergeren, onmiddellijk gooien na Dimi's beurt en hem nabootsen met een dansje. Gerwyn Price deed er werkelijk álles aan om Dimitri Van den Bergh - zonder succes - van de wijs te brengen. Price stoof na de nederlaag meteen van het podium maar reageerde op Instagram wel met de emoji van een slak - verwijzend naar het in zijn ogen trage spel van 'Dancing Dimi'. "Stop talking, show it! Dat is wat ik doe. Ik laat mijn dartpijlen het woord voeren", was de alleszeggende reactie van onze landgenoot na de match.
Lees verder

Karen en Pieter-Jan vielen voor hun beste vriend(in). Is dat een betere basis voor een relatie dan een vonk? Relatietherapeut Mieke legt uit
De friendzone is dan toch geen slechte plek om te vertoeven. Volgens een nieuwe studie zou maar liefst twee derde van de koppels als vrienden beginnen. Ook Karen en Pieter-Jan* belandden in een romance met een beste vriend(in). "Ik heb nog nooit zo'n intense relatie beleefd, maar mijn hart is nog nooit zo hard gebroken." Relatietherapeut Mieke Mievis legt uit wat de voordelen en de risico's zijn van zo'n relatie gebaseerd op vriendschap.
Lees verder

Great Barrier Reef dan toch niet op lijst met bedreigd erfgoed
Het Groot Barrièrerif voor de kust van Australië ontsnapt voorlopig aan de classificatie 'bedreigd werelderfgoed'. Dat heeft de bevoegde commissie van de VN-organisatie UNESCO besloten. De organisatie adviseerde eerder om het reusachtige rif vanwege schade aan het koraal en slechte waterkwaliteit als 'werelderfgoed in gevaar' te bestempelen, maar is nu op die beslissing teruggekomen.
Lees verder

Corona doet Europeanen nog minder contant betalen
De coronapandemie heeft de trend om zonder biljetten en munten te betalen een duwtje in de rug gegeven. Vorig jaar werden bijna 102 miljard betalingen in de eurozone verricht zonder contant geld, het jaar daarvoor waren dat er nog 98 miljard. De totale waarde van die transacties steeg met 8,7 procent tot een goede 167 miljard euro in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) vrijdag meegedeeld.
Lees verder

Jadon Sancho officieel speler van Man United: "Droom die uitkomt"
Manchester United heeft vrijdag de transfer van Jadon Sancho bevestigd. Hij maakt de overstap van Borussia Dortmund en ondertekende een contract voor vijf seizoenen, met optie op een bijkomend jaar. Met de transfer zou zo'n 85 miljoen euro gemoeid zijn, een bedrag dat met bonussen nog kan oplopen tot 95 miljoen euro.
Lees verder

Philippe Clement wil voorlopig niks kwijt over Persyn en Nsoki: "Ik focus me op de jongens die hier zijn"
Zondag bekampt landskampioen Club Brugge de Panda's uit Eupen op de openingsspeeldag in de Jupiler Pro League. Blauw-zwart won vorige week de Supercup met 3-2 tegen Racing Genk en lijkt klaar voor zondag. "Je kunt die wedstrijden niet met elkaar vergelijken", aldus Philippe Clement.
Lees verder

Antwerp-coach Priske weet waar het pijnpunt ligt: "Het is duidelijk dat er niet zo heel veel offensieve opties zijn in onze kern"
Antwerp begint zondag aan de competitie op het veld van KV Mechelen. Voor Brian Priske betekent die match meteen zijn vuurdoop als trainer in de Belgische competitie. "Na vijf weken voorbereiding ben ik tevreden over waar we staan", zegt de 44-jarige Deen. "Al kunnen we nog wel wat extra offensieve troeven gebruiken."
Lees verder

Intelligente kaketoes leren elkaar vuilbakken openen in Sydney
Grote geelkuifkaketoes hebben in Sydney ondertussen de reputatie gekregen sluwe vuilbakkenrovers te zijn. De intelligente vogels kunnen zelfs het deksel van de mobiele vuilniscontainers openen. Uit Australisch-Duits onderzoek dat gisteren in Science verscheen blijkt dat de vogels dat gedrag door sociale interactie van elkaar leerden.
Lees verder

Slovaken gooien met eieren naar parlement uit protest tegen coronamaatregelen, politie reageert met traangas
De politie in Slovakije heeft traangas ingezet nadat een protest tegen het plan om in eigen land coronapassen te gebruiken uit de hand gelopen was. De honderden tegenstanders hadden postgevat aan het parlement in Bratislava. Ze bekogelden het gebouw met eieren. Volgens het Slovaakse persbureau TASR is één agent gewond geraakt.
Lees verder

KOERS KORT. BikeExchange haalt voor het eerst een Singaporees naar de WorldTour
Choon Huat Goh komt voor de rest van het seizoen als stagiair uit voor Team BikeExchange. Het Australische WorldTour-team maakte de komst van de dertigjarige Singaporees bekend. Goh is de eerste Singaporees ooit die voor een WorldTour-team zal rijden.
Lees verder

Deutsche Bahn schat schade aan spoornet op 1,3 miljard euro: "In Eifel en Ahrgebied is er niets meer over van vroegere trajecten en verbindingen"
Na de rampzalige overstromingen in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts schatten de Duitse spoorwegen de schade aan de spoorlijnen, stations en het rollend materieel in de twee deelstaten op in totaal zo'n 1,3 miljard euro.
Lees verder

Wouter Vrancken (KVM): "Er gaat dit seizoen meer rekening met ons gehouden worden"
Meteen een topper. KV Mechelen begint zondag aan het nieuwe seizoen in eigen huis tegen Antwerp. Wouter Vrancken blikt vooruit: "De tegenstanders zullen ons anders bekampen."
Lees verder