Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 juli 2021

Misdaadjournalist Peter R. de Vries “vecht voor zijn leven” nadat hij werd neergeschoten in centrum Amsterdam, mo...

HLN
Misdaadjournalist Peter R. de Vries "vecht voor zijn leven" nadat hij werd neergeschoten in centrum Amsterdam, mogelijke schutter en twee andere verdachten aangehouden
Misdaadjournalist Peter R. de Vries (64) is vanavond rond 19.30 uur neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. De Vries zou aan het hoofd geraakt zijn en is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens het Algemeen Dagblad bevestigen meerdere bronnen dat de politie een mogelijke verdachte heeft opgepakt op de A2 bij Breukelen, in de buurt van Utrecht. Of het om de dader gaat, is niet zeker. Een politiewoordvoerder verklaart bij NOS dat de politie met man en macht op zoek is naar de persoon die Peter R. de Vries heeft neergeschoten. Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema zei tijdens een persconferentie dat de Vries vecht voor zijn leven. "Er is een brute, laffe misdaad gepleegd", zei ze.
Lees verder

INTERVIEW. Peter R.de Vries: "Al die bedreigingen maken me echt geen flikker uit"
Voortdurend bedreigd, maar voor de duvel niet bang. "Het hoort bij mijn leven", zei Nederlands bekendste misdaadjournalist in een interview met onze collega's van het AD in 2017.
Lees verder

Brutale, openbare afrekeningen op klaarlichte dag. Nederlandse onderwereld grijpt naar steeds driester geweld
De Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries werd vanavond op klaarlichte dag neergeschoten op straat in Amsterdam. Voorlopig is nog onduidelijk wie er achter de aanslag zit en wat het motief is, maar wat wel geweten is, is dat afrekeningen schering en inslag zijn in de Nederlandse onderwereld. De voorbije jaren vonden er in Nederland een hele rist liquidaties plaats en velen daarvan zijn nog onopgehelderd. Een overzicht van de meest opvallende zaken.
Lees verder

Transfer Talk. PSG legt 60 miljoen op tafel voor Hakimi - Hervé Koffi is van Charleroi - Antwerp haalt Fransman
De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is volop bezig, dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? En wat met Lionel Messi, blijft hij of blijft hij niet bij Barcelona? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Nagelbijten tot op het einde: spanning te snijden op Genkse Grote Markt tijdens Italië - Spanje
Op de Grote Markt in Genk is de spanning deze avond te snijden. Italië neemt het op tegen Spanje voor een finaleplaats op het EK en daar kwamen honderden supporters af. Na de eerste goal van Italië breekt een luid gejuich los: "Italia, Italia, Italia.' Maar wanneer Spanje tegen scoort, slaat de vreugde om.
Lees verder

"Italia!": Feest barst los in Genk-Centrum, maar vreugde verdwijnt snel
Op de Grote Markt in Genk is de spanning deze avond te snijden. Italië neemt het op tegen Spanje voor een finaleplaats op het EK en daar kwamen tientallen supporters af. Na de eerste goal van Italië breekt een luid gejuich los: "Italia, Italia, Italia.' Maar wanneer Spanje tegen scoort, slaat de vreugde om.
Lees verder

LIVE. 1-1, we krijgen verlengingen! Spanje en Italië mogen nog half uur langer spektakel verzorgen
• Halve finale EK • Wembley • Aftrap: 21 uur • Ref: Felix Brych
Lees verder

LIVE. Berardi scoort in tweede verlenging, maar wordt terecht afgevlagd! krijgen we strafschoppen?
• Halve finale EK • Wembley • Aftrap: 21 uur • Ref: Felix Brych
Lees verder

Zwaarbewapende agenten bewaken spoedingang ziekenhuis
Bij de ingang van de spoedeisende hulp bij het VU medisch centrum in Amsterdam staan meerdere zwaarbewapende agenten. Dat is te zien op foto's van het ANP. Eerder op de avond is misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten in het centrum van Amsterdam.
Lees verder

PORTRET. Peter R. de Vries: de misdaadjournalist die cold cases oplost alsof het niets is
Er hing een aura van onaantastbaarheid rond hem, maar Peter R. de Vries (64) is dan toch kwetsbaar: dinsdagavond kreeg de meest flamboyante misdaadverslaggever van Nederland in Amsterdam een kogel door het hoofd. Een portret van een man die zo graag de rebel uithangt, de politie de loef afsteekt en cold cases oplost alsof het niets is.
Lees verder

Kasper Smeichel deelt al lachend een steekje uit aan de Engelsen: "Hebben jullie het EK ooit gewonnen?"
Kasper Schmeichel heeft aan de vooravond van de halve finale op dit EK voetbal tegen Engeland de boel nog even op scherp gezet. Op de persconferentie maakte hij nog eens duidelijk dat de Engelsen nog nooit een EK wonnen, iets wat Denemarken in 1992 wél al lukte. "Is het voetbal ooit al thuis geweest dan?"
Lees verder

Kasper Schmeichel deelt al lachend een steekje uit aan de Engelsen: "Hebben jullie het EK ooit gewonnen?"
Kasper Schmeichel heeft aan de vooravond van de halve finale op dit EK voetbal tegen Engeland de boel nog even op scherp gezet. Op de persconferentie maakte hij nog eens duidelijk dat de Engelsen nog nooit een EK wonnen, iets wat Denemarken in 1992 wél al lukte. "Is het voetbal ooit al thuis geweest dan?"
Lees verder

Verbijstering om filmpjes schietpartij De Vries, politie doet dringende oproep 'niet te delen'
Op sociale media is massale verontwaardiging ontstaan over het feit dat op grote schaal filmpjes van de neergeschoten Peter R. de Vries worden verspreid. De politie doet een dringende oproep aan iedereen om de 'heel heftige beelden' niet op sociale media te plaatsen of door te sturen.
Lees verder

Eerste EK-finalist is bekend: Italië klopt verdienstelijke Spanjaarden na zenuwslopende strafschoppenreeks
De eerste EK-finalist is bekend! Italië heeft na een zenuwslopende partij Spanje geklopt. Spanje was de betere ploeg, maar vergat de kansen af te maken. Na verlengingen stond het 1-1 dankzij doelpunten van Chiesa en Morata. Strafschoppen dus, en daar waren de Italianen de betere (4-2). Zaterdag spelen ze tegen Denemarken of Engeland voor de titel.
Lees verder

Drie doden bij explosie tijdens onderhoud van oliepijplijn in Iran
Drie mensen die onderhoudswerken aan het uitvoeren waren aan een oliepijplijn in het westen van Iran zijn vandaag omgekomen bij een explosie. Dat meldt Shana, het officiële agentschap van het Iraanse ministerie van Petroleum. Het drama gebeurde in de provincie Ilam in een installatie van NIOC, het staatsoliebedrijf van Iran. Er vielen ook vier gewonden.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet Italië kraken en piepen onder Spaanse hegemonie: "Maar in het leven moet je nu eenmaal geluk hebben, nietwaar Azzurri?"
Spanning ten top op Wembley. Italië knokte zich pas na strafschoppen voorbij Spanje. La Roja pakte het sluw aan, maar deed volgens onze chef voetbal in al zijn hegemonie één ding fout. Lees hieronder zijn analyse.
Lees verder

Deltavariant goed voor 90 procent nieuwe gevallen in Portugal
In Portugal is de deltavariant van het coronavirus intussen al verantwoordelijk voor bijna 90 procent van de nieuwe besmettingen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het nationaal instituut voor volksgezondheid (Insa).
Lees verder

LIVE (21u). Geraakt Engeland op eigen Wembley voorbij publiekslieveling Denemarken naar finale?
• Halve finale EK • Wembley • Aftrap: 21 uur • Ref: Danny Makkelie (Ned)
Lees verder

PORTRET. Het grote gelijk van Gigi Donnarumma, boeman van de Rode Duivels en van Spanje: "Hij is top vijf in de wereld"
Boze Milanfans brengen hem niet meer aan het huilen met dollarbiljetten en kwetsende spandoeken over zijn broer. Zijn schouders zijn eindelijk breed genoeg om elke letter van zijn achter naam te dragen. Gigio Donnarumma (23) is op EURO 2020 het veiligheidsslot van de Italianen. Portret van de boeman van de Rode Duivels en van Spanje in de strafschoppenreeks: een toptalent met vleugels, maar ook een doelman die liever niet vliegt.
Lees verder

Ongezien: Chiellini zó opgewekt tijdens toss voor penaltyreeks dat hij Spanje-kapitein Alba duwt en zelfs tik op kaak geeft
Jordi Alba wist even niet wat er gebeurde. Giorgio Chiellini (36) was wel bijzonder enthousiast tijdens de toss voor de strafschoppenreeks in de halve finale tussen Italië en Spanje. De Italiaanse aanvoerder stond er met een brede glimlach, omhelsde Alba en tikte zelfs even tegen de Spanjaard z'n wang.
Lees verder