Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 11 juli 2021

Miljardair Richard Branson maakt vandaag eerste ruimtetrip: “Mijn vrouw heeft al gezegd dat ze niet naar mijn begra...

HLN
Miljardair Richard Branson maakt vandaag eerste ruimtetrip: "Mijn vrouw heeft al gezegd dat ze niet naar mijn begrafenis komt"
Hij zat in de woonkamer van zijn ouders, toen hij als 19-jarige zag hoe Neil Armstrong de eerste mens op de maan werd. "Op een dag doen we dat allemaal", dacht hij. 52 jaar later doen we het nog niet allemaal. Maar hij wel. Vandaag maakt de Britse miljardair Richard Branson (70) zijn eerste toeristisch tripje naar de ruimte. "Mijn vrouw heeft al gezegd dat ze niet naar mijn begrafenis komt."
Lees verder

LIVE (21u). Italië of Engeland: wie kroont zich op Wembley tot Europees kampioen?
• Wembley (Londen) • Aftrap: 21 uur • Scheidsrechter: Bjorn Kuipers (Ned) • Italië kan voor de tweede keer Europees kampioen worden, Engeland voor het eerst
Lees verder

Bodybuildster mag vliegtuig niet in vanwege deze outfit
Haar outfit te pikant? Deniz Saypinar weet met haar frustratie geen blijf nu ze om die reden de toegang tot een vliegtuig geweigerd werd. "Ik lijk wel de ergste persoon ter wereld omdat ik een korte short draag. Dat verdien ik niet", klinkt het op de sociale media van de Turkse atlete.
Lees verder

Dode en 18 gewonden bij bosbranden in Rusland
In Rusland zijn bij bosbranden in de regio Tsjeljabinsk in de Oeral een dode en achttien gewonden gevallen. Dat meldt het Russische staatspersagentschap Ria Novosti zaterdag onder aanhaling van de plaatselijke autoriteiten. Het vuur bereikte verschillende dorpen en tientallen huizen gingen in vlammen op. Zo'n 180 mensen moesten in veiligheid worden gebracht. Tegen de avond waren naar verluidt alle branden van meer dan 20 hectare onder controle.
Lees verder

Overleden Belgische (90) bleek gelijktijdig besmet met twee virusvarianten: "Onderschat fenomeen"
Een 90-jarige vrouw die overleed nadat ze besmet raakte met het coronavirus, bleek gelijktijdig besmet met zowel de alfa- als de bètavariant van het virus. "Dit is een van de eerste gedocumenteerde gevallen van co-infectie met twee verontrustende varianten van SARS-CoV-2", verklaart moleculair bioloog Anne Vankeerberghen van het OLV Ziekenhuis in Aalst en auteur van de studie.
Lees verder

Bulgaren opnieuw naar stembus na drie mislukte pogingen tot regeringsvorming
Bulgarije trekt op zondag 11 juli opnieuw naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen nadat eerder drie pogingen om een regering te vormen mislukten. Voormalig premier Bojko Borisov lijkt voor het eerst in de voorbije tien jaar in een slechte positie te verkeren.
Lees verder

Europese grenswacht Frontex verdubbelt bewaking aan Litouwen
De Europese grenswacht Frontex schroeft de hulp aan Litouwen op bij de bewaking van de grens met Wit-Rusland. Nu patrouilleren al een tiental agenten en wagens namens Frontex. Volgende week wordt die inzet verdubbeld, laat de organisatie in een verklaring weten.
Lees verder

Europese grenswacht Frontex verdubbelt grensbewakingssteun aan Litouwen
De Europese grenswacht Frontex schroeft de hulp aan Litouwen op bij de bewaking van de grens met Wit-Rusland. Nu patrouilleren al een tiental agenten en wagens namens Frontex. Volgende week wordt die inzet verdubbeld, laat de organisatie in een verklaring weten.
Lees verder

Noord-Korea en China halen de banden aan op verjaardag vriendschapsverdrag
De leiders van Noord-Korea en China hebben berichten uitgewisseld waarin ze beloven hun samenwerking te versterken. De boodschap komt op de verjaardag van hun verdrag van vriendschap, samenwerking en wederzijdse bijstand tussen beide landen. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA zondag (lokale tijd).
Lees verder

REPORTAGE. Op stap met de Nederlandse tieners die Knokse uitgaansbuurt inpalmen om te feesten: "Er is toch niemand die zich aan de regels houdt?"
Daar zijn de Nederlanders weer. Op het Alfred Verweeplein in Knokke verzamelden zaterdagavond een groot aantal tieners, vaak niet ouder dan 16, om hun vakantie te vieren. "Iedereen uit onze buurt komt naar Knokke feesten. Dit is traditie", zeggen de beschonken pubers zelf. De politie was zichtbaar aanwezig en kreeg ondersteuning van de Nederlandse cavalerie. Ondanks een rustige start, raakten de gemoederen na sluitingstijd toch verhit en moest de politie ingrijpen. Al was dat niet enkel te wijten aan onze noorderburen. Wij doken tussen de tieners en volgden de taferelen vanop de eerste rij. "Al die politie: wat een onzin."
Lees verder

26 doden bij confrontaties tussen politie en bendes in Venezuela
In de Venezolaanse hoofdstad Caracas zijn bij confrontaties tussen de politie en bendeleden 26 doden gevallen. Het gaat om "22 delinquenten" en vier leden van de veiligheidstroepen, zo heeft de Venezolaanse minister van Binnenlandse Zaken Carmen Melendez zaterdag lokale tijd gezegd.
Lees verder

Eindelijk grote prijs voor Messi: Argentinië verslaat Brazilië en wint Copa
Lionel Messi heeft eindelijk zijn eerste grote prijs met Argentinië binnengehaald. Na drie eerder verloren finales was het nu wel raak in de Copa América. In de eindstrijd van het Zuid-Amerikaanse kampioenschap in het stadion Maracanã van Rio de Janeiro werd thuisland Brazilië met 1-0 verslagen.
Lees verder

Richard Branson wil vandaag zijn rivalen verslaan met eerste ruimtevlucht
Zakenman Richard Branson wil vandaag geschiedenis schrijven. Als alles doorgaat zoals gepland, maakt hij met een toestel van zijn eigen bedrijf Virgin Galactic de eerste toeristische vlucht richting de ruimte. Branson en zijn medepassagiers vliegen naar de rand van de dampkring en zijn een paar minuten gewichtloos. Ze zien de kromming van de planeet en de grens tussen de aarde en de oneindigheid van het heelal, en keren dan terug naar de grond met een nieuwe ervaring.
Lees verder

Dit jonge koppel verhuisde naar de Kust om bij elk zuchtje wind op de surfplank te kunnen springen. "Meteen na het werk de surfplank op tot het donker wordt. Het is een schoon leven hier"
Na jaren van heen-en-weer gerij met hun omgebouwde surfcamionette, namen Aubri Noyez (28) en Fien (28) in 2018 de beslissing van hun leven. Ze verhuisden van Gent naar Oostende om bij elk zuchtje wind op hun surfplank te kunnen springen. De immogekte in thuisstad Gent gaf hen de finale schop onder de kont. "Voor de prijs van een niet-gerenoveerd Gents rijhuisje vonden we op 10 minuten van het strand dìt."
Lees verder

"Betaal geen voorschot" en andere tips om bouwellende te vermijden
De Verzoeningscommissie Bouw is de enige officiële instantie in ons land die bevoegd is om geschillen tussen kopers of verbouwers en aannemers en/of architecten te behandelen. Wie klachten heeft, kan daar terecht. De commissie stelt dan een dossier op, maar alleen als alle partijen willen meewerken. Vorig jaar ontving de commissie 1.067 klachten, goed voor 'amper' 120 dossiers. In ruim de helft van de gevallen (57%) kwam het tot een verzoening.
Lees verder

De ultieme kroon op Messi's carrière en zelden liepen emoties zo hoog op: Argentinië wint Copa América
Dan toch. Nadat een hoofdprijs met Argentinië steeds meer een illusie werd, is daar de bevrijding voor Lionel Messi (34). Net in het hol van de leeuw, in het Maracana tegen aartsvijand Brazilië, won de Albiceleste de Copa América. Een heerlijke goal van Di Maria volstond: 1-0. Na vier verloren finales van de Copa América (in 2016 kondigde hij zelfs even zijn afscheid aan) en in zijn tiende grote toernooi met Argentinië, is de grote smet op Messi's palmares eindelijk weggewist. Emoties op een voetbalveld liepen zelden zo hoog op.
Lees verder

Australië meldt eerste coronadode van het jaar
Australië heeft zondag de eerste coronadode van 2021 gemeld. Met 77 nieuwe gevallen werd er ook een recordaantal besmettingen voor dit jaar geregistreerd in de staat New South Wales (NSW) dat te maken heeft met een uitbraak van de zeer besmettelijke delta-variant.
Lees verder

Bewolkte, maar overwegend droge zondag
De dag start vandaag met veel ochtendgrijs met op een beperkt aantal plaatsen opklaringen. In de loop van de dag wordt het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. Het blijft op de meeste plaatsen droog, al kunnen er nog een paar lokale buitjes vallen. Tegen de avond zijn er meer opklaringen. Dat meldt het KMI. De maxima schommelen tussen 18 en 22 graden. De wind waait zwak tot matig, en later zwak uit het zuidwesten. Aan zee waait hij soms matig uit het noordwesten.
Lees verder

Het Laatste Oordeel van (een optimistische) Marc Degryse: "Kom, laten we het toch nog eens proberen in Qatar"
Er moet iémand het laatste woord krijgen. Marc Degryse trekt een streep onder het EK. Niemand ontsnapt aan zijn Oordeel. En op 't eind zingt hij een liedje. Ciao, goodbye Euro 2020.
Lees verder

INTERVIEW. Jef Colruyt kreeg 'klopje' van corona, maar kent oplossing: "Fitness op dak van supermarkt, waarom niet?"
Niemand zal de volgende weken last krijgen met Jef Colruyt (62). Met zijn camper trekt de topman van de grootste supermarktgroep in ons land door de vrije natuur. Maar hij zal terugkeren om te armworstelen. Met buitenlandse concurrenten, met producenten die corona aangrijpen om hun kas te spekken én met wie zijn e-commerceplannen afremt.
Lees verder