Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 11 juli 2021

Miljardair Richard Branson (70) maakt vandaag eerste ruimtevlucht en verslaat daarmee rivalen

HLN
Miljardair Richard Branson (70) maakt vandaag eerste ruimtevlucht en verslaat daarmee rivalen
Zakenman Richard Branson wil vandaag geschiedenis schrijven. Als alles doorgaat zoals gepland, maakt hij met een toestel van zijn eigen bedrijf Virgin Galactic een testvlucht richting de ruimte. Branson en zijn medepassagiers vliegen naar de rand van de dampkring en zijn een paar minuten gewichtloos. Ze zien de kromming van de planeet en de grens tussen de aarde en de oneindigheid van het heelal, en keren dan terug naar de grond met een nieuwe ervaring.
Lees verder

Rani, de 'kleinste koe ter wereld' (51 cm), is een attractie in Bangladesh
Maak kennis met Rani. De minikoe uit Bangladesh is maar iets groter dan een halve meter: 51 centimeter om precies te zijn. Haar eigenaren geloven dat ze de kleinste koe ter wereld is.
Lees verder

Bart Somers: "Ik pas voor een gesegregeerde maatschappij waarin we naast elkaar leven"
Vlaams minister van Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers (Open VLD) is trots op het nieuwe inburgeringsdecreet dat het Vlaamse parlement deze week goedkeurde. Dat zegt hij in De Zondag. "Hoe meer divers de samenleving wordt, hoe belangrijker het is om onze vrijheden en fundamentele waarden te bewaken."
Lees verder

Vlaams minister van Inburgering Bart Somers: "Ik pas voor een gesegregeerde maatschappij waarin we naast elkaar leven"
Vlaams minister van Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers (Open VLD) is trots op het nieuwe inburgeringsdecreet dat het Vlaamse parlement deze week goedkeurde. Dat zegt hij in De Zondag. "Hoe meer divers de samenleving wordt, hoe belangrijker het is om onze vrijheden en fundamentele waarden te bewaken."
Lees verder

Moldavië kiest nieuw parlement: kan Sandu (49) haar prowesterse koers voortzetten?
In Moldavië trekken vandaag bijna 3,3 miljoen inwoners naar het stemhokje om een nieuw parlement te kiezen.
Lees verder

Niet voor gevoelige kijkers: pijnlijke aftocht Conor McGregor na enkelbreuk in eerste ronde van prestigieuze kamp
Van een pijnlijke aftocht gesproken. Conor McGregor (32) was uit op revanche tegen Dustin Poirier, toen de twee vanmorgen de ring in kropen. Het heeft niet mogen zijn. Na nog geen vijf minuten in de ring ging de Ier lelijk door zijn enkel. Einde verhaal. Al bleven de twee elkaar ook na afloop de huid vol schelden.
Lees verder

Van Tichelt en Timmers zagen door corona 'hun' Spelen in het water vallen: "Ça va nu nog, maar zodra het op tv komt, zal het misschien wat pikken"
Het plan was om ­afscheid te nemen na Tokio 2020. Tot het ­coronavirus en het jaar uitstel van de ­Spelen alles in de war stuurde. Zo komt het dat Pieter Timmers (33) en Dirk Van ­Tichelt (37) nu niet in Tokio zitten, maar thuis met hun kroost. "Als ik naar de Spelen op tv kijk, zal ik ­waarschijnlijk denken: 'Ik had daar kunnen staan'", zegt Van ­Tichelt. En Timmers? "Ik heb er vrede mee."
Lees verder

Van handige gadgets tot je verzekering: onze reisexpert vertelt wat je moet weten voor een geslaagde wandelvakantie
We hebben tijdens de lockdown massaal het wandelplezier ontdekt, en dus gaan nogal wat Vlamingen voor de eerste keer op wandelvakantie in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk of in eigen land. Maar wat moet er allemaal in je wandelrugzak zitten? En hoe vind je mooie wandelroutes? Met de tips van onze reisexpert Johan Lambrechts ben je helemaal wandelklaar!
Lees verder

Vrouwenhandel, grof geweld en corrupte flikken: de bende die de inspiratie vormde voor Matroesjka's
Van het zwaar banditisme in de jaren 80 tot de vrouwenhandel in de jaren 90, de drugshandel in de jaren 2000 en de internationalisering van de jaren 2010. In deze reeks tekenen we het verhaal op van de meest beruchte bendes, die elk in hun tijdsgewricht ons land onveilig maakten. Hoe opereerden deze levensgevaarlijke groepen? Wie waren hun leiders? En: wat verklaart hun opgang en – altijd weer – hun val? Vandaag: de Bende van de Miljardair.
Lees verder

Paus verzorgt zondagsmis vanuit het ziekenhuis
Paus Franciscus gaat vandaag de zondagsmis voor vanuit het ziekenhuis waar hij herstelt van een ingreep die hij afgelopen weekend onderging. Eerder maakte het Vaticaan bekend dat het goed gaat met de kerkvader, maar dat hij nog niet voldoende is opgeknapt om terug te keren naar het Vaticaan.
Lees verder

Twee derde van de Belgen gaat deze zomer op reis: dit zijn de favoriete bestemmingen
Twee derde van de Belgen is van plan om deze zomer op reis te gaan. 17 procent vertrekt zeker niet, tegen 44 procent in de zomer van 2020. Vlaanderen en Frankrijk zijn de favoriete bestemmingen van de Belg, zo blijkt uit een onderzoek van Toerisme Vlaanderen. "Het doet echt deugd om te zien dat de reishonger weer helemaal terug is," zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA).
Lees verder

Het zijn niet allemaal engeltjes, maar het zijn geen Beckhams meer: hoe Rashford en co ook náást het veld een 'game changer' willen zijn
Met zijn allen achter Engeland. Een boze natie in een identiteitscrisis gooit zich aan de voeten van een ploeg activisten die afrekent met vooroordelen. Samenhorigheid door diversiteit. In politieke kringen kijken ze afgunstig naar de progressieve patriot, Gareth Southgate. Analyse van hoe de Engelse bondscoach en zijn spelers een verdeeld land plots hebben verenigd.
Lees verder

EK-QUIZ. Hit or miss: van Buffon over Figo tot Klinsmann en Zidane. Weet u welke iconen het EK al dan niet op hun palmares hebben staan?
Het woord is aan Engeland en Italië in de finale van het EK voetbal. Tal van Europese voetbaliconen deden in het verleden al een gooi naar de Europese beker. Sommigen slaagden, anderen faalden. Weet u welke grootheden het EK op hun palmares hebben staan en welke niet? Probeer het in onze swipe-quiz.
Lees verder

Vergeten vedetten van 'Tien Om Te Zien' blikken terug op gloriejaren: "Bijna gestikt op het podium"
In de tweede en laatste aflevering van onze interviewreeks met voormalige 'Tien Om Te Zien'-vedetten getuigen Claudia Decaluwé, Johan Schatteman, Phil Kevin en Serge Gobin hoe het hen sinds de gloriejaren van het legendarische VTM-muziekprogramma is vergaan. "Al onze singles kwamen in het programma, maar ik stak er geld aan toe."
Lees verder

Portemonnee verloren? Dan zit er maar beter (veel) geld in
Je portemonnee laten liggen bij de kassa van de supermarkt, op een tafeltje in het restaurant waar je net hebt gegeten, of wandelend op straat uit je tas laten vallen. Hoe stom ook: het overkomt veel mensen weleens. En áls je het meemaakt, hoop je natuurlijk op een eerlijke vinder. Die kans kun je zelf vergroten, zo blijkt uit onderzoek dat verschenen is in het wetenschappelijk tijdschrift Science. De inhoud van je portemonnee heeft namelijk invloed op het gedrag van de vinder.
Lees verder

COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker. "Ik ben een harde tante, altijd geweest. Maar ik ben op"
Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt ons wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag heeft ze het over haar rauwe, dagelijkse werkelijkheid, waar de ondraaglijke pijn overheerst. "We hebben ons suf gezocht naar mogelijkheden om de kanker klein te krijgen. Onze zoektocht leidt steeds naar dezelfde uitkomst. Het is op."
Lees verder

Goedele Liekens opnieuw single: "Je bent geen leuke partner als je kanker hebt"
Ze werd ondertussen kankervrij verklaard, maar de ziekte had een grote weerslag op het privéleven van Goedele Liekens (58). Dat vertelt de seksuologe en Open VLD-politica in Het Nieuwsblad.
Lees verder

Zorg, IT en bouw krijgen knelpuntberoepen niet ingevuld
Veel openstaande vacatures, maar te weinig kandidaten: het geldt zowel voor verpleegkundigen, analist-ontwikkelaars in de IT als werfleiders. Jobat.be vroeg aan drie experts van VDAB hoe dat komt en wat de voor- en nadelen van deze jobs zijn.
Lees verder

Thijs Zonneveld ziet "Houdini" Mollema heel stiekem palmares opbouwen: "Structureel onderschat, maar een van beste Nederlandse renners ooit"
Als een "Houdini" ging hij er gisteren op 40 kilometer van de streep vandoor. Ze zagen Bauke Mollema pas terug na de finish. Onze columnist Thijs Zonneveld ziet Mollema gebruikmaken van de structurele onderschatting. "Kijk naar zijn erelijst. Kijk naar hoe sterk, hoe slim, hoe uitgekiend hij zijn koersen wint. En besef: Bauke Mollema is allesbehalve gewoon."
Lees verder

Luc Appermont en Bart Kaëll oefenen al elke dag in loslaten: "Ik wil geen 5 minuten langer leven dan hij"
Zaterdag waren Luc Appermont (71) en Bart Kaëll (60) te gast in 'De Boshut', het Radio 1-programma met Annemie Peeters. Ze praatten er over hoe moeilijk het zou zijn om elkaar noodgedwongen los te laten.
Lees verder