Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 8 juli 2021

Met een ‘go to hell’-broek toon je iedereen dit jaar dat je meer dan klaar bent voor de buitenwereld

HLN
Met een 'go to hell'-broek toon je iedereen dit jaar dat je meer dan klaar bent voor de buitenwereld
Vaarwel sweaters en joggingbroeken. We mogen weer buitenkomen, en dat schreeuwen we uit. Ook met onze kleren. De schreeuwerige 'go to hell'-broek is er het beste voorbeeld van. Jaren geleden was het item een hit bij rijke Amerikanen (ja, echt), anno 2021 is het een must in de garderobe van elke fashionista. Er geldt maar één regel: hoe opvallender, hoe beter.
Lees verder

Twee uur vertraging op Zaventem na vondst verdachte koffer: eigenaar valies zit al op vlucht naar Doha, dus moet toestel terugkeren
De vertrekhal van de luchthaven van Zaventem is donderdag in de vooravond ontruimd nadat er een verdachte koffer aangetroffen werd. Alle passagiers moesten het gebouw verlaten. Ook het vaccinatiecentrum werd ontruimd. Om 17.45 uur werd de plek weer vrijgegeven nadat het om vals alarm bleek te gaan. Ondertussen blijkt dat de eigenaar van de koffer al op een vliegtuig richting Doha zat. Dat toestel keerde op bevel van de politie terug naar Zaventem.
Lees verder

Moeder die geen borstvoeding mocht geven in Disneyland Parijs reageert: "Mum shaming moet stoppen"
De vrouw die afgelopen weekend geen borstvoeding mocht geven van twee bewakers in Disneyland Parijs, heeft gereageerd op het voorval. De moeder was haar dochter aan het voeden toen twee medewerkers van het pretpark haar verzochten om te stoppen, om zo andere bezoekers niet te choqueren. De 33-jarige Australische moeder hoopt dat de ophef over het incident ervoor zal zorgen dat andere gevallen van 'mum shaming' voorkomen worden.
Lees verder

Elmira (17) zit besmet in Spanje: "Monitoren doen hun best om ons zo snel mogelijk thuis te krijgen"
Elmira Vandenbroeck (17) is één van de Vlaamse jongeren die besmet geraakte op reis in Spanje. Ze testte woensdag positief en zit er nu in quarantaine in afwachting van de terugkeer naar ons land: "De monitoren doen hun best om ons zo snel mogelijk thuis te krijgen."
Lees verder

Engeland kan eindelijk nog eens feesten: "Alle corona- en brexitfrustraties komen er nu allemaal uit"
"Absolutely ecstatic", zo valt de sfeer in Londen het best te omschrijven. Geen wonder ook, nu de nationale voetbalploeg — voor het eerst in 55 jaar én op Wembley — de finale van een groot toernooi zal spelen. Twee Vlamingen die Engeland als tweede vaderland zien analyseren de dolle vreugde rondom hen. Eén ding is duidelijk: Britain feels great again. Maar wat als het zondag misloopt en Italië met de winst naar huis gaat?
Lees verder

De Sutter betreurt ontslagvergoeding voor ex-bpost-baas: "Verhaal met bittere nasmaak"
Bpost heeft ex-CEO Jean-Paul Van Avermaet een ontslagvergoeding uitbetaald in het kader van een minnelijke schikking, nadat die laatste het postbedrijf had gedagvaard. Dat bevestigde minister van Post Petra De Sutter (Groen) donderdag in de Kamer. De Sutter betreurt dat en dringt aan op bijkomende clausules in het contract met de nieuwe nog aan te stellen bpost-baas.
Lees verder

Recordaantal coronabesmettingen in Zuid-Korea
Gisteren moest Zuid-Korea op een dag 1.275 nieuwe coronabesmettingen slikken, dat meldden de autoriteiten vandaag. Het gaat om de hoogste dagpiek sinds de start van de coronapandemie. Dinsdag overschreed het land voor het eerst sinds december de kaap van 1.000 nieuwe besmettingen per dag.
Lees verder

Ruzie bij Belgisch koppel in Spanje: man (65) neergestoken met keukenmes
Een ruzie in het appartement van een Belgisch koppel in Spanje is zwaar uit de hand gelopen. Een 51-jarige vrouw plantte een keukenmes tussen de ribben van haar 65-jarige echtgenoot. Die liep zwaargewond en hevig bloedend de straat op om hulp te vragen. Het slachtoffer zou niet in levensgevaar zijn. Zijn echtgenote is aangehouden voor poging tot doodslag.
Lees verder

Meteen waaiers na het startschot en Politt beste van overlevend groepje vluchters: bekijk de hoogtepunten van rit 12
Een figurantenrol voor de Belgen in rit twaalf van de Tour de France, het is eens wat anders. Stevige rukwinden aan de start, dat betekende al na enkele minuten waaiervorming. Een paar belangrijke pionnen lieten zich verrassen, een groepje met Julian Alaphilippe wist zich los te maken van de rest. Vier jongens kozen het ruime sop, Nils Politt was van hen de beste en wint z'n eerste Tourrit. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de etappe.
Lees verder

Scoutsleider vervoert 27(!) leden in laadruimte van bestelwagen: "Dit is spelen met mensenlevens"
Een scoutsleider is zijn rijbewijs kwijt nadat hij woensdagmorgen maar liefst 27 leden vervoerde in de laadruimte van een bestelwagen. Hij bracht de jongeren van Nieuwpoort naar het station van Veurne. Ze zaten bijeen gepropt op amper vijf vierkante meter, tussen enkele bakken bier en ander kampmateriaal. "Een hallucinant tafereel voltrok zich voor onze ogen. Dit is werkelijk levensgevaarlijk", zegt commissaris Toon Fonteyne van de lokale politie Spoorkin.
Lees verder

Openluchtcinema in Kortenaken
De jaarlijkse filmavond in Kortenaken krijgt dit jaar een zomerse editie. Op zaterdag 7 augustus worden de voetbalterreinen van VSK in Hoeleden omgetoverd tot openluchtcinema.
Lees verder

Voetbalterreinen in Kortenaken worden omgetoverd tot openluchtcinema
De jaarlijkse filmavond in Kortenaken krijgt dit jaar een zomerse editie. Op zaterdag 7 augustus worden de voetbalterreinen van VSK in Hoeleden omgetoverd tot openluchtcinema.
Lees verder

Recordaantal coronabesmettingen: Afrika kreunt onder derde golf
In Afrika is afgelopen week een recordaantal coronabesmettingen genoteerd. Met 251.000 nieuwe geregistreerde besmettingen werd de piek van tijdens de tweede golf op het continent ruimschoots overschreden. De WHO waarschuwt dat het ergste nog moet komen, al zijn er bemoedigende signalen inzake de vaccinbevoorrading.
Lees verder

Politie krikt kunstmatig resultaten op van examens hoofdcommissaris: "Sommige kandidaten voldoen nochtans écht niet"
Alleen al voor Vlaanderen zijn er in het komende jaar 54 nieuwe hoofdcommissarissen nodig, maar daarvoor geschikte kandidaten vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. Om dat probleem op te lossen, heeft de politie de testresultaten stevig opgetrokken, zodat bijna alle deelnemers tóch geslaagd zijn. VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws konden exclusief de resultaten inkijken, en die ogen ook volgens verschillende korpschefs niet fraai: "Ik maak me oprecht zorgen over de toekomst van onze politie."
Lees verder

Wallonië wil einde maken aan 'puppyfabrieken'
De Waalse regering verstrengt de regels voor hondenkwekerijen. De nieuwe voorschriften moeten een einde maken aan de zogenaamde 'puppyfabrieken'.
Lees verder

Exact één jaar later: familieleden van 'Glee'-actrice Naya Rivera staan stil bij haar overlijden
"Als we de tijd terug konden draaien, dan zouden we haar allemaal wat harder knuffelen", klinkt het bij Nickayla, het jongere zusje van Naya Rivera. Vandaag is het exact één jaar geleden dat de 'Glee'-actrice op tragische wijze verdronken is. Ze was 33 jaar. Twaalf maanden na deze vreselijke gebeurtenis staat haar familie nu eventjes stil bij haar overlijden.
Lees verder

Qmusic lanceert vier nieuwe digitale zenders
Qmusic breidt zijn digitale aanbod uit. Sinds gisteren zijn ook Q-Nederlandstalig, Q-80's, Q-Summer en Q-Top 1000 te beluisteren via DAB+ en andere digitale platformen. De hitzender van DPG Media heeft nu twaalf digitale zenders.
Lees verder

Bradley Wiggins komt superlatieven tekort wanneer hij over Wout van Aert begint te praten: "Hij kan álles"
Ook Sir Bradley Wiggins keek gisteren met open mond naar de prestaties van Wout van Aert op de Mont Ventoux. In een gesprek met VTM Nieuws spaart de ex-winnaar van de Tour de France de lof niet als het over de Belgische kampioen gaat.
Lees verder

Huizen weer 5 % duurder maar prijzen stijgen forser in buurlanden
De vastgoedprijzen blijven maar stijgen. Tijdens de eerste helft van 2021 werd een huis in Vlaanderen gemiddeld 5,1 % duurder en een appartement 4,6 %. "De markt zit in een uitzonderlijke fase, maar is relatief stabiel, zeker als je die vergelijkt met onze buurlanden", vertelt Bart van Opstal van notaris.be. Wie het kan, krijgt wel de raad om zijn aankoop nog even uit te stellen.
Lees verder

Bussen met besmette jongeren van Jongerentravel mogen dan toch naar België vertrekken
De bussen van Jongerentravel hebben groen licht gekregen om van Spanje door Frankrijk te rijden. 105 jongeren die een vakantie doorbrachten in de regio van Lloret de Mar raakten besmet met het coronavirus. Nu mogen ze, na drie dagen overleg tussen ons land en Frankrijk en Spanje, dan toch vroeger naar huis, weliswaar in quarantaine. Ook reisorganisaties Summerbash wil morgen 350 jongeren terug naar huis brengen.
Lees verder