Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 juli 2021

Mark Cavendish na 32ste zege in de Tour de France: “Het record van Merckx? Zeg de naam niet”

HLN
Mark Cavendish na 32ste zege in de Tour de France: "Het record van Merckx? Zeg de naam niet"
Mark Cavendish heeft de zesde etappe in de Tour de France gewonnen. Voor de 36-jarige Brit van Deceuninck-Quick.Step is het zijn tweede overwinning in deze Tour de France en zijn 32ste ooit in de Ronde van Frankrijk. Het is eveneens zijn 50ste overwinning in een grote ronde.
Lees verder

Ook in massaspurt lukt het (nog) niet voor Van Aert: "Zwaardere ritten zijn meer in mijn voordeel"
Degelijk. Maar nog niet super. Wout van Aert (26) trok in de massasprint zijn lijn van de eerste Tourweek door. "Ik kon er niet uithalen wat er inzat."
Lees verder

WannaWork BV van Sihame El Kaouakibi failliet verklaard
De ondernemingsrechtbank heeft donderdag het faillissement uitgesproken over WannaWork BV van El Kaouakibi. Tussen de vennootschap en het failliete Point Urbain BV vloeiden geldstromen waar geen boekhoudkundige verklaring voor gegeven kon worden.
Lees verder

Vandenbroucke: "We moeten ons wapenen tegen invoer Deltavariant vanuit Portugal"
Aan welke regels zullen terugkerende regels uit Portugal moeten voldoen? Daarover bestaat discussie tussen de federale en de deelstaatregeringen. Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zijn strengere regels noodzakelijk omwille van de opmars van de Deltavariant in Portugal. Dat zegt hij in VTM NIEUWS. Naar verluidt is er vooral discussie over twee verplichte coronatesten en zelfs een quarantaineperiode.
Lees verder

Vandenbroucke: "Strengere regels voor wie terugkeert uit Portugal"
Er komen strengere regels voor wie terugkeert uit Portugal. Dat bevestigt minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) in VTM NIEUWS. Over de precieze inhoud van de regels wordt nog overlegd, maar terugkerende reizigers zullen zich naar alle waarschijnlijkheid twee keer moeten laten testen. Ook over een verplichte quarantaine wordt nog overlegd.
Lees verder

WHO waarschuwt voor zware coronagolf in Afrika door nieuwe varianten
Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft in Afrika stevig stijgen. Door de nieuwe mutaties - en dan vooral de Deltavariant - dreigt het aantal gevallen er zowat om de drie weken te verdubbelen. Dat meldde Matshidiso Moeti, regionaal directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor Afrika, donderdag tijdens een digitale persconferentie.
Lees verder

GAMEREVIEW Guilty Gear Strive: ram eens een tegenstander door het scherm
Vechtgames hebben de reputatie heel ontoegankelijk te zijn voor nieuwkomers. Het type games waar je na vele uren oefenen misschien een eerste keer niét verliest van een meer doorwinterde tegenstander. Meer werk dan lol, meer frustratie dan vooruitgang. De makers van Guilty Gear Strive beseffen dat donders goed, en doen erg hun best om haarfijn alle kneepjes van alle personages in je spiergeheugen te rammen.
Lees verder

Onze chef wielrennen vindt dat Van Avermaet z'n selectie voor Tokio verdient: "Greg is alive and kicking well"
Greg Van Avermaet (36) toonde zich vandaag richting Châteauroux aanvalslustig. Overleven en de etappe winnen zat er niet in, maar Van Avermaet stónd er wel. Dat zag ook onze chef wielrennen Marc Ghyselinck, die de selectie van 'Golden Greg' voor Tokio niet meer dan terecht vindt. "Omdat er nog een vechter in hem zit, die de vijfkoppige Belgische ploeg nog goede diensten kan bewijzen."
Lees verder

"Wat een triestig vertoon": royaltywatchers niet onder de indruk van hereniging tussen Harry en William
Over de hele wereld werd reikhalzend uitgekeken naar het moment waarop prinsen Harry (36) en William (39) eindelijk weer samen in het openbaar zouden verschijnen. En vooral: hoe ze met elkaar zouden omgaan tijdens de ceremonie ter ere van mama Diana's zestigste verjaardag. De grote glimlach en grapjes ten spijt vonden onze royaltywatchers het hele gebeuren vooral teleurstellend, en ook erg veelzeggend. "Dit voelde vooral als een verplicht nummertje, dat snel afgehandeld moest worden."
Lees verder

Italiaans bondscoach Mancini: "Ik hoop dat De Bruyne en Hazard erbij zijn"
De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini gaat de kwartfinale van morgen (21 uur) in München tegen de Rode Duivels met vertrouwen tegemoet. "We hebben veel respect voor België maar zullen ons eigen spel spelen", verklaarde de 56-jarige trainer daags voordien op een persmoment.
Lees verder

HLN dient klacht in na nepartikel Jürgen Conings
Het Laatste Nieuws dient klacht in tegen onbekenden nadat vervalste nieuwsberichten met de lay-out en het logo van HLN zijn verspreid in de zaak Jürgen Conings.
Lees verder

130 landen scharen zich achter minimumbelasting voor multinationals
Het plan voor een wereldwijde minimumbelasting van minstens 15 procent voor multinationals kan rekenen op veel bijval. Liefst 130 landen scharen er zich achter, zo maakte de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) donderdag bekend. Een opvallende afwezige is Ierland, de Europese thuisbasis van onder meer Apple en Facebook.
Lees verder

LIVE. Witsel en Martínez staan pers te woord in München. Wat hebben middenvelder en bondscoach te vertellen?
De spanning stijgt. Morgen nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de kwartfinales van het EK. Met of zonder Kevin de Bruyne en Eden Hazard? Zij tekenden deze ochtend alvast niét present bij de start van de laatste training in Tubeke, maar stapten wel mee het vliegtuig op. Afwachten of ze zullen starten/spelen in de Allianz Arena. Intussen is de nationale ploeg in Duitsland en vanavond staan Martínez en Witsel er de pers nog te woord. Alle ontwikkelingen over de Rode Duivels volgt u hier in deze liveblog!
Lees verder

Wallonië wil twee Nationale Parken
De Waalse regering lanceert een projectoproep met het oog op de creatie van twee Nationale Parken op haar grondgebied. Dat heeft de regering donderdag aangekondigd. Het prijskaartje bedraagt 28 miljoen euro, geld dat uit het Europees relancefonds moet komen.
Lees verder

Triest record: 2.308 brandhaarden in Amazonewoud afgelopen maand
Afgelopen maand zijn 2.308 brandhaarden waargenomen in het Braziliaanse Amazonewoud. Dat meldt het Braziliaanse Instituut voor ruimteonderzoek (INPE) donderdag, dat de ontbossing bewaakt met behulp van satellieten vanuit de ruimte. Dat aantal is meteen het hoogste sinds 2007, zo laat Greenpeace Brazilië weten.
Lees verder

Hoe kon geparkeerde F-16 zo op hol slaan? "We stonden daar allemaal met knikkende knieën"
Verbijstering op de militaire luchtmachtbasis in Leeuwarden, vanochtend. Een geparkeerde Belgische F-16 begon daar plots te rijden, volgens de eerste vaststellingen uit zichzelf. De piloot die in het toestel zat, probeerde het op hol geslagen gevechtsvliegtuig nog tevergeefs te stoppen. Terwijl de piloot zichzelf in veiligheid kon brengen met zijn schietstoel, reed de F-16 – een toestel met een prijskaartje van zo'n 25 miljoen euro – stuurloos over de piste en botste hij uiteindelijk tegen een kantoorcontainer, vijftig meter verderop.
Lees verder

Gaat Dua Lipa acteren nu haar tour on hold staat?
Met wereldwijde hits op haar naam, meerdere prijzen en bijna tien miljard streams op Spotify, domineert Dua Lipa (25) de muziekbusiness. Maar toch overweegt de zangeres om een carrièreswitch te maken. Tijdens de opnames van haar videoclips kwam Dua in contact met de acteerwereld en die bevalt haar wel. Nu haar tour on hold staat, heeft de zangeres alle tijd om haar nieuwe hobby te ontdekken.
Lees verder

Witsel vol vertrouwen naar duel tegen Italië: "Wij hebben meer spelers die het verschil kunnen maken"
Aan de vooravond van de levensbelangrijke kwartfinale tegen Italië stond Axel Witsel (32) de verzamelde pers te woord. Witsel kijkt uit naar de clash tegen de Azzurri en weet welke fout de Rode Duivels zéker niet mogen maken. "Tegen Portugal zijn we de laatste twintig minuten gestopt met voetballen."
Lees verder

LIVE. Martínez over speelkansen Eden Hazard en De Bruyne: "We gaan tot de laatste minuut wachten om te beslissen"
De spanning stijgt. Morgen nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de kwartfinales van het EK. Met of zonder Kevin de Bruyne en Eden Hazard? Zij tekenden deze ochtend alvast niét present bij de start van de laatste training in Tubeke, maar stapten wel mee het vliegtuig op. Afwachten of ze zullen starten/spelen in de Allianz Arena. Intussen is de nationale ploeg in Duitsland en vanavond staan Martínez en Witsel er de pers nog te woord. Alle ontwikkelingen over de Rode Duivels volgt u hier in deze liveblog!
Lees verder

Avondklok keert terug in 45 Portugese gemeenten, waaronder Lissabon en Porto
De avondklok keert vrijdag terug in Lissabon, Porto en meer dan veertig andere gemeenten in Portugal, zo heeft de regering donderdag bekendgemaakt. De maatregel, die tussen 23.00 en 05.00 uur geldt, wordt alleen ingevoerd in de regio's waar het risico op besmetting met het coronavirus groot is.
Lees verder