Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 juli 2021

Man plast tegen muur Menenpoort: “We zijn geschokt door dit gedrag”

HLN
Man plast tegen muur Menenpoort: "We zijn geschokt door dit gedrag"
De Scouts & Gidsen Denderleeuw hebben zondagavond een man betrapt die stond te plassen tegen een muur aan de zijkant van de Menenpoort, het monument dat de gesneuvelden uit WO I herdenkt. Er werd een foto van de dader op sociale media geplaatst en die lokt een storm van reacties uit. "We veroordelen dit ten zeerste", aldus de Commonwealth War Graves Commission.
Lees verder

Stem James Blunt aangetast door corona: "En er is ook iets kleiner geworden"
James Blunt (47) keek al meer dan een jaar uit naar zijn concerten in de Royal Albert Hall in Londen afgelopen weekend. Hij was dan ook heel erg van slag toen hij er begin van de maand achter kwam dat hij besmet was met het coronavirus. Dat meldt The Sun.
Lees verder

Harry's dochter Lilibet heeft nog altijd geen plaats gekregen in de troonopvolging
Baby Lilibet heeft nog altijd geen plaats gekregen in de officiële troonopvolging. Het tweede kind van de Britse prins Harry (36) en zijn echtgenote Meghan Markle (39) zou normaal gezien nochtans 8ste in lijn voor de troon moeten worden.
Lees verder

Fors meer Afghaanse burgerslachtoffers sinds aftocht van Westen
Sinds de aftocht van internationale partners in Afghanistan in mei en juni begon, zijn er in die maanden bijna 2.400 burgers gewond geraakt of omgekomen door de oorlog in het land. Dat meldt VN-missie UNAMA. In totaal vielen ruim 5.000 burgerslachtoffers in de eerste helft van 2021, zo'n 47 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. Ongeveer de helft van die slachtoffers bestaat uit vrouwen en kinderen.
Lees verder

Lange uren draaien en je baas vermijden: 8 dingen die je beter niet doet op je nieuwe werk
Heb je je diploma op zak en je eerste baan net binnen? Dan breekt er wellicht een spannende periode aan. Alle begin is moeilijk en fouten zal je onvermijdelijk maken, maar met behulp van enig deskundig advies, kan je een aantal klassiekers misschien vermijden. Jobat.be vroeg aan Hilde Van Damme, loopbaancoach en oprichtster van Addisi welke typische fouten starters maken en hoe het beter kan.
Lees verder

"Je hebt zin om erop uit te trekken of af te spreken met andere mensen": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Aantal bruggen en tunnels in zeer slechte staat op enkele jaren tijd bijna verdubbeld
Op enkele jaren tijd is het aantal bruggen, tunnels en keermuren in Vlaanderen die in zeer slechte staat verkeren bijna verdubbeld, van 28 in 2017 naar 48 in 2021. In totaal telt Vlaanderen 700 van die bouwwerken die in matige tot zeer slechte staat zijn. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) wil deze legislatuur 1,6 miljard euro investeren in de renovatie, het onderhoud en de modernisering.
Lees verder

Masturberende man betrapt tegenover jong meisje aan speelplein in Ename
Op speelplein Walleke in Ename werd een gezin met twee kinderen zaterdagnamiddag geconfronteerd met een masturberende man. Het gezin deed hiervan aangifte bij de politie.
Lees verder

Straffe kost: wonderboy Pidcock verovert solo goud in het mountainbike, Van der Poel naar ziekenhuis na zware val
Een wonderdag voor de ene, een rampdag voor de andere. Een straffe Tom Pidcock veroverde twee maanden na zijn sleutelbeenbreuk goud in het mountainbike op de Olympische Spelen. De 21-jarige Brit voerde halfweg het tempo op en kwam solo over de meet. De olympische droom van Mathieu van der Poel spatte al snel uit elkaar. De topfavoriet viel hard en stapte nog voor het einde mankend van de fiets. Onze landgenoot Jens Schuermans werd 18de.
Lees verder

Frankrijk en Griekenland kleuren bijna helemaal oranje op nieuwe kaart, Ierland wordt rood
Buitenlandse Zaken heeft haar coronakaart een update gegeven. Frankrijk en Griekenland kleuren bijna helemaal oranje en ook in Italië veranderen verscheidene regio's van groen naar oranje. Ierland kleurt woensdag rood. Zweden is wel opnieuw bijna helemaal groen.
Lees verder

Knappe prestatie: Alison Van Uytvanck verslaat Petra Kvitova en plaatst zich voor achtste finales
Knappe prestatie van Alison Van Uytvanck (WTA 59). Onze landgenote heeft Petra Kvitova, 's werelds nummer 13, uit het olympisch tennistoernooi gewipt in de tweede ronde. Het werd 5-7, 6-3 en 6-0.
Lees verder

Vlaamse politiereeks 'Gilliams & De Bie' voor het eerst in 24 jaar weer op tv
De fans van 'Gilliams & De Bie' kunnen zich in de handen wrijven. Vanaf maandag haalt zender VTM Gold de politiereeks van weleer nog eens vanonder het stof. Het is zo de eerste keer sinds 1997 dat kijkers kunnen genieten van de avonturen van acteurs Ivo Pauwels (82) en Peter Michel (51).
Lees verder

Prins Laurent heeft spijt van aanwezigheid op Nationale Feestdag: "Ik vroeg me af wat ik daar deed"
Prins Laurent (57) leeft erg mee met de slachtoffers van de recente waterramp, zo vertelt hij in een interview met het Waalse Sudpresse. Naar eigen zeggen voelde hij zich tijdens de Nationale Feestdag zelfs schuldig omdat hij op de tribune stond. "Ik had beter een dag of twee in het veld gestaan."
Lees verder

OVERZICHT. Meest ondankbare plek voor Van Riel, Red Lions sturen weer topland wandelen op Spelen en Clijsters verliest in Atlanta: dit hebt u tot nu gemist
Dag drie op de Olympische Spelen in Tokio. En ook vannacht kwamen er al enkele landgenoten in actie in Japan, met wisselend succes. Een overzicht van wat u de voorbije uren mogelijk gemist hebt - ook los van de Spelen. Zo verloor Kim Clijsters in Atlanta bij haar comeback tegen Sloane Stephens.
Lees verder

OVERZICHT. Meest ondankbare plek voor Van Riel, Red Lions sturen weer topland wandelen op Spelen en Van Uytvanck stunt: dit hebt u tot nu gemist
Dag drie op de Olympische Spelen in Tokio. En ook vannacht kwamen er al enkele landgenoten in actie in Japan, met wisselend succes. Een overzicht van wat u de voorbije uren mogelijk gemist hebt - ook los van de Spelen. Zo verloor Kim Clijsters in Atlanta bij haar comeback tegen Sloane Stephens.
Lees verder

Tinne Van der Straeten: "Ik ga niet mee in politieke strijd rond gascentrale Vilvoorde"
"Ik ga niet mee in een politieke strijd." Zo reageerde federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) in 'De Ochtend' op de discussie over de beslissing van de provincie Vlaams-Brabant om een vergunning te weigeren voor de nieuwe gascentrale in Vilvoorde. De Groen-minister vindt wel dat investeerders moeten kunnen vertrouwen op de correcte naleving van de regels. "Als een project volgens de regels vergunbaar is, moet het kunnen vergund worden", klinkt het.
Lees verder

Mijlpaal voor Marshelikopter: meer dan 1,6 kilometer gevlogen over rode planeet
De Markshelikopter Ingenuity heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De helikopter heeft meer dan een mijl (1,6 kilometer) over de rode planeet gevlogen. Dat maakt NASA zelf bekend.
Lees verder

Gert Verhulst brengt soloalbum uit
Op 10 september brengt Gert Verhulst (53) zijn eerste soloalbum uit, genaamd 'Zijn Mooiste Liedje'. De plaat is een verzameling van enkele verborgen parels uit het 'Studio 100'-repertoire. Het zijn stuk voor stuk nummers die Gert zelf heeft geschreven.
Lees verder

Is dit de oorzaak van de val? Van der Poel verkeek zich mogelijk op weggehaalde plank
De olympische droom van Mathieu van der Poel is deze ochtend brutaal uit elkaar gespat. De Nederlander kwam al tijdens de openingsronde zwaar ten val en zou de strijd later staken. Mogelijke oorzaak van de stuurfout? Een plank, die er wél tijdens de verkenning, maar niét tijdens de wedstrijd lag.
Lees verder

Een volle paardenstaart à la Ariana Grande? Het kàn met deze TikTok-truc
TikTok wordt zo stilaan het walhalla van beauty-truken. Om de zoveel tijd duikt er weer een nieuwe lifehack op die ons van een enorme blunder beschermt. Na het liftende contour-effect en de pluizige wimpertrend is er nu de volle paardenstaart à la Ariana Grande (en daar komen geen extensions aan te pas).
Lees verder