Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 18 juli 2021

Mama moet volle pot betalen voor baby bij middagconcert Werchter Parklife

Mama moet volle pot betalen voor baby bij middagconcert Werchter Parklife

Els Wauters, mama van Wilma, wil zaterdagmiddag met haar baby van 6 maanden oud naar Werchter Parklife, omdat ze borstvoeding geeft. Maar ze moet voor Wilma 35 euro betalen. 'Het voelt onrechtvaardig aan dat zo'n organisatie op deze manier uit is op winst.'

Lees verder

Brandweer in Luik: 'We hebben mensen moeten achterlaten. Soms moet je harde keuzes maken'

Wat het woeste water kan doen met auto's en huizen hebben we de afgelopen dagen gezien. Voor reddingsteams is het levensgevaarlijk om in die omstandigheden mensen te moeten evacueren. 'Het is waar we elke dag voor oefenen. Alleen, je riskeert hier elk moment met de schroef van de reddingsboot iets te raken wat je niet ziet in het vuile water. En dan ben je verloren', zegt Cedric Trooskens van Brandweer Zone Antwerpen die net terug is uit Luik.

Lees verder

Zus van Britney Spears steunt haar

Jamie Lynn Spears heeft via een boodschap op sociale media gereageerd op de zaak rondom het curatorschap van haar vader Jamie en zus Britney.

Lees verder

Kinderen Peter R. de Vries nemen afscheid met lang rouwbericht

De rouwpagina's zijn in vele Nederlandse kranten overwegend gevuld met berichten voor de bekende misdaadverslaggever Peter R. de Vries. 'De meest fantastische vader die een mens kan wensen', zo omschrijven zijn kinderen hem in een paginagroot overlijdensbericht.

Lees verder

Ooggetuige in Luik filmt hoe vrachtschip volledig wegzinkt in Maas

Nabij de Luikse jachthaven is vrijdagnamiddag een groot vrachtschip gezonken. Een bewoner van een appartementsgebouw kon filmen hoe de boot door de stroming meegesleurd werd en helemaal onder het wateroppervlak verdween. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Nederlandse gemeente dreigt met boetes voor 'aapjeskijkers'

De bewoners van de Nederlandse gemeente Roermond ergeren zich blauw aan de kijklustigen die afgezakt komen naar de gebieden die door het noodweer getroffen zijn. Ramptoeristen zijn het of 'aapjeskijkers'.

Lees verder

Opgedroogd zoutmeer ligt bezaaid met dode flamingokuikens

Een drone heeft akelige beelden gemaakt van een groot zoutmeer in de Turkse provincie Konya. Het opgedroogde meer ligt bezaaid met een duizendtal jonge flamingo's die door extreme droogte om het leven zijn gekomen. Bekijk de indrukwekkende beelden in bovenstaande video.

Lees verder

Belgische kinderen en vrouwen uit Syrië aangekomen in ons land

Vrijdagavond is in ons land een vliegtuig geland met aan boord zes Belgische vrouwen en tien Belgische kinderen jonger dan 12 jaar uit Syrië. De zes vrouwen werden overgebracht naar de gevangenis. De kinderen werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder

Geboeide arrestant kan wegrijden met politiewagen

Een geboeide arrestant is vrijdagavond in Roosendaal (Nederland) kunnen wegrijden met de politiewagen waarin hij was vastgehouden. De auto werd later leeg teruggevonden, de man is voortvluchtig.

Lees verder

Toeristen op populair strand opgeschrikt door hongerige familie beren

Toeristen die genoten van een dagje bij Lake Tahoe in de VS konden hun ogen niet geloven toen vier beren plots op het strand verschenen. Door het warme weer zochten de dieren verkoeling in het water, en ook de lunch van enkele strandgangers moest eraan geloven. Het bezoekje van de beren aan de toeristische trekpleister leverde uitzonderlijke beelden op. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Gezellige drukte aan zee

Zaterdag heerst er een gezellige drukte aan zee. Dat is te zien op de druktebarometer van de kust en blijkt uit rondvraag bij verschillende kustburgemeesters. Door het mooie weer en de vele reservaties werd veel volk verwacht aan de kust. De kustgemeenten namen daarvoor de nodige maatregelen.

Lees verder

Vierjarig kind rijdt Belg aan met limousine in Monaco

Een 4-jarig jongetje dat erin geslaagd was achter het stuur te kruipen van de limousine van zijn vader, heeft in Monaco een voetganger aangereden. Het slachtoffer, een Belg die in Monaco woont, moest worden geopereerd, maar verkeert niet meer in levensgevaar. Dat heeft de Monegaskische politie laten weten.

Lees verder

Indrukwekkende Wout van Aert vliegt naar tijdritzege en wint tweede Touretappe

Wout van Aert is klaar voor Tokio! Na zijn etappezege over de dubbele Mont Ventoux is zijn spraakmakende tijdritzege nog maar eens het bewijs dat Van Aert perfect gepiekt heeft voor de Olympische Spelen. De Kempenaar demonstreerde in de wijngaarden van Saint-Émilion niet alleen hoe fris hij uit de Tour komt, maar ook dat het geen toeval was dat hij vorig jaar op de wereldkampioenschappen zilver pakte achter metronoom Filippo Ganna. 51,5 kilometer per uur: dat was de gemiddelde snelheid waarmee hij door de wijngaarden scheurde.

Lees verder

Spike Lee verklapt Gouden Palm

De ceremonie van het 74ste filmfestival van Cannes werd verknald door juryvoorzitter Spike Lee. Dat hij het niet zo heeft met platgetreden paden was ruim bekend, maar dit leek toch eerder een flater.

Lees verder

Eerste prijs van seizoen is binnen voor Club Brugge

Club Brugge heeft de 41ste editie van de Supercup gewonnen en kan met vertrouwen vooruit kijken naar de start van de competitie. KRC Genk stond met grote ambities aan de aftrap, maar moest zijn meerdere erkennen in blauw-zwart dat met 3-2 won. Een heerlijk doelpunt van Racing Genk en Noa Lang die zijn duivels ontbond voor het Brugse publiek kleurden deze Supercup.

Lees verder

Noodweer treft nu Oost-Duitsland en Beieren, en Oostenrijkse Hallein

Verschillende regio's in Duitsland zijn zaterdag getroffen door zware regenval. In de Oost-Duitse deelstaat Saksen was er sprake van meer dan 100 liter neerslag per vierkante meter. Meer naar het zuiden is de regio Oberbayern in Beieren zwaar getroffen. Ook in het Oostenrijkse Hallein is de situatie dramatisch.

Lees verder

Bosbrand in westen van de VS bedreigt 5.000 huizen

Een grote bosbrand in het westen van de Verenigde Staten heeft nu ongeveer 1.100 vierkante kilometer ingepalmd. Zowat 5.000 huizen zijn bedreigd door de bosbrand, die de naam 'Bootleg Fire' kreeg.

Lees verder