Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE TOUR. Pogacar slaat opnieuw toe, Van der Poel en Van Aert haken af uit favorietengroep

HLN
LIVE TOUR. Pogacar slaat opnieuw toe, Van der Poel en Van Aert haken af uit favorietengroep
Vandaag staat de eerste bergetappe van de Tour de France op het programma. De rit van Oyonnax naar Le Grand-Bornand telt 'slechts' 150,8 kilometer, maar onderweg moeten wel vijf cols (waaronder drie van eerste categorie) bedwongen worden. Wout van Aert staat op amper dertig seconden van leider Mathieu van der Poel. Kan de Belg een gooi doen naar de gele trui? Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

Bondscoach Southgate op z'n hoede, Engelse fans wanen zich al in halve finale nog voor tripje naar Rome
Engeland speelt voor het eerst dit EK 2020 niet op Wembley. Maar terwijl Oekraïne vanavond in Rome nog moet worden verslagen, wordt alles al in gereedheid gebracht om de ploeg weer thuis te verwelkomen voor de halve finale op woensdag. Of bondscoach Gareth Southgate nu op de rem trapt of niet.
Lees verder

LIVE TOUR. Teuns doet gooi naar ritzege, Pogacar verovert gele trui
Vandaag staat de eerste bergetappe van de Tour de France op het programma. De rit van Oyonnax naar Le Grand-Bornand telt 'slechts' 150,8 kilometer, maar onderweg moeten wel vijf cols (waaronder drie van eerste categorie) bedwongen worden. Wout van Aert staat op amper dertig seconden van leider Mathieu van der Poel. Kan de Belg een gooi doen naar de gele trui? Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

Aantal positieve coronatests weer boven de 1.000 in Nederland
Het RIVM, Nederlandse evenknie van Sciensano, heeft zaterdag 1.146 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Het is de eerste keer in ruim twee weken tijd dat het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen boven de 1.000 ligt. Op 17 juni waren er 1061 nieuwe besmettingen. Het aantal positieve tests ligt ruim tweemaal zo hoog als vorige week zaterdag, toen het RIVM 556 nieuwe besmettingen meldde.
Lees verder

Favorieten worden in de vernieling gereden: Roglic en Thomas mogen eindwinst vergeten
De achtste rit in deze Tour de France begon met een stevige klim. Geraint Thomas en Primoz Roglic haakten meteen af en mogen de eindwinst vergeten. Zowel Roglic als Thomas kwamen eerder deze Tour ten val en hebben te veel last om mee te strijden voor het hoogste schavotje.
Lees verder

Miljardairs voor even: Amerikaanse bank stort per ongeluk 50 miljard dollar op rekening van koppel
Toen de Amerikaanse Darren James en zijn vrouw vorige week hun bankrekening nakeken, schrokken ze zich een bult. Zo merkte het koppel dat er plots een som van 50 miljard dollar (zo'n 42 miljard euro) op hun rekening was verschenen. De Amerikaanse bank Chase Bank zou de som foutief hebben gestort, waardoor James en zijn vrouw vier dagen lang miljardairs waren.
Lees verder

OPROEP. NINA zoekt mensen die willen vertellen over hun huid (en de impact ervan op hun zelfbeeld)
Sun's out, buns out! Tijdens de zomer durven we meer huid te tonen. De één doet het zonder nadenken, voor de ander ligt dat wat moeilijker. Omdat ze aan de lopende band zonnecrème moeten smeren om hun porseleinen huid te beschermen, omdat iedereen op straat staart naar hun tattoos of omdat ze een bepaalde wijnvlek niet meer kunnen verstoppen. Voor een nieuwe reeks zoeken we mensen die hierover willen babbelen.
Lees verder

Precies 50 jaar geleden trad Jim Morrison toe tot de betreurde 'Club van 27'
Exact vijftig jaar geleden overleed Jim Morrison, zanger van The Doors. Wat weten we over zijn dood, over hoe het kwam dat hij toetrad tot de betreurde club van artiesten die op 27-jarige leeftijd het leven lieten?
Lees verder

LIVE. Welk sprookje duurt voort? Tsjechië en Denemarken strijden om plek in halve finale EK
• Aftrap: 18u • Kwartfinale EK • Baku • Björn Kuipers (Ned)
Lees verder

Duizenden mensen in de weer tegen bosbranden in Rusland
In heel Rusland zijn duizenden mensen zware bos- en natuurbranden aan het bestrijden. Vooral de deelrepubliek Jakoetië in het Verre Oosten van het land is zwaar getroffen. Daar is sprake van 196 bosbranden, waarbij alles samen 288.460 hectare getroffen is, aldus de Russische autoriteiten. Het gaat om een gebied van zowat de grootte van de provincie Antwerpen. In de dunbevolkte regio geldt intussen de noodtoestand.
Lees verder

Dylan Teuns wint spektakelrijke eerste Alpenrit in Tour, ontketende Tadej Pogacar verovert gele trui
Nieuw Belgisch succes in de Tour de France. Dylan Teuns won na een zinderende etappe de eerste Alpenrit. Een ontketende Tadej Pogacar finishte als vierde en neemt de gele trui over van Mathieu van der Poel. Een nieuwe stap richting eindwinst.
Lees verder

Braziliaans Hooggerechtshof opent onderzoek naar Bolsonaro voor gesjoemel met vaccins
Het Braziliaanse Hooggerechtshof opent een officieel onderzoek naar corruptie tegen de Braziliaanse president Jair Bolsonaro. Die laatste zou op de hoogte geweest zijn van mogelijk gesjoemel met een bestelling van 20 miljoen dosissen van het Indiase coronavaccin Covaxin binnen het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid.
Lees verder

Dylan Teuns emotioneel na tweede ritzege in Tour de France: "Deze overwinning is voor mijn overleden grootvader"
Onze 29-jarige landgenoot Dylan Teuns heeft de achtste etappe in deze Tour de France op zijn naam geschreven. Het is zijn tweede ritzege in de Ronde van Frankrijk. In 2019 versloeg hij Giulio Ciccone op La Planche des Belles Filles.
Lees verder

SHOWBITS. Zo zagen onze BV's de Rode Duivels naar huis vertrekken en Boris Van Severen zit niét in Bazart
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Zwaar gekwetste Spinazzola op krukken als een held ontvangen in Italiaans spelerhotel
Leonardo Spinazzola is als een held ontvangen in het Italiaanse spelershotel. Een knuffel van elk lid van de Squadra in Coverciano, Italiës hoofdkwartier in Firenze. De linksachter, die op miraculeuze wijze de gelijkmaker van Lukaku nog uit doel hield, liep tegen de Rode Duivels een scheur in de achillespees op. Eerder werd hij op de terugreis op het vliegtuig richting Rome al bezongen door de Azzurri.
Lees verder

Vroege bitcoin-verzamelaar (41) verdronken in Costa Rica, mogelijk blijft z'n digitaal vermogen van omgerekend 1 miljard dollar ontoegankelijk
Een Roemeen die als een van de eersten volop in bitcoin investeerde, is maandag voor de kust van Costa Rica verdronken. De niet onomstreden Mircea Popescu (41) laat mogelijk een digitaal bitcoinvermogen van omgerekend 1 miljard dollar na. Of zijn eventuele erfgenamen daar aan kunnen, is nog maar de vraag. Het valt niet uit te sluiten dat de bitcoins ontoegangelijk blijven.
Lees verder

Mathieu van der Poel verliest gele trui, maar is de Tour nog niet beu: "De Tour is wel leuk eigenlijk"
Mathieu van der Poel is zijn gele trui kwijt. De Nederlander van Alpecin-Fenix bolde als 44ste over de streep op 21' 47" van winnaar Dylan Teuns. "De ploeg heeft liever niet dat ik tot Parijs doorga, want ik heb nog een ander doel. Maar ja, de Tour is wel leuk eigenlijk."
Lees verder

Pogacar heeft gele trui beet na ongeziene krachtexploot: "Ik had meer aanvallen verwacht"
Een demonstratie was het, wat Tadej Pogacar vandaag liet zien in de Tour de France. Hij raapte één voor één iedere vroege vluchter op, en kwam nog verbazingwekkend dicht bij de dagzege. Die was voor Dylan Teuns. "Vanmorgen zei ik nog dat ik wel zou zien hoe het zou gaan vandaag", aldus de Sloveen. Het ging dus duidelijk goed.
Lees verder

De zotte raid van Teuns en Pogacar, het moment dat Van der Poel en Van Aert samen lossen en het schouderklopje tussen Roglic en Thomas: de hoogtepunten van de eerste bergrit
Een Belgische zege in een loodzware bergrit in de Tour de France. Dylan Teuns hield Pogacar af en won op een straffe manier de achtste etappe. De Sloveen verkocht zijn concurrentie wel een ferme dreun - hij knalde Carapaz en co uit het wiel. Hieronder kan u alle hoogtepunten bekijken.
Lees verder

De levenslessen van Greet Rouffaer: "Als actrice moet je erover waken dat je niet verslaafd wordt aan succes"
"Nog dagelijks word ik aangesproken over mijn rol als dokter Nellie in 'Wittekerke'", vertelt Greet Rouffaer (62), ook al is ze intussen officieel op pensioen. Ze blijft er echter steeds nuchter onder. "Er zijn periodes geweest dat ik de eindjes aan elkaar heb moeten knopen", blikt ze terug op haar indrukwekkende carrière. Ze vertelt over de lessen die ze daaruit geleerd heeft, het proces van ouder worden en hoe ze nu in het leven staat. "Hoewel het mijn familie ook veel verdriet gebracht heeft, is de coronacrisis voor mij persoonlijk een oogopener geweest."
Lees verder