Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE TOUR. Alpecin-Fenix houdt kopgroep van zes onder controle, ziet Merckx straks Cavendish opnieuw winnen?

HLN
LIVE TOUR. Alpecin-Fenix houdt kopgroep van zes onder controle, ziet Merckx straks Cavendish opnieuw winnen?
Het verhaal van de Tour de France is bijna geschreven. Vooraleer het slotweekend in te duiken wacht het peloton nog een overgangsrit van Mourenx naar Libourne. Gaat Mark Cavendish er voor zijn 35ste ritzege in de Ronde van Frankrijk of is het rijk nog eens aan de aanvallers? U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

Voor je veertigste op pensioen gaan dankzij de 'FIRE'-lifestyle. Sébastien deed het: "Je moet zelfs niet leven als een monnik"
Je werkt vijfenveertig jaar en gaat op pensioen rond je vijfenzestigste. Zo doen de meeste Belgen het. Sébastien (36) niet. Hij volgt de 'FIRE'-lifestyle en gaat zo verstandig om met zijn geld dat hij nu al drie jaar renteniert. Om te leven zonder geldzorgen hoef je geen miljonair of financieel genie te zijn, zegt hij. "Ik ben zelfs gestart met schulden en nul kennis over geld." Hij legt uit waarom België het beste land is om FIRE na te streven en hoe hij financiële vrijheid bereikte. "Ik kan nu doen wat ik wil met mijn tijd."
Lees verder

Football Talk. Standard speelt oefenmatch tegen Rennes na noodweer achter gesloten deuren - Invallers Anderlecht spelen gelijk tegen OFI Kreta
Ook het vierde oefenduel van Anderlecht is op een gelijkspel geëindigd. Vanmiddag nam paars-wit het op Neerpede op tegen OFI Kreta. Het werd 1-1. Chris Lokesa opende rond het uur de score voor paars-wit, de Grieken kwamen tien minuten voor tijd langszij met een penalty. Anderlecht speelde met een team dat hoofdzakelijk uit invallers en jeugdspelers bestond. Onder meer Verbruggen, Cobbaut, Mykhaylichenko, Bundu en Delcroix kwamen in actie. Vanavond speelt Anderlecht om 19u30 in het Lotto Park een galamatch tegen Ajax. (SVL)
Lees verder

Volledige Amerikaanse Boeing 737-vloot moet worden geïnspecteerd, mogelijk ook wereldwijd
Meer dan 2.500 Boeing 737's in de Verenigde Staten moeten worden nagekeken. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA meldt dat er mogelijk een defect zit in een drukschakelaar van het toestel. De FAA heeft geen bevoegdheid over andere landen, maar het is waarschijnlijk dat de 737's ook in de rest van de wereld worden gecontroleerd. In totaal gaat het om 9.315 vliegtuigen wereldwijd.
Lees verder

SHOWBITS. Tine Priem haar batterijen zijn weer opgeladen en K3'tje Marthe is jarig vandaag
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Weed smokkelen, crack roken op het vliegtuig... Ze kwam overal mee weg": beste vriend onthult de geheimen van Amy Winehouse
Deze maand is het tien jaar geleden dat Amy Winehouse stierf - even berucht om haar legendarische stem als om de puinhoop die haar persoonlijke leven was. Haar beste vriend Tyler James schreef een boek over hun gedeelde leven samen, waarin duidelijk wordt dat haar dood onvermijdelijk was. Een verhaal over een gedoemde liefde, en een zware strijd tegen drugs, alcohol, boulimie en zelfmutilatie - inclusief meerdere reanimatiepogingen. Geen wonder dat haar familie allesbehalve positief reageert op het resultaat...
Lees verder

Hoe historisch zijn deze overstromingen?
Hoe historisch zijn de overstromingen waar we vandaag mee geconfronteerd worden? Met een vijftal zware overstromingen in de naoorlogse geschiedenis zijn we niet aan ons proefstuk toe, al vond geen van hen in putje zomer plaats.
Lees verder

Nieuwe docu moet uitwijzen of Angelina Jolie haar oudste zoon 'gestolen' heeft van zijn geboorteouders
Heeft Angelina Jolie haar zoon Maddox onterecht in handen gekregen? Dat is wat een nieuwe documentaire over adopties in Cambodja wil uitzoeken. De Hollywoodster adopteerde haar zoon namelijk net als honderden andere Amerikaanse ouders via Lauryn Galindo, een persoon die nu wordt beschuldigd van oplichting en mensenhandel.
Lees verder

Complete whiskystokerij van Schotland naar China verscheept
De Chinezen willen een "wereldwijd bekroonde whisky" brouwen. De nodige infrastructuur daarvoor importeren ze uit Schotland. Letterlijk: een hele whiskystokerij wordt vandaag verscheept van het Schotse Buckie naar de Chinese havenstad Tianjin.
Lees verder

Hallucinante dronebeelden tonen hoe enkele huizen tijdens overstromingen in Chaudfontaine in vlammen opgaan
Het is een onwerkelijk beeld: te midden van de overstromingen in Chaudfontaine staan verschillende huizen in lichterlaaie. De brandweer kan niets anders doen dan toekijken want de stroming van het water is te sterk. Hoe de brand ontstond is nog niet geweten.
Lees verder

Tientallen runderen 'gevangen' op eilandje: "Alle dieren zijn in veiligheid"
In Stokkem bij natuurgebied Negenoord Kerkeweerd zitten momenteel tientallen runderen 'gevangen' op een eilandje in de maasbedding. De brandweer twijfelde nog om er heen te trekken met voedsel, maar de stroming is te gevaarlijk en de dieren kunnen wel even zonder. "Dit punt kan niet overstromen, dus de dieren zitten er veilig", zegt burgemeester Sofie Vandeweerd (Open Vld).
Lees verder

LIVE (14u). Wat heeft Club-coach Clement te zeggen een dag voor de Supercup?
Met de Supercup staat morgen de eerste wedstrijd met inzet van dit seizoen op het programma tussen kampioen Club Brugge en bekerwinnaar Racing Genk. Philippe Clement spreekt om 14u de pers toe. U kan zijn persconferentie hier LIVE volgen, in beeld en tekst. Wat zijn collega John van den Brom te vertellen heeft, kan u HIER volgen.
Lees verder

'Bridgerton'-opnames stopgezet na coronabesmetting: "Heel moeilijk om zo'n grote set veilig te houden"
Crisis op de set van het tweede seizoen van 'Bridgerton'. De opnames van de populaire Netflix-reeks moesten worden stilgelegd nadat iemand positief testte op het coronavirus.
Lees verder

RTL-ploeg raakt niet tot in Pepinster, dus springt VTM-journaliste Nathalie Dyck bij in het Frans
VTM-journaliste Nathalie Dyck heeft een bewogen 24 uur achter de rug. Ze trok donderdagavond naar het zwaar getroffen Pepinster waar tijdens haar live-interview met de burgemeester de gevel van een huis bezweek door het kolkende water.
Lees verder

KIJK LIVE (14u). Genkse T1 John van den Brom blikt vooruit op Supercup
Met de Supercup wordt het Belgische voetbal morgen opnieuw afgetrapt. Club Brugge versus Racing Genk, ofwel de landskampioen versus de bekerwinnaar. Wat heeft John van den Brom te vertellen? U ontdekt het vanaf 14u op deze pagina in tekst en beeld. Philippe Clement geeft op hetzelfde moment een persbabbel die u HIER kan volgen.
Lees verder

Minstens 23 doden en vier vermisten: dit weten we over de slachtoffers
Het noodweer eist duidelijk zijn menselijke tol. Al minstens 23 mensen kwamen om het leven na de zware overstromingen in ons land. Onder meer een 62-jarige man verdronk in zijn kelder en twee personen kwamen terecht in een afvoerpijp. Ook een meisje van vijftien jaar is sinds woensdagavond vermist, nadat ze door de losbarstende Ourthe gegrepen werd. En drie bejaarden verdwenen nadat een reddingsboot kapseisde. Intussen is het bang afwachten waar de gevreesde teller zal stoppen.
Lees verder

Je kan weer (opgelucht) ademhalen: de skinny jeans is na 15 jaar uit de mode
Niemand had het vooraf kunnen bedenken, maar de pandemie heeft de modewereld behalve zware verliezen ook een grote gunst opgeleverd: de skinny jeans is na vijftien jaar het straatbeeld te hebben gedomineerd op sterven na dood. Bekend modejournalist Cécile Narinx legt uit hoe dat komt. "Vooral jonge meiden verruilen hun loeistrakke skinny's en masse voor hogetaillebroeken met wijde pijpen."
Lees verder

Walibi blijft door noodweer voor onbeperkte duur gesloten
Het pretpark Walibi in Waver blijft tot nader order gesloten. Dat maakte het attractiepark vandaag zelf bekend. "De schade door het noodweer is aanzienlijk", klinkt het.
Lees verder

Antwerpenaren Els en Johan stellen hun bos ter beschikking voor gestrande jeugdbewegingen: "Zelf een stormkamp meegemaakt, dus we wisten dat we iets moesten doen"
"Als er nog een scoutsgroep in nood is en op zoek is naar een kampterrein: wij kunnen een stuk bos met wei vrijmaken in Putte-Kapellen. " Deze oproep lanceerde Els Hofkens nadat jeugdbewegingen door de hevige regenval hun kampen in het water zagen vallen en ze een handje wilde toesteken. Dit met succes: op Facebook werd het bericht al meer dan 9700 keer gedeeld: "Ik heb zelf ook een stormkamp meegemaakt, dus ik wist dat ik iets moest doen."
Lees verder

"Veel regen geeft veel onkruid": dit zijn de meest hardnekkige zomerergernissen in de tuin en zo pak je ze aan volgens onze tuinexperte
Een slakkeninvasie, een mierenkolonie, de tomatenplaag of niet te temmen onkruid? Tuinieren in de zomer gaat niet altijd over rozen, zeker niet in zo'n nat weer als nu! Hoe red je je tuin, en wat kan je doen om je niet de hele tijd te moeten ergeren? Onze tuinexperte Laurence Machiels weet raad. "Gesteentemeel zoals lava is een handig hulpmiddel."
Lees verder