Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 juli 2021

LIVE. Rode Duivels werken laatste training af voor vertrek richting München, Martínez: "€100 inzetten op de Goude...

HLN
LIVE. Rode Duivels werken laatste training af voor vertrek richting München, Martínez: "€100 inzetten op de Gouden Bal? €50 op Kevin en €50 op Romelu!"
De spanning stijgt. Morgen nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de kwartfinales van het EK. Met of zonder Kevin de Bruyne en Eden Hazard? Hen klaarstomen, belooft nog een race tegen de klok te worden. Om 11u trainen de Belgen een laatste keer in Tubeke, om 16u30 stappen ze op het vliegtuig richting München. Vanavond staan Martínez en Witsel de pers nog te woord. Alle ontwikkelingen over de Rode Duivels volgt u hier in deze liveblog!
Lees verder

Geen belastingontwijking meer via duolegaat: zoveel blijft er over als je 600.000 euro bij testament toekent aan 3 familieleden
Vanaf vandaag 1 juli levert het duolegaat, een vorm van successieplanning via een testament, in Vlaanderen geen fiscaal voordeel meer op. Wat is het precies? En wat voor invloed heeft het op je portemonnee? Onze fiscaal expert Michel Maus geeft uitleg aan de hand van een duidelijk voorbeeld.
Lees verder

Vierde slachtoffer dient klacht in tegen Marilyn Manson: "Ik denk niet dat ik me ooit nog 100% veilig zal voelen"
Het ziet er niet goed uit voor Marilyn Manson (52). Drie ex-vriendinnen van de zanger klaagden hem al aan voor onder meer verkrachting en seksueel misbruik en daar is nu nog een vierde, officiële aanklacht bijgekomen. Model Ashley Smithline (36), die in het verleden een relatie had met Manson, verklaarde eerder al dat ook zij een slachtoffer was geworden van de zanger, maar diende deze week pas echt een klacht in bij de politie.
Lees verder

Wat is de impact van deeltijds werken op je pensioen?
In 2020 werkte iets meer dan een kwart van alle loontrekkenden in ons land deeltijds. Welke invloed heeft die keuze op je uiteindelijke pensioen en hoe kun je deeltijds werken zonder aan pensioen in te leveren? Jobat.be somt voor jou de belangrijkste informatie op.
Lees verder

Hoeveel pensioen verlies je wanneer je deeltijds werkt?
In 2020 werkte iets meer dan een kwart van alle loontrekkenden in ons land deeltijds. Welke invloed heeft die keuze op je uiteindelijke pensioen en hoe kun je deeltijds werken zonder aan pensioen in te leveren? Jobat.be somt voor jou de belangrijkste informatie op.
Lees verder

Drie experts over het succes van de 'beste derdes': "Toplanden waren arrogant, wij spelen met trots"
Als twee honden vechten om een been, dan loopt de derde ermee heen. Oekraïne, Zwitserland, Tsjechië: allen plaatsten ze zich als beste derdes voor de kwartfinales op het EK, dit terwijl enkele toplanden al languit op de bank liggen. Tijd om poolshoogte te nemen bij de 'kleintjes' aan de hand van onze drie experts: "De halve finales, dat zou historisch zijn."
Lees verder

1,6 miljoen euro armer: James Franco treft minnelijke schikking in #MeToo-zaak
De rechtszaak tussen James Franco (43) en twee voormalige studenten van de acteur is eindelijk rond. In februari raakte al bekend dat Franco een schikking getroffen had met de twee vrouwen die hem beschuldigden van seksueel ontoelaatbaar gedrag. Hoeveel geld er met de deal gemoeid was, was aanvankelijk niet bekend, maar nu blijkt dat de 'Deuce'-acteur diep in zijn zakken moet tasten.
Lees verder

Italiaanse regering verlengt staatshulp voor Alitalia
De noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia krijgt nog langer hulp van de overheid. Dat heeft de regering in Rome aangekondigd.
Lees verder

Jongen (7) overleeft judotraining niet: na bijna zeventig dagen coma is beademing stopgezet
Artsen in Taiwan hebben dinsdag na bijna zeventig dagen de beademing van een kind in coma stopgezet. De jongen (7) liep in april een hersenbloeding op bij een judotraining waar hij bijna dertig keer hard tegen de grond werd gewerkt. De judotrainer riskeert zeven jaar cel.
Lees verder

Lionel Messi krijgt ludiek aanbod van 'slechtste club ter wereld': "Maar de nummer 10 krijg je niet"
Lionel Messi is officieel clubloos. Het contract van de 34-jarige aanvaller bij FC Barcelona liep woensdag af en is vooralsnog niet verlengd, hoewel de onderhandelingen al geruime tijd lopen. Het verleidde de Braziliaanse club Íbis om Messi een opvallend contractvoorstel te doen, met enkele ludieke voorwaarden.
Lees verder

Een statistiek die doet vrezen: Duivelse aanval is slechtste van de klas, Italianen achterin dan weer veruit de primus
Een statistiek die we vrijdag naar de prullenbak kunnen verwijzen? Als we op 'Expected Goals' afgaan, ziet het er niet goed uit voor onze Rode Duivels. Van de kwartfinalisten op dit EK creëren ze de minste scoringskansen waaruit een doelpunt wordt verwacht. Italië, morgen de volgende tegenstander, geeft er dan weer het minste weg. En één land lijkt een garantie op animo.
Lees verder

Ontdek samen met onze biersommelier de beste lokale bieren van Vlaanderen: welke is jouw favoriet?
Deze zomer zal biersommelier Sofie Vanrafelghem ons kennis laten maken met de Vlaamse bierwereld: welke bieren worden achter jouw hoek gebrouwen? Begin augustus presenteert ze voor elke Vlaamse provincie de tien beste lokale bieren en geeft ze ze een score op tien. Zo weet je welk kwalitatief biertje je in huis moet halen deze zomer.
Lees verder

Familie Jürgen Conings staakt gerechtelijke stappen: "Lassen periode van rust in"
De nicht en tante van Jürgen Conings staken de gerechtelijke stappen die ze namen, bedoeld om in hun ogen de waarheid te achterhalen. Dat stuurde hun advocaat Carine Knapen de wereld in. De familie denkt dat Conings vermoord werd, maar het gerechtelijk onderzoek wees echter duidelijk naar zelfmoord.
Lees verder

"Ik heb je verkracht" Man bekent jaren na de feiten via Facebookbericht
Bijna acht jaar nadat Shannon Keeler een klacht indiende voor aanranding, heeft het Openbaar Ministerie van Pennsylvania eindelijk een aanhoudingsbevel uitgevaardigd. De feiten dateren van december 2013. Keeler stapte naar de politie, maar er gebeurde niets. Tot ze eind december 2019 plots een Facebookbericht ontvangt van een ex-studiegenoot. De man bekent in het bericht dat hij Shannon heeft aangerand. Dat bewijs heeft nu geleid tot een aanhoudingsbevel.
Lees verder

Passagier duwt andere reizigers en sluit zich op in toilet: vliegtuig ontruimd op Zaventem
Op de luchthaven van Zaventem heeft een woeste passagier donderdagochtend amok gemaakt op een vliegtuig. Volgens de politie waren er problemen met de identiteitspapieren van de man, waarop hij andere reizigers duwde en zich opsloot in het toilet. De man kon opgepakt worden. Het vliegtuig werd vervolgens ontruimd voor een sweeping.
Lees verder

Nissan bouwt grote batterijfabriek in Verenigd Koninkrijk
Het Japanse autoconcern Nissan Motor gaat een grote fabriek voor accu's voor elektrische auto's bouwen bij zijn autofabriek in het Britse Sunderland. Daarbij trekt Nissan op met zijn Chinese samenwerkingspartner Envision AESC. Verder gaat Nissan in Sunderland, in het noordoosten van Engeland, een nieuw elektrisch crossover-automodel bouwen.
Lees verder

Football talk. Sancho voor 85 miljoen op weg naar Man United - Mist Nicholson competitiestart met Charleroi?
't Is een transfer die al heel lang in de pijplijn zit. Jadon Sancho heeft een princiepsakkoord met Manchester United. De flankaanvaller komt over van Borussia Dortmund, waar hij sinds 2017 het mooie weer maakte. Er zou een bedrag van 85 miljoen euro met de transfer gemoeid zijn.
Lees verder

Belgische F-16 botst tegen gebouw op Nederlandse vliegbasis, schietstoel gebruikt
Een Belgische F-16 is op de vliegbasis in het Nederlandse Leeuwarden (Friesland) in de problemen gekomen. De piloot heeft zijn schietstoel gebruikt om zichzelf in veiligheid te brengen. Volgens de Nederlandse luchtmacht ging er iets mis bij het opstarten van het toestel. Er is geen sprake van een crash.
Lees verder

"Belgische F-16 in problemen op vliegbasis Leeuwarden, schietstoel gebruikt"
Op de vliegbasis in het Nederlandse Leeuwarden (Friesland) is een F-16 in problemen gekomen, zo melden volgens de NOS diverse bronnen. Omstanders zeggen dat ze parachutes hebben gezien, waarmee de bemanningsleden zich in veiligheid proberen te brengen.
Lees verder

Gezin terug naar huis gestuurd op Brussels Airport: "Belangrijk om extra vereisten van landen te blijven controleren"
Vanaf vandaag kunnen reizigers gebruik maken van het coronacertificaat om vlot te reizen binnen de Europese Unie. Of dat op de eerste dag daadwerkelijk vlot verloopt op Brussels Airport? "Van grote opstoppingen is alvast geen sprake", volgens Tessa Rens, journalist bij VTM NIEUWS. Toch kunnen de specifieke voorwaarden die Europese landen stellen nog steeds voor onduidelijkheid zorgen: "Een familie is terug naar huis moeten vertrekken omdat ze niet in orde waren".
Lees verder