Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 18 juli 2021

LIVE. Premier De Croo over zondvloed: “Link met klimaatverandering? Ja, die is er” - Nog 37.000 gezinnen zonder e...

HLN
LIVE. Premier De Croo over zondvloed: "Link met klimaatverandering? Ja, die is er" - Nog 37.000 gezinnen zonder elektriciteit in Luik en Waals-Brabant
De officiële dodentol na de zware overstromingen in ons land staat op 27, zo liet het Crisiscentrum zaterdagavond weten. 103 anderen zijn nog steeds vermist. Ook in buurland Duitsland vielen er al 156 dodelijke slachtoffers. Volg alle ontwikkelingen over het noodweer in onze liveblog.
Lees verder

SEXPLOSIE (2). De grote heropening van Truiense parenclub Bornedries: "Allez, kan een mens nog niet meer op het gemak een triootje doen?"
Wat gebeurt er wanneer een parenclub na een half jaar opnieuw de deuren openzwaait? Dan slaan de driften duidelijk nog meer dan anders op hol, zo blijkt in de Truiense swingersclub Bornedries. En zélfs in een corona light-versie. "Mannen staan zo hevig dat ik ze letterlijk heb moeten wegjagen."
Lees verder

Dertig jaar geleden werd PS-kopstuk André Cools vermoord
Op zondag 18 juli is het precies dertig jaar geleden dat België werd opgeschrikt door de moord op PS-kopstuk en burgemeester van Flémalle André Cools, die in Luik onaantastbaar leek. Hoewel de schutters en organisatoren werden veroordeeld, blijft het motief een mysterie.
Lees verder

Groen, PS en Ecolo vragen dat De Croo dossier hongerstakende sans-papiers overneemt van Mahdi
De voorzitters van Groen, PS en Ecolo, Meyrem Almaci, Paul Magnette en Jean-Marc Nollet, roepen premier Alexander De Croo (Open Vld) op het dossier van de honger- en dorststakende sans-papiers in handen te nemen in plaats van bevoegd staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V). Sinds 23 mei houdt een 400-tal mensen zonder papieren een hongerstaking in de Begijnhofkerk en op de campussen van VUB en ULB als laatste strohalm voor een collectieve regularisatie.
Lees verder

LIVE TOUR. Breekt Cavendish het record van Merckx met 35ste ritzege?
Vandaag eindigt de Ronde van Frankrijk met de traditionele parade richting de Champs-Élysées in Parijs. Voor eindwinnaar Tadej Pogacar niets meer dan een triomftocht, maar voor de sprinters staat er nog wél iets op het spel. Mark Cavendish kan vandaag met een ritzege het record van Eddy Merckx van de tabellen fietsen. Slaagt de Brit in z'n opzet of steekt Wout van Aert er een stokje voor? Op deze pagina volgt u het allemaal LIVE.
Lees verder

LIVE TOUR (16u30). Breekt Cavendish het record van Merckx met 35ste ritzege?
Vandaag eindigt de Ronde van Frankrijk met de traditionele parade richting de Champs-Élysées in Parijs. Voor eindwinnaar Tadej Pogacar niets meer dan een triomftocht, maar voor de sprinters staat er nog wél iets op het spel. Mark Cavendish kan vandaag met een ritzege het record van Eddy Merckx van de tabellen fietsen. Slaagt de Brit in z'n opzet of steekt Wout van Aert er een stokje voor? Op deze pagina volgt u het allemaal LIVE.
Lees verder

LIVE. Ratajski en Dolan trappen tweede dag World Matchplay darts op gang
Gisteren plaatste Dimitri Van den Bergh zich voor de tweede ronde op de World Matchplay. Vandaag komt 'Dancing Dimi' niet in actie, maar er zijn genoeg matchen om naar uit te kijken. Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder

Bondskanselier Merkel bezoekt Duits rampgebied in Rijnland-Palts
De Duitse bondskanselier Angela Merkel is begonnen aan haar bezoek aan de plaats Schuld in de deelstaat Rijnland-Palts. Ze praat daar samen met regiopremier Malu Dreyer met inwoners en hulpverleners.
Lees verder

Welke voeding bewaar je in de koelkast en wat zeker niet? Prof schept duidelijkheid: "Een ei koel bewaren heeft zowel een voor- als een nadeel"
Komkommers: eruit. Bessen: erin. Eieren: twijfelgeval. Niet alle voedingsmiddelen die we over het algemeen in de koelkast bewaren, horen daar ook effectief thuis. Professor Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering (UGent) Frank Devlieghere vergelijkt – letterlijk – appels met peren en helpt ons op weg: wat moeten we – zeker op warme zomerdagen – absoluut in de koelkast bewaren en wat beter niet?
Lees verder

De grootste mysteries van Hollywood (deel 2): het pedofilienetwerk waarin kindsterretjes verstrikt raakten
Nooit opgeloste verdwijningen, sinistere communes en bizarre moorden: Hollywood is een vat vol geheimen. Deze zomer duikt HLN in de meest opvallende mysteries van het land van glitter en glamour. Deze week: bestaat er in Hollywood een pedofilienetwerk waarin kindsterretjes systematisch misbruikt worden? En waarom werd de zaak ondanks verschillende getuigen nooit onderzocht?
Lees verder

Als 'smaakmaker' Ritchie De Laet over Antwerp praat, gaan de ogen fonkelen: "Winnen moet een gewoonte worden, zoals bij Club Brugge"
Ritchie De Laet spreekt niet over 'Antwerp' of 'de club'. Te afstandelijk. Hij praat over 'ons' en 'we'. Denkt als speler, supporter en bestuurslid tegelijkertijd. Met als grote doel: "Meedoen voor de titel."
Lees verder

Net zo glamoureus als Sophia Loren: zo geef je jezelf de Dolce Vita-look, de beautytrend van deze zomer
Alles komt altijd terug. De bling bling uit de jaren negentig, de stijl van prinses Diana en ... de beautylooks van de oude Hollywoodgarde. Sinds Kim Kardashian gespot werd alsof ze zo uit een Italiaanse film zou kunnen komen, is de glamoureuze look à la Sophia Loren weer hot en happening. Beautyredactrice Sophie bundelt tips en tricks voor de perfecte winged eyeliner, dieprode lippen en volumineus kapsel. "De typisch Zuiderse glamour is hét toonbeeld van vrouwelijkheid."
Lees verder

Ongezien: generaals uiten forse kritiek op ontslag topman militaire inlichtingendienst
Verschillende generaals uit het Belgische leger uiten niet mis te verstane kritiek op het ontslag van generaal-majoor Philippe Boucké aan het hoofd van de militaire inlichtingendienst ADIV. Boucké moest vertrekken in de nasleep van de affaire-Jürgen Conings.
Lees verder

De Croo over Overlegcomité: "Niet nodig om aantal van onze vrijheden opnieuw af te nemen", zorgmedewerkers verplicht vaccineren "niet aan de orde"
Zorgmedewerkers verplicht vaccineren is niet nodig, ondanks de stijgende besmettingscijfers. "Als ik zie hoever we de afgelopen maanden geraakt zijn door mensen te overtuigen, dan is dat niet aan de orde." Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd bij VTM Nieuws. Hij gaf ook aan dat er op het Overlegcomité van morgen geen verstrengingen aankomen.
Lees verder

Naast portret Rashford nog een muurschildering racistisch gevandaliseerd in Engeland: "We do not stand with the 3 black lions"
Opnieuw verontwaardiging in Engeland. Een muurschildering in Darlington die een blijk van steun was aan het adres van Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka werd ontsierd met een racistische boodschap. "Wij steunen de drie zwarte leeuwen niet."
Lees verder

Waterpeil in Limburg en Vlaams-Brabant blijft zeer hoog
Het waterpeil staat op heel wat plaatsen in Limburg en Vlaams-Brabant nog zeer hoog. Het gaat nog dagen duren vooraleer de situatie normaliseert, zegt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) zondagmiddag. Op bepaalde plaatsen staan nog wegen en huizen onder water, al neemt het waterpeil over het algemeen stilaan af.
Lees verder

"Op mijn 16 dacht ik niet: 'Wauw, ik stà op de Spelen'. Dat besef is er nu wel": Nina Derwael leeft ondanks immense druk ontspannen toe naar competitie
What a difference a medal makes. Waar Nina Derwael vijf jaar terug nog anoniem en zonder de minste druk naar Rio kon afreizen, staan de spotlights in Tokio nu vól op de gymnaste van 21 jaar uit Velm gericht. Dat krijg je wanneer olympisch goud het doel is. "Alles wat ik al heb gepresteerd, dat neemt niemand me nog af en alles wat er bijkomt... zoveel te beter. Met die mindset probeer ik de Spelen te benaderen."
Lees verder

Een impressie van onze watcher die met 10.000 Brugse fans brood en spelen zag: "Jan Breydel genoot, het wordt ook dit seizoen weer allen tegen één"
Zelden was een Supercup aangenamer. Impressie door onze Club-watcher Niels Poissonnier vanuit Olympia, waar je de aanwezigen niet langer eigenhandig kan tellen. Waar Noa Lang nog steeds de show verzorgt. En waar Club deed wat het de jongste jaren zo vaak doet: (een prijs) winnen.
Lees verder

KOERS KORT. Tim Wellens maakt zijn wederoptreden in de Ronde van Wallonië
Tim Wellens viert vanaf dinsdag zijn wederoptreden in het wielerpeloton. De dertigjarige Limburger start in de Ronde van Wallonië (2.Pro), de rittenkoers die hij in 2018 op zijn naam wist te schrijven. Wellens sukkelde vorige maand met de gezondheid en was niet in staat voldoende diep te gaan tijden zware inspanningen. Daarom gaf hij forfait voor het BK en de Tour. De Dauphiné was zijn laatste wedstrijd.
Lees verder

LIVE World Matchplay. Ratajski kent geen problemen met Dolan, Durrant en Rydz zijn de volgende die het podium betreden
Gisteren plaatste Dimitri Van den Bergh zich voor de tweede ronde op de World Matchplay. Vandaag komt 'Dancing Dimi' niet in actie, maar er zijn genoeg matchen om naar uit te kijken. Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder