Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 20 juli 2021

LIVE. Nog 53 slachtoffers vermist na overstromingen, 31 mensen overleden - Waalse regering kondigt heropbouwplan van ...

HLN
LIVE. Nog 53 slachtoffers vermist na overstromingen, 31 mensen overleden - Waalse regering kondigt heropbouwplan van 2 miljard aan
Om klokslag 12 uur werd in heel het land een stiltemoment gehouden. Vandaag is ook uitgeroepen tot dag van nationale rouw. De officiële dodentol na de felle overstromingen in België staat intussen op 31. Het aantal vermisten is opnieuw gedaald tot 53. Omwille van de dag van nationale rouw kreeg ook het HLN-logo vandaag een rouwlint op onze site en in onze app. Volg alle ontwikkelingen over het noodweer in onze liveblog.
Lees verder

Ook Charles Michel en Franse president Macron mogelijk slachtoffer van Pegasus-spionagesoftware op vraag van Marokko
De telefoonnummers van voormalig Belgisch premier Charles Michel, zijn vader Louis Michel, de Franse president Emmanuel Macron en meerdere Franse regeringsleden werden vermoedelijk door Marokko geviseerd met de Israëlische spysoftware Pegasus. Dat blijkt uit een onderzoek van gelekte gegevens door Knack, Le Soir en Le Monde, in samenwerking met het journalistieke platform Forbidden Stories en mensenrechtenorganisatie Amnesty International.
Lees verder

HELPENDE HANDEN. Fotograaf Qmusic zocht én vond hoop in zwaar getroffen gebieden
Op deze dag van nationale rouw trok de fotograaf van Qmusic naar enkele gebieden die het zwaarst getroffen werden door de wateroverlast in ons land. Hij zocht én vond er heel wat mensen die er alles aan doen om de ellende te helpen verwerken.
Lees verder

Twee verdachten gewelddadige dood Nederlander Carlo (27) op Mallorca melden zich bij politie
Zeker twee verdachten van de fatale vechtpartij op Mallorca hebben zich gemeld bij de Nederlandse politie. Justitie kan voorlopig echter nog niets doen, aangezien het rechtshulpverzoek vanuit Spanje nog niet binnen is.
Lees verder

EMA start onderzoeksprocedure naar coronavaccin van Sanofi
Het Europees geneesmiddelenagentschap EMA start een 'rolling review' naar het Vidprevtyn-coronavaccin van het Franse farmabedrijf Sanofi Pasteur.
Lees verder

LIVE WORLD MATCHPLAY. Volg hier vanaf 20u10 de eerste achtste finales met Cross-Rydz en later op de avond 'Dancing Dimi'
Vanavond zijn we toe aan de achtste finales van de World Matchplay. Cross en Rydz brengen die om 20u10 op gang en ook 'Dancing Dimi' komt in actie. Hij neemt het in de laatste wedstrijd van de avond (rond 23u10) op tegen Dave Chisnall. Mis in deze liveblog niets van de dartsavond.
Lees verder

Hoogste woontoren van Europa na 14 jaar af: zwembad op 46ste verdieping biedt spectaculair uitzicht over Benidorm
14 jaar heeft het geduurd, maar de hoogste woontoren van Europa is eindelijk klaar. Hij staat in de Spaanse badplaats Benidorm en reikt 198 meter de lucht in. De Spaanse krant El País kreeg als allereerste een rondleiding in het afgewerkte gebouw.
Lees verder

KIJK LIVE. 'Helden van Hier: Helpende Handen' volgt de immense solidariteit na het noodweer
Op de dag van nationale rouw zendt VTM om 20 uur de special 'Helden van Hier: Helpende Handen' uit. De special van de hand van productiehuis Geronimo volgt de immense solidariteit die losbarstte na de watersnood. Volg de uitzending nu live bij VTM.
Lees verder

Minister Verlinden: "We zullen er alles aan doen om mensen zo snel mogelijk te helpen"
Minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden (CD&V) leeft mee met iedereen die getroffen is door de dodelijke overstromingen van vorige week. "Je moet het bijna met je eigen ogen zien om te weten wat voor oorlogsgebied het is", zegt ze in gesprek met VTM Nieuws. "Ongelofelijk wat zich daar heeft afgespeeld". Verlinden verduidelijkt dat er vanuit de federale regering een aanvraag is gebeurd bij het Europees solidariteitsmechanisme om de getroffenen te helpen.
Lees verder

Conor McGregor pronkt met Lamborghini-jacht van ruim drie miljoen euro, maar: "Hij zal een jaar nodig hebben om te herstellen van zijn blessure"
Amper 63 zijn er van gemaakt: 'the Supercar of the Seas'. Een enorme en luxueuze jacht waarvan MMA-vechter Conor McGregor zich de troste eigenaar mag noemen. Buiten de ring gaat het de Ier dus duidelijk voor de wind, maar UFC-baas Dana White sprak weinig hoopgevende woorden over zijn comeback na de zware blessure die hij opliep tegen Dustin Poirier.
Lees verder

Basketlegendes staan niet alleen voor de show op cover van nieuwe 'NBA'-game
Op de cover van de 75th Anniversary Edition van basketbalgame NBA 2K22 prijken basketgrootheden als Kareem Abdul-Jabbar, Dirk Nowitzki en Kevin Durant, en die deden niet alleen mee voor de show: de afspraak met ontwikkelstudio Visual Concepts is dat ze ook input leveren in het ontwerp van de game.
Lees verder

LIVE WORLD MATCHPLAY. Cross en Rydz brengen de achtste finales op gang, 'Dancing Dimi' komt straks in actie
Vanavond zijn we toe aan de achtste finales van de World Matchplay. Cross en Rydz brengen die om 20u10 op gang en ook 'Dancing Dimi' komt in actie. Hij neemt het in de laatste wedstrijd van de avond (rond 23u10) op tegen Dave Chisnall. Mis in deze liveblog niets van de dartsavond.
Lees verder

Eerste geschreven voetbalreglement verkocht voor meer dan 65.000 euro in Londen
Een zeldzaam exemplaar van het eerste geschreven voetbalreglement, opgesteld door de Engelse club Sheffield in 1858, is vandaag in Londen op een veiling verkocht voor 56.700 pond (ruim 65.500 euro). Dat maakte veilinghuis Sotheby's bekend.
Lees verder

Noord-Cyprus zet plannen door om spookstadje Varosha te heropenen
Noord-Cyprus zet plannen door om het spookstadje Varosha te heropenen. Het staat symbool voor het conflict op het eiland.
Lees verder

LIVE OS. Australië en Japan trekken woensdag Spelen al op gang - Denayer: "Eer om vlag te mogen dragen"
De Olympische Spelen staan voor de deur. De meeste atleten zijn afgereisd naar Japan, van 23 juli tot 8 augustus strijden ze daar om goud. Volg de dagelijkse nieuwtjes uit Tokio in deze LIVEBLOG.
Lees verder

Bart De Wever (N-VA) pleit voor hereniging van Vlaanderen en Nederland
N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in Trends Talk op Kanaal Z gepleit voor een hereniging van Vlaanderen en Nederland, als volgende stap na de realisatie van het confederalisme. "Als ik zou kunnen sterven als zuidelijke Nederlander, zou ik gelukkiger sterven dan als Belg", klonk het duidelijk.
Lees verder

Prequel 'Grease' in de maak over de Pink Ladies
Goed nieuws voor de 'Grease'-fans. Er komt een tiendelige serie over de pink ladies. 'Rise of the Pink Ladies' is een reeks van Paramount+ en speelt zich vier jaar voor de originele 'Grease'-musical af.
Lees verder

LIVE WORLD MATCHPLAY. Rydz schakelt Cross uit na spannende partij, Humphries en Ratajski bekampen elkaar
Vanavond zijn we toe aan de achtste finales van de World Matchplay. Cross en Rydz brengen die om 20u10 op gang en ook 'Dancing Dimi' komt in actie. Hij neemt het in de laatste wedstrijd van de avond (rond 23u10) op tegen Dave Chisnall. Mis in deze liveblog niets van de dartsavond.
Lees verder

IN BEELD. Kevin De Bruyne en gezin gespot op strand en boot net voor Ibiza
Kevin De Bruyne geniet momenteel samen met vrouw Michèle en kindjes Mason Milian, Rome en Suri van een deugddoende strandvakantie op Ibiza. En dat is ook de lens van de paparazzi niet ontgaan. Zij spotten het gezin-De Bruyne met vrienden op het strand aan de bekende beachclub El Chiringuito, een hotspot op Ibiza voor beroemdheden. Uitrusten op de loungezetels, spelen met de kinderen en een frisse duik in het zeewater horen daar uiteraard bij.
Lees verder

Weinstein uitgeleverd aan Californië voor nieuwe misbruikzaak: hij kan er 140 jaar celstraf bij krijgen
Harvey Weinstein is uitgeleverd aan de Amerikaanse staat Californië voor een nieuw proces rond verkrachting en seksueel misbruik. De gevallen Hollywood-filmproducent was voor vergelijkbare vergrijpen al veroordeeld tot 23 jaar cel in de Amerikaanse staat New York.
Lees verder