Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 18 juli 2021

LIVE. Meer dan 30 doden, nog 163 mensen vermist - Waterpeil in Halen heeft hoogtepunt bereikt, in Rotselaar is daling...

HLN
LIVE. Meer dan 30 doden, nog 163 mensen vermist - Waterpeil in Halen heeft hoogtepunt bereikt, in Rotselaar is daling ingezet
De officiële dodentol na de zware overstromingen in ons land staat op 31. Dat heeft het Nationaal Crisiscentrum deze namiddag laten weten. 163 mensen zijn nog "vermoedelijk vermist of onbereikbaar". Ook in buurland Duitsland vielen er al 156 dodelijke slachtoffers. Volg alle ontwikkelingen over het noodweer in onze liveblog.
Lees verder

KIJK LIVE. Helikopterbeelden van VTM Nieuws tonen de immense ravage na het verwoestende noodweer in Wallonië
De officiële dodentol na de zware overstromingen in ons land staat op 31. Dat heeft het Nationaal Crisiscentrum deze namiddag laten weten. 163 mensen zijn nog "vermoedelijk vermist of onbereikbaar". Ook in buurland Duitsland vielen er al 156 dodelijke slachtoffers. Volg alle ontwikkelingen over het noodweer in onze liveblog.
Lees verder

Aili waarschuwt andere vrouwen nadat twee mannen haar en vriendin wilden drogeren in bar
De populaire TikTokster Aili van @aili.likes.adventure haalt miljoenen views met een getuigenis over een nachtje uit waarbij twee mannen haar en haar vriendin een drankje met een verdovend middel gaven. "Het ene moment kon mijn vriendin met mij dansen en praten, het volgende strompelde ze rond en kon ze nog amper een zin vormen", zegt ze.
Lees verder

Vroegere UKIP-leider en brexit-boegbeeld Nigel Farage krijgt eigen televisieprogramma
De vroegere leider van de Britse UKIP-partij en vurige voorstander van de Brexit Nigel Farage krijgt zijn eigen televisieprogramma, zo heeft de nieuwszender GB News in het weekend aangekondigd.
Lees verder

Wat een suspense: Hamilton knalt Verstappen al in openingsronde uit de race, waarna hij na bloedstollend einde ook nog zege pakt
Lewis Hamilton heeft een tumultueuze Formule 1-manche van Groot-Brittannië gewonnen. De zesvoudige wereldkampioen tikte na een halve ronde WK-leider Max Verstappen aan, waardoor de Nederlander ongenadig hard in de bandenmuur vloog. De medische situatie van Verstappen lijkt oké, al ondergaat hij wel nog bijkomend onderzoek. Hamilton kreeg tien seconden straftijd, maar rolde in de voorlaatste ronde alsnog de onfortuinlijke Charles Leclerc op, die na de herstart een hele race op kop reed, maar dus zijn eerste overwinning van het seizoen door de neus zag geboord. In het WK-klassement ziet Verstappen zijn voorgift op Hamilton logischerwijze flink slinken.
Lees verder

LIVE TOUR. Voorsmaakje voor de finale? Cavendish wint eenvoudig tussensprint op Champs-Elysées
Vandaag eindigt de Ronde van Frankrijk met de traditionele parade richting de Champs-Élysées in Parijs. Voor eindwinnaar Tadej Pogacar niets meer dan een triomftocht, maar voor de sprinters staat er nog wél iets op het spel. Mark Cavendish kan vandaag met een ritzege het record van Eddy Merckx van de tabellen fietsen. Slaagt de Brit in z'n opzet of steekt Wout van Aert er een stokje voor? Op deze pagina volgt u het allemaal LIVE.
Lees verder

Jente Hauttekeete pakt goud in tienkamp op EK atletiek U20 en stelt eigen Belgisch record scherper
Jente Hauttekeete heeft goud veroverd in de tienkamp op het EK atletiek U20 in de Estse hoofdstad Tallinn. Hij sloot af met een totaal van 8.150 punten, een beste wereldjaarprestatie bij de U20 en de op drie na beste prestatie aller tijden. Daarnaast stelde de negentienjarige Hauttekeete ook zijn eigen Belgisch U20-record nog wat scherper.
Lees verder

Deze vijf kleinere titels geven extra zomers videogameplezier
De zomermaanden zijn typisch wat minder woelig wat videogames betreft, waardoor onafhankelijke gameontwikkelaars hun kans schoon zien om hun kleinere, creatief gedurfdere titels op de wereld los te laten. Hier zijn vijf van die 'indie'-pareltjes die pas verschenen zijn, en die je zeker eens een blik waardig mag gunnen.
Lees verder

Door het oog van de naald: Roland (61) overleeft door zich vier uur lang vast te klampen aan tak
Roland Noirhomme is door het oog van de naald gekropen. De 61-jarige man werd vorige woensdag meegesleurd door de sterke stroming van de Aisne. De redding volgde pas nadat hij zich vier uur lang had weten vast te klampen aan de uitstekende tak van een boom.
Lees verder

Sterke Van Aert wint na lange sprint op de Champs-Élysées en zet Cavendish een hak
Wout van Aert (26) heeft de slotrit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Onze landgenoot klopte Jasper Philipsen en Mark Cavendish in een massasprint op de Champs-Élysées. Tadej Pogacar kwam niet meer in de problemen en kroonde zich voor het tweede jaar op rij tot eindwinnaar.
Lees verder

Van Aert wint op de Champs-Elysées en zet Cavendish een hak
Wout van Aert heeft de slotrit van de Ronde van Frankrijk gewonnen. Onze landgenoot was de snelste in een massasprint op de Champs-Elysées. Tadej Pogacar kwam niet meer in de problemen en kroonde zich voor het tweede jaar op rij tot eindwinnaar.
Lees verder

Taliban controleren meer dan de helft van de Afghaanse districten
De taliban hebben onlangs aanzienlijke terreinwinst geboekt en controleren nu al meer dan 210 districten. Dat blijkt uit een overzicht dat het Duitse persagentschap dpa midden juli opmaakte.
Lees verder

Afstand houden hoeft vanaf morgen niet meer in Engeland, Boris Johnson roept op om "voorzichtig te blijven"
De Britse premier Boris Johnson heeft de Britten opgeroepen tot voorzichtigheid. Morgen worden bijna alle coronamaatregelen opgeheven, maar de coronapandemie laait er op dit moment stevig op.
Lees verder

Digitaal Tomorrowland andermaal succesvol, maar: "We hebben 90 procent omzet gemist de voorbije twee jaar"
Andermaal geen écht Tomorrowland in Boom, maar afgelopen weekend zorgde het digitale 'Tomorrowland Around The World' wel voor wat festivalgevoel. De organisatie spreekt van een succes, maar: "Uiteraard maakt zo'n digitaal festival de afgelasting niet goed. We hebben 90 procent omzet gemist de voorbije twee jaar."
Lees verder

Alleskunner Van Aert is nu ook snelste sprinter: "Wat een rollercoaster"
Klimmen, tijdrijden, sprinten: het maakt Wout van Aert allemaal niets uit. De alleskunner van Jumbo-Visma boekte op de Champs-Elysées z'n derde ritzege in deze Tour. "Dit is onbetaalbaar."
Lees verder

Daar is Georges: papa Van Aert neemt zoontje mee op podium in Parijs
Wout van Aert (26) heeft op de Champs-Élysées een nieuwe mijlpaal in z'n nog prille wegcarrière bereikt. De Belgische kampioen was de snelste op het officieuze WK voor sprinters en boekte zo z'n derde ritzege in de Tour. Een memorabel moment, en dus nam Van Aert zoontje Georges mee op het podium.
Lees verder

Al Van Aert wat de klok slaat op de Champs-Élysées: papa Wout sprint machtig naar zege, waarna zoontje Georges mee op podium mag
Wout van Aert (26) heeft op de Champs-Élysées een nieuwe mijlpaal in z'n nog prille wegcarrière bereikt. De Belgische kampioen was de snelste op het officieuze WK voor sprinters en boekte zo z'n derde ritzege in de Tour. Een memorabel moment, en dus nam Van Aert zoontje Georges mee op het podium.
Lees verder

Journalisten en activisten wereldwijd gehackt met Israëlische spionagesoftware: "Tools dienen dus niet enkel om misdaad te bestrijden"
Geavanceerde hackingsoftware is gebruikt door autoritaire overheden om de smartphones van journalisten en mensenrechtenactivisten in tal van landen te bespioneren. Dat blijkt uit een onderzoek van 'Knack' en 'Le Soir' in samenwerking met journalistencollectief Forbidden Stories en veertien internationale mediapartners.
Lees verder

Sarah De Bie stond Van Aert op te wachten op Champs-Élysées: "Kan alleen maar trots zijn"
Sarah De Bie stond Wout van Aert na zijn zege op de Champs-Élysées op te wachten met zoontje Georges. "Ik was er de vorige vijf Tour-zeges nooit bij. (lacht) Ik had gisteren gezegd: 'als hij vandaag niet wint, kom ik nooit meer naar de Tour'. Ik weet zelf niet wat zeggen. Die rit op de Ventoux was al een plus, want zoiets verwacht je gewoon niet. Ik kan alleen maar trots zijn." Even samen genieten nu, want Wout vertrekt zodra alweer naar de Olympische Spelen. (lacht) "Ja, van planning zit het niet goed."
Lees verder

Brand in Frans vaccinatiecentrum vermoedelijk aangestoken
Er heeft vorige nacht een brand gewoed in een vaccinatiecentrum in het zuidwesten van Frankrijk. Volgens de bevoegde procureur is het vuur in Urrugne vermoedelijk aangestoken.
Lees verder