Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Huisartsen vragen politieke moed van Overlegcomité: “Laat Pukkelpop niet doorgaan”

HLN
LIVE. Huisartsen vragen politieke moed van Overlegcomité: "Laat Pukkelpop niet doorgaan"
Met stijgende besmettingscijfers en een licht toenemend aantal ziekenhuisopnames zijn extra versoepelingen op het door de overstromingen uitgestelde Overlegcomité niet meteen aan de orde. "We moeten voorzichtig blijven, maar ook niet panikeren", zegt premier Alexander De Croo (Open Vld). Wat mogen we verwachten? Volg het hier.
Lees verder

Waarom de stijgende coronacijfers niet meer te vergelijken zijn met de vorige golven: "Nog maar 2 procent van alle besmette mensen belandt in ziekenhuis"
Van elke 100 personen die vandaag de dag positief blijken te zijn voor Covid-19, belanden er gemiddeld nog maar een tweetal in het ziekenhuis. Dat is vier keer minder dan tijdens de piekmomenten de afgelopen maanden. Een duidelijk signaal dat de vaccins hun werk doen, zegt viroloog Steven Van Gucht (Sciensano). Ook bij de overlijdens gaat het de goede kant op: in de twee weken tussen 2 en 15 juli zijn er in Vlaanderen bijvoorbeeld slechts twee overlijdens met Covid-19 geregistreerd.
Lees verder

IN BEELD. Kevin De Bruyne en gezin gespot op strand aan bekende beachclub op Ibiza
Kevin De Bruyne geniet momenteel samen met vrouw Michèle en kindjes Mason Milian, Rome en Suri van een deugddoende strandvakantie op Ibiza. En dat is ook de lens van de paparazzi niet ontgaan. Zij spotten het gezin-De Bruyne met vrienden op het strand aan de bekende beachclub El Chiringuito, een hotspot op Ibiza voor beroemdheden. Uitrusten op de loungezetels, spelen met de kinderen en een frisse duik in het zeewater horen daar uiteraard bij.
Lees verder

Morgen laatste dag voor online belastingaangifte
Wie zijn belastingaangifte nog zelf wil invullen en indienen, moet zich haasten. Morgen om middernacht verstrijkt de deadline voor het indienen via Tax-on-web.
Lees verder

De meest gehate vrouw op het internet heet Gabbie Hanna
Doet de naam Gabbie Hanna (30) een belletje rinkelen? De Amerikaanse werd beroemd via sociale media en YouTube, waar ze meer dan 5,5 miljoen volgers wist te verzamelen. Jarenlang stond Gabbie garant voor plezier en entertainment, maar vandaag schiet ze op haar kanalen vooral met scherp op alles wat beweegt. Gabbie's vrienden en fans hebben zich intussen massaal tegen haar gekeerd en roepen op om "te stoppen met de waanzin." Wat heeft Gabbie Hanna gedaan, waardoor ze nu haar hele hebben en houden dreigt te verliezen?
Lees verder

SHOWBITS. Blote billen bij BV's: Sam Gooris laat een prik zetten en Sarah van der Meiren leeft haar beste leven
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Met deze handtassen ben je klaar voor een feestje!
We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk durven we voorzichtig weer een feestje aan. Heb je na al dat thuiszitten geen idee welke handtas je het best mee op pad neemt? Ontdek de feestelijke favorieten van Ninashop.be.
Lees verder

Geen 'whipping hair' meer voor Willow Smith: dochter van Will Smith scheert hoofd kaal op het podium
Opmerkelijk nieuws over Willow Smith (20). Op de deuntjes van haar eerste hit 'Whip My Hair' schoor ze plots haar coupe af op het podium. "Ik scheer mijn hoofd altijd op monumentale momenten in mijn leven," zei Willow tijdens haar Facebook Live-concert, voordat ze de tondeuse in haar handen nam tijdens een poppunk uitvoering van haar debuutsingle.
Lees verder

Antilichamen tegen Covid-19 negen maanden na besmetting nog altijd aanwezig in lichaam volgens nieuwe studie
Wie besmet raakt met het coronavirus, heeft negen maanden later nog altijd flink wat antilichamen in het bloed. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Padua en Imperial College London. Het blijkt er ook niet toe te doen of je symptomatisch of asymptomatisch was.
Lees verder

Van Gucht: "Reisverbod naar Spanje geen goed idee, probleem wordt enkel verschoven"
Sciensano-viroloog Steven Van Gucht is geen voorstander van een reisverbod voor Spanje, zoals biostatisticus Geert Molenberghs vanmorgen opperde. "Daarmee verschuif je het probleem enkel", zegt Van Gucht. "Niet de kleur van de bestemming is van belang, wel wat je er doet."
Lees verder

Reizen met een busje, naar Spanje verhuizen of de natuur herontdekken: deze 3 koppels maken je dromen waar. "Mensen snakken naar vrijheid"
Na anderhalf jaar binnenzitten beginnen Vlamingen weer te dromen. Het buitenland, het avontuur of een nieuwe levensstijl lonkt. En deze drie koppels maken er hun missie van om die dromen waar te maken. Matthias en Mieke bouwen bestelbusjes om tot hippe campers. Leen en Steven helpen Vlamingen aan een (tweede) verblijf in Spanje. En Bert en Kiki leren mensen weer te verbinden met de natuur. Met hen praten, dóét dromen. "Genieten staat weer hoog op de agenda, merken we."
Lees verder

Ultieme vrijheid najagen, een nieuwe start maken of je oerinstinct herontdekken: deze 3 koppels staan aan het roer van een droomfabriek
Na anderhalf jaar binnenzitten beginnen Vlamingen weer te dromen. Het buitenland, het avontuur of een nieuwe levensstijl lonkt. En deze drie koppels maken er hun missie van om die dromen waar te maken. Matthias en Mieke bouwen bestelbusjes om tot hippe campers. Leen en Steven helpen Vlamingen aan een (tweede) verblijf in Spanje. En Bert en Kiki leren mensen weer te verbinden met de natuur. Met hen praten, dóét dromen. "Genieten staat weer hoog op de agenda, merken we."
Lees verder

Transfer Talk. Memphis Depay na vakantieperiode aangekomen in FC Barcelona
Memphis Depay is geland in Barcelona. De Nederlander komt na een korte vakantieperiode transfervrij over van het Franse Lyon, nadat hij met Oranje nog actief was op het EK. Depay tekent een contract voor twee jaar in Spanje. In Barcelona loopt hij met trainer Ronald Koeman en middenvelder Frenkie De Jong twee landgenoten tegen het lijf.
Lees verder

Grootste toename ziekenhuisopnames sinds mei in Nederland
Ziekenhuizen in Nederland hebben in één dag het totale aantal opgenomen coronapatiënten met 50 zien toenemen. Dat is de grootste stijging sinds 10 mei. In totaal liggen nu 361 mensen met corona in het ziekenhuis bij onze noorderburen.
Lees verder

OEFENMATCHEN JPL. Genk maatje te sterk voor MVV
Racing Genk heeft in een oefenduel met 5-2 de maat genomen van de Nederlandse tweedeklasser MVV Maastricht. De basisspelers van zaterdag in de verloren Supercup (3-2) op het veld van Club Brugge kwamen niet in actie. Cyriel Dessers scoorde twee keer voor Genk. De andere goals kwamen van Luca Oyen, Kelvin John en Sekou Diawara. Veel jeugdspelers kregen hun kans. Gerardo Arteaga maakte zijn eerste wedstrijdminuten vol sinds zijn terugkeer uit Mexico afgelopen donderdagavond.
Lees verder

INTERVIEW. Rousseau over dreigement PS-ministers: "Zij kiezen voor de schijnwerpers, wij voor een oplossing achter de schermen"
Hoogspanning in de federale regering. De PS-ministers dreigen met ontslag als één van de hongerstakende sans-papiers komt te overlijden. Die bom dropte PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne net voor de middag, Ecolo sloot zich daar intussen bij aan. Dermagnes partner aan Vlaamse kant, Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, bewandelt een andere lijn. "Mocht de regering hierover vallen, dan zou dat een historische fout zijn."
Lees verder

Eerste vaccinatiecentra in Wallonië sluiten weldra de deuren
Door de snelheid van de vaccinatiecampagne kunnen in Wallonië binnenkort de eerste vaccinatiecentra de deuren sluiten. Dat laat Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) maandag weten in een persbericht. Van de 41 centra zouden er rond 15 augustus tien de deuren kunnen sluiten. De meerderheid van de overblijvende centra zou dan eind augustus kunnen sluiten.
Lees verder

Steeds meer gletsjermeertjes in Zwitserland door smeltwater
Zwitserland telt steeds meer gletsjermeertjes door het smeltwater van gletsjers, doordat het al circa 170 jaar warmer wordt.
Lees verder

Officieel: Sambi Lokonga heeft toptransfer naar Arsenal beet, Premier League-club betaalt zo'n 20 miljoen aan Anderlecht
Albert Sambi Lokonga (21) heeft zijn toptransfer beet. Hij verlaat Anderlecht en tekent voor vijf seizoenen bij Arsenal. Paars-wit vangt ongeveer 20 miljoen euro voor zijn kapitein.
Lees verder

Recent minstens 117 miljoen euro gecasht, en daar komt nu jackpot voor Sambi nog eens bij. Maar hoe doet paars-wit dat toch?
Het is al lang geen toeval meer. Met Sambi Lokonga casht Anderlecht nog maar eens op een jeugdspeler. Hoe doet paars-wit dat toch?
Lees verder