Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 18 juli 2021

LIVE. Gete in centrum van Halen stijgt nog licht, maar beterschap op komst - Officieel: 27 doden en 103 vermisten in ...

HLN
LIVE. Gete in centrum van Halen stijgt nog licht, maar beterschap op komst - Officieel: 27 doden en 103 vermisten in ons land - Vermiste 15-jarige dood aangetroffen in Hotton
De officiële dodentol na de zware overstromingen in ons land staat op 27, zo liet het Crisiscentrum zaterdagavond weten. 103 anderen zijn nog steeds vermist. Ook in buurland Duitsland vielen er al 133 dodelijke slachtoffers. Volg alle ontwikkelingen over het noodweer in onze liveblog.
Lees verder

Van de bierfietsroute tot fietsen tussen de bomen: dit zijn de 10 bijzonderste fietspaden van Vlaanderen
Fietsen is de ideale manier om zowel actief te ontspannen als een regio te verkennen. Voor sportievelingen en gezinnen, voor jong en oud, voor snel en langzaam, voor iedereen. Deze tien toppers staan garant voor het prikkelen van ál je zintuigen.
Lees verder

Noodweer houdt nu lelijk huis in Oostenrijk en Oost-Duitsland: beek wordt kolkende modderstroom in Alpendorpje
Ook andere delen van Duitsland en de Oostenrijkse Alpen krijgen nu te maken met noodweer en watersnood. In Oost-Duitsland en Beieren zijn er zware overstromingen. In het Oostenrijkse Hallein, nabij Salzburg, heeft het noodweer al geleid tot een ware zondvloed. De beelden van het natuurgeweld spreken voor zich.
Lees verder

Noodweer houdt nu lelijk huis in Oostenrijk en Oost-Duitsland: videobeelden tonen hoe beek kolkende modderstroom wordt in Alpendorpje
Ook andere delen van Duitsland en de Oostenrijkse Alpen krijgen nu te maken met noodweer en watersnood. In Oost-Duitsland en Beieren zijn er zware overstromingen. In het Oostenrijkse Hallein, nabij Salzburg, heeft het noodweer al geleid tot een ware zondvloed. De beelden van het natuurgeweld spreken voor zich.
Lees verder

Kwik stijgt plaatselijk tot 26 graden, ook volgende week temperaturen tot 28 graden
Er is zondagochtend mogelijk kans op wat lokaal ochtendgrijs en lage bewolking, vooral dan in de Ardennen. Daarna wordt het vrij zonnig met in de namiddag enkele stapelwolken. De maxima schommelen tussen 20 of 21 graden vlak aan zee en in de Hoge Venen, en 25 of plaatselijk 26 graden elders, zo meldt het KMI.
Lees verder

Honkbalwedstrijd in VS stilgelegd vanwege schietpartij met drie gewonden
Een honkbalwedstrijd in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC is zaterdag (lokale tijd) gestaakt nadat toeschouwers buiten het stadion schoten hoorden. De stadionomroeper zei dat de wedstrijd werd stilgelegd vanwege een "incident" buiten het stadion. Volgens de lokale politie zijn er drie mensen gewond geraakt.
Lees verder

Al meer dan 5.000 crisisvrijwilligers bij het Rode Kruis: zo kunt ook u slachtoffers van overstromingen steunen
Ons land wordt door rampspoed getroffen. Bij veel mensen kriebelt het om iets te doen voor al die mensen die zo hard te lijden hebben onder de watersnood: al meer dan 5.000 mensen hebben zich aangemeld als vrijwilliger. HLN vindt het belangrijk om die solidariteit volop te steunen en wil graag helpen om ze alle aandacht te geven. Mediagroepen VRT, DPG Media en SBS steunen ook de solidariteitscampagne van het Rode Kruis. Een overzicht van alle initiatieven.
Lees verder

Al meer dan 8.500 crisisvrijwilligers bij het Rode Kruis: zo kunt ook u slachtoffers van overstromingen steunen
Ons land wordt door rampspoed getroffen, maar bij bijzonder veel mensen kriebelt het om iets te doen voor al die landgenoten die zo hard te lijden hebben onder de watersnood. Al meer dan 8.500 mensen hebben zich bij het Rode Kruis aangemeld als crisisvrijwilliger, zegt woordvoerder Jan Poté aan onze redactie. HLN vindt het belangrijk om die solidariteit volop te steunen en wil graag helpen om ze alle aandacht te geven. Mediagroepen VRT, DPG Media en SBS steunen ook de solidariteitscampagne van het Rode Kruis. Een overzicht van alle initiatieven.
Lees verder

Van vrijwilligerswerk tot donaties: zo kunt u slachtoffers van overstromingen steunen
Ons land wordt door rampspoed getroffen. Bij veel mensen kriebelt het om iets te doen voor al die mensen die zo hard te lijden hebben onder de watersnood. HLN vindt het belangrijk om die solidariteit volop te steunen en wil graag helpen om ze alle aandacht te geven. Mediagroepen VRT, DPG Media en SBS steunen ook de solidariteitscampagne van het Rode Kruis. In een spot van 30 seconden roepen de drie mediabedrijven op een gift te doen. Een overzicht van alle initiatieven.
Lees verder

Sterrenchef Luc Bellings keurt stoofvlees aan de kust: "Dit gerecht verdient maar één bestemming: de vuilnisbak"
Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer weer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: stoofvlees-friet,
Lees verder

De virtuele assistent van Mercedes heeft een uitgesproken mening over Tesla en andere automerken
Mercedes-Benz is trots op zijn MBUX-systeem met spraakfunctie. Het systeem geeft soms ook bijzondere antwoorden, bijvoorbeeld op de vraag wat het van het Amerikaanse merk Tesla vindt.
Lees verder

Ondanks hulpkreten weinig hoop voor slachtoffers onder puin in Pepinster: reddingsactie vandaag verdergezet
In het zwaar getroffen Pepinster zijn nog altijd 22 mensen vermist. Gisteravond zijn er nog vier dodelijke slachtoffers teruggevonden. De burgemeester bevestigde aan VTM NIEUWS dat reddingswerkers zaterdagavond rond 19 uur een of twee stemmen hoorden roepen vanonder het puin. De hoop nog iemand levend onder het puin te halen, is intussen echter weer geslonken.
Lees verder

Het coronavirus zit één week voor de spelen in het olympisch dorp: twee atleten leggen positieve coronatest af
Drie atleten hebben positief getest op het coronavirus, zo melden de organisatoren van de Olympische Spelen in Tokio. Onder hen twee atleten die in het atletendorp verblijven. De derde atleet verblijft buiten de stad. Het gaat om de eerste positieve testen van atleten in het olympisch dorp.
Lees verder

En plots zit het momentum weer helemaal bij de Bucks: Milwaukee na ferme comeback op één zege NBA-titel
De Milwaukee Bucks hebben zich na een 123-119 overwinning bij de Phoenix Suns naar een 3-2 voorsprong gewerkt in de NBA-finale. Mits een overwinning dinsdagavond kunnen de Bucks zich verzekeren van de titel.
Lees verder

Een op de vijf deelnemers VAB-enquête twijfelt nog om deze zomer op vakantie te gaan door "gedoe" met coronapaspoort
Bijna de helft van de deelnemers aan een korte online enquête van VAB twijfelt nog of gaat zeker niet op vakantie deze zomer. Zij stellen de vakantie uit. Op de VAB-klantenservice zou de twijfel goed te voelen zijn, met vele vragen die binnenstromen over de maatregelen ter plaatse en dan vooral of en wanneer een coronapaspoort noodzakelijk is.
Lees verder

Voor het eerst in vier maanden opnieuw meer dan 1.000 besmettingen geregistreerd in Israël
Voor het eerst in vier maanden tijd heeft Israël opnieuw meer dan 1.000 coronabesmettingen geregistreerd. Dat blijkt uit de cijfers die het ministerie van Gezondheid bekendmaakte.
Lees verder

Een exclusief resort met kamers aan 6.000 euro per week: koningin Máxima is achter de schermen een gewiekste zakenvrouw
Máxima Zorreguieta, de echtgenote van de Nederlandse koning Willem-Alexander, werd dit jaar 50, en dat ging gepaard met het verschijnen van enkele boeken over haar persoon. Het opmerkelijkste exemplaar is 'La Construcción de una Reina' ('De Constructie van een Koningin') van María Paula Galloni en Rodolfo Vera Calderón. Zij schetsen het beeld van een bijzonder ambitieuze vrouw die al op jonge leeftijd hogerop wilde, heel wat stinkend rijke vriendjes versleet voor ze in koninklijke kringen terecht kwam, en zelfs als royal een slimme zakenvrouw blijft die grof geld verdient.
Lees verder

Van vier keer geel naar vier uur achter Pogacar: Chris Froome in alle anonimiteit op weg naar Parijs
Chris Froome (36) haalt morgen Parijs en dat is in zijn huidige doen al een prestatie. Het is het ietwat trieste lot van de viervoudige Tourwinnaar die na een zware val in de Dauphiné van 2019 nooit meer zijn beste niveau haalde. Vandaag rijdt hij anoniem rond in het peloton. Hij zegt nog wel dat hij terug wil keren om voor het geel te strijden met Pogacar, maar of hij daar zelf ook effectief in gelooft, is een andere vraag.
Lees verder

Niels Destadsbader schenkt opbrengst concert aan de slachtoffers van de waterramp
Dinsdag 20 juli is afgekondigd als een dag van nationale rouw. Die avond speelt Niels Destadsbader een concert in de Ghelamco Arena in Gent. Om de vele slachtoffers van de overstromingen een hart onder de riem te steken, schenkt hij de opbrengst van de concertavond integraal aan de solidariteitsactie van Het Rode Kruis.
Lees verder

COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker, over de kracht van haar man. "Als ik weg ben, ben ik weg. Maar Steffen moet door"
"Stukje per beetje neem ik afscheid van de dingen die mij Lara maken." Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt ons wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag praat ze over haar man Steffen, haar rots in de branding, de vader van haar oogappels, haar grote liefde. "Ik zie Steffen en de kinderen en ik geloof: 'jullie zijn een ijzersterk team'."
Lees verder