Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Engeland maakt tijd rustig vol, Oekraïne heeft hoop al lang opgegeven

HLN
LIVE. Engeland maakt tijd rustig vol, Oekraïne heeft hoop al lang opgegeven
• Aftrap: 21u • Kwartfinale EK • Rome • Felix Brych (Dui)
Lees verder

WIMBLEDON. Federer zwoegt zich voorbij stugge Norrie, ook Zverev puft maar klopt Fritz - Nummer één Barty klaart klus in twee sets
Op het Centre Court heeft Roger Federer (ATP 8), die deze zomer 40 wordt, in drie sets (6-4, 6-4, 5-7 en 6-4) de maat genomen van de jonge Brit Cameron Norrie (ATP 34) in de derde ronde op Wimbledon. Federer is op zoek naar zijn negende overwinning op Wimbledon, zijn eerste sinds 2017.
Lees verder

Cyprus vraagt om internationale hulp bij bestrijding natuurbrand
In het zuiden van Cyprus woedt een enorme natuurbrand, waardoor tientallen dorpen moesten worden ontruimd. De Cypriotische autoriteiten hebben internationale hulp gevraagd om de vlammen te bestrijden.
Lees verder

Pakistaan vrijgesproken van godslastering, agent neemt het recht in eigen hand en doodt hem met hakmes
Een Pakistaanse agent heeft een man met een hakmes gedood vanwege beschuldigingen van godslastering, heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Hij vermoordde de man, Waqas Ahmed, jaren nadat de rechtbank het slachtoffer had vrijgesproken van de aanklacht. Ahmed plaatste de gewraakte uitspraken over de profeet Mohammed in 2016 op Facebook.
Lees verder

Concert Werchter Parklife zondagnamiddag uitgesteld wegens slecht weer
Het voor morgennamiddag geplande concert van Ronnie Flex & The Fam en Lil Kleine op Werchter Parklife wordt uitgesteld wegens het slechte weer. Dat heeft de organisatie vanavond meegedeeld.
Lees verder

Harry Kane en Engeland spelen perfecte match tegen Oekraïne en plaatsen zich overtuigend voor halve finale
"It's coming home." De volumeknop gaat omhoog. Het geloof in Engeland op een Europese titel was al groot, maar is na een perfecte avond in Rome alleen nog gegroeid. 'There was something about Harry' tegen Oekraïne. Na een uur kon de handrem op: 4-0.
Lees verder

Israëlisch schip op weg naar Emiraten aangevallen in Indische Oceaan
Een Israëlisch vrachtschip dat op weg was van havenstad Djedda in Saoedi-Arabië naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is in de Indische Oceaan aangevallen, bevestigen Israëlische defensiefunctionarissen. Ze gaan na of Iraanse troepen daarvoor verantwoordelijk zijn, meldt de Israëlische tv-nieuwszender N12.
Lees verder

ABBA's Gold duizend weken in Britse albumlijst
ABBA heeft een bijzondere mijlpaal behaald in de Britse albumlijst. Het verzamelalbum Gold, dat in september 1992 werd uitgebracht, staat deze week voor de duizendste keer genoteerd, meldt The Official Charts Company. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een album in de vierdubbele cijfers terechtkomt.
Lees verder

Bloedende Tomas Soucek groggy na kwartfinale tegen Denemarken: "Hij was erg zwaar geraakt"
Voor Tomas Soucek (26) werd de EK-kwartfinale tegen Denemarken (1-2) een wedstrijd om snel te vergeten. De Tsjechische middenvelder liep een hoofdblessure op en na de partij werd hij zelfs even onwel. "Het zag er slecht uit."
Lees verder

Ex-VRT-baas en zelfverklaard onnozelaar Mark Coenen: "Hoe dúrven wij mannen eigenlijk? Allez jong!"
De liefde en de dood. Over niks anders valt er iets zinnigs te zeggen. Behalve over mannen. En dat ze 'allemaal onnozelaars' zijn. Het is dat hij het zelf zegt, ex-VRT-baas en auteur Mark Coenen (63). "Ik doe nog altijd alles voor de gratie van mijn moeder."
Lees verder

Lottowinnaar wint 1 miljoen dollar ... voor de tweede keer
Eén miljoen dollar winnen met een kraslot is hoogst uitzonderlijk, maar dit vier jaar later nog eens overdoen is al helemaal exceptioneel. Toch overkwam het Stephen Toto.
Lees verder

Kelly Clarkson wil officieel single worden verklaard
Kelly Clarkson heeft een verzoek ingediend bij de rechter om officieel single te worden verklaard, meldt het tijdschrift US Magazine. Een jaar geleden maakte de Amerikaanse zangeres bekend te scheiden van haar ex-man Brandon Blackstock.
Lees verder

Vergeet rood, wit of rosé: hipsters zeggen met oranje wijn santé
Misschien is het u ook al opgevallen, maar oranje wijnen prijken steeds vaker op de menukaarten van betere restaurants en wijnbars. Maar wat maakt deze wijnsoort nu zo populair? En welke moeten we dan best kopen? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia neemt ons mee in de wondere wereld van oranje wijnen, een oeroude soort uit Georgië.
Lees verder

Slovakije voert quarantaine in voor niet (volledig) gevaccineerde reizigers
Uit ongerustheid over nieuwe varianten van het coronavirus heeft de regering in Slovakije besloten om de regels voor toegang tot het land drastisch aan te scherpen. Vanaf vrijdag 9 juli geldt een quarantaineplicht voor alle reizigers die niet gevaccineerd zijn, zo blijkt uit een nieuw decreet dat zaterdag is gepubliceerd.
Lees verder

Onderzoek naar Bolsonaro voor gesjoemel met vaccins, tienduizenden Brazilianen demonstreren
Het Braziliaanse Hooggerechtshof opent een officieel onderzoek naar corruptie tegen de Braziliaanse president Jair Bolsonaro. Die laatste zou weten van mogelijk gesjoemel met een bestelling van 20 miljoen coronavaccins. Over het hele land gingen zaterdag tienduizenden Brazilianen de straat op om te protesteren tegen Bolsonaro en diens 'aanpak' van de coronacrisis.
Lees verder

Dodentol Miami naar 24, zoektocht naar slachtoffers gestaakt vanwege urgente sloop flatgebouw
De zoekactie naar slachtoffers van het ingestorte appartementsgebouw nabij Miami is zaterdagmiddag gestaakt "om de sloop voor te bereiden". Dat heeft burgemeester Daniella Levine Cava van het district Miami-Dade meegedeeld op een persconferentie. Het restant van het deels ingestorte flatgebouw in de Amerikaanse staat Florida, zal gesloopt worden. Dat is noodzakelijk omdat het resterende gedeelte gevaarlijk instabiel is, en er een tropische storm door de regio trekt, aldus gouverneur Ron DeSantis.
Lees verder

Reddingswerkers zoeken naar overlevenden modderstroom in Japan
In de Japanse regio Shizuoka, op zo'n 90 kilometer van Tokio, heeft een aardverschuiving met modderstroom na dagen van hevige regenval zaterdag een onbekend aantal huizen verzwolgen en verwoest. Volgens plaatselijke bronnen zijn zeker 2 doden gevallen en zijn zo'n 20 mensen vermist. De reddingsdiensten hebben een zoekoperatie gestart.
Lees verder

Colombia verslaat Uruguay en bereikt verrassend halve finales Copa América
Colombia heeft verrassend de halve finales van de Copa América bereikt. De ploeg versloeg Uruguay na strafschoppen (2-4). In de reguliere speeltijd werd niet gescoord.
Lees verder

250 clubbers nemen deel aan Brussels testevent "Dance again"
Ongeveer 250 mensen hebben zaterdagmiddag een coronatest laten afnemen vanwege het eerste testevent in de Belgische clubbing scène. Dat blijkt uit cijfers die Brussels schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen Delphine Houba heeft vrijgegeven. Het dansfeest is om 22.30 van start gegaan in zaal La Madeleine in het centrum van de hoofdstad.
Lees verder

Colombia verslaat Uruguay en ontmoet Argentinië halve finale Copa América
Colombia heeft verrassend de halve finales van de Copa América bereikt. De ploeg versloeg Uruguay na strafschoppen (2-4). In de gewone speeltijd werd niet gescoord.
Lees verder