Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 juli 2021

LIVE (20u30). Standard en Genk trappen nieuw seizoen in JPL op gang

HLN
LIVE (20u30). Standard en Genk trappen nieuw seizoen in JPL op gang
• Sclessin
Lees verder

Contacttesten moeten lege schappen helpen voorkomen in Britse supermarkten en tankstations
Er komen dagelijkse zogeheten contacttesten op werkplekken in de Britse voedingssector, die kampt met personeelsproblemen. Dat zegt de Britse regering. Door de contacttesten kunnen mensen die zelf geen symptomen hebben, maar mogelijk toch besmet zijn, toch blijven werken als ze negatief testen.
Lees verder

LIVE. Boogschutter Jarno De Smedt als eerste Belg aan zet in Tokio - openingsceremonie start om 13u Belgische tijd
• Dag 1 Olympische Spelen
Lees verder

LIVE. Boogschutter Jarno De Smedt als eerste Belg aan zet in Tokio, Nederlanders roeien olympisch record - openingsceremonie start om 13u Belgische tijd
• Dag 1 Olympische Spelen
Lees verder

LIVE. Jarno Desmedt als eerste Belg aan zet in Tokio - openingsceremonie start om 13u Belgische tijd
• Dag 1 Olympische Spelen
Lees verder

Australië keurt Pfizer-vaccin goed voor tieners van 12 tot 15 jaar
Australië heeft het licht op groen gezet voor de toediening van het Pfizer/BioNTech coronavaccin bij tieners van 12 tot 15 jaar. Dat heeft minister van Volksgezondheid Greg Hunt vandaag gemeld.
Lees verder

Australië keurt coronavaccin Pfizer/BioNTech goed voor tieners van 12 tot 15 jaar
Australië heeft het licht op groen gezet voor de toediening van het Pfizer/BioNTech coronavaccin bij tieners van 12 tot 15 jaar. Dat heeft minister van Volksgezondheid Greg Hunt vandaag gemeld.
Lees verder

Zes gewonden nadat auto inrijdt op groep mensen aan pub in Wales
Zes mensen zijn gisteravond gewond geraakt toen een autobestuurder inreed op een groep personen aan een pub in Zuid-Wales. Dat meldt de lokale politie. De bestuurder, een 79-jarige man, zou onwel geworden zijn achter het stuur.
Lees verder

Sociale vrede kost begroting 138 miljoen euro
Het sociaal akkoord zal de begroting van 2022 zowat 138 miljoen euro kosten. Dat vernam De Tijd van minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS), zo schrijft de krant vandaag. Daarvan gaat 111 miljoen naar het vermijden van hogere sociale bijdragen en belastingen voor de werknemers, wat ertoe leidt dat bij mensen met de laagste lonen netto vrijwel gelijk zal zijn als bruto. Zowat 19 miljoen gaat naar een lasten­verlaging voor de werkgevers. De budgettaire impact is recurrent.
Lees verder

Geesteszieken belanden weer vaker in gevangenis
Het aantal interneringen neemt onverwacht fors toe. Door capaciteitstekort belanden geesteszieke daders weer vaker in de cel, waar het beleid ze net al jaren probeert weg te halen. Dat meldt De Standaard vandaag, op basis van cijfers van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) die Kamerlid Ben Segers (Vooruit) opvroeg.
Lees verder

SEXPLOSIE (5). Privédetective stelt nu al méér overspel vast: "'Hoe is het met je banaan?' Dat vraagt een secretaresse normaal niet aan haar baas, hé?"
De maatschappij draait nog niet volledig op vrije toeren, maar de West-Vlaamse privédetective Christof Hurtecant (50) krijgt nu al 30% méér bedrogen partners over de vloer dan voor corona. "En daar zit het stapsgewijs lossen van telewerken voor veel tussen, want overspel doet zich in bijna de helft van de gevallen voor onder collega's. We zitten midden in een golf van vreemdgaan."
Lees verder

Waarom deze man en vrouw zo goed gezind blijven temidden van alle ellende: "Puin ruimen kan ook met een lach"
Compleet onder de modder, tijdens een rookpauze voor een leeggehaald huis, barsten deze man en vrouw in het lachen uit. Wereldwijd is dit beeld een waanzinnig aantal keren gedeeld als symbool van Belgische veerkracht. "Ook bij een intrieste ramp als deze moet je blijven lachen", zegt gelegenheidsfotografe zegt Josseline Tomsin (49). Ze portretteerde haar vriend Frederic en een andere hulpverleenster Ysabelle. De twee vertelden ons waarom er zo uitbundig gelachen werd, en waarom humor zo belangrijk is temidden alle miserie.
Lees verder

ONZE OPINIE. Het dondert binnen Defensie: is het vertrek van generaal Boucké nu een closed case of niet?
Het hoofd van de militaire inlichtingendienst ADIV blijkt niet ontslagen te zijn uit zijn functie. Volgens minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) liet generaal Boucké zélf aan stafchef Michel Hofman weten hebben dat hij het niet meer zag zitten om verder te doen, luttele uren nadat hij in het parlement nochtans had verklaard hoe strijdvaardig en vastberaden hij wel was. De druk zou te hoog geweest zijn.
Lees verder

REPORTAGE: Trooz, waar de helft van de bevolking bijna alles kwijt is: "We raken amper nog aan eten. Gelukkig hebben we elkaar"
Nog tot begin augustus is er geen elektriciteit, en de gastoevoer zal pas eind dit jaar hersteld zijn. In Trooz, vlak bij Chaudfontaine, overleven duizenden mensen na de waterellende van vorige week in primitieve omstandigheden. In de directe omgeving is geen enkele voedingswinkel. En toch vindt de hechte gemeenschap steun bij elkaar.
Lees verder

Liever stille Spelen dan geen Spelen. De reden: geld. Véél geld
De coronapandemie woedt nog altijd over de hele wereld, maar de Olympische Spelen nog eens uitstellen? Nee, dat was geen optie. De reden: geld. Véél geld. "De mediarechten lopen in de miljarden. De sponsorbelangen zijn gigantisch. Sommige internationale sportfederaties overleven enkel dankzij de miljoenen van het IOC. De economische druk om Tokio 2020 toch te laten doorgaan was enorm."
Lees verder

Geen paniek nodig voor felle regenbuien van dit weekend: "Water tot aan je enkels, niet tot aan je dakgoot"
Een week na de verwoestende zondvloed mogen we ons weer opmaken voor felle regenbuien. Op plaatsen waar de waterstand nog hoog is en de wachtbekkens onvoldoende geleegd konden worden, dreigt er weer wateroverlast. Maar panikeren hoeft niet: "Zo erg als vorige week wordt het niet."
Lees verder

Heropbouw van Wallonië zal maanden, misschien zelfs jaren duren: meer dan honderd aannemers geven bouwverlof op om huizen te herstellen
De heropbouw van Wallonië belooft zwaar te worden, maar heel wat Belgische bouwbedrijven en aannemers maken zich klaar om de duizenden slachtoffers zo snel mogelijk uit de nood te helpen. Sommigen geven er zelfs hun bouwverlof voor op.
Lees verder

Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht geactiveerd en uitbreiding rouwverlof vervroegd voor slachtoffers overstromingen
Slachtoffers van de overstromingen die niet kunnen gaan werken en bedrijven die getroffen zijn door het noodweer kunnen volgens de RVA een beroep doen op tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Dat bericht de krant L'Echo vandaag. Le Soir weet dan weer te melden dat minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) ervoor heeft gezorgd dat de uitbreiding van het rouwverlof van drie naar tien dagen die op 25 juli zou ingaan wordt vervroegd voor slachtoffers van de overstromingen.
Lees verder

Defensieminister Dedonder (PS) houdt stand, maar relatie met legertop kreeg deuk
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) blijft erbij: ze heeft de baas van de militaire inlichtingendienst niet ontslagen. Integendeel, benadrukte ze gisteren in de commissie: generaal Boucké zou zelf aan de stafchef laten weten hebben dat hij het niet meer zag zitten.
Lees verder

Triatleet Jelle Geens moet individuele triatlon in Tokio laten schieten door coronabesmetting
Triatleet Jelle Geens (28) geeft forfait voor de individuele triatlon op de Olympische Spelen in Tokio. Onze landgenoot testte in de twee weken voor de Spelen positief op het coronavirus, zo meldt het BOIC. Een deelname met de Belgian Hammers in de Mixed Team Relay behoort wel nog tot de mogelijkheden.
Lees verder