Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 juli 2021

Lekker zomers: met ‘waterdruppelnagels’ lijk je net uit het zwembad te komen

HLN
Lekker zomers: met 'waterdruppelnagels' lijk je net uit het zwembad te komen
De nieuwste beautytrend heeft zijn timing perfect gekozen. Met nagels waarop je driedimensionale 'waterdruppels' aanbrengt, lijk je net uit het zwembad te komen. Eén portie zomergevoel: check. En bonus: je recreëert de look thuis zelf in een vingerknip.
Lees verder

Weinig prijzengeld gepakt en niet bepaald vleiende geruchten over materiaal: Intermarché-Wanty-Gobert beleeft moeilijke Tour, Van der Schueren voert druk op
Dat het niet de Tour van Intermarché-Wanty-Gobert is, kan je zonder meer als een understatement bestempelen. Het Belgische WorldTour-team van Hilaire Van der Schueren (73) kwam nog niet echt nadrukkelijk in beeld en kon nog niet veel prijzengeld bijschrijven op de rekening. De patron van Bakelants en co spreekt daarom duidelijke taal.
Lees verder

Vakantielanden scherpen coronaregels aan
De populaire vakantiebestemmingen Griekenland, Frankrijk en Spanje scherpen de coronaregels aan. De landen nemen die maatregelen vanwege de forse stijging van het aantal besmettingen.
Lees verder

Chinese vader die het land doorkruiste per motor na 24 jaar herenigd met vermiste zoon
Een Chinese man is na 24 jaar herenigd met zijn zoon die op 2-jarige leeftijd werd gekidnapt. Dat schrijft The Global Times. De vader trok al die jaren rond per motor om zijn vermiste zoon te zoeken. In totaal legde hij meer dan 500.000 kilometer af.
Lees verder

LIVE TOUR. Stijn Vlaeminck over 16de etappe: "Volgens bookmakers staat Van Aert met stip op 1"
Daags na de rustdag wacht het peloton de zestiende etappe in deze Tour de France, van Pas de la Case naar Saint-Gaudens. De etappe is 169 kilometer lang en telt onderweg vier gecategoriseerde beklimmingen. De aankomst ligt niet op een col, maar opnieuw na een afdaling. Al moeten de renners vlak voor de streep wel nog een puistje van 500 meter aan 7 procent overwinnen om te zegevieren. Toont Wout van Aert zich, zoals de bookmakers verwachten? Op deze pagina krijgt u het antwoord.
Lees verder

De rollen zijn omgedraaid ten huize Trisha: "Ik krijg aandacht van mannen, en plots twijfelt Kurt aan de scheiding"
Trisha (38) stortte recent haar hart uit over het feit dat haar man Kurt wil scheiden, zonder te zeggen waarom. Intussen heeft de zangeres een beter zicht op haar relatie en heeft ze zich herpakt, onder meer door de vele aandacht die ze krijgt van het andere geslacht. "Nu ik zoveel vermagerd ben, heb ik zelfs het voorstel gekregen om lingeriemodel te worden." Met Kurt blijft het contact helaas stroef, volgens hem door haar emotie-stoornis. "Wanneer hij voor de kinderen zorgt, slaap ik in de fitness. Zonder enig wooncomfort."
Lees verder

5 à 10 procent heeft last van kalknagels: dermatoloog legt uit wat de oorzaken zijn en wat je eraan doet
Heb je al eens gekleurde vlekken op je vinger- of teennagels opgemerkt? Ze proberen te camoufleren met nagellak zal je misschien beter doen voelen, maar je denkt beter na over een duurzame oplossing. Het is daarbij belangrijk om je kalknagel goed te bestuderen en de oorzaak ervan te achterhalen – want die vlekken ontstaan niet zomaar door je te wassen met verkalkt water. "De infectie kan oppervlakkig of diep zijn, en het verschil is heel belangrijk voor de behandeling", weet dermatoloog Reinhart Speeckaert over dit vervelende kwaaltje.
Lees verder

De rollen zijn omgedraaid ten huize Trisha: "Ik krijg nu aandacht van mannen, en plots twijfelt Kurt aan de scheiding"
Trisha (38) stortte recent haar hart uit over het feit dat haar man Kurt wil scheiden, zonder te zeggen waarom. Intussen heeft de zangeres een beter zicht op haar relatie en heeft ze zich herpakt, onder meer door de vele aandacht die ze krijgt van het andere geslacht. "Nu ik zoveel vermagerd ben, heb ik zelfs het voorstel gekregen om lingeriemodel te worden." Met Kurt blijft het contact helaas stroef, volgens hem door haar emotie-stoornis. "Wanneer hij voor de kinderen zorgt, slaap ik in de fitness. Zonder enig wooncomfort."
Lees verder

Freddy Maertens maakte 40 jaar geleden net zo'n comeback als Cavendish: "Misschien wordt hij nog eens wereldkampioen, net als ik toen"
De gelijkenissen zijn frappant. 40 jaar geleden maakte Freddy ­Maertens een comeback zoals die van Mark Cavendish nu. Na enkele sukkeljaren keerde hij in 1981 terug in de Tour de France. Om vijf ritten en zijn derde groene trui te winnen. "Dat Mark zo vaak wint? Ik schrik daar niet van."
Lees verder

Football Talk. Standard en hoofdsponsor VOO verlengen overeenkomst voor meerdere seizoenen
Standard en de Waalse telecomoperator VOO hebben hun overeenkomst voor meerdere seizoenen verlengd, zo maakte de club bekend. Ook de komende seizoenen zal het logo van VOO dus op de Luikse shirts staan.
Lees verder

Medische studenten worden ingeschakeld in testcentra
Laatstejaarsstudenten verpleegkunde en masterstudenten geneeskunde worden tijdens de zomermaanden ingeschakeld in de test- en triagecentra. Daarvoor slaan huisartsenvereniging Domus Medica, de Vlaamse Hogescholenraad en de universiteiten de handen in elkaar.
Lees verder

Google moet recordboete van 500 miljoen euro betalen in Frankrijk
Het Amerikaanse internetbedrijf Google heeft in Frankrijk een boete van 500 miljoen euro gekregen, zo heeft de Franse concurrentiewaakhond bepaald. De zaak draait rond de zogenaamde naburige rechten op nieuwsberichten, waarvan de internetgigant fragmenten publiceert. Google krijgt de boete omdat het niet "te goeder trouw" met de uitgevers onderhandeld heeft over de vergoeding voor dat gebruik van nieuwsberichten. Intussen is een akkoord tussen Google en een van de mediabedrijven, persbureau AFP, wel nabij.
Lees verder

Meer dan tien buitenlandse diploma's per dag erkend
NARIC-Vlaanderen heeft in het coronajaar 2020 elke dag meer dan 10 buitenlandse diploma's erkend. In totaal werden 3.713 buitenlandse studiebewijzen erkend. Ondanks de coronacrisis daalde het aantal aanvragen amper en werd de gemiddelde behandeltermijn nog verder teruggedrongen.
Lees verder

Niet iedereen is blij dat Rachel Hazes een eigen realityserie krijgt: "Ze profiteert van haar rol als 'rouwende weduwe'"
Rachel Hazes (51) wordt een steeds groter mediafenomeen nu ze haar eigen realityserie krijgt. Maar dat de voormalige vrouw van André Hazes de laatste tijd zoveel aandacht krijgt, kan niet iedereen smaken. "Haar hysterische gedrag is walgelijk", aldus voetbalanalist Johan Derksen. "Ik lever mijn paspoort in als Rachel Hazes echt een reallifesoap krijgt."
Lees verder

Test: Welke laptop past het beste bij jouw gebruikersprofiel?
Met duizenden verschillende mogelijkheden qua merk, processor, geheugen, gewicht, scherm en prijs is het niet makkelijk om een nieuwe laptop te zoeken die precies bij je past. Ben je veel onderweg? Monteer je video's of bewerk je foto's? Of wil je gewoon bureelsoftware gebruiken en op het internet surfen? Onze techredacteur zocht uit welke laptop het beste bij jouw gebruikersprofiel past.
Lees verder

Pukkelpop voegt vijf nieuwe namen toe aan hun affiche
Bij Pukkelpop zijn ze stilaan klaar voor hun editie van dit jaar. De eerste werken op het festivalterrein zijn ondertussen gestart en de organisatie voegde zonet ook vijf nieuwe namen toe aan hun affiche.
Lees verder

Aandoenlijke melodieën van Schubert of catchy deuntjes van Rachmaninov. Musicologe leert je hoe je klassieke muziek kan leren appreciëren
Een vastgeroest cliché: de beau monde die omgeven met bladgoud en in dieprode stoffen zetels stijfjes naar een symfonisch orkest luistert. We beschouwen klassieke muziek zelden als toegankelijk, vaak zelfs als elitair. Musicologe Anna Vermeulen (26) legt de (on)geschreven regeltjes naast zich neer, en legt uit hoe en met welke componisten je de liefde voor klassieke muziek kan aanwakkeren. Ze creëert zelfs een handige Spotify-playlist voor beginners. "Je hoeft echt niet elke muzieknoot of elk instrument te herkennen."
Lees verder

Apple dreigt met uitstap uit Britse markt over patentenkwestie van miljarden
Het lijkt ondenkbaar, maar de advocaten van Apple sluiten niet uit dat de techgigant uit de Britse markt stapt. Reden is een patentenkwestie ter waarde van zo'n 5,85 miljard euro. Als de rechter een "commercieel onaanvaardbaar" bedrag zou opleggen aan Apple, dan zou het bedrijf zich mogelijk genoodzaakt zien het VK links te laten liggen.
Lees verder

Kijken artsen straks naar uw rijgedrag om alzheimer vast te stellen?
Canadese en Amerikaanse onderzoekers concluderen op basis van een kleinschalig onderzoek dat het rijgedrag van mensen, alzheimer kan identificeren voordat de patiënt last ondervindt van de ziekte. Voor hun onderzoek volgden ze een jaar lang de auto van testpersonen via gps-trackers. Ze konden met een nauwkeurigheid van 86% voorspellen of iemand alzheimer had.
Lees verder

Minister Clarinval: "Europese Commissie komt eind dit jaar met PFAS-normen"
De Europese Commissie komt tegen eind dit jaar met normen voor de dagelijks toelaatbare inname van PFAS, de familie van erg moeilijk afbreekbare fluorverbindingen waartoe ook PFOS behoort. Minister van Landbouw David Clarinval (MR) heeft samen met minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bij Europa aangedrongen op een snellere procedure, vertelde hij in de Kamer.
Lees verder