Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 juli 2021

Laatste dag voor je belastingbrief: "Vooraf ingevulde belastingaangifte bevat vaak fouten, en dat kan je veel geld ko...

HLN
Laatste dag voor je belastingbrief: "Vooraf ingevulde belastingaangifte bevat vaak fouten, en dat kan je veel geld kosten"
Vandaag is de laatste dag dat je je belastingbrief online kan indienen en dan is de verleiding om een Voorstel van Vereenvoudigde Aangifte (VVA) te aanvaarden groot. "Niet doen, eerst controleren", drukt fiscaaltechnisch docent Koenraad Tranchet iedereen op het hart. Net als vorig jaar ontdekte hij in de VVA's weer dure fouten. Zo dreigt een echtpaar 3.199,45 euro te verliezen omdat de woonbonus niet correct werd ingevuld en een inwonend kleinkind in de vooraf ingevulde belastingaangifte ontbrak.
Lees verder

Zo breng je meer licht in huis (zonder een muur uit te breken)
Is jouw woning er eentje met weinig lichtinval? Niet getreurd want met deze makkelijke tips van vtwonen slaag je erin om zelfs de donkerste plekken in huis lichter te doen lijken. Vaarwel duisternis, hallo zonlicht!
Lees verder

SHOWBITS. André Hazes en Sarah van Soelen krijgen de sleutel van hun huis en deze actrice krijgt een nieuwe coupe
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Belgische olympiërs hebben geen enkele bewegingsvrijheid in Tokio: "Mogen enkel rondwandelen op parking"
Heel wat Belgen atleten zitten intussen in Tokio, waar volgende week vrijdag de Olympische Spelen van start gaan. Maar onze sporters hebben geen enkele bewegingsvrijheid. Dat vertelt BOIC-hoofdarts Johan Bellemans aan VTM Nieuws.
Lees verder

Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries (64) overleden na aanslag
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is overleden. Dat laat zijn zoon weten. Hij is 64 jaar geworden en gold decennialang als een onverschrokken icoon van de Nederlandse misdaadjournalistiek.
Lees verder

Concerten Glints & Goose op Werchter Parklife uitgesteld door slechte weer
Slecht nieuws voor wie kaartjes had voor Werchter Parklife vanavond: door het slechte weer worden de concerten van Glints en Goose uitgesteld naar een latere datum.
Lees verder

Belgian Cats verliezen hun laatste voorbereidingsmatch voor de Olympische Spelen tegen Japan
De Belgische basketbalvrouwen hebben donderdag in Saitama, in een andere zaal dan degene waar alle wedstrijden van het olympisch basketbaltoernooi doorgaan, in een oefenduel met 84-76 verloren van Japan. Bij de rust stonden de Japanse vrouwen 43-42 voor, en in het laatste kwart maakten ze definitief het verschil.
Lees verder

Nabestaanden: "Peter heeft geknokt tot het einde"
De nabestaanden van misdaadjournalist Peter R. de Vries geven een verklaring over zijn overlijden. "Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen."
Lees verder

Belgian Cats verliezen tegen Japan laatste voorbereidingsmatch op Spelen
De Belgische basketbalvrouwen hebben in Saitama, in een andere zaal dan degene waar alle wedstrijden van het olympisch basketbaltoernooi doorgaan, in een oefenduel met 84-76 verloren van Japan. Bij de rust stonden de Japanse vrouwen 43-42 voor, en in het laatste kwart maakten ze definitief het verschil.
Lees verder

Landbouwers schieten jeugdbewegingen te hulp
Boerenbond heeft al zijn leden in de provincies Antwerpen, West- en Oost-Vlaanderen opgeroepen om vrije en toegankelijke kamplocaties ter beschikking te stellen van in nood verkerende jeugdverenigingen.
Lees verder

Premier Rutte geschokt om overlijden De Vries: 'Aan Peter verplicht dat het recht zijn beloop krijgt'
De moord op Peter R. de Vries "mogen en zullen we in Nederland nooit tolereren". Dat zegt de Nederlandse premier Mark Rutte in een reactie op het overlijden van de bekende misdaadverslaggever. "Aan Peter R. de Vries zijn we verplicht ervoor te zorgen dat het recht zijn beloop krijgt. Deze laffe daad mag niet onbestraft blijven", twittert de VVD-leider.
Lees verder

Hoe Kate Middleton haar kleerkast gebruikt om het publiek aan haar kant te krijgen: "Ze ziet er al 10 jaar hetzelfde uit, dat is een tactiek"
Hetzelfde kapsel, dezelfde lippenstift, dezelfde koninklijke houding: al 10 jaar lang is Kate Middleton (39) een exacte kopie van zichzelf, en eentje die de tand des tijds niet lijkt te voelen. Hipper dan de Queen en meer down-to-earth dan Diana, maar achter elke outfit zit een doordachte strategie die veel verder gaat dan het protocol. "Kate heeft de stijlregels van het koningshuis herschreven. Het gaat om meer dan mode alleen. Het is haar belangrijkste wapen."
Lees verder

Steeds meer rode zones: komt je bijstandsverzekering nog tussen bij pech of een ongeval?
Verschillende landen in Europa kleuren opnieuw rood. In Frankrijk noteren we vier keer meer besmettingen dan vorige zomer en ook in Spanje, Italië en Portugal stijgen de besmettingen pijlsnel. Kan je rekenen op je bijstandsverzekering als je in een rode zone met vakantie gaat? Independer.be deed een rondvraag bij enkele verzekeraars.
Lees verder

Wie is Milan Erzen, de grote man achter het geviseerde Bahrain Victorious?
Er hangen stilaan donkere wolken boven Bahrain Victorious, de ploeg van onder meer Dylan Teuns die gisterenavond 50 politieagenten over de vloer kreeg in het kader van een vooronderzoek naar doping. Sterke man bij het team is Milan Erzen, een Sloveen die eerder al in opspraak kwam in het dopingschandaal 'Operatie Aderlass'.
Lees verder

De Croo: "Bij deze natuurkracht voelen we ons bijzonder klein"
"Bij deze brute natuurkracht voelen we ons bijzonder klein. We hebben beelden gezien die apocalyptisch zijn." Dat zei premier Alexander De Croo (Open VLD) toen hij vragen moest beantwoorden in de Kamer over het noodweer. Hij verwees daarbij ook naar de klimaatverandering. De federale fase van het rampenplan is inmiddels ingegaan.
Lees verder

Premier De Croo: "Bij deze natuurkracht voelen we ons bijzonder klein"
"Bij deze brute natuurkracht voelen we ons bijzonder klein. We hebben beelden gezien die apocalyptisch zijn." Dat zei premier Alexander De Croo (Open Vld) toen hij vragen moest beantwoorden in de Kamer over het noodweer. Hij verwees daarbij ook naar de klimaatverandering. De federale fase van het rampenplan is inmiddels ingegaan.
Lees verder

LIVE TOUR. Kopgroep met Alaphilippe en Mohoric krijgt geen ruimte, op naar nieuwe strijd bergop tussen Pogacar en Vingegaard?
In de Ronde van Frankrijk is het peloton toe aan de laatste bergetappe. In de 18de rit moeten de renners over de legendarische Col du Tourmalet, alvorens te finishen bovenop Luz Ardiden. Kunnen Jonas Vingegaard en Richard Carapaz geletruidrager Tadej Pogacar nog een laatste keer het vuur aan de schenen leggen? Op deze pagina volgt u het allemaal LIVE.
Lees verder

Philippe Gilbert redt samen met Chris Froome wielertoerist uit ravijn
Philippe Gilbert heeft gisteren in de Tour de France een wielertoerist uit het ravijn geholpen. Toen de renner van Lotto-Soudal na de rit afdaalde van slotklim Portet d'Aspet richting bus, zag hij iemand z'n bocht missen en naar beneden tuimelen. Ook Chris Froome schoot te hulp.
Lees verder

Sandrine (30) heeft dankzij de 'FIRE'-lifestyle genoeg geld om over een paar jaar halftijds te werken. "Financiën waren nochtans écht niet mijn ding"
Je werkt vijfenveertig jaar en gaat op pensioen rond je vijfenzestigste. Zo doen de meeste Belgen het. Sandrine (30) niet. Zij volgt de 'FIRE'-lifestyle en kan door verstandig om te gaan met haar geld over een paar jaar halftijds werken. Financiën beheren haatte ze vroeger, nu kijkt ze door te sparen en te beleggen met een gerust hart naar de toekomst. "Mijn geldzaken op een rijtje hebben is de grootste rijkdom die ik heb, en de beste antistressremedie." Tegelijk benadrukt ze dat ze niet op water en brood leeft. Allesbehalve. "Op sommige vlakken ben ik nog altijd een big spender."
Lees verder

'The Simpsons' slaan weer toe: voorspelden ze nu ook al eerste ruimtevlucht van Richard Branson?
Hebben de makers van 'The Simpsons' ergens een glazen bol liggen? Talloze fans zijn er ondertussen van overtuigd. Zeker nu de Britse multimiljardair Richard Branson (70) weer terug is na zijn eerste ruimtevlucht, terwijl een personage - dat nota bene als twee druppels water op Branson lijkt - in seizoen 20 van de populaire animatiereeks al precies hetzelfde deed.
Lees verder