Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 juli 2021

Komende uren nog intense regenbuien in oosten van het land mogelijk

HLN
Komende uren nog intense regenbuien in oosten van het land mogelijk
Vooraleer het vrijdag opklaart, gaat de oostelijke helft van het land vanavond en vannacht nog een vlaag intense regenbuien tegemoet.
Lees verder

Onze Anderlecht-watcher verklaart de (niet zo) verrassende keuze voor Raman: "Kompany wil voetballen zoals Italië"
Anderlecht heeft Benito Raman aangetrokken. Het lijkt verrassend, maar niet voor zij die dagelijks met Vincent Kompany werken. Raman past perfect binnen het voetbal dat Kompany nastreeft: naar het voorbeeld van Italië, legt onze watcher Pieter-Jan Calcoen uit.
Lees verder

Brian May en Simon Cowell hebben schade door hevige regenval in het Verenigd Koninkrijk
Ook het Verenigd Koninkrijk wordt geplaagd door hevige regenval. Beroemdheden als Brian May (73) en Simon Cowell (61) noteerden schade door het water.
Lees verder

IN BEELD. Enorme ravage door zondvloed in oosten van ons land
Het oosten van België is zwaar getroffen door het noodweer en de overstromingen van de afgelopen dagen. Daarbij vielen tot nu negen doden, vier mensen zijn nog vermist. De materiële schade is aanzienlijk. Vooral in de provincie Luik is de ravage enorm. Onder meer in Verviers en Pepinster sleurden overstromingen alles mee wat op hun pad lag. Een foto-overzicht.
Lees verder

10.000 inwoners Maastricht moeten "zo snel mogelijk" geëvacueerd, ook 5.000 mensen in Roermond moeten woning verlaten
Steeds meer dorpen en stadsdelen langs de Maas in Nederlands Limburg, waarvan een aantal aan België grenst, worden inderhaast geëvacueerd. In Maastricht, de grootste stad van de provincie, hebben de naar schatting 10.000 inwoners van twee stadsdelen de dringende oproep gekregen om snel weg te gaan.
Lees verder

Ook Victoria Azarenka laat olympisch tennistoernooi schieten: "Juiste beslissing met alle uitdagingen die ons door de pandemie te wachten staan"
Het lijstje met toptennissers die niet op de Spelen zullen zijn, blijft aangroeien. Vandaag maakte de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-14) bekend dat ze niet naar Japan gaat. De voormalige nummer één van de wereld haalt de coronapandemie aan als reden voor haar forfait.
Lees verder

Tadej Pogacar, de keiharde racer die geen geschenken uitdeelt: geel, bollen, wit, vierde ritzege en tweede eindzege zijn in zicht
Tadej Pogacar is onbedreigd over de Pyreneeën gereden. Het gaat nu in één rechte lijn naar Parijs, met een kleine omweg langs de tijdrit zaterdag in Saint-Emilion. Jonas Vingegaard en Richard Carapaz hebben zich bij het meesterschap van de jonge Sloveen neergelegd. Niets staat een tweede eindzege in de Tour de France nog in de weg.
Lees verder

Tilda Swinton wil dat streamingdiensten bioscopen gaan bouwen
Tilda Swinton (60) heeft streamingdiensten opgeroepen overal ter wereld bioscopen te bouwen om zo hun betrokkenheid bij de filmindustrie te tonen. In gesprek met Variety hoopt de actrice, die zichzelf een "cine-nerd" noemt, dat bioscopen nog lang zullen blijven voortbestaan. Maar daar is volgens haar wel wat hulp voor nodig.
Lees verder

HERLEES. Dodentol door noodweer loopt op tot elf - Alle Maasgemeenten in Limburg gaan over tot evacuatie
De dodentol na de zware overstromingen in ons land staat inmiddels op elf. Vier mensen zijn nog vermist. In Luik hebben inwoners langs de Maas de raad gekregen hogere oorden op te zoeken. Ook in Limburg is de situatie penibel. Alle Maasgemeenten in de provincie gaan over tot evacuatie, bevestigt gouverneur Jos Lantmeeters. In Verviers voerde het stadsbestuur een avondklok in nadat winkels geplunderd werden. Herlees hier onze liveblog van donderdag 15 juli.
Lees verder

LIVE. Dodentol door noodweer loopt op tot elf - Alle Maasgemeenten in Limburg gaan over tot evacuatie
De dodentol na de zware overstromingen in ons land staat inmiddels op elf. Vier mensen zijn nog vermist. In Luik hebben inwoners langs de Maas de raad gekregen hogere oorden op te zoeken. Ook in Limburg is de situatie penibel. Alle Maasgemeenten in de provincie gaan over tot evacuatie, bevestigt gouverneur Jos Lantmeeters. In Verviers voerde het stadsbestuur een avondklok in nadat winkels geplunderd werden. Volg alle ontwikkelingen over het noodweer in onze liveblog.
Lees verder

Nederlander Oliver (18) mag met rijkste man Bezos mee op ruimtevlucht, wordt jongste astronaut ooit
De 18-jarige Nederlandse student Oliver Daemen vergezelt Amazon-oprichter Jeff Bezos volgende week tijdens diens eerste commerciële ruimtevlucht. Dat maakte het ruimtevaartbedrijf van Bezos, Blue Origin, vandaag bekend. Het is de eerste bemande vlucht van het bedrijf. Als het vaartuig de dampkring verlaat, is Daemen de jongste astronaut ooit.
Lees verder

McGregor claimt dat hij voor beenbreuk al geblesseerd was: "Vraag het ze, ze wisten het!"
Conor McGregor zegt dat hij al geblesseerd was voordat hij zaterdag een gebroken scheenbeen opliep in zijn gevecht met Dustin Poirier op UFC 264. Volgens de 33-jarige Ier had hij 'meerdere stressfracturen' boven zijn enkel toen hij werd verslagen door de Amerikaan Poirier in Las Vegas.
Lees verder

Eerste single Swedish House Mafia in negen jaar verschenen
Het Zweedse dj-trio Swedish House Mafia heeft voor het eerst in negen jaar weer een single uitgebracht. De track It Gets Better is vandaag verschenen.
Lees verder

Filip en Mathilde proberen troost te bieden in Chaudfontaine
Koning Filip heeft donderdagmiddag de door overstromingen getroffen Luikse gemeente Chaudfontaine bezocht. Samen metkoningin Mathilde ging de vorst in gesprek met geëvacueerde inwoners.
Lees verder

Zinho Vanheusden neemt met 'dubbel gevoel' afscheid van Standard: "Ik ben droevig, maar ook fier dat ik jullie kapitein mocht zijn"
Zinho Vanheusden heeft op Twitter afscheid genomen van Standard en de fans. De centrale verdediger, die al snel tot publiekslieveling uitgroeide in Luik, zet zijn carrière voort bij Genoa (op uitleenbasis van Inter). "Ik heb zo grote ambities dat ik er alles uit wil halen en ik denk dat het nu het juiste moment is", verklaart Vanheusden die keuze in een bericht op Twitter.
Lees verder

Dan toch een tennistopper die naar Tokio reist: Novak Djokovic bevestigt deelname aan Olympische Spelen
De voorbije week regende het afzeggingen van tennistoppers voor het olympisch tennistoernooi in Tokio. De nummer één van de wereld, Novak Djokovic, zal wél deelnemen in Japan. Dat bevestigde hij zelf op Twitter.
Lees verder

Formule 1-circuit Spa-Francorchamps ook getroffen door overstromingen
De zware overstromingen in de provincie Luik hebben ook het racecircuit van Spa-Francorchamps getroffen. De infrastructuur van het circuit is aanzienlijk beschadigd, meldt woordvoerster Séverine Cirlande in een verklaring.
Lees verder

LIVE. Dodentol door noodweer loopt op tot elf - Alle Maasgemeenten in Limburg gaan over tot evacuatie
De dodentol na de zware overstromingen in ons land staat inmiddels op elf. Vier mensen zijn nog vermist. In Luik hebben inwoners langs de Maas de raad gekregen hogere oorden op te zoeken. Ook in Limburg is de situatie penibel. Alle Maasgemeenten in de provincie gaan over tot evacuatie, bevestigt gouverneur Jos Lantmeeters. In Verviers voerde het stadsbestuur een avondklok in nadat winkels geplunderd werden. Volg alle ontwikkelingen over het noodweer in onze liveblog en volg hier om 8 uur een extra VTM NIEUWS met de laatste stand van zaken.
Lees verder

Farmabedrijf Pfizer schikt in miljoenenzaak over EpiPen
Vaccinproducent Pfizer en twee dochtermaatschappijen tellen 345 miljoen dollar neer voor een schikking rond het flink opdrijven van de prijs van anti-allergieprik EpiPen. Dat middel werd jaren terug op de markt gebracht door farmaceut Mylan, dat vorig jaar werd samengevoegd met Pfizers dochter Upjohn. In 2016 gingen de prijzen opeens in rap tempo met honderden procenten omhoog.
Lees verder

Biden wil Cubanen helpen na protesten
De Amerikaanse president Joe Biden heeft hulp in het vooruitzicht gesteld voor de Cubanen, na massale protesten tegen de regering op Cuba. Dat zei hij donderdag in het Witte Huis, na een gesprek met Duits bondskanselier Angela Merkel.
Lees verder