Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 juli 2021

KOERS KORT. BikeExchange haalt eerste Singaporees naar WorldTour - Porte heeft laatste Tour gereden - Arkea Samsic br...

HLN
KOERS KORT. BikeExchange haalt eerste Singaporees naar WorldTour - Porte heeft laatste Tour gereden - Arkea Samsic breekt zes contracten open
Choon Huat Goh komt voor de rest van het seizoen als stagiair uit voor Team BikeExchange. Het Australische WorldTour-team maakte de komst van de dertigjarige Singaporees bekend. Goh is de eerste Singaporees ooit die voor een WorldTour-team zal rijden.
Lees verder

REPORTAGE. Buurtbewoners Pukkelpop zijn opgelucht: "We stonden op en gingen slapen met de vraag hoe zoiets veilig kon verlopen"
Terwijl de organisatie van Pukkelpop de handdoek in de ring gooit en muziekfanaten het vierdaagse festival aan hun neus zien voorbijgaan, reageren de meeste buurtbewoners opgelucht op het nieuws. Velen van hen baten zelf een eetstandje uit vlak bij de weide en vroegen zich af hoe dat veilig zou kunnen verlopen. "Het is jammer voor de jeugd, maar het is te vroeg om nu al alle remmen los te laten."
Lees verder

Duitse journaliste smeert zich in met modder om reportage over watersnood 'realistischer' te maken
Een Duitse RTL-journaliste liet in een reportage uitschijnen dat ze actief betrokken was bij de opruimwerkzaamheden in het zwaar getroffen Bad Münstereifel in deelstaat Noordrijn-Westfalen. Susanne Ohlen had het in haar verslag over het leed van de lokale bevolking en riep het publiek op ook een handje toe te steken na de rampspoed. Iemand kon echter filmen hoe de journaliste zichzelf met modder besmeurde alvorens op antenne te gaan.
Lees verder

Van Mbamba tot Dragus: tien talenten die kunnen ontploffen dit seizoen
Vanavond wordt onze vaderlandse competitie op gang getrapt met Standard-Genk. Welke talenten kunnen zich tonen aan het grote publiek dit seizoen? Van een zestienjarige middenvelder die al indruk maakte in de Supercup tot een jonge Roemeen die eindelijk zijn kans krijgt bij Standard. Een overzicht.
Lees verder

LG lanceert mondmasker met stemversterker
LG gaat een mondmasker op de markt brengen dat een luidspreker zal bevatten, waardoor je makkelijker verstaanbaar bent. Dat maakte het merk deze week zelf bekend. Het masker zal eerst in Thailand beschikbaar zijn, daarna volgt normaal de rest van de wereld.
Lees verder

Deltavariant dominant in bijna 70 procent van Europa
De meer besmettelijke deltavariant van het coronavirus domineert inmiddels grote delen van Europa. Dat hebben het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -controle en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekendgemaakt. Uit gegevens die verzameld werden tussen 28 juni en 11 juli blijkt dat in 19 van de 28 landen de mutatie, die voor het eerst in India werd vastgesteld, dominant is.
Lees verder

Belgische outfit gaat niet onopgemerkt voorbij op de Olympische Spelen
De Olympische Spelen zijn begonnen. De Belgische atleten werden in de olympische atletenparade aangevoerd door vlaggendragers Nafi Thiam en Felix Denayer. De mannen werden door Scabal gekleed, de vrouwen door Caroline Biss. Onze outfit ging wederom niet onopgemerkt voorbij. Sommigen vinden de outfit fantastisch, bij anderen viel de kledij iets minder in de smaak.
Lees verder

Belgische outfit gaat op de Olympische Spelen niet onopgemerkt voorbij
De Olympische Spelen zijn begonnen. De Belgische atleten werden in de olympische atletenparade aangevoerd door vlaggendragers Nafi Thiam en Felix Denayer. De mannen werden door Scabal gekleed, de vrouwen door Caroline Biss. Onze outfit ging wederom niet onopgemerkt voorbij. Sommige vinden de outfit fantastisch, bij andere viel de kledij iets minder in de smaak.
Lees verder

LIVE. Osaka ontsteekt olympische vlam, openingsceremonie zit erop
• Dag 1 Olympische Spelen • Jarno De Smedt eerste Belg in actie om 6u Belgische tijd in het boogschieten • Openingsceremonie in olympisch stadion om 13u • Alle uitslagen en nieuws live op deze pagina
Lees verder

LIVE. Noami Osaka ontsteekt olympische vlam! Kijk via HLN LIVE hoe onze journalist Jan Dewyngaert het olympische openingsfeest beleeft
• Dag 1 Olympische Spelen • Jarno De Smedt eerste Belg in actie om 6u Belgische tijd in het boogschieten • Openingsceremonie in olympisch stadion om 13u • Alle uitslagen en nieuws live op deze pagina
Lees verder

Iedereen kan binnenkort ook online bieden bij gerechtsdeurwaardersverkopen
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft een ontwerp van koninklijk besluit klaar dat de modaliteiten van de elektronische verkoop bij openbare gerechtelijke verkopen vastlegt. Hierdoor kan de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders (NKGB) een beveiligd nationaal online platform uitrollen, waarop alle gerechtsdeurwaarders hun openbare gerechtelijke verkopen digitaal kunnen aanbieden.
Lees verder

Dienstregeling Brits spoor wordt aangepast wegens personeelstekorten door "pingdemic"
In het Verenigd Koninkrijk gaan spoorwegmaatschappijen snoeien in hun dienstregeling wegens het toenemende personeelstekort, doordat steeds meer mensen in quarantaine moeten wegens een hoogrisicocontact met een positief coronageval. Dat schrijft de Britse zender BBC op basis van de Rail Delivery Group, die de treinoperatoren verenigt.
Lees verder

Voormalige chef-kok verklapt het recept van de favoriete zomercocktail van de Queen. Zo maak je hem zelf
Helaas, vanaf dit weekend wordt het weer slecht weer, maar dat houdt ons niet tegen om zelf de zomer in huis te halen. Met dank aan Queen Elizabeth die het recept van haar favoriete cocktail onthulde en ons laat mee genieten. Cheers!
Lees verder

RECENSIE. 'Sky Rojo 2': "Met de naaldhakken over de sloot"
"Als je géén tien lijntjes en géén tien drankjes doet, dan ben je ontslagen!" 'Sky Rojo' neemt allesbehalve gas terug in z'n tweede seizoen op Netflix. De onheilige Drievuldigheid van neon, cocaïne en uitgebuite vrouwen is terug voor een bisnummer, maar kan deze visueel verbluffende lapdance ook een tweede keer bekoren? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Is de tattoo-hype voorbij? "Gelukkig nooit namen van liefjes laten zetten"
Pete Davidson (27), de beroemde Amerikaanse komiek en de ex van popdiva Ariana Grande (28), wil een honderdtal tattoos op zijn lichaam laten verwijderen. Ook in BV-land zijn er heel wat tattoofanaten. Maar is de hype nu voorbij of net niet? Wij vroegen het onder andere aan Sean Dhondt, Tim De Pril en Pommeline.
Lees verder

PORTRET. Nog niet zo lang geleden was Wout van Aert (26) nog Woutje: "Tijdens crossen moest hij toen 9 op de 10 keer het onderspit delven"
Nog niet zo lang geleden was Wout van Aert (26) nog Woutje, een tengere jongen die kleiner was dan zijn leeftijdsgenoten. Morgenochtend is hij de hoop van de natie op goud in Tokio. Dat is nooit een kinderdroom geweest, vertellen zijn jeugdvrienden van school en uit de koers. "De Krawatencross in Lille, dààr droomden wij van. Niet van de Olympische Spelen of de Tour de France." Maar Woutje werd Wout, ondanks - of dankzij? - stiekeme pintjes en boenkeboenke fuiven.
Lees verder

Erika Vlieghe waarschuwde begin mei al en nu annuleert Pukkelpop: "Moeilijke, maar veiligste beslissing"
De beslissing om Pukkelpop dit jaar toch niet te laten doorgaan, lokt op sociale media heel wat teleurgestelde en boze reacties uit. "Ik begrijp dat dit voor veel mensen hard aankomt", zegt infectiologe Erika Vlieghe. "Dit zal ongetwijfeld een moeilijke beslissing zijn geweest, maar in mijn ogen is het wel de juiste." Als voorzitster van adviesraad GEMS liet ze begin mei al verstaan dat het voorstel van de regering om grote festivals toe te staan in augustus "haaks stond" op wat de experts hadden voorgesteld.
Lees verder

Europese toezichthouders hebben kritiek op ondoorzichtig beleid van Google
Het is voor consumenten die diensten van Google gebruiken nog te onduidelijk hoe het technologieconcern te werk gaat. Dat zeggen Europese consumentenautoriteiten die bepaalde producten van Google hebben onderzocht.
Lees verder

Vermoorde president Jovenel Moïse begraven in Haïti
In Haïti vond vandaag de begrafenis van de vermoorde president Jovenel Moïse plaats. De 53-jarige Moïse werd op 7 juli doodgeschoten tijdens een aanval in zijn privéwoning. Het overlijden van de president was een grote schok voor het land, dat kampt met armoede, corruptie en politieke instabiliteit. Moïse is begraven in Cap-Haitien, de grootste stad in zijn geboorteregio.
Lees verder

Loekasjenko "liquideert" tientallen Wit-Russische ngo's en organisaties
Tientallen Wit-Russische ngo's en verenigingen zijn vrijdag door de regering van Alexander Loekasjenko (66) "geliquideerd", wat betekent dat zij geen licentie meer hebben om wettelijk te opereren. Het gaat om de zoveelste poging van de president om oppositie tegen zijn beleid uit te schakelen.
Lees verder