Doorgaan naar hoofdcontent

Karl Vannieuwkerke zou z’n gevecht tegen kanker nu anders aanpakken: “Ik heb mijn geliefden in onzekerheid gelate...

HLN
Karl Vannieuwkerke zou z'n gevecht tegen kanker nu anders aanpakken: "Ik heb mijn geliefden in onzekerheid gelaten"
"Er is een leven voor kanker en een leven erna." Dat zijn de woorden van Karl Vannieuwkerke, die op z'n 50ste een zekere rust heeft gevonden. "Op vakantie in Portugal in 2014 zei mijn ex: 'Je hebt een bolletje onder je wang'", vertelt hij in dit gesprek over zijn strijd tegen de ziekte, het leven met een jongere vriendin, zijn kinderen, ouder worden en de toevalligheden in het leven. "'Vive le Vélo' zou er nooit zijn geweest als ik die ene nacht niet op café had gezeten."
Lees verder

Morkov en Rickaert nóg belangrijker voor Cavendish en Philipsen? Finish op Champs-Elysées ligt 300 meter verder dan andere jaren
Opgelet: de sprint op de Champs-Elysées wordt anders dan andere jaren in de Tour de France. De streep is met 300 meter verlegd. De rol en timing van lead-outs Morkov en Rickaert wordt cruciaal voor Cavendish en Philipsen vanavond rond 19u.
Lees verder

Transfer Talk. Vranjes op weg naar AEK Athene, talent Boende naar Juve
De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is volop bezig, dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Opvallend: assistent-coach Belgian Cats verlaat selectie nadat huis lijdt onder noodweer
Pierre Cornia, de assistent-coach van de Belgian Cats, verlaat het basiskamp van de Belgische selectie in het Japanse Mito en keert vanwege privéredenen terug naar België. Dat maakte Basketball Belgium vanmorgen bekend.
Lees verder

Lichaam van meisje (15) dat in Ourthe viel mogelijk gevonden in Hampteau
Het lichaam dat gisteren werd aangetroffen in Hampteau, deelgemeente van Hotton, kon nog niet formeel geïdentificeerd worden. Dat meldt het parket van Luxemburg. De burgemeester van de gemeente verklaarde gisteren aan Sudinfo dat het gaat om het tienermeisje (15) dat woensdag verdween in de Ourthe.
Lees verder

Camilla is jarig: deze ongeziene titel zal ze krijgen wanneer Charles de troon bestijgt
Camilla, de hertogin van Cornwall, vierde gisteren haar 74ste verjaardag. Een gelegenheid die de Britse pers graag gebruikte om te speculeren over haar toekomstige titels als koningin van Groot-Brittannië. Wanneer Charles (72) de troont bestijgt zal er namelijk ook voor haar heel wat veranderen.
Lees verder

Boris Johnson ontloopt coronaquarantaine, oppositie boos
De Britse premier Boris Johnson gaat ondanks een coronabesmetting binnen zijn kabinet niet in volledige thuisquarantaine. Johnson en zijn minister van Financiën Rishi Sunak doen volgens Britse media mee aan een proefprogramma en zullen daarom dagelijks worden getest om te controleren of ze het virus ook hebben opgelopen. De oppositie reageert kritisch.
Lees verder

Boris Johnson toch in thuisquarantaine na kritiek over proefproject zonder verplichte quarantaine
De Britse premier Boris Johnson gaat alsnog in volledige thuisquarantaine omdat hij contact heeft gehad met een minister die het coronavirus heeft opgelopen. De regering had aanvankelijk aangekondigd dat dat niet nodig was omdat de minister-president mee zou doen aan een proefprogramma en dagelijks getest zou worden. Dat leidde tot een storm aan kritiek.
Lees verder

Waarschuwing voor blauwe jerrycans die kunnen aanspoelen op stranden: "Open ze in geen geval"
Het MRCC en de diensten van de gouverneur van West-Vlaanderen waarschuwen voor blauwe jerrycans die dit weekend of de volgende dagen mogelijk nog zouden kunnen aanspoelen op de Belgische stranden. In de jerrycans zitten chemische stoffen die brandwonden zouden kunnen veroorzaken. "Open ze in geen geval", zegt kapitein Dries Boodts van het Maritiem Reddings- en Communicatiecentrum (MRCC).
Lees verder

Nina Derwael op crocs, het mondmasker van Jaouad Achab en de ambities op de 4x400m in Tokio: "We zijn allemaal net op tijd in vorm"
Wout van Aert vertrekt pas vanavond na de slotrit van de Tour de France, maar heel wat Belgische atleten zijn al naar Tokio afgereisd voor de Olympische Spelen. Ons team in Japan trok naar het trainingscentrum van de Belgen om er enkele van onze speerpunten aan de tand te voelen.
Lees verder

Groot lek bij testbedrijf met ook locaties in België: iedereen kon vals coronacertificaat aanmaken, testlocaties gesloten
Bij een Nederlands bedrijf dat ook in ons land coronatesten uitvoert, is een groot datalek vastgesteld door RTL Nieuws. Iedereen kon zelf valse negatieve coronatesten aanmaken, waarmee een coronacertificaat gevraagd kon worden. Ook zijn de gegevens van 60.000 klanten gelekt. Het bedrijf mag in Nederland alvast geen coronacertificaten meer afleveren.
Lees verder

Ongeziene taferelen: twee spelers van het Franse Lille gaan met elkaar op de vuist in oefenmatch tegen KV Kortrijk
In de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie speelde KV Kortrijk 1-1 gelijk tegen het Franse Lille, maar dat is niet wat men zal onthouden van deze wedstrijd. Twee spelers van Lille kregen rood in de rust, omdat ze met elkaar op de vuist gingen. Het was een vriendschappelijke wedstrijd en de coach van KV Kortrijk, Luka Elsner, besloot dan ook maar om een speler van het veld te halen. Een ongeziene situatie.
Lees verder

Prins George wordt niet naar internaat gestuurd, in tegenstelling tot zijn vader
De Britse prins George (7) moet binnenkort niet naar een internaat. In tegenstelling tot zijn vader, prins William, zijn oom prins Harry en grootvader prins Charles, zal George gewoon bij zijn ouders blijven wonen tijdens zijn schooltijd.
Lees verder

Zo stelt de Queen het 100 dagen na overlijden van prins Philip: "Ze hadden dit op voorhand samen afgesproken"
Of het nu om haar reis naar Schotland ging voor een ontmoeting met president Joe Biden of om een virtuele vergadering via Zoom: de Britse Queen Elizabeth (95) lijkt weer te glimlachen tijdens het vervullen van haar koninklijke plichten. Het is vandaag precies 100 dagen geleden dat haar man en grote steun prins Philip om het leven kwam, en dus maken familieleden en experten de balans op: "Philip heeft een gigantische leegte in ons leven achtergelaten", zegt gravin van Wessex Sophie, de vrouw van Elizabeths zoon prins Edward. Bovendien wil de Queen zich absoluut houden aan de belofte die zij en Philip elkaar hadden gemaakt.
Lees verder

Dé hamvraag bij Antwerp dit seizoen: kan het zijn voet naast Club Brugge zetten? 43 procent van de goals kwijt, en toch ligt de lat hoger
Achter de derde plaats van vorig seizoen lag chaos verscholen. Antwerp heeft intussen alwéér een nieuwe trainer, Luciano D'Onofrio is nog niét vervangen, en de Bosuil verloor zo'n 25 goals per seizoen (Mbokani en Refaelov). Maar de ambitie van eigenaar Paul Gheysens blijft dezelfde. De voet naast die van Club Brugge zetten. Liever vandaag dan morgen.
Lees verder

Kaya (24) heeft tijdens de zomer last van 'chub rub', schaafwonden aan de binnenkant van haar dijen. Dermatoloog bespreekt 4 oplossingen
Eindelijk zomer: meer zon, meer buitenkomen en dus ook jezelf meer blootgeven. Maar wat als je last hebt van een vervelend probleem dat elk jaar de kop opsteekt? Laat het je zomer niet verpesten, want in de reeks 'Sans gêne' gaat NINA samen met jou op zoek naar oplossingen. Deze week vertelt Kayla over hoe 'chub rub' haar onzeker maakt. Wat kan je eraan doen? Dermatoloog Thomas Maselis geeft tips. "Probeer vocht en wrijving te voorkomen."
Lees verder

"Welkom in het tijdperk Pogacar": volgens columnist Thijs Zonneveld kunnen we niet meer om de dominantie heen
Spannend om de eindzege was de Tour de France nooit. Dat zag ook columnist Thijs Zonneveld. Geen berg gezien na vijf dagen, maar iedereen wist toen al: tegen Tadej Pogacar is niets te beginnen. Wat betekent dat voor de toekomst? "Er is wel vaker van jonge Tourwinnaars gezegd dat ze de sport járenlang zouden domineren. Maar Pogacar is nog een klasse beter dan Ullrich en Bernal."
Lees verder

OEFENMATCHEN JPL. Seraing houdt 'grote broer' in bedwang
In een oefenmatch onder partners in het Nederlandse Tegelen heeft Seraing niet moeten onderdoen voor FC Metz. Hoewel hij achter ligt qua voorbereiding, werd de nieuwste aanwinst van de Metallo's, Morgan Poaty, meteen opgesteld als linksback.
Lees verder

LIVE. Nog 37.000 Belgische gezinnen zonder elektriciteit - Situatie in Rotselaar stabiliseert, maar blijft problematisch - Chaos in Beieren: "Voertuigen werden speelbal van watermassa"
De officiële dodentol na de zware overstromingen in ons land staat op 27, zo liet het Crisiscentrum zaterdagavond weten. 103 anderen zijn nog steeds vermist. Ook in buurland Duitsland vielen er al 156 dodelijke slachtoffers. Volg alle ontwikkelingen over het noodweer in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Wat kunnen we leren uit de zondvloed? Premier De Croo is studiogast in VTM NIEUWS - Nog 37.000 gezinnen zonder elektriciteit in Luik en Waals-Brabant
De officiële dodentol na de zware overstromingen in ons land staat op 27, zo liet het Crisiscentrum zaterdagavond weten. 103 anderen zijn nog steeds vermist. Ook in buurland Duitsland vielen er al 156 dodelijke slachtoffers. Volg alle ontwikkelingen over het noodweer in onze liveblog.
Lees verder