Doorgaan naar hoofdcontent

‘It’s coming home’, waarheid of pretentie? De mijlpalen van voetbalgidsland Engeland

HLN
'It's coming home', waarheid of pretentie? De mijlpalen van voetbalgidsland Engeland
Voetballende supersterren genoeg over het Kanaal. En minstens evenveel mijlpalen. Maar is voetbal echt een Engelse uitvinding? Of is 'It's coming home' puur pretentie? Een eigenzinnig onderzoek.
Lees verder

Massale opkomst voor prik zonder afspraak in vaccinatiecentrum in Oudenaarde: "Respons veel groter dan verwacht"
In het vaccinatiecentrum De Qubus in Oudenaarde schuiven sinds de middag een paar honderd jongeren aan om zonder afspraak een coronavaccin te krijgen.
Lees verder

Slowaakse gemeenschap neemt afscheid van 11-jarige jongen die door trein gegrepen werd: "Een kind begraven is gewoonweg vreselijk"
Familie en vrienden hebben afscheid genomen van de 11-jarige jongen die vorig week dinsdag op tragische wijze overleed. De tiener belandde iets na de middag onder een trein op de Muide. Op de plaats van het ongeval vond zaterdag een wake plaats. "We zien hem nog zo voetballen met vrienden op straat", klonk het daar bedroefd.
Lees verder

Dag op dag 10 jaar geleden in de Tour: Flecha aangereden door wagen, Hoogerland belandt in prikkeldraad
Hopelijk vergaat het de vluchters vandaag beter. Dag op dag tien jaar geleden vond er in de Tour de France een ongeval plaats dat iedereen zich nog zal herinneren. De vroege vlucht maakte zich in de negende etappe op voor de strijd om de dagzege toen een volgwagen Juan Antonio Flecha onderuit maaide. De onfortuinlijke Johnny Hoogerland kwam in het prikkeldraad terecht.
Lees verder

Eretekens voor Peter Goossens, Martine Tanghe, Caroline Pauwels, Pfizer en vaccinatiecentra
De Vlaamse regering heeft voor het zevende jaar op rij de Vlaamse eretekens uitgereikt. Het is een hulde aan mensen of organisaties die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen voor de samenleving. Dit jaar viel de eer onder meer te beurt aan VUB-rector Caroline Pauwels en sterrenchef Peter Goossens.
Lees verder

LIVE TOUR. Nog altijd geen definitieve ontsnapping, Van Aert: "Als ik in de vlucht zit, maak ik kans om te winnen"
De veertiende etappe in de Tour de France is een kolfje naar de hand van de aanvallers. De rit van Carcassonne naar Quillan omvat 183,7 km, 2.900 hoogtemeters en is door veel renners aangeduid met stip. Zo ook door meerdere landgenoten. Krijgen we straks een vierde Belgische ritzege? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Meer besmette reizigers keerden recent met vliegtuig terug naar België: "Onverantwoord"
Het Agentschap Zorg en Gezondheid gaat de twintig jongeren actief opsporen die positief testten tijdens hun reis naar Spanje met Jongerentravel en toch met het vliegtuig naar België zijn teruggekeerd. Er wordt onderzocht of ze een boete kunnen krijgen. "Het gebeurt vaker dat besmette mensen het vliegtuig nemen", werpt professor Jan De Maeseneer (UGent) van de taskforce vaccinatie op in VTM Nieuws. Hij pleit voor internationale afspraken.
Lees verder

Football Talk. Aster Vranckx valt bij Wolfsburg meteen uit met kuitblessure - voormalige Engelse topspits Paul Mariner overleden
Aster Vranckx is niet goed begonnen aan de voorbereiding bij zijn nieuwe club Wolfsburg. De achttienjarige middenvelder viel op training uit met een spierblessure aan de rechterkuit en staat lange tijd aan de kant.
Lees verder

Van de ene dag op de andere werd Rob (42) slechthorend: "Een bril vinden mensen heel normaal, rond een hoorapparaat heerst er een groot taboe"
Het leek een banale viriele infectie of zelfs gewoon een katertje, maar toen Rob Beenders (42) uit Bree vervolgens een klein looptochtje ging maken, was er duidelijk veel meer aan de hand. Van het ene moment op het andere was hij slechthorend en daardoor werd zijn leven omgegooid. Vijf jaar later schrijft hij een boek over zijn leven als slechthorende en het taboe dat er nog steeds rond bestaat. "Gehoorproblemen worden nog altijd gekoppeld aan ouderdom", legt hij uit.
Lees verder

Maatjes Messi en Neymar ontmoeten elkaar in Copa América-finale in droomsetting: wie bezorgt zijn land eindelijk een prijs?
They meet again. Lionel Messi (34) versus Neymar (29), vannacht in de finale van de Copa América. Naast het veld kunnen de twee wereldsterren het goed met elkaar vinden, maar straks telt alleen winnen. Wie brengt zijn land in extase? Wie bezorgt zijn land eindelijk een grote trofee?
Lees verder

Gratis je tent opslaan in meer dan 2.300 tuinen? Journaliste Sophie test het uit: "Niet voor controlefreaks"
Vertrekken met je rugzak, zien waar de zon je brengt en kamperen in het wild is de ultieme vorm van vrijheid. Maar in België zomaar ergens je tent opslaan mag niet. Het team achter kampeerinitiatief Welcome To My Garden heeft dé oplossing: autoloos kamperen in andermans tuin, gratis en voor niks. Of: traag reizen op zijn best. Onze reisjournaliste test het uit. "Van een stadstuin met buitendouche in Knokke tot een chique villatuin met zwemvijver. Variatie troef!"
Lees verder

Biografie Jamie Lynn Spears gaat dan toch niet 'I Must Confess' heten: "Die informatie is onjuist en onvolledig"
Vrijdag raakte bekend dat Jamie Lynn Spears (30), het jongere zusje van Britney (39), haar memoires zou gaan uitbrengen. Als titel zou ze 'I Must Confess' gebruiken, een zinnetje uit Britney's wereldhit 'Baby One More Time'. Maar dat wordt niet de officiële titel, laat de uitgeverij nu snel weten.
Lees verder

Het sprookje is voorbij: daarom leven prins Albert en prinses Charlene van Monaco al maandenlang gescheiden
Prins Albert II van Monaco (63) en zijn echtgenote -Charlene Wittstock (43) hebben hun tiende huwelijksverjaardag niet gevierd. Charlene verblijft namelijk al maandenlang in haar geboorteland Zuid-Afrika, terwijl Albert is achtergebleven in Monaco met hun tweeling Jacques en Gabriella (6). Volgens diverse media is het sprookje voorbij. Charlene is naar verluidt niet van plan om terug te -keren naar het prinsendom, en dit is de reden.
Lees verder

Transfer Talk. Racing Genk plukt flankverdediger weg bij Lierse - Arsenal strikt vleugelverdediger van Benfica
De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is volop bezig, dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? En wat met Lionel Messi, blijft hij of blijft hij niet bij Barcelona? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Transfer Talk. Racing Genk plukt flankverdediger weg bij Lierse - Antwerp verhuurt doelman Beiranvand aan Boavista Porto
De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is volop bezig, dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? En wat met Lionel Messi, blijft hij of blijft hij niet bij Barcelona? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

OEFENMATCHEN JPL. Anderlecht en FC Utrecht houden elkaar in oefenmatch in evenwicht - Cercle verliest oefenduel in Monaco
Zaterdagvoormiddag speelde Cercle Brugge op het oefencentrum La Turbie van AS Monaco een oefenwedstrijd tegen zijn moederclub, die met 3-1 werd verloren. De Bulgaar Dimitar Velkovski bracht groen-zwart al snel op voorsprong, nadat hij uitstekend was gelanceerd door Dino Hotic en met een puik schot de actie afrondde.
Lees verder

Kai vrijt met de ex van zijn beste vriend tijdens een backpackreis door het zwoele Laos: "Zij smaakte als de lekkerste verboden vrucht. Superopwindend"
"Het was snikheet in de kamer, maar het briesje dat door het open raam kwam bracht iets van verkoeling. Ik herinner me het ronkende geluid van de ventilator, het straatlicht dat doorheen het gordijn naar binnen viel. Ik sloeg mijn arm rond haar. Mijn hand lag tussen haar borsten. Ik kreeg een stijve, en zij moet dat ongetwijfeld hebben gevoeld." Deze week lees je de summerseks van Kai (nu 40, toen 35) en Zoe, de ravissante ex van zijn beste vriend. Wanneer ze elkaar tegenkomen in Laos beginnen ze hun trip als vrienden, tot plots alles anders wordt. Elke week gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar verhalen over de beste seks ooit, vrij van oordeel.
Lees verder

Harry en Meghan krijgen award omdat ze niet meer dan twee kinderen willen
De hertog en hertogin van Sussex hebben een speciale prijs gekregen van een goed doel omdat zij de 'verlichtende beslissing' hebben genomen om hun gezin te beperken tot twee kinderen. Da meldt ITV.
Lees verder

Billie Eilish opnieuw beschuldigd van racisme
Billie Eilish krijgt het opnieuw zwaar te verduren op sociale media. De storm rond de eerste beschuldiging van racisme is nog maar net gaan liggen of de 'Bad Guy'-zangeres wordt er al opnieuw van beschuldigd. Dit keer omdat ze in een oud interview onthult wie haar favoriete tekenfilmfiguur is.
Lees verder

Grizzlybeer die Amerikaanse vrouw (65) doodde tijdens kampeertocht neergeschoten
Een grizzlybeer die dinsdag een vrouw in de Amerikaanse staat Montana doodde, is na een zoektocht door de lokale autoriteiten neergeschoten. De 65-jarige Leah Lokan, een verpleegster uit Californië, ging met twee vrienden kamperen in een natuurpark in de stad Ovando. Een grizzlybeer viel de tenten van de groep aan. Lokan overleefde de aanval niet.
Lees verder