Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 juli 2021

Is er een weg terug uit ‘the friendzone’? Karen en Pieter-Jan begonnen een relatie met een vriend(in). “Er was ...

HLN
Is er een weg terug uit 'the friendzone'? Karen en Pieter-Jan begonnen een relatie met een vriend(in). "Er was een klik, maar geen fysieke aantrekking"
De friendzone is dan toch geen slechte plek om te vertoeven. Volgens een nieuwe studie zou maar liefst twee derde van de koppels als vrienden beginnen. Ook Karen en Pieter-Jan* belandden in een romance met een beste vriend(in). "Ik heb nog nooit zo'n intense relatie beleefd, maar mijn hart is nog nooit zo hard gebroken." Relatietherapeut Mieke Mievis legt uit wat de voordelen en de risico's zijn van zo'n relatie gebaseerd op vriendschap.
Lees verder

Beoogd opvolger van Angela Merkel doet het slecht in peilingen
Armin Laschet, de beoogd opvolger van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, heeft volgens een recente peiling weinig indruk gemaakt tijdens de watersnood. Slechts 26 procent van de vijfduizend ondervraagden noemt hem volgens Der Spiegel een goede crisismanager.
Lees verder

Maakt Pukkelpop nog aanspraak op voorschot van 1,8 miljoen euro van Vlaamse regering?
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) laat onderzoeken in hoeverre Pukkelpop nog aanspraak kan maken op de 1,8 miljoen euro voorschot die de festivalorganisator heeft aangevraagd bij de Vlaamse overheid. Dat voorschot is goedgekeurd, maar nog niet uitbetaald. Het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen zal het dossier nu verder onderzoeken.
Lees verder

Zijn er dit jaar meer muggen? En hoe kan u ze in uw tuin vermijden?
U kent het wel, u zit in de tuin van het mooie weer te genieten, maar dan zijn ze daar: de muggen. En deze zomer lijken het er nog een stuk meer dan normaal. Klopt dat? En hoe kan je muggen in de tuin vermijden?
Lees verder

LIVE. Belgische delegatie maakt intrede op openingsceremonie met Thiam en Denayer als vlaggendragers
• Dag 1 Olympische Spelen • Jarno De Smedt eerste Belg in actie om 6u Belgische tijd in het boogschieten • Openingsceremonie in olympisch stadion om 13u • Alle uitslagen en nieuws live op deze pagina
Lees verder

Je menstruatie kan tijdelijk veranderen na coronaprik: gynaecoloog legt uit hoe dat komt
Verschillende vrouwen schrijven op sociale media dat hun menstruatiecyclus veranderd is nadat ze hun coronavaccin hadden gekregen. Bij de een was die heviger, bij de ander bleef de ongesteldheid langer uit. Daar is een logische verklaring voor, sust Steven Weyers, professor, gynaecoloog diensthoofd van de Vrouwenkliniek van UZ Gent.
Lees verder

IN BEELD. Heel wat gekke en knappe outfits op openingsceremonie Olympische Spelen
Op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio zijn heel wat gekke en modieuze outfits de revue gepasseerd. Genet u even mee van enkele knotsgekke kostuums.
Lees verder

Artsen roepen Boris Johnson op coronamaatregelen opnieuw aan te scherpen
Vooraanstaande medische deskundigen hebben de Britse premier Boris Johnson opgeroepen zijn coronabeleid terug te draaien. "Het is tijd voor een dringende heroverweging in plaats van op dezelfde weg te blijven," zegt de voorzitter van de British Medical Association, Chaand Nagpaul, meldt de Guardian.
Lees verder

LIVE. Thiam en Denayer dragen Belgische vlag op openingsceremonie - Coronageval bij Spaanse wielerploeg
• Dag 1 Olympische Spelen • Jarno De Smedt eerste Belg in actie om 6u Belgische tijd in het boogschieten • Openingsceremonie in olympisch stadion om 13u • Alle uitslagen en nieuws live op deze pagina
Lees verder

Federale regering maakt noodbudget van 20 miljoen vrij voor slachtoffers van overstroming
De ministerraad heeft vrijdag een uitzonderlijk noodbudget van 20 miljoen euro vrijgemaakt om, via de OCMW's, de duizenden Belgische burgers te ondersteunen die zwaar werden getroffen door de overstromingen en het noodweer. De regering maakt ook 1 miljoen euro extra vrij voor het Rode Kruis. Dat meldt minister van Maatschappelijke Integratie Karine Lalieux (PS).
Lees verder

EMA keurt Moderna-vaccin goed voor tieners
Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA keurt het gebruik van het Moderna-vaccin goed voor tieners. Concreet mogen dus ook 12- tot 17-jarigen met het middel ingeënt worden.
Lees verder

Vrachtwagen verliest lading Nespresso-capsules op Franse snelweg: bestuurders graaien zoveel mogelijk dozen mee
Autobestuurders op een snelweg in de Oost-Franse stad Mulhouse kregen een aangename verrassing. Een vrachtwagen verloor na een ongeval zijn lading Nespresso-capsules, waarna talloze personen zoveel mogelijk dozen koffie probeerden mee te nemen.
Lees verder

Al 23 pv's voor openbare zedenschennis aan naaktstrand: "Het probleem ligt vooral bij de gelegenheidsnaturist"
Rond het naaktstrand van Bredene zijn dit jaar al 23 mensen betrapt op openbare zedenschennis. "Het gaat om mensen die naakt wandelen in de duinen, wat verboden is, of die er seksuele handelingen stellen", zegt Dennis Goes, commissaris van lokale politie Bredene/De Haan. Het cijfer ligt hoger dan andere jaren op hetzelfde moment. Is de naturist té enthousiast geworden na een jaar van lockdown? Of is er een andere reden?
Lees verder

Riolen vol vuilnis en stenen: spoedwerken in provincie Luik om nieuwe overstromingen te beperken
In meerdere Waalse gemeenten zijn rioolreinigingswerkzaamheden bevolen om het risico op nieuwe overstromingen te beperken. Dat zegt Waals milieuminister Céline Tellier, nadat het KMI voor vier Waalse provincies code oranje heeft uitgeroepen voor zaterdagnamiddag en -avond.
Lees verder

Vincent Kompany blijft voorzichtig bij start nieuwe seizoen: "Pas als we automatismen gevonden hebben, zullen we écht klaar zijn"
Een goedgemutste Vincent Kompany heeft zin in het nieuwe seizoen. Zondag trapt Anderlecht zijn jaargang af met de derby tegen Union - "wolf in schaapsvacht". Toch beseft Kompany dat Anderlecht nog niet helemaal klaar is: de automatismen moeten er nog in geslepen worden. Om dan snel te groeien naar de vorm van eind vorig seizoen. "Op onze beste momenten waren we toen een geoliede machine."
Lees verder

REALITYCHECK. Dusty in coma en Michel heeft emoties
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Megatransfer van Harry Kane naar Manchester City op til volgens Engelse media
In Engeland gonst het van de geruchten over een aanstaande transfer van Harry Kane. De spits van Tottenham Hotspur zou voor het astronomische bedrag van 187 miljoen euro worden overgenomen door Manchester City.
Lees verder

REPORTAGE. Buurt reageert opgelucht op afgelasting Pukkelpop: "We stonden op én gingen slapen met de vraag hoe zoiets veilig kan verlopen"
Terwijl de organisatie van Pukkelpop de handdoek in de ring gooit en tickethouders het vierdaags muziekfestival aan hun neus zien voorbijgaan, reageren de meeste buurtbewoners opgelucht op het nieuws. Velen van hen baten zelf een eetstandje uit vlakbij de weide en hadden dan ook vragen over hoe dat veilig zou kunnen verlopen. "Het is jammer voor de jeugd, maar het is te vroeg om nu al alle remmen los te laten", klinkt het.
Lees verder

Vanhaezebrouck klaar om te roteren: "Okumu en Bayo hebben stappen gezet"
AA Gent start zondag het nieuwe voetbalseizoen in eigen land op Stayen. Alweer. Vorig seizoen liep het fout op het kunstgrasveld van STVV, maar daar wil Vanhaezebrouck niet te vaak op terugkomen. Hij hoopt vooral dat zijn jongens het kunstgras goed verteren én ziet kansen om te roteren.
Lees verder

Derde meer Vlaamse bedrijven in Chinese handen sinds 2018
Zeker 99 ondernemingen uit de niet-financiële economie zijn voor minstens 50 procent in handen van een Chinese eigenaar. In 2018 ging het nog om 73 bedrijven, een toename van bijna 36 procent. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Johan Deckmyn (Vlaams Belang) opvroeg bij Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). "Dit toont de stijgende invloed van China in onze economie, we moeten waakzaam blijven dat er geen strategische sectoren uit onze handen glippen", aldus Deckmyn.
Lees verder