Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 juli 2021

INTERVIEW. Ismaël Ben-Al Lal is de eerste Voka-bestuurder met buitenlandse roots: “Diversiteit is echt een toegevo...

HLN
INTERVIEW. Ismaël Ben-Al Lal is de eerste Voka-bestuurder met buitenlandse roots: "Diversiteit is echt een toegevoegde waarde voor je bedrijf, geen hype"
Het Vlaams netwerk van ondernemingen Voka vzw heeft haar Raad van Bestuur vernieuwd, en voor de eerste keer zitten daar drie bestuurders met buitenlandse roots bij. Vooral Ismaël Ben-Al-Lal valt daarbij op. Sinds hij als ingenieursstudent aan een prestigieuze zonnewagenwedstrijd meedeed, racet de 36-jarige ondernemer uit Zoutleeuw door het leven. Terwijl zijn energiebedrijven Futech en iLumen jaar na jaar groeien, rende hij in 2019 zelf nog extra energie achterna tijdens het WK Ironman in Hawaï. Waar komt die keiharde drang tot ondernemen vandaan? Een Q&A met Ismaël Ben-Al Lal.
Lees verder

Rode Duivels zwermen uit met gezin: Kevin De Bruyne zit met Michèle in Amsterdam, Thibaut Courtois terug naar Madrid
Het EK voetbal zit erop voor onze Rode Duivels, die over de ganse wereld uitzwermen na een wekenlang samenzijn.
Lees verder

Deltavariant nu ook in ons land dominant: "Mogelijk zien we tegen eind juli enkel deze variant"
Het zat er aan te komen, maar de Deltavariant overheerst nu ook in België. Meer dan de helft van de nieuwe coronabesmettingen komt eruit verder. Dat zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven).
Lees verder

Ambulance botst op weg naar ziekenhuis tegen voorligger: mug-heli rukt uit voor vijf gewonden
In Hooglede raakte zondagavond een ziekenwagen van de dienst 100 Merkem betrokken in een zwaar ongeval. Daarbij raakten vier mensen gewond: de twee ambulanciers, een mug-arts en de patiënte die al vervoerd werd. In het andere voertuig raakte een dame gewond. Wegens het aantal slachtoffers snelde ook de mug-heli te hulp.
Lees verder

Football Talk. KV Mechelen huurt Druijf opnieuw - Patrick Vieira nieuwe coach Benteke
Het hing al even in de lucht en lijkt nu ook helemaal rond: KV Mechelen huurt spits Ferdy Druijf (23) van AZ. Het is nu enkel nog wachten op het papierwerk. Ook het voorbije halfjaar was Druijf al op uitleenbasis aan de slag bij Malinwa, waarvoor hij zeven keer scoorde in 23 wedstrijden. (ABD)
Lees verder

Celstraf voormalige Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma uitgesteld: "Niet nodig dat ik gevangenis in ga"
De Zuid-Afrikaanse ex-president Jacob Zuma (79), die tot een celstraf is veroordeeld, heeft uitgesloten dat hij zich zondag bij de gevangenis aanmeldt. Hij zei dit enkele uren voordat de termijn zou verstrijken die justitie hem gaf om zich bij de autoriteiten aan te geven.
Lees verder

Frankrijk redt 78 migranten op Kanaal
De Franse autoriteiten hebben zondag in het Nauw van Calais 78 migranten gered die in een boot het Kanaal probeerden over te steken naar Groot-Brittannië, zo heeft de maritieme prefectuur gemeld.
Lees verder

Trein geblokkeerd door aanrijding met boom in Burst: "70-tal reizigers na 2 uur geëvacueerd"
Het treinverkeer op de spoorlijn L89 Zottegem-Denderleeuw is zondagavond onderbroken nadat een trein richting Brussel Luchthaven net voorbije het station van Burst inreed op een boom die in de bovenleiding hing. Takken belandden onder de trein en de bovenleiding knapte af.
Lees verder

Scoutsjongen (19) zwaargewond bij zware val op kamp in Brûly
Een scoutsjongen uit Charleroi is in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt in Brûly, een deelgemeente van Couvin in de provincie Namen. Dat melden verschillende media zondag. De jongeman van 19 werd met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Grote explosie in Kaspische Zee voor kust Azerbeidzjan in buurt van aardgasveld
In de Kaspische Zee, voor de kust van Azerbeidzjan heeft zondag een enorme explosie plaatsgevonden. De ontploffing zou hebben plaatsgevonden in de nabijheid van het Umid-aardgasveld, melden lokale media. Volgens de Staatsoliemaatschappij heeft er echter geen incident plaatsgevonden op een boorplatform van het bedrijf.
Lees verder

VS missen net Bidens '4th of July' vaccinatiedoel van 70 procent
Ondanks de vele stimulansen en een overvloed aan coronavaccins, hebben de Verenigde Staten zoals verwacht het vaccinatiedoel dat president Joe Biden naar voren had geschoven gemist. Biden had beloofd dat tegen 4 juli, de nationale feestdag, 70 procent van de volwassenen minstens één vaccindosis zou gekregen hebben. Maar dat is net niet gelukt: slecht 67 procent van de Amerikanen, 173 miljoen mensen, kreeg al een eerste prik. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsdienst CDC. Ongeveer 58 procent van de volwassenen is al volledig gevaccineerd.
Lees verder

Voetbalbond-CEO Peter Bossaert spreekt na pijnlijke EK-exit: "Ik ben niet bang dat Roberto Martínez vertrekt"
Peter Bossaert, CEO van de voetbalbond, ontkent niet dat dit EK voor België "mislukt" is, maar denkt al aan de volgende uitdagingen met de Nations League en het WK. Met bondscoach Roberto Martinez: "Ik ben niet bang dat hij vertrekt."
Lees verder

KCE: "Meerwaarde van veel nieuwe kankermedicijnen vaak niet voldoende bewezen"
Een groot deel van de nieuwe, innovatieve geneesmiddelen tegen kanker die op de markt komen, worden door de Belgische ziekteverzekering terugbetaald zonder dat de echte voordelen voor de patiënten voldoende bewezen zijn. Dat zegt het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE).
Lees verder

Darmoperatie paus Franciscus goed verlopen
De darmoperatie bij paus Franciscus (84) is goed verlopen. Dat heeft het Vaticaan meegedeeld. Zondagnamiddag had de persdienst van het Vaticaan bekendgemaakt dat de paus een geplande chirurgische ingreep zou ondergaan voor een ontsteking aan de dikke darm.
Lees verder

Chili stelt burgercomité aan voor aanpassing grondwet
Chili heeft zondag een comité geïnstalleerd, bestaande uit 155 burgers, dat de nieuwe grondwet moet gaan opstellen. Met de nieuwe grondwet zou macht van de elite moeten worden weggenomen en eerlijker over de inwoners van het Zuid-Amerikaanse land worden verdeeld.
Lees verder

Canada zet leger in tegen bosbranden
Het Canadese leger zal in de provincie British Columbia luchtsteun bieden in de strijd tegen de ruim 180 branden die daar woeden. Dat heeft minister van Openbare Veiligheid Bill Blair aangekondigd. Het leger zal al zeker tot 19 juli helpen met transporten van personeel en uitrusting of evacuaties indien nodig, zo kondigde de federale overheid aan.
Lees verder

Russische supermarkt trekt advertentie waarin lesbisch koppel figureert terug en biedt excuses aan
Een Russische supermarktketen heeft na hevige kritiek een advertentie met een lesbisch koppel ingetrokken en excuses aangeboden. De reclameboodschap "kwetste de gevoelens van onze klanten, medewerkers, partners en leveranciers", meldde biologische voedingsretailer VkusVill zondag op zijn website. De advertentie was volgens het bedrijf een "fout".
Lees verder

Geen vermisten meer na dodelijk vliegtuigongeluk op Filipijnen
Alle 96 inzittenden van het militaire vliegtuig van het Filipijnse leger dat zondag is neergestort bij het eiland Jolo, zijn terecht. Dat meldt generaal Cirilito Sobejana maandag. In totaal zijn vijftig mensen omgekomen, onder wie drie burgers die niet in het vliegtuig zaten. 49 militairen en vier burgers raakten gewond.
Lees verder

Kampioen hotdogs eten breekt eigen record: 76 in 10 minuten
De kampioen hotdogs eten, de Amerikaan Joey Chestnut (37), heeft zondag zijn eigen record verbroken. Tijdens een wedstrijd in New York verorberde hij 76 stuks, inclusief broodje, in 10 minuten.
Lees verder

Overlegcomité buigt zich vrijdag over maatregelen die nog overblijven, maar mondmaskers mogen nog niet in vuilbak
In Groot-Brittannië en Nederland behoort het mondmasker bijna helemaal tot het verleden, maar in België lijkt dat nog toekomstmuziek. "Nu laten vallen? Nee, het masker blijft één van de belangrijkste preventiemaatregelen", is te horen in de Wetstraat. Maar in september mag het allicht wél in de vuilnisbak.
Lees verder