Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 juli 2021

Ingang van coronacertificaat om vlot te reizen binnen de EU verloopt in mineur voor Belgisch gezin: “Belangrijk om ...

HLN
Ingang van coronacertificaat om vlot te reizen binnen de EU verloopt in mineur voor Belgisch gezin: "Belangrijk om extra vereisten van landen te blijven controleren"
Vanaf vandaag kunnen reizigers gebruik maken van het coronacertificaat om vlot te reizen binnen de Europese Unie. Of dat op de eerste dag daadwerkelijk vlot verloopt op Brussels Airport? "Van grote opstoppingen is alvast geen sprake", volgens Tessa Rens, journalist bij VTM NIEUWS. Toch kunnen de specifieke voorwaarden die Europese landen stellen nog steeds voor onduidelijkheid zorgen: "Een familie is terug naar huis moeten vertrekken omdat ze niet in orde waren".
Lees verder

Dit zijn de beste videogames om mee op vakantie te nemen
Je gaat op reis en je neemt mee… iets om te gamen, natuurlijk. We selecteerden, speciaal voor een ideale spelervaring aan het strand, aan het zwembad of onder de schaduw van een boom, vijftien recente videogames waarmee je moeiteloos de tijd doodslaat. Uiteraard alleen voor (min of meer) draagbare systemen.
Lees verder

'The Simpsons'-krijgen kortfilm in Marvel-thema
'The Simpsons' zijn sinds kort eigendom van Disney, en dat zullen kijkers geweten hebben. Na een 'Star Wars'-kortfilm volgt er nu ook eentje in superheldenthema. Homer, Marge, Bart en Lisa kruipen in de huid van verschillende Marvel-personages. Ook Loki, die nu ook in zijn eigen Disney+-reeks te zien is, zal opduiken in de reeks.
Lees verder

Vlaeminck in Frankrijk: "Eigenlijk een half wonder dat Van Aert al op dit niveau kan rondrijden"
Geen eremetaal voor Wout van Aert in de tijdrit gisteren in de Tour de France. Hij werd vijfde, al is dat volgens Stijn Vlaeminck al een straffe prestatie, gezien zijn operatie. In 'Vlaeminck in Frankrijk' op Joe zien ze vandaag opnieuw kansen voor onze landgenoot, in de sprint.
Lees verder

Ongezien in de Belgische festivalwereld: Werchter Parklife draait volledig op groene stroom
Werchter Parklife, de lightversie Rock Werchter, draait volledig op groene en lokaal opgewekte energie. Dat heeft energieplatform Bolt, dat instaat voor de energie, donderdag bij de start van de concertreeks bekendgemaakt. "We zien het als onze plicht om ook voor de vergroening van festivals een oplossing te bedenken", vertelt Pieterjan Verhaeghen, mede-oprichter van Bolt.
Lees verder

Nederland stelt experiment om teelt van cannabis legaal te maken uit
De start van het wietexperiment in tien Nederlandse steden is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het was de bedoeling dat de proef met de legale levering, inkoop en verkoop van cannabis dit najaar van start zou gaan, maar er zijn nog te veel onzekerheden. Zo hebben de telers meer tijd nodig om kwalitatief goede hasj te kunnen leveren.
Lees verder

Kan je jezelf gelukkig eten? Volgens dokter Servaas Bingé wel: "Welzijn en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden"
Een gezonde geest zit in een gezond lichaam. En een gelukkige geest? Tegenwoordig bestaat er voor elke mentale kwaal wel een oppepper, procedure of pil. Maar wat als het geheim tot je energiek voelen, goed slapen en goedgeluimd zijn (kortom: gelukkig zijn) verborgen zit in wat we eten? Dokter Servaas Bingé reikt ons in zijn boeken al jaren kennis aan over hoe we onszelf tot optimale gezondheid kunnen voeden, maar kunnen we onszelf ook gelukkig eten? "De invloed van voeding op ons mentaal welzijn wordt heel zwaar onderschat."
Lees verder

KIJK LIVE. Krijgen we Eden Hazard en De Bruyne te zien op laatste training in Tubeke voor kwartfinale tegen Italië?
De spanning stijgt. Morgen nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de kwartfinales van het EK. Met of zonder Kevin de Bruyne en Eden Hazard? Hen klaarstomen, belooft nog een race tegen de klok te worden. Om 11u trainen de Belgen een laatste keer in Tubeke, om 16u30 stappen ze op het vliegtuig richting München. Vanavond staan Martínez en Witsel de pers nog te woord. Alle ontwikkelingen over de Rode Duivels volgt u hier in deze liveblog!
Lees verder

LIVE. Geen Eden Hazard of De Bruyne te zien bij start van laatste training in Tubeke voor kwartfinale tegen Italië
De spanning stijgt. Morgen nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de kwartfinales van het EK. Met of zonder Kevin de Bruyne en Eden Hazard? Hen klaarstomen, belooft nog een race tegen de klok te worden. Zij tekenden deze ochtend alvast niét present bij de start van de laatste training in Tubeke. Niemand die weet of ze later wél nog op het veld stonden, want alleen het openingskwartier van de training was toegankelijk voor de pers. Om 16u30 stappen de Duivels op het vliegtuig richting München. Vanavond staan Martínez en Witsel de pers nog te woord. Alle ontwikkelingen over de Rode Duivels volgt u hier in deze liveblog!
Lees verder

Waar kan ik me laten testen voor ik op reis vertrek? Dit zijn de locaties in uw provincie
Op reis binnen de Europese Unie deze zomer, maar nog geen twee weken volledig gevaccineerd? Dan moet je een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Elke Belg die nog niet helemaal ingeënt is, heeft recht op twee gratis PCR-tests. Op verscheidene plaatsen in Vlaanderen zijn daarom testcentra ingericht. Waar kunnen de Vlamingen met reisplannen hiervoor terecht? Je ontdekt hier de locaties per provincie. Vergeet zeker niet op je stad of gemeente te klikken voor alle praktische info.
Lees verder

Chinese president Xi waarschuwt voor "grote muur van staal" tijdens 100ste verjaardag Communistische Partij
Tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de Chinese Communistische Partij (CCP) heeft president Xi Jinping druk vanuit het buitenland krachtdadig afgewezen. Het Chinese volk zal het aan buitenlandse krachten nooit toestaan dat het wordt "gepest, onderdrukt en onderworpen", luidde het bij een grote manifestatie op het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein) in Peking.
Lees verder

Het vakantiegeld van Geena Lisa (48): "Als zelfstandige leef ik volgens mijn portemonnee. Alle dagen oesters en kreeft zit er niet in"
Geena Lisa (48), presentatrice, actrice & zangeres, laat in haar portemonnee én haar ziel kijken. In onze rubriek Centen & percenten, die voor de gelegenheid een zomers tintje kreeg, vertelt ze honderduit over waar ze haar vakantiegeld aan uitgeeft. "Ik geniet zowel van een back-to-basics-vakantie als van de luxepoes uithangen in een chic hotel."
Lees verder

Derde dag op rij nieuw recordaantal coronadoden in Rusland
In Rusland is voor de derde dag op rij een nieuw recordaantal doden gevallen door het coronavirus. Het land meldde 672 nieuwe overlijdens, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie in maart vorig jaar. Ook het aantal nieuwe besmettingen neemt hand over hand toe.
Lees verder

Bekijk de eerste aflevering van de fictiereeks 'Glad ijs' gratis op HLN
Lucas Van den Eynde, Koen De Bouw, Barbara Sarafian, Luk Wyns, Viv Van Dingenen en Lize Feryn: het zijn maar enkele van de straffe namen die te zien zijn in 'Glad ijs', de nieuwe Streamz Original. Op HLN kan je de eerste aflevering gratis hierboven bekijken.
Lees verder

Knieblessure Mata valt mee, competitiestart komt niet in gedrang
Clinton Mata haalt opgelucht adem. Zijn knieblessure valt mee - de rechtsachter raakt in principe speelklaar voor de start van de competitie en de Supercup één week eerder.
Lees verder

Editors, Netsky én Liam Gallagher: Pukkelpop maakte zonet hun line-up bekend
We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is het zover. Pukkelpop heeft hun line-up voor hun editie van 2021 bekendgemaakt en met namen zoals Anne-Marie, Netsky en Liam Gallagher ziet die er alvast veelbelovend uit.
Lees verder

"Plots bevond 'America's Dad' zich bovenop mij": ondanks deze getuigenissen is Bill Cosby weer op vrije voeten
Nog voor Harvey Weinstein was er Bill Cosby (83). Machtig tv-maker, alom gevierd en geliefd als 'America's Dad'. Maar ook een man die vrouwen verdoofde om er dan - tegen hun wil - seks mee te hebben. Nu een rechter zijn veroordeling nietig heeft verklaard, blikken we terug op de zaak die alles in gang zette, en de verzegelde getuigenis waarin Cosby zichzelf aan de galg praatte. "Ik hoorde haar niets zeggen. En ik voelde haar niet zeggen. Dus ging ik verder."
Lees verder

Recordhitte in Canada: brand vaagt dorp waar recordtemperatuur van 49,5 graden werd gemeten weg
Alle ongeveer 350 inwoners van het dorpje Lytton en omgeving in de Canadese provincie British Columbia zijn gisterenavond lokale tijd huis en haard kwijtgeraakt toen een snel oprukkende natuurbrand alles verwoestte. Er zijn nog geen berichten over slachtoffers. Lytton rijgt deze week het ene temperatuurrecord na het andere aan elkaar in Canada.
Lees verder

Sputnik Light: kleine broer Sputnik-V vanaf vandaag beschikbaar in Moskou, 84% wilde eerste vaccin niet
De coronacijfers in Rusland kennen al enkele dagen trieste hoogtes. Vandaag hebben de Russische gezondheidsautoriteiten een recordaantal van 672 overlijdens en 23.543 nieuwe coronabesmettingen binnen 24 uur gemeld. Oorzaak zijn de Deltavariant en de lage vaccinatiegraad in Rusland. Om dat laatste tegen te gaan, krijgen Moskovieten vanaf vandaag de kans om zich te laten hervaccineren met booster-prik Sputnik Light, de kleine broer van het Sputnik-V-vaccin. Opvallend: maar 16 procent van de Russen heeft ondertussen een eerste prik gekregen met Sputnik-V. De vaccinatiebereidheid ligt enorm laag in het land.
Lees verder

Start van zomervakantie zorgt voor bescheiden piekdag op Brussels Airport: 35.000 reizigers
Op deze eerste dag van de zomervakantie worden op Brussels Airport 35.000 reizigers verwacht. Daarmee wordt het een eerste piekdag, al blijft de toestroom bescheiden in vergelijking met de periode voor de coronacrisis.
Lees verder