Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 19 juli 2021

IN BEELD. Britse nachtclubs gooien voor het eerst in 16 maanden hun deuren open

HLN
IN BEELD. Britse nachtclubs gooien voor het eerst in 16 maanden hun deuren open
Ondanks dat we nog even moeten wachten op oudejaarsavond, heerste er in Engeland gisterenavond een soortgelijke sfeer toen de klok middernacht sloeg. In zowat alle Britse nachtclubs zaten mensen geduldig af te wachten tot middernacht, vanaf dan mochten ze voor het eerst in 16 maanden legaal met elkaar dansen zonder mondmaskers en sociale afstand.
Lees verder

Amerikaanse expert: "Niet-gevaccineerden riskeren ergste virus uit hun leven op te lopen"
Wie zich niet laat vaccineren heeft een grote kans om de Deltavariant van het coronavirus op te lopen en voor de meesten van hen zal dit het ergste virus uit hun leven zijn. Dat heeft expert en voormalig hoofd van het Amerikaanse gezondheidsagentschap FDA, Scott Gottlieb, gezegd.
Lees verder

Amerikaanse expert: "Niet-gevaccineerden riskeren ergste virus uit hun leven op te lopen"
Wie zich niet laat vaccineren heeft een grote kans om de deltavariant van het coronavirus op te lopen en voor de meesten van hen zal dit het ergste virus uit hun leven zijn. Dat heeft expert en voormalig hoofd van het Amerikaanse gezondheidsagentschap FDA Scott Gottlieb gezegd.
Lees verder

De coronacrisis heeft zwaar ingehakt op het landbouwbedrijf van Ann (46): "Al ons spaargeld is weg. Gelukkig was er nog onze glamping"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag vertelt Ann Tryssessoone hoe de coronacrisis er diep heeft ingehakt op het landbouwbedrijf dat zij runt met haar man Carlo. "Door de sterke daling van de varkensprijzen keken we op het dieptepunt van de crisis aan tegen een schuldenput van 150.000 euro", zegt Ann. Gelukkig had het koppel met de jaren al geleerd dat je zulke tegenslagen kan opvangen door je activiteiten te diversifiëren. Hun glamping en vakantiehuisje brachten redding.
Lees verder

Ann-Sofie Vanstappen, echtgenote en knuffelcontact van hockeybondscoach Shane McLeod: "Ik ben al eens zijn klankbord in hockey"
Een kleine bloementuin is voor Shane McLeod (52) en zijn vrouw Ann-Sofie Vanstappen (34) een mini-oase van rust thuis. Hij is hockeybondscoach, zij hartspecialiste: voor beiden had de coronacrisis enorm impact op hun werk. Hun gepland sabbatjaar in Nieuw-Zeeland schoof een jaar op voor de uitgestelde missie op de Olympische Spelen in Tokio waarbij de Red Lions de lat zelf torenhoog leggen: "Als de verwachting is om goud te halen, kan je moeilijk jezelf overtreffen."
Lees verder

Zwemmen in eigen tuin: container als kant-en-klaar alternatief voor ingebouwd zwembad
Containers worden al langer gebruikt als tuinhuis, zorgwoning of tuinkantoor, maar wist je dat je een container ook kan omvormen tot zwembad? Steeds meer Belgen kiezen voor zo'n containerzwembad om in te relaxen tijdens hun staycation. Bouwsite Livios legt uit hoe dat precies werkt.
Lees verder

Plonsen in een zwembadcontainer? Dit moet je erover weten
Containers worden al langer gebruikt als tuinhuis, zorgwoning of tuinkantoor, maar wist je dat je een container ook kan omvormen tot zwembad? Steeds meer Belgen kiezen voor zo'n containerzwembad om in te relaxen tijdens hun staycation. Bouwsite Livios legt uit hoe dat precies werkt.
Lees verder

Ewoud en Tim uit 'Vakantiehuis for Life': "We willen eens tonen dat 'janetten' ook iets kunnen"
"Roger van DOBBIT TV heeft ons geholpen." In het VTM-programma 'Vakantiehuis For Life' zijn Ewoud (39) en Tim (37) een van de meest opvallende koppels. Omdat ze met hun deelname graag de vooroordelen over homo's willen doorbreken, maar ook omdat ze tegelijk weinig kluservaring hebben. Een dubbelgesprek over hun avontuur en hun relatie. "Na zes maanden hebben we samen een huis gekocht."
Lees verder

Beautyredactrice Sophie vergelijkt dure en goedkope natuurlijke deo's: "Mijn zweetklieren winnen de strijd, ik ben blij dat thuiswerken nog even de norm is"
Elke maand gaat beautyredactrice Sophie op zoek naar het beste product in zijn categorie. Deze maand? Natuurlijke deo's. Die zijn sinds het voorbije jaar talrijk in het deoschap aanwezig. Maar ze mogen dan wel lief zijn voor de natuur en je lijf, ze zijn dat vaak minder voor het reukorgaan van de mensen naast je op de bus. Beautyredactrice Sophie test er vijftien, op zoek naar de beste. Is dat de goedkope deodorant van 7 euro? Of moet je 35 euro over hebben voor geurvrije oksels? "Op een doorsnee werkdag wil ik niet meteen naar een wandelende sauna ruiken."
Lees verder

Onze olympiërs voorgesteld (#6). Golfers die in Amerika studeerden, skateboarders en een tandarts: deze atleten willen hun slag slaan in Tokio
66 mannen. 55 vrouwen. Verspreid over 25 sporten. Team Belgium zakt met maar liefst 121 atleten af naar Tokio, met maar één doel: eeuwige glorie op de Olympische Spelen. Van wielrennen over kajak tot boogschieten: in een tiendelige reeks stellen wij ze allemaal aan u voor. Vandaag deel 6, met onder meer skateboarders en Elise Mertens.
Lees verder

Oesterplaag bedreigt watersite Olympische Spelen
De olympische roei- en kanolocatie 'Sea Forest Waterway' in Tokio wordt geteisterd door een ongewenste gast. Normaal graag geziene oesters kostten de organisatie al iets meer dan 1 miljoen euro.
Lees verder

Oesterplaag bedreigt water venue Olympische Spelen
De venue 'Sea Forest Waterway' in Tokio waar atleten hun roei- en kanonummers zullen volbrengen, wordt momenteel geteisterd door een ongewenste gast. Normaal graag geziene oesters kostten de organisatie al iets meer dan 1 miljoen euro.
Lees verder

Dochter Julia Roberts heeft de genen van haar mama geërfd
Julia Roberts (53) en haar man Danny Moder (52) staan erom bekend hun gezin erg uit de spotlight te houden. Op deze ene keer na dan. Hazel Moder, de zestienjarige dochter van het koppel, verscheen voor het eerst op de rode loper in Cannes aan de zijde van haar vader. En daarbij bleek dat ze duidelijk de dochter van haar mama is.
Lees verder

Camila Cabello is bodyshamers beu: "Oorlog voeren met je lichaam is uit de mode"
Zangeres Camila Cabello snoert bodyshamers de mond met een duidelijke boodschap op TikTok. "Wij zijn echte vrouwen met rondingen en cellulitis, striemen en vet. En dat moeten we omarmen, baby", vertelt de zangeres in haar video om haar fans aan te moedigen van hun ware zelf te houden, wat er ook gebeurt.
Lees verder

Vergelijkende test: Mercedes EQC vs. Jaguar I-Pace
Enkele jaren geleden lanceerden Mercedes en Jaguar hun eerste Tesla-concurrenten: de EQC en de I-Pace. Ondertussen neemt het aantal EV's fors toe, ook bij de klassieke autoconstructeurs, maar beide modellen blijven ook vandaag nog relevant. HLN Drive zette ze tegenover elkaar in een dubbeltest.
Lees verder

Oostenrijk en VS onderzoeken mysterieuze klachten Amerikaanse diplomaten in Wenen
Amerikaanse diplomaten, inlichtingenfunctionarissen en andere overheidsmedewerkers in Wenen hebben sinds het begin van het jaar herhaaldelijk melding gemaakt van mysterieuze gezondheidsklachten. Sommige getroffen Amerikanen zijn teruggebracht naar hun thuisland om daar een medische behandeling te ondergaan.
Lees verder

90 miljoen euro voor LED-verlichting langs Vlaamse gewestwegen
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) heeft 90 miljoen euro toegewezen aan het consortium GW2LED voor de uitrol van LED-verlichting op Vlaamse gewestwegen.
Lees verder

Katja Retsin vindt trouwring terug: "Dankzij de zuinigheid van VRT"
Jaren geleden verloor Katja Retsin tijdens de opnames van het VRT-programma 'Steracteur, Sterartiest' haar trouwring. Zelfs na een uitgebreide zoekactie was de ring nergens te bespeuren, vertelt ze aan Showbizzsite.be. Tot ze een mailtje van Ketnet kreeg.
Lees verder

Vrouw van Bill Cosby draagt haar trouwring niet meer
Camille Cosby (77), de vrouw van Bill Cosby (84), is afgelopen weekend gespot zonder haar trouwring. Al zegt de woordvoerder van Bill nu dat er geen vuiltje aan de lucht is en dat de echtgenote van de acteur haar ring gewoonweg niet de hele tijd draagt.
Lees verder

Lastige klip voor Racing Genk: Limburgers ontmoeten Shakhtar Donetsk in derde voorronde Champions League
Racing Genk kent zijn tegenstander in de derde voorronde van de Champions League. De Limburgers moeten meteen vol aan de bak: ze nemen het op tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk.
Lees verder