Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 juli 2021

Ilyas (1,5) doodgereden voor ogen van broertje en vader: "Ze waren te voet op weg naar huis”

HLN
Ilyas (1,5) doodgereden voor ogen van broertje en vader: "Ze waren te voet op weg naar huis"
"De mama kreeg plots telefoon op haar werk. Haar zoontje was doodgereden." Een drama speelde zich donderdagavond af in Pelt bij speeltuin 't Pelterke. Een auto verlaat er zijn parkeerplaats en de bestuurder ziet de kleine Ilyas niet. Die wandelt op dat moment met zijn papa en boertje van 5 voorbij. Het kind heeft een zware hoofdwonde en overlijdt ter plaatse. "De ouders zitten er compleet door", klinkt het bij kennissen.
Lees verder

'Familie'-acteur Danny Riesterer overleden
De Vlaamse acteur Danny Riesterer is overleden. Dat meldt Showbizzsite. Hij speelde onder andere mee in 'Recht op Recht', '16+' en 'Familie'. Daarnaast was hij ook getrouwd met de componist Stefaan Fernande. Riesterer overleed donderdag op 82-jarige leeftijd.
Lees verder

Krijgt Meghan Markle straks spijt van het Oprah-interview? "Ze heeft al veel mensen buitengesloten"
Zal Meghan Markle (39) straks spijt krijgen van haar schokkende interview met Oprah Winfrey? Volgens royalty-biograaf Tom Quinn is overtuigd van wel. "Ze wilde een snelle wraak, maar dat zal ze zich achteraf beklagen."
Lees verder

Marina Wally blikt terug op de 'Tien om te Zien'-zomers aan de zijde van vader Eddy: "Mijn vader is er altijd van overtuigd geweest dat hij niet vergeten zou worden"
Een terugblik op de hoogdagen van 'Tien om te Zien' in Blankenberge is niet denkbaar zonder een passage van Eddy Wally. Toen al een flukse zestiger én een graag geziene gast op het podium, met dank aan de house-versies van zijn hits die furore maakten midden jaren 90. Dochter Marina was als danseres nooit ver uit z'n buurt. Vijf jaar na z'n dood is het gemis nog niets gesleten. "Ik probeer elke zondag naar het kerkhof te gaan. Ik bid en praat tegen mijn ouders, daar put ik troost uit."
Lees verder

Bij teruggekeerde reizigers in Brussel test bijna een op de twintig positief
De positiviteitsgraad, het aantal positieve tests op het totale aantal uitgevoerde coronatests, is afgelopen woensdag in Brussel gestegen van 2,1 tot 2,5 procent. De positiviteitsgraad is een maatstaf voor de circulatie van het coronavirus. Bij terugkerende reizigers ligt ze zelfs op 4,4 procent, zegt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).
Lees verder

Klaas Dewyngaert vanuit Tokio: "Sobere openingsceremonie, maar toch met open mond zitten kijken"
Vader en zoon Jan en Klaas Dewyngaert zijn voor VTM Nieuws en HLN ter plaatse in Tokio. Van daaruit zullen ze ruim twee weken lang verslag uitbrengen over de Olympische Spelen. Afwisselend houden ze ook een dagboek bij over hun Japanse avonturen. Vandaag geeft Klaas zijn impressies van de openingsceremonie weer.
Lees verder

Kernuitstap op de helling? Vlaams-Brabant weigert vergunning voor gascentrale Vilvoorde
De provincie Vlaams-Brabant weigert een vergunning toe te kennen aan Electrabel/Engie voor de gascentrale in Vilvoorde. Dat schrijft De Tijd. Dat is een streep door de rekening, want om de kernuitstap mogelijk te maken, moeten er twee tot drie grote gascentrales in ons land bijkomen.
Lees verder

NASA ontwikkelt waarschuwingssysteem om verdere ontbossing regenwouden tegen te gaan
Een onderzoeksteam geleid door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een waarschuwingssysteem ontwikkeld om aan te geven hoe het met de regenwouden op de aarde staat. Door middel van satellietbeelden hopen de onderzoekers te voorkomen dat er een omslagpunt komt waarna de ontbossing onomkeerbaar is.
Lees verder

Evenepoel en co over de Mikuni Pass, monsterlijke scherprechter van de wegrit: "Te vergelijken met de Mortirolo"
Morgen is het D-day voor de wielrenners op de Olympische Spelen, want dan wordt in alle vroegte de wegrit op gang gevlagd. Scherprechter in de finale is de Mikuni Pass, een loodzware beklimming met steile percentages. "Als Pogacar z'n benen van de Tour terugvindt, zal het niet simpel zijn om te volgen", voorspelt bondscoach Sven Vanthourenhout.
Lees verder

Wie besmet is met deltavariant blijkt maar liefst 1.000 keer meer virus te produceren dan bij oorspronkelijke stam
Chinese onderzoekers denken te weten waarom de deltavariant van het coronavirus zich zo snel verspreidt. Wie ermee besmet raakt, blijkt zo'n 1.000 keer meer virus te produceren dan wie besmet raakte met de oorspronkelijke stam van het virus. Het virus is ook twee dagen eerder te detecteren in het lichaam.
Lees verder

Aimé Anthuenis blikt eigenzinnig vooruit naar het nieuwe voetbalseizoen: "Als ik Real of Barça ben, vraag ik hoeveel Mata kost"
Covid-19 heeft er zwaar ingehakt bij Aimé Anthuenis (77), maar de voormalige bondscoach én kampioenenmaker van Genk en Anderlecht is er weer bovenop. Bij de start van de competitie zochten wij hem op. Eigenzinnig als vanouds. Gelukkig maar.
Lees verder

CELEBS 24/7. Actrice Anna Faris voor de derde keer getrouwd en welke 'Temptation'-babe is deze Simpson?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Filmden agenten transgender die zich bevredigt in Truiense politiecel? Parket beveelt onderzoek
Er circuleren bewakingsbeelden uit een politiecel, waarbij te zien is hoe een transgender masturbeert voor de camera. Het bewuste scherm is gefilmd met een gsm en op de achtergrond is gelach hoorbaar. Het zou gaan om een politiecel uit Sint-Truiden, dus gefilmd door agenten. Het parket eist een onderzoek.
Lees verder

"Volg ten zuiden van Tokio attent Spanjaarden en Duitsers": Michel Wuyts heeft nog opvallende tip voor Van Aert en co
Om 4u vannacht begint in Japan de olympische wegrit. Met Wout van Aert en Remco Evenepoel heeft ons land twee kanshebbers op eremetaal. Onze columnist Michel Wuyts, die straks commentaar geeft bij de koers, blikt hieronder terug op de vorige wegritten op de Spelen. En hij doet daarbij een opvallende vaststelling. Lees de column hieronder.
Lees verder

Michel Wuyts heeft nog opvallende tip voor Van Aert en co: "Volg ten zuiden van Tokio attent Spanjaarden en Duitsers"
Om 4 uur vannacht begint in Japan de olympische wegrit. Met Wout van Aert en Remco Evenepoel heeft ons land twee kanshebbers op eremetaal. Onze columnist Michel Wuyts, die straks commentaar geeft bij de koers, blikt hieronder terug op de vorige wegritten op de Spelen. En hij doet daarbij een opvallende vaststelling. Lees de column hieronder.
Lees verder

LIVE (20u45). Standard en Genk trappen nieuw seizoen in JPL op gang
• Sclessin
Lees verder

LIVE WORLD MATCHPLAY. Wright en Smith spelen eerste kwartfinale van de avond
Dimitri van den Bergh plaatste zich gisteren al voor de halve finales door wereldkampioen Gerwyn Price uit te schakelen. Maar ook vandaag staan nog twee kwartfinales op het programma. Peter Wright neemt het op tegen Michael Smith en Michael van Gerwen strijdt tegen Nathan Aspinall voor een plaats bij de 'final four'. Volg alles in deze liveblog of kijk op VTM 2.
Lees verder

Woedende inwoners van vernielde steden dreigen met rechtszaak: "Dit was geen overstroming, maar tsunami door open dam"
Aan de oevers van de Vesder groeit de frustratie. Er duiken steeds meer getuigen op die stellen dat de verwoestingen in Verviers, Pepinster, Trooz en Chaudfontaine voor een groot deel te wijten zijn aan de beslissing om de sluizen van een stuwmeer 's nachts volledig te openen. Vijftig inwoners hebben zich verenigd in een actiegroep. En hun woede is groot, vertelt woordvoerder Bruno Liesse: "We zullen er alles aan doen om de waarheid aan het licht te brengen."
Lees verder

Publiekslieveling Letitia Wright uit 'Black Panther' geschreven omdat ze tegen covid-vaccinatie is?
Aanvankelijk was ze dé topfavoriet om Chadwick Boseman op te volgen als superheld Black Panther, nu zou ze uit de Marvel-film geschrapt zijn. Letitia Wright (27) zou zich onpopulair gemaakt hebben bij de studio, onder andere omdat ze zich niet wil laten vaccineren tegen het coronavirus. Intussen is er een andere actrice gecast, die de geruchten alleen maar aanwakkert.
Lees verder

Oplossing rond artsenquota in zicht
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft van de ministerraad de opdracht gekregen om uiterlijk tegen januari 2022, in samenspraak met de deelstaten, een responsabiliseringssysteem uit te werken om de Vlaamse en Franse gemeenschap in de toekomst de federale artsenquota te laten respecteren. Komt er geen oplossing, dan zullen de artsenquota op federaal niveau effectief gehandhaafd worden met federale regelgeving, zo laat Vandenbroucke in een mededeling weten.
Lees verder